- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #76.301
yaa tühBiz
Bizimki de Onunla gayet rahat içiyor bazen çorbasını çok sulu yapmissam onunla veriyorum
Bizim kaka sorunumuz var kayisi denedigim halde sorun devam ediyor hem geç hemde biraz kati (çok değil) nasilgecicek bağırsakları ne zaman alisicak acaba yasa çok üzülüyorum onu oyle ikinirken görünce
Çorbasında patates yok baklabagi brokoli pirasa ispanak sarımsak Z yag var genelde bu malzemeleri kullanıyoruz ama durum vahim yani
Offf nolcak bunların bu hali canım ya bizimki mesela kisa da uyusa uzunda uyusa 1 saate kalmadan tekrar uyumak isteyip huysuzluk yapiyor mızmız surekli insanlari yabancilayip dudak büzüyor surekli kucağımda durmak istiyor bir yere gitmek ve birinin gelmesi dusuncesi beni korkutuyor resmen huysuzluk yapicak die 3.cocuk beni resmen acemi ettiOğlusun uyku problemi sebebiyle aksam dışarı çıkmıyoruz ve misafir almiyoruz .(kv kendi kafasina gore gelip bu kurali ihlal ediyor zaman zaman )
Gunduz arkadaslara gidecektik. Bir sey oldu aksama sarkti .Kadın da hazirlik yapmis gitmesek ayip olacaktı .Neyse gittik .Benimki bilmem kac saattir uykusuz .Biz uyutalim siz dinlenin dediler .Hep ayakta hoplayıp zipladilar .Tabii benimki memede uyur tek .Simdi eve geldik
Sonuç yorgunluktan uyuyamiyor .
İlk patates havuçla basladim 3 gün içti sonra diğerlerini tek tek ekleyerek 3 gun devam etti ve 1haftadir patates vermiyorum cunku zorlaniyzo yavrum Dr kayisi ver dedi amma degisen bir durum yokyaa tühtek tek denemiş miydin bu besinleri
acaba pirinçli mama mı böyle yapıyor?İlk patates havuçla basladim 3 gün içti sonra diğerlerini tek tek ekleyerek 3 gun devam etti ve 1haftadir patates vermiyorum cunku zorlaniyzo yavrum Dr kayisi ver dedi amma degisen bir durum yok
Sabah 10 gibi hipp pirinçli veriyorum meyveyle z.yagi ve pekmez katip 50 CC suya 1.5 tatlı kaşığı mama koyuyorum kıvamlı olmasın zorlamasın died öğlende 2 gibi corba diğer zamanlarda istedigi kadar emiyo beslenme seklimiz böyle
Onuda dusunup yulaflı aldim bakalım bugün onu versim devamında düzelme olur inşallah umitliyimacaba pirinçli mama mı böyle yapıyor?
Beyaz nokta gibi birşey mi var, diş olabilir cnm erken çıkaracj gibi minik :)Benim minnoş biraz duruldu canım ama dişleri mi geliyor kararsızım bir beyazlık var sanki ama tam emin olamıyorum :)) sadece eskisinden daha hırçın ısırıyor nesneleri ne dersin dişmi geliyordur ?
Selam kızlar uzun zamandır giremedim. Oğlumun enfeksiyonu bronşiolite ilerledi bir haftadır evde hava veriyoruz, antibiyotikle beraber. Son sayfalara baktım anladığım kadarıyla ek gıdalarla ilgili bir hayli fikir alışverişi olmuş ama ben kaçırdım. Bu arada tv konuşulmuş. @Afilim92 e katılıyorum. Ben de evde tv izletmiyorum. Daha doğrusu izletmiyordum. Hava verirken durmuyor mecburen hava bitene kadar çizgi film açıyorum ve inanamyorum hipnotik bir şekilde izliyor. Gözünü kırpmadanbizim de büyükler hep izletme taraftarıydı sürekli karşı çıktım şimdi kendim vicdanım sızlaya sızlaya açıyorum. Yanımda biri varsa o oyalıyor ama tek olunca başka seçenek kalmıyor. Maskeyi 15 dakika bir bebeğin suratında tutmak sanırım mümkün değil. Bir an önce iyileşse de normal hayatımıza dönsek. Mahvoldu yavrum. Yeni yeni yemeye ve uyumaya başladı.
Bu arada ek gıda için neler almak gerekiyor. Tecrübe edineneler gerekli veya gereksizleri yazarsa sevinirim. Aklımdakiler şunlar;
-Tencere içi buharda pişirme aparatı
-Cam rende
-Püre kaşığı (kendisinin kullanması içinbelki yoğurda falan kaşık atmak ister)
-İçine meyve sebze konulan emzik gibi olan şeyler gerekli mi mesela? Blw planlıyorum ama oldu ki dışarda beslemek gerekirse içine koyup kendisinin çok döküp saçmadan yemesini sağlayabilir mi acaba?
-Kollu önlük (kaç adet alınmalı?)
-kolsuz önlük
-vakumlu tabak (gerekli mi emin olamadım, şubat indirimini mi beklemeli sizce?)
-Silikon önlük
-tek kullanımlık mama önlüğü (dışarıda ihtiyaç halinde kullanmak için düşündüm)
Silikon kaşığımız, eğitici biberonumuz var.
Buharlı pişirme aparatları her tencereye uyuyor mu, hangi modeli kullanışlı acaba
Ebebekteki markalardan bakabilirsin cnm, baby plus mıydı bebedor muyduı uygundu fiyatı cnm, geçmiş olsun ayrıcaKızlar oğlum burnundan gürültülü nefes alıyor. Tıkanıklık var sanırım ya. Ne yapmalıyım ??
Serum fizyolojik damlattım ama bişey olmuyor ki. Aspiratörle çekmeye çalıştım az bişey çıktı ve aşırı derecede ağladı oğlum canı mı yandı diye korktuk. İlk defa kullandım çünkü. Otribebenin. Onların yedek uçlarını mı alıcaz her seferinde ya? Tek kullanımlık çünkü. Siz nasıl yapıyorsunuz sürekli burun temizlersek yedek uca bi ton para veririz heralde!??
Yedek almıyorm valla sıcak suya atiyorum 5 dk sonra bir güzel sıcak suyla yikiyorum içinin süngeri de dahil kulanniyorm yani gerçekten yedek uc surekli almak masraflı ben böyle çözüm urettimKızlar oğlum burnundan gürültülü nefes alıyor. Tıkanıklık var sanırım ya. Ne yapmalıyım ??
Serum fizyolojik damlattım ama bişey olmuyor ki. Aspiratörle çekmeye çalıştım az bişey çıktı ve aşırı derecede ağladı oğlum canı mı yandı diye korktuk. İlk defa kullandım çünkü. Otribebenin. Onların yedek uçlarını mı alıcaz her seferinde ya? Tek kullanımlık çünkü. Siz nasıl yapıyorsunuz sürekli burun temizlersek yedek uca bi ton para veririz heralde!??
bebeğini kafası yastığına gelecek şekilde yatır canım, genizine kaçmasın püskürtürken, ağzına parmağını kıstır senin parmağını emerken fizyolojik serumun çok tazdikli olmayacak şekilde burnuna sık tüpün 1/4 ü yetiyor iki burnuna da. Geri kalanını gün içinde kullanabilirsin bu arada ben büyük şişe serum aldım, ondan çekiyorum şırıngadan püskürtüyorum. Sıkar sıkmaz bebeğinin kafasını yan çevir genize kaçmasın yine.Sonra da aspiratörle çek sürekli değişik yerlere gelecek şekilde çek , bunu yaparken de bebişle konuş korkmasın. Ah ilk başlarda ne ağlattım bende ama sonra öğrendim.Kızlar oğlum burnundan gürültülü nefes alıyor. Tıkanıklık var sanırım ya. Ne yapmalıyım ??
küçük taze patates bebek patatesi diye satılıyor. Minik oluyor bunlar. Dilimleyip buharda pişirme aparatı var benim fırınımın LG solardoom fırın , onda buharda pişiriyorum 15 dakikada hazır oluyor. Yalnız patates pişti ama, yarın biraz daha sıcak su ekliycem püre yaparken damağa yapıştı sanırım, bir de uykusu vardı hevesle yemedi.Kızlar bu gün giremedim. Evle uğraştık oğluş da mızmız yine. Yarım saat önce uyumuştu güya banyo yaptı güzel uyur dedim. Uyandı tekrar emiyor yine
TV ekran vs konuşulmuş. Ben de tv açmadım ama memlekette annem ne olacak izlesin ben size izlettim hep çocuk değişik şeyler (!) görsün diye oturdu çocukla karşısına. Laf dinleyen kim artık tükenmiştim ben de. Ki sürekli ağlayan bi bebeğe dönüşmüştü oğlum da. Neyse ki yine ağladı ve alıp kaçtım yawrumu odadan... tv becerebilirsem 2 yaşına kadar izletmek istemiyorum.
Ama görüntülü konuşma yapıyoruz dedesiyle teyzesiyle konuşuyor gülücükler atıyor yawrum. Elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz bebişlerimizi Allah sağlık versin inş hepsine :)
Bu aradaForse canım bebek patatesi nasıl oluyor? Normal patates versek olmuyor mu bebeğimize? Bide nasıl pişirdin dilimleyip buharda mı yoksa suda mı haşladın?
ebebek sitesi kilitlendi
Geçmiş olsun, şimdi gördüm ben de acil şifa olsun.Selam kızlar uzun zamandır giremedim. Oğlumun enfeksiyonu bronşiolite ilerledi bir haftadır evde hava veriyoruz, antibiyotikle beraber. Son sayfalara baktım anladığım kadarıyla ek gıdalarla ilgili bir hayli fikir alışverişi olmuş ama ben kaçırdım. Bu arada tv konuşulmuş. @Afilim92 e katılıyorum. Ben de evde tv izletmiyorum. Daha doğrusu izletmiyordum. Hava verirken durmuyor mecburen hava bitene kadar çizgi film açıyorum ve inanamyorum hipnotik bir şekilde izliyor. Gözünü kırpmadanbizim de büyükler hep izletme taraftarıydı sürekli karşı çıktım şimdi kendim vicdanım sızlaya sızlaya açıyorum. Yanımda biri varsa o oyalıyor ama tek olunca başka seçenek kalmıyor. Maskeyi 15 dakika bir bebeğin suratında tutmak sanırım mümkün değil. Bir an önce iyileşse de normal hayatımıza dönsek. Mahvoldu yavrum. Yeni yeni yemeye ve uyumaya başladı.
Bu arada ek gıda için neler almak gerekiyor. Tecrübe edineneler gerekli veya gereksizleri yazarsa sevinirim. Aklımdakiler şunlar;
-Tencere içi buharda pişirme aparatı
-Cam rende
-Püre kaşığı (kendisinin kullanması içinbelki yoğurda falan kaşık atmak ister)
-İçine meyve sebze konulan emzik gibi olan şeyler gerekli mi mesela? Blw planlıyorum ama oldu ki dışarda beslemek gerekirse içine koyup kendisinin çok döküp saçmadan yemesini sağlayabilir mi acaba?
-Kollu önlük (kaç adet alınmalı?)
-kolsuz önlük
-vakumlu tabak (gerekli mi emin olamadım, şubat indirimini mi beklemeli sizce?)
-Silikon önlük
-tek kullanımlık mama önlüğü (dışarıda ihtiyaç halinde kullanmak için düşündüm)
Silikon kaşığımız, eğitici biberonumuz var.
İndirim mi var :)) indirim iyi ise bakaym yoksa gece gece sinir etmesin :)))Ben 4. Denemede aldım:))
İndirim mi var :)) indirim iyi ise bakaym yoksa gece gece sinir etmesin :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?