- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 133
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #12.501
Çok moralim bozuk ilk devlete gittim ense kalınlığı 3.5 çıktı özele gittim 2.7 çıktı birazdan üniversite hastanesine gidicem biyopsi amniyosentez falan dedi kendimde değilim down sendromlu olabilirmiş kan testine göre bişeyler yapılması gerekmiş oda çarşamba günü çıkacak
kızlar özellikle de ilk kez anne olacaklar doğum korkusu yaşayanınız var mı? bu duygular normal mi?
Zaten öyle derler doktorlar tek tek değerlendirme yapılmaz ki şimdi sen tarama testi yaptirdiginda ense ölçümü(NT) de yazılacak oraya sonuç çıkınca daha kesin söyleyecek doktor bu her zaman böyle oluyor canım ense ölçümü normal çıktıysa tarama sonucu da büyük ihtimal normal çıkacaktır inşallahPek birşey demdi kana göre değerlendircez dedi
doktor ilacı yazdı çıktım internetten araştırırken okudukca kafama takıldı canım gidince sorucam bakalım, evet kilom fazla 90 kilo civarıyım şu anda :/İnşallah güzel sonuçlar alırsın cnm
Sorduğun soru hakkında bir bilgim yok inşallah bilen vardır cevap verirler cnm ama doktorun a kafana takılan ne varsa sor bence :)kilon fazla mi ki cnm
Cok geçmiş olsun cnm
Elma çok rahatlatiyor bir de naneli şeker
Ben de bunu çok merak ediyorum cnm hangi bitki Çaylarını icebilririz diye doktoruma sormayı unutuyorum hep
Maşallah cnm gözünaydin :)
Erkek bebek çoğunlukta sanırım ☺
benim her gün canım ve doğuma 2-3 hafta varken bırakıcaz dedi, hatta günde 2 tane vurabilirsen daha iyi olur dedi o kadar uzun süre iğne yapmak zor olur diye düşünüyorum korkuyorum biraz, bide normal doğum yapmak zor olursa diye de tedirginim.Ben 3 aydır kullanıyorum. Dün devam dedi püff daha ne kadar devam bilmiyorum ama. 3 günde bir yapıyorum neyse ki başlarda daha sıktı. Bende de pıhtılaşma fln yok ama tüp bebek olduğu için belki de bilemiyorum devam etmemi istiyor. Doktor istediyse vardır bir bildiği endişelenme bence.
Canım sıkma canını o ölçümler net yapılmıyor, bi kan sonucunda çıksın bakalım. Hem yüksek riskli gebeliklerde bile sağlıklı çocuklar doğabiliyor. İyice araştır bakalım.Çok moralim bozuk ilk devlete gittim ense kalınlığı 3.5 çıktı özele gittim 2.7 çıktı birazdan üniversite hastanesine gidicem biyopsi amniyosentez falan dedi kendimde değilim down sendromlu olabilirmiş kan testine göre bişeyler yapılması gerekmiş oda çarşamba günü çıkacak
Ben yaşıyorum canım nasıl yapcam diye hep düşünüyorum. Önceleride korkardım ben hamile kalmadan önce doğumda bana bir şey olursa diye. hastaneyle konuşmadım hiç ama umarım doğuma eşleri alırlar en azından o yanımda güç verir bana birde bende panik atak var hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alırım inşallah bebeklerimizikızlar özellikle de ilk kez anne olacaklar doğum korkusu yaşayanınız var mı? bu duygular normal mi?
Canım hiç moralini bozma dua et. Bu testte yaş faktörü çok önemli. Tabi senin yaşını bilmiyorum ama... Benim bir tanıdığım 40 yaşından sonra iki çocuk doğurdu. İkisi için de kesin hasta dediler ama ikiisi de çok sağlıklı doğdu. Ayrıca kuzenim de 35 yaşında hamile. Onda bile şüphelendi doktor amniyosentezde birşey olmadığı çıktı.. Sen içini ferah tut. İnşallah sağlıklı doğar bebişinÇok moralim bozuk ilk devlete gittim ense kalınlığı 3.5 çıktı özele gittim 2.7 çıktı birazdan üniversite hastanesine gidicem biyopsi amniyosentez falan dedi kendimde değilim down sendromlu olabilirmiş kan testine göre bişeyler yapılması gerekmiş oda çarşamba günü çıkacak
Canım nifty testi dediğin ne oluyor bende yaptırdım yurtdışına gönderilen kromozomlarına bakılıyor tam azını bilmiyorum merak ettim aynısı mı diyeKızlar benim de nifty testi ile cinsiyet belli oldu dün. Bir kız annesi olucam sağlıkla sonunu görürsek inşallah.
İnşallah canım dün sağlık ocağındaki ebede kızdı kilo vermişsin diye dedim yiyemiyorum bulantı kusma az az ye diyor işte Boğazımda bir düğüm var oradan geçmiyor dedim eşimle Halen problemler devam ediyor çok sıkıntılı geçiriyorum sen ne yaptın halledebildiniz mi sorunlarınızı
Çok moralim bozuk ilk devlete gittim ense kalınlığı 3.5 çıktı özele gittim 2.7 çıktı birazdan üniversite hastanesine gidicem biyopsi amniyosentez falan dedi kendimde değilim down sendromlu olabilirmiş kan testine göre bişeyler yapılması gerekmiş oda çarşamba günü çıkacak
üçüncü bebeğim ama hala emin değilim arada sanki bi yerde toplanma ya da yumruk gibi bişi hissediyorum elimi koyuyorum kayboluyo genelde akşamları daha çok oluyo bu mu bilmiyorumKızlarrrrrr aranızda bebeğini hissetmeye başlayan varmı? Bu haftalarda bebiğinizi hissetmeye başlayabilirsiniz diyor ama ben sadece dün akşam içden bir ufak hareketlenme hissettim sanki acaba o bebekmiydi ??
Canım içini ferah tutmaya çalış ölçümlerde yanılma payı çok yüksek bence bi sorun yok bişey çıkmıcak bak görürsünÇok moralim bozuk ilk devlete gittim ense kalınlığı 3.5 çıktı özele gittim 2.7 çıktı birazdan üniversite hastanesine gidicem biyopsi amniyosentez falan dedi kendimde değilim down sendromlu olabilirmiş kan testine göre bişeyler yapılması gerekmiş oda çarşamba günü çıkacak
Ben hissediyorum canım benim üçüncü olacak kısmetse ayırt edebiliyorum hareketleri ve bazen karnımın al kısmında lastik topu oturmuş gibi oluyo 2-3 dakka hissedebiliyorum sonra kayboluyoKızlarrrrrr aranızda bebeğini hissetmeye başlayan varmı? Bu haftalarda bebiğinizi hissetmeye başlayabilirsiniz diyor ama ben sadece dün akşam içden bir ufak hareketlenme hissettim sanki acaba o bebekmiydi ??
üçüncü bebeğim ama hala emin değilim arada sanki bi yerde toplanma ya da yumruk gibi bişi hissediyorum elimi koyuyorum kayboluyo genelde akşamları daha çok oluyo bu mu bilmiyorum
aynı test herhalde. ben tanıdık bir yere yaptırdığım için daha uyguna geldi. nifty aslında marka. seninki gibi anne kanından bebeğin hücrelerine ait DNA yı izole edip 13, 18 ve 21. kromozomlarda artış var mı bakıyorlar. Ayrıca X ve Y yani cinsiyet kromozomlarına da bakılıyor ama ek ücrete tabii. Ben o seçeneği de seçtim. Dolayısıyla cinsiyet de saptandı. Gerçi kız-erkek demiyor test. Y kromozomu saptandı ya da saptanmadı diyor. Ben de Y kromozomu saptanmadığı için cinsiyeti kız sonucunu çıkardık. ben 37 yaşımdayım o nedenle yapıldı bu test. Yaş riski vardı yani. Sen neden yaptırdın?Yurt dışına gönderilmişti benim tahliller temiz çıktı tüm kromozomlarına bakıldı fiyatı 3500 dü çok şükür hiç bir sorun çıkmadı cinsiyeti de erkek 2.oğlum geliyor. Bu testin 3 kromozoma bakılanın fiyatı 2000 di.
Canım üzme kendini sen ya bi komşuma down sendromu demişler diğer komşuma da kafası büyük sağlıklı olmaz demişler kadınların hamileliği zehir olmuş ama çocukların maaşallah hiç bir sağlık problemi yok yani doktorlar diyor zaten bu testlerin garantisi yok diye herşey Allahtan sen duanı etÇok moralim bozuk ilk devlete gittim ense kalınlığı 3.5 çıktı özele gittim 2.7 çıktı birazdan üniversite hastanesine gidicem biyopsi amniyosentez falan dedi kendimde değilim down sendromlu olabilirmiş kan testine göre bişeyler yapılması gerekmiş oda çarşamba günü çıkacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?