- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
- #56.141
Ben ilk doğumum kendiliğinden başlamayınca dr 40+5 günlükken cağırdı ve hastaneye yatıracakdı ondan önce kulanmam için bir fitil vermişdi cok hatırlamıyorum neydi. Gitdim Acıklığa bakıldı bebeğin kalp atışlarına ve 2 cm acıklık ila yatişmi yapdı bebek sürekli takıp edilmeli diye, yani acıklık olmasada yatiş yapılacakdı. Sonra az az sancı his etdim o sırada saat başı falan hem bebeğin kalp atışı dinlendi sürekli başka aletlerle bakıldı falan. Dr hep gelip nasıl olduğmu soruyordu bende az az sancımın başladığnı söylüyordum. Gece 12 de uyanıp wc ye gitiğimde sancım artmişdi ve biraz suyum gelmişdi, gitip soyledim dr cağrildi kontrol için ve 4 cm acıklık doğum başlamışdı lavman yapıldi, ve doğum salonuna gecdik saat 2 ye kadar iyiydi sonra suyumu patlatdılar acıklık 6 cm olmuşdu. Ben yatmakda zorluk cekiyordum ama bebeğin kalp atışları dinlenmeliydi bende epidural aldım, ve uyudum bi sürü kabloya bağliydim, acıklık tam olunca ıkınma hisini bekledik ama gelmedi biraz oksıtosin hormonu verdiler serumla o zaman ıkınma hisi geldi ve saat 8 de doğurdum. Bide doğum sonrası o serumu bitirdim sütü cok cabuk ve cok fazla gelmesne yardım ediyor sütümde şakır şakır geldi. Yani son aşamada süni aldım doğumu tetiklemek için birde acıklık kontrolnü dr cok sert yapdı. Ama dediğim gibi doğum kendiliğinden başladı fitilin bir etkisi oldumu bilmiyorum ama hastaneye giderken sancı his ediyordum ama cok az.Milana firuze canım sen ilk bebeğini kaç hafta kaç günlükken doğurmuştun? Doğum kendi mi başladı yoksa suni sancıyla mı?
.
ananas bilmiyodum onu da deniyim. Ada çayı içiyodum o da baya sancı yapıyo adet sancısı gibi ama doğumu tetiklemedi bi türlü .sadece boş yere sancı çekmiş oluyodum bıraktım ben de.