Arkadaşlar merhabalar kk nü uzun zamandır takip edenlerdenim.Şuanda benimde hevesle beklemede olduğum konu olan tüp bebek hakkında bende yazmak istedim size..
Benim 17 yumurtam oldu.Bunlardan 10 tanesi döllendi.Fakat ilk gebeliğim olacağı için 1 adet embriyo transferim oldu yasa gereği böyleymiş.Başlayanlar bilirler fakat yeni başlayacak arkadaşlara söyleyim içiniz rahat olsun hiçbir evresinden korkmayın.Keyfiniz yerinizde olsun
tedaviye baslamaya karar verdiğinizde adet döngünüz bekleniyor benim problemim oldugu için adet söktürücü kullandım bırakınca adet döngümle beraber tedavim basladı.Merional ile başladım ben.Her gün karnımdan 3 tüp toz 1 sıvı karıştırarak hazırladığım merional iğnelerini vurarak yumurtaları büyütmeye basladık yumurtalar büyüdükten sonra yine aynı sekilde merionale devam ederken kendiliğinden çatlamasını önlemek icin farklı bir iğne kullandım.Bunun amacı yumurtaların birazı gelişip diğerleri kücük kalmasın onlarda yetişsinler büyüyenler kendiliğinden catlamasın diye..
Bu işlemler acılı işlemler değil.İlk başta korkuyordum ama insan alışıyor zaten minicik iğnesi..
Toplama aşaması hafif genel anestezi ile oldu.Hiçbirşey hissetmedim.Sonrasında narkoz etkisi geçene kadar 1 saat istrahat ediliyor sonra merkezinizden çıkıyorsunuz.toplama işlemi sonrası 2 gün zorlandım oturmakta kalkmakta lavaboya girerken biraz zorlandım ağrılarım vardı.Zaten tedavide görüp göreceğiniz ağrı da o olur.Transfer işlemi 5-6 dk bişey.Spekulum yerleştiriyorlar ki ona birçoğumu alışığızdır.Onun dışında baska birşey hissetmiyorsun.sonrasında iyi şanslar dileyip gidiyorlar :)
Transfer sonrası 1 saat istrahat ettim sonrasında normal hayatıma devam ettim ediyorum diyim henüz sonucumu öğrenmedim.Moralimi yüksek tutmaya calısıyorum.Cuma günü öğreneceğim sonucumu allahın izniyle
çok uzun yazmışım arkadaşlar umarım faydalı olmuşumdur