Birkaç gündür benim de başladı ayak şişmesi. Ödem var. Limonlu su içmeye başlayalım hemenYa kızlar bu ayda bu kadar ayak falan şişmesi normal mi yoksa ben mi anormalim? İki gündür size anlatamam, ayaklarımın fotoğrafını çekip gülmekten ölüyorum jfkjdfnkvjd. Ben iki üç hafta öncesine kadar haftada 2-3 gün yürüyüş yapıp peşinden havuza giriyordum, ramazan yüzünden havuz bir süre kapandı, gidemiyorum. Hareketsiz mi kaldım acaba? Gerçi hep bir yerlerdeyim, işten sonra da çok dinlenme fırsatı bulduğum söylenemez. Tuz da öyle aman aman tüketmiyorum. Ay resmen hayretle inceliyorum ayaklarımı şu an.
Fıstık gibi misin acabaaaa?
Penye sapka ve coraplar aldim illa ki giydirilir ilk dogdugunda. 37derecelik bi sicakliktan cikiyolar sonuçtaKızlar ben kıyafet yikama olayina girmeye niyetlendim yakin zamanda :) cantayi da hazirlarim heralde devaminda. Dogumlar temmuz agustos olacagi icin corap sapka konusunda ne düşünüyorsunuz?
Yalniz bu derece bir odem varsa doktora gosterin korkuttu beni bu dediğin bak ! Tansiyonunu duzenli olcuyo musun??umarım normaldir. :) çünkü benimki de koca nene bileği gibi. parmağımı basıyorum koca bir çukur oluşuyor :)
Birkaç gündür benim de başladı ayak şişmesi. Ödem var. Limonlu su içmeye başlayalım hemen
göstermiştim geçen gittiğimde normal olduğunu söyledi. tansiyonumda hamilelikten önce hep yüksekti ama hamile kaldığımdan bu yana düzene girdi gayet güzel ilerliyor maşallah :) ya benim bileklerim aslında bekarken de yazları şişerdi. şimdi bebekle daha da katlandı.Yalniz bu derece bir odem varsa doktora gosterin korkuttu beni bu dediğin bak ! Tansiyonunu duzenli olcuyo musun??
Kantaron yagi sen çok iyi bilirsin o zamanben mersinde 7 yıl okuyunca mersinli sayarım kendimi hemserim cıktı sonunda ayy cok sevindim
Ben seni yerim yerimAynen ya kendimi zaman zaman babanne, zaman zaman penguen, zaman zaman sumo güreşçisi gibi hissediyorum.
Aci.elma yagi gaza da iyi geliyormusKantaron bebeklerde gaza cok iyi geliyomus diye okumustum. Sari kantaran yagiyla gobegine masaj yapiyolarmis
Her kafadan bir ses çıkıyor işte, bence bunlar iyi günlerimiz. Bir grup var, doğum yapacak ya da yapan birini görünce hemen kendi tecrübelerini dayatmaya çalışıyor. “Onu yeme, bunu ye süt yapar, şöyle giydir, şu mamayı ver, kucağa alıştırma, biz bilmem kaç tane büyüttük...” bıdı bıdı bıdı. Sanki bi tek onlar çocuk doğurmuş.Kafa muhimmis, sapka sart diyolla.
Ben 25 yillik arkadasimdan o muameleyi goruyorum. O sormadan bir sey anlatmiyorum zaten, 6 senedir bunalimda ustune gecen sene kadin hastaliklarindan ameliyat oldu. Nispet yapar gibi olmasin diye elimden gelse karnimi icime cekicem. Yani cok daha uzak arkadaslarim cok daha fazla ilgili ona üzülüyorum.
Bir de evli ama cocuksuz olanlardan biri kizdiriyor bu ara. Arkadasi da hamile benden ilerde, o uyumiyormus o dincmis o hala calisiyormus vs vs. O 40 yasinda degil dedim. Sen hamile kal sonra degerlendirelim bu konuyu dedim.
Zaten motorla ilgili herkesin bi lafi sözü var, cok az destekleyen herkes bitti artik vs vs. Ulan babasi da biniyo ona neden bitti demiyosunuz?!?!
Ve genel yargilayici konusmalar; kayimvalidene verirsin bakar bize kimse yardim etmedi kendimiz buyuttuk öyle yaptik boyle yaptik. (Buraya kufur gelecek) banane? Bakmasaydin. Annene kayimvalidene yakin ev tutsaydin. Hem sikayet edersin aman karismasinlar hem tek kaldim diye ovunur duygu somurusu yaparsin.
Dun aksam bile aynı konu vardi erkek tarafindan gelinlerle. İki elti kucuk buyuge senin cocuklara kaynanamiz bakmis bana yardim etmediler vs vs. Büyükte diyor ki yooo ben baktim (büyüğü sevdim bu arada). Sonra bana dondu küçük bak seninkine bakacak kayinvaliden. O da yanimizda, belki de baktirmaz diyor ben cocumdan ayrilamam der diyor (kadin sevmez öyle gergin havayi). Dua edin sagligim yerinde olsun tabi yardim ederim falan.
Ben de dedim valla hic burnu buyukluk yapmiycam koyucam asansore hangi katta durursa o bakar.
Bi de buldum bol bollan neyimi kiskaniyosun? Anasi abimden küçük gencecik gelip baksaymis banane? Annem 75 yasinda kimse onu demiyo. Ben 40 yasindayim senin gibi 20 yasinda evlenip dogurmadim elbet istersem yardim alabilecegim bir kapi olmasi rahatlatici. Vucut lan bu yaslaniyo ben sen miyim? (Ne kizmisim ama)
Velhasıl herkes konusuyo. Hele normal mi sezeryan mi diyene yok vajinal diyip utandirmak da istiyorum. Size ne benim seyimden? Nerden cikarsa çıkacak bebek. Ya hic hatirlamiyorum ben hamileleri böyle darladim mi acaba? Sanmam. Karismam ben insanlara.
Bir de cok kilo almissin diyemeyip ay iyi cok sismemissin diyorlar ama altta metin belli, kamyon gibi olmussun diyor aslında. Bi carparim gorur kamyonu.
Valla iki kız arkadaşım var, ikisi de destekcim. Gorumcem şeker bal. Kayinvalidem de elinden gelen seyi yapar istersem. Yine ayni binamdaki yenge de cildirip bi saat biraksam ses etmez. Yeter onlar. Annemi soylemiyorum kadin gommekten firsat bulamaz malum
Ablam kardeşim var hic bahsetmiyorum çünkü gram destek beklemiyorum. Erkek tarafi daha cok arkamizda valla.
Bekarlar bilmeden evliliği, cocuksuzlar bilmeden duyduklariyla hamileleri darliyor.Beni de bekarken evli arkadaslarim eziklerdi. cocuklari olunca daha da bi degistiler. Amaaan insanlar cesit cesit ya
Reflün varsa deneme canımYaaaa limonlu su iyi mi geliyormuuş? O da reflüye şeyetmesin? Bende reflü de başladı çünkü.
4 aylikken cinsiyet belirleme randevusunda kayinvalidemi de götürdük, elbette kocama benzettiHer kafadan bir ses çıkıyor işte, bence bunlar iyi günlerimiz. Bir grup var, doğum yapacak ya da yapan birini görünce hemen kendi tecrübelerini dayatmaya çalışıyor. “Onu yeme, bunu ye süt yapar, şöyle giydir, şu mamayı ver, kucağa alıştırma, biz bilmem kaç tane büyüttük...” bıdı bıdı bıdı. Sanki bi tek onlar çocuk doğurmuş.
En çok ama en çokkk sinir olduğum şey de, Türkiye genelinde erkek tarafı bebeği kesinlikle ama kesinlikle anneye benzetmiyor. Benzese de asla kabul etmiyor. Yok efendim “ayyyyynııı babası , aynııı babaannesiii, aynı halasııı...” Hep erkek tarafına benzetiliyor. Biz taşıyıcı annesiyiz ne de olsa!!!
Eşimin kuzeninin eşine de yapılıyor bu muamele şu an. Yazık valla o geline. Ben olsam ağızlarının payını verirdim. Kız bebek bir de, annesinin kopyası, tamam babasından da almış ama kayınvalidemler inatla kendi taraflarına benzediği , geline hiç benzemediği konusunda iddialaşıyorlar. Biz “annesine de benziyor” deyince kızıyorlar. Hele benimki erkek ya, aynı muameleyi bana da yapacaklar adım gibi eminim. Fena çemkireceğim böyle bir tavır sergileyen olursa.
Ben limonu suya sıkarak içersem tansiyonum düşüyor. 2-3 dilimi 1-2 lt suya atarak gün boyu içiyorum. Ertesi güne hafiflediğimi hissediyorumReflu mıde yanması olan lımonlu su belkı zararlı olabılır kızlar. Normal 1 lt suya maksımum 6 damla sıkıyorum ben. C vıtamını oldugu ıcın ben zararını okumadım baktımda baya. Cunku benım ablam hamılelıgının son ayları kısa denk gelmıstı bıldıgın kabuguyla ısırarak yıyordu lımonu. Günlük bır ıkı lımon yedıgını bılırım gayet saglıklo bebıslerı onlarda anası gıbı lımon hastası. Portakaldan farksız sadece sekerı daha az. Günlük ıcmıyorum mesela tuzlu tukettıgımde ya da az su ıctıgımın ertesı yapıyorum.
Bekarlar bilmeden evliliği, cocuksuzlar bilmeden duyduklariyla hamileleri darliyor.
Deneyimleyenler de sürekli akıl veriyor.
Kardes Soralım öyle konuş.
İnşallah surekli bebesinden bahseden manyak analardan olmam (oldu).
inşallah bozdurmazlar bize çizgimizi, valla cevap vereceğim içimde tutmayacağım ben de. kendi kendimi sinir edemem onlar sinir olsunlar4 aylikken cinsiyet belirleme randevusunda kayinvalidemi de götürdük, elbette kocama benzettievet ikisi de kel
Ama niyeti kötü değil kadının, ona eminim. Kocam gobegimle dalga gectikce ona cevap veriyor. Mesela gecen gorumceme kocami oldurucem dedim parmak izim yok ben hallederim lazimsa dedi
Ya bu bahsettigim guruhla akraba olmayi falan tahayyül edemiyorum. Sırf laf sokmaca. Cizgimi bozmuyorum da bozarsam kapimdan gecemezler kocam biliyor. Arkadas cevremiz cok abartinca uyariyor. Biliyor çünkü seytani uyandirirsan duyacagin laflar senin canini yakabilir.
Kavgada cok pislesirim benbir de guler guler laf sokarım iyice cildirir karşımdaki ahaha
Evet cok haklisin.
Bizim de bi ayağımız izmirde gittigmde koylerinden aliyorum herseyimi bu sene hamilelikten dolayi gidemicem ama kayinvalidemler isteyince gonderiyo z.yagi falan hep oradan. sagolasin nerden aliyosun sabunlari cesitleri neler ve kaca satiliyor bilgi verirsen sevinirim canm aklimda olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?