Aynen. Motora binemedigim andan itibaren sokaga çıkmam bitti. E üstüne maasim yok diye para harcamak da istemedim. Zaten herkes bize gelir sokaga pek cikmayiz.Aynen oylee ay anlatacak tonla seyim var konuyla ilgili ama yazmaya useniyorum vallahiisten de ciktigimdan beri zaten evdeyim hamilelikle de birlikte disarilara cikip arkadaslarimla bulusamaz oldum e aramaya da useniyorum zaten. Bana burasi sizler yetiyosunuz baska kimselerle konuşmuyorum benm ve esimin ailesi dışında.. Yalnizlik cekiyorum biraz evet ama kafam rahat
Aynen canım reflu mıde yanması tansıyon dusuklugu varsa ıyı olmuyor. Ama ben suan norml oldugım ıcın bana ıyı gelıyor. Mesela ılk uc ay ne lımon ne portakal tuketemedım arada mandalına yedım asıtlı oldugu ıcın mıde yanmamı tetıklıyordu sımdı hem c vıtamını alıyorum hem odem olusmuyor hafıfımBen limonlu suya sıkarak içersem tansiyonum düşüyor. 2-3 dilimi 1-2 lt suya atarak gün boyu içiyorum. Ertesi güne hafiflediğimi hissediyorum
Allah korusun yanıklar içinde çok iyiKantaron bebeklerde gaza cok iyi geliyomus diye okumustum. Sari kantaran yagiyla gobegine masaj yapiyolarmis
diyetisyenim bana limonlu su iç diyecekti. ama tansiyon düşüyorsa içme dedi. tansiyon düşüklüğüne sebep verdiği için dikkatli olmak gerek benceReflu mıde yanması olan lımonlu su belkı zararlı olabılır kızlar. Normal 1 lt suya maksımum 6 damla sıkıyorum ben. C vıtamını oldugu ıcın ben zararını okumadım baktımda baya. Cunku benım ablam hamılelıgının son ayları kısa denk gelmıstı bıldıgın kabuguyla ısırarak yıyordu lımonu. Günlük bır ıkı lımon yedıgını bılırım gayet saglıklo bebıslerı onlarda anası gıbı lımon hastası. Portakaldan farksız sadece sekerı daha az. Günlük ıcmıyorum mesela tuzlu tukettıgımde ya da az su ıctıgımın ertesı yapıyorum.
Bende senin gibiyim canım. Bazen dediğin gibi yalnızlık çekiyorum. Onu da komşularım ve eşim ailelerimiz sağolsun hallediyoruz. Eşim işe başladıktan sonra fena canım sıkılmaya başladı. Onu da bebek gelince sıkılmaya vaktin olmayacak diyorlar bakalım. Bugün baya enerjisiz halsizim. İyice bunaldım ağrılar Uykusuzluk falan. Birazdan dışarı çıkıp yürücegim. Sende arada çık gezin.Aynen oylee ay anlatacak tonla seyim var konuyla ilgili ama yazmaya useniyorum vallahiisten de ciktigimdan beri zaten evdeyim hamilelikle de birlikte disarilara cikip arkadaslarimla bulusamaz oldum e aramaya da useniyorum zaten. Bana burasi sizler yetiyosunuz baska kimselerle konuşmuyorum benm ve esimin ailesi dışında.. Yalnizlik cekiyorum biraz evet ama kafam rahat
Aynen canım tansıyon dusuyorsa gercekten ıcılmemelı benım tansıyonum ıyı 12/8 13/8 gıbı cıkıyor. Sızde odemınızı sade suyla atabılırsınız. Yoksa ustune koyuyor kılo olarak.diyetisyenim bana limonlu su iç diyecekti. ama tansiyon düşüyorsa içme dedi. tansiyon düşüklüğüne sebep verdiği için dikkatli olmak gerek bence
Yaw wallahi biahi insanlar asiri fesat olmus yani iyi biseyini bilmeyegorsunler oyle bi kendilerine dert oluyoki yani normal ev yasantisi bile batiyo insanlara... Onu bana da su yonden yapiyolar senin annen yaninda senin bakmanda ne var o bakar zaten sanki ben cocugu alicam direkt anneme vericem tasiyici anneyim zaten ben... Bana olan hersey cok kolay ve basit diger insanlar ama asiri sekilde cekmisler benim tuzum cok kuru... Ve evet bu arkadaslarla ilgili konu nisanliliktan basladi evlenme ve cocukla birlikte iyce ipler koptu ben artik bu noktada fesatlik seziyorumKafa muhimmis, sapka sart diyolla.
Ben 25 yillik arkadasimdan o muameleyi goruyorum. O sormadan bir sey anlatmiyorum zaten, 6 senedir bunalimda ustune gecen sene kadin hastaliklarindan ameliyat oldu. Nispet yapar gibi olmasin diye elimden gelse karnimi icime cekicem. Yani cok daha uzak arkadaslarim cok daha fazla ilgili ona üzülüyorum.
Bir de evli ama cocuksuz olanlardan biri kizdiriyor bu ara. Arkadasi da hamile benden ilerde, o uyumiyormus o dincmis o hala calisiyormus vs vs. O 40 yasinda degil dedim. Sen hamile kal sonra degerlendirelim bu konuyu dedim.
Zaten motorla ilgili herkesin bi lafi sözü var, cok az destekleyen herkes bitti artik vs vs. Ulan babasi da biniyo ona neden bitti demiyosunuz?!?!
Ve genel yargilayici konusmalar; kayimvalidene verirsin bakar bize kimse yardim etmedi kendimiz buyuttuk öyle yaptik boyle yaptik. (Buraya kufur gelecek) banane? Bakmasaydin. Annene kayimvalidene yakin ev tutsaydin. Hem sikayet edersin aman karismasinlar hem tek kaldim diye ovunur duygu somurusu yaparsin.
Dun aksam bile aynı konu vardi erkek tarafindan gelinlerle. İki elti kucuk buyuge senin cocuklara kaynanamiz bakmis bana yardim etmediler vs vs. Büyükte diyor ki yooo ben baktim (büyüğü sevdim bu arada). Sonra bana dondu küçük bak seninkine bakacak kayinvaliden. O da yanimizda, belki de baktirmaz diyor ben cocumdan ayrilamam der diyor (kadin sevmez öyle gergin havayi). Dua edin sagligim yerinde olsun tabi yardim ederim falan.
Ben de dedim valla hic burnu buyukluk yapmiycam koyucam asansore hangi katta durursa o bakar.
Bi de güldüm bol bollan neyimi kiskaniyosun? Anasi abimden küçük gencecik gelip baksaymis banane? Annem 75 yasinda kimse onu demiyo. Ben 40 yasindayim senin gibi 20 yasinda evlenip dogurmadim elbet istersem yardim alabilecegim bir kapi olmasi rahatlatici. Vucut lan bu yaslaniyo ben sen miyim? (Ne kizmisim ama)
Velhasıl herkes konusuyo. Hele normal mi sezeryan mi diyene yok vajinal diyip utandirmak da istiyorum. Size ne benim seyimden? Nerden cikarsa çıkacak bebek. Ya hic hatirlamiyorum ben hamileleri böyle darladim mi acaba? Sanmam. Karismam ben insanlara.
Bir de cok kilo almissin diyemeyip ay iyi cok sismemissin diyorlar ama altta metin belli, kamyon gibi olmussun diyor aslında. Bi carparim gorur kamyonu.
Valla iki kız arkadaşım var, ikisi de destekcim. Gorumcem şeker bal. Kayinvalidem de elinden gelen seyi yapar istersem. Yine ayni binamdaki yenge de cildirip bi saat biraksam ses etmez. Yeter onlar. Annemi soylemiyorum kadin gommekten firsat bulamaz malum
Ablam kardeşim var hic bahsetmiyorum çünkü gram destek beklemiyorum. Erkek tarafi daha cok arkamizda valla.
O bende de var. Yarın doktora sormayı düşünüyorum hatta. Özellikle gece yatarken ve sabah kalktığımda hissediyorum kemikte ağrıyı.Ve yürürken sanki vajina kısmında bir ağrı hissediyorum kemik ağrısı gibi.
Ben seni yerim yerimsisme balon gibiyim ama ici en dolusundan. Hele göbek böyle bir sertlik yok
Ayyy senin durumunda cok fenaymis yani butun gozler senin karnindaymis resmen uste cikmaya calissan haea atiyo derler obur turlu hadlerini bilmiyolad Allah tan hamile kalmislar yoksa doguma dogru dusunemiyorumaynen canım bende aynı durumla kaldım ofiste. 3 bayandık. diğer ikisi bayadır istiyor olmuyordu. ben hamile kaldım demedim bunlara sonra kanamam oldu doktor rapor verdi mecbur söylemek zorunda kaldım. biri hamile olduğumu duyunca ağladı falan. sevinçten değil o net yani bilmiyorum. neyse diğeri de hep bana aman erken davranma alma birşey. hayal kurma hep bu şekilde telkin verdi ki, ben hiç lafını etmedim ofiste. neyse aradan zaman geçti ağlayan hamile kaldı kargocuya kadar söyledi. şimdi de diğeri hamile kaldı. bana telkin ettiğiin tersi hareketler. yani ben ofiste pek yaşayamadım hamileliğimi tadını :)
diyorum ya insanlar çeşit çeşit. ki hiç lafını da etmem sorarlarsa iyi şükür der geçerim uzatmam bile onlara ayıp olmasın diye. ama diğer ikisinin hamileliğini sağır sultan bile duydu :)Ayyy senin durumunda cok fenaymis yani butun gozler senin karnindaymis resmen uste cikmaya calissan haea atiyo derler obur turlu hadlerini bilmiyolad Allah tan hamile kalmislar yoksa doguma dogru dusunemiyorum
tadını çıkar biz yanıyozzzzKızlar herkes yanıyor bız donuyoruz. Buralar daha soguk ısınmadı norvecte degılımAgrıdayım halıs mulıs yun yorganı ıle yatıyoruz daha. Aksamları soguk oluyor corap gıyorım kısın gıymedıgım patıklerı gıyıyorum. Benım doguma anca ısınır buralar
çok cici olmuşşMerhaba Kızlar,
Benim annem böyle çantalar dikti bez vs. koymak için almak isteyen olursa bakabilirsiniz :))
Yahu insan aciyo hani cocugu olmuyo icine atiyo diye sonra seni acinacak hale sokuyolar kalles insanlardiyorum ya insanlar çeşit çeşit. ki hiç lafını da etmem sorarlarsa iyi şükür der geçerim uzatmam bile onlara ayıp olmasın diye. ama diğer ikisinin hamileliğini sağır sultan bile duydu :)
Kız bu ne kadar minnoş göbek. Ay sen hiç yakınma sen normal olansın sanırım. Bana herkes az kaldı herhalde ne zaman doğum iznine ayrılıyosun diyorlarKiz fotografta kucuk cikmis ama bu hafta patladi resmen iki kat atti normalde minnostu adam agrilarla oldurdu beni
aynen canım bende balık yemiyorum doktor bana da ceviz demişti bol bol. ama birde anne ne yerse bebeğin beslenme şeklide ona göre şekilleniyormuş halam hamileliğinde çok yoğurt yemişti. tek yediği meyve de elmaymış. şimdi çocuk yoğurdu herşeyin üstüne dökmeye çalışıyor. o gün barbunyanın üzerine yoğurt döküp yicem diye ağladı ve tek yediği meyve. onun için kendimi ıspanak balık yemeye zorluyorum ki çocukta yesin diye :)Kizlar burada biri doktora gidilirse sorun karnim tas gbi yazmisti kendimde de vardi sordum doktor direkt normal dedi... Baska sordugum soru gunde bi bardak kahve icmek caiz mi dedim caizdir dedi... Ve en can aliciya geliyorum balik yemiyorum omega alacak miyim dedim omega haplarini tasvip etmedigini omegayi farkli yiyeceklerden zaten aldigimi soyledi sonra arkadasimin amcasi doktor ona da ayri soruyu yonellik bu sefer ki prof o da balik yagi haplarini onermedigini bol bol ceviz yemem gerektihini soyledi velhasil boyle
Babalar doguramdgi için uzuluyorlar bence bizi kıskanıyorlarHer kafadan bir ses çıkıyor işte, bence bunlar iyi günlerimiz. Bir grup var, doğum yapacak ya da yapan birini görünce hemen kendi tecrübelerini dayatmaya çalışıyor. “Onu yeme, bunu ye süt yapar, şöyle giydir, şu mamayı ver, kucağa alıştırma, biz bilmem kaç tane büyüttük...” bıdı bıdı bıdı. Sanki bi tek onlar çocuk doğurmuş.
En çok ama en çokkk sinir olduğum şey de, Türkiye genelinde erkek tarafı bebeği kesinlikle ama kesinlikle anneye benzetmiyor. Benzese de asla kabul etmiyor. Yok efendim “ayyyyynııı babası , aynııı babaannesiii, aynı halasııı...” Hep erkek tarafına benzetiliyor. Biz taşıyıcı annesiyiz ne de olsa!!!
Eşimin kuzeninin eşine de yapılıyor bu muamele şu an. Yazık valla o geline. Ben olsam ağızlarının payını verirdim. Kız bebek bir de, annesinin kopyası, tamam babasından da almış ama kayınvalidemler inatla kendi taraflarına benzediği , geline hiç benzemediği konusunda iddialaşıyorlar. Biz “annesine de benziyor” deyince kızıyorlar. Hele benimki erkek ya, aynı muameleyi bana da yapacaklar adım gibi eminim. Fena çemkireceğim böyle bir tavır sergileyen olursa.
O bende de var. Yarın doktora sormayı düşünüyorum hatta. Özellikle gece yatarken ve sabah kalktığımda hissediyorum kemikte ağrıyı.
Valla kurtar durumu tatlim hic sevmem boyle yanlis anlamalariii yahuuuu
aynen yahuuuu, kaynanam almanyada calismis didinmis emekli olmus burdan simdi kesin donus yapmislar turkiyeye. burda dört kizlari bir ogullari var, kizlariyla iliskileri yok gibi bisey oglanciligindan. maaşini cekmek icin ikidebir geliyo iste bana sikayet ediyorum okadar!
oku bak kizlarin yazdigini yukaridan, kiz yoook bildigin typical türkish mama!! ne almaniii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?