- 24 Kasım 2017
- 2.343
- 6.597
- 158
Manti tek başına zor cnm ya sarma gene dinlene dinlene sarılıyor da birde bnm kocis sevmiyo manti hazır aliyom ara sıra o yüzdenManti yapin.buzluga atin kizguzel.oluyor hoppp yemek
Geçmiş olsun cnmİyi geceler kızlar yatmadan bı selam vereyim dedim. Bugün rahatsizdim baya öğlen işten eve dönmek zorunda kaldım dinlendim baya. Belli biseyim yoktu ama fenalık geçirdim bayılma hissi geldi dayanamadım sıcaktan mıdır anlamadım. Allah rahatlık versin hepimizebu arada elbiseler çok yakışmış hepinize bence vazgeçmeyin giyin derim alışmayı beklerseniz hamilelik biter niye giymedim diye pişman olursunuz tadını çıkarın
Manti candirManti tek başına zor cnm ya sarma gene dinlene dinlene sarılıyor da birde bnm kocis sevmiyo manti hazır aliyom ara sıra o yüzden
Bencede ama ağır geliyor midesine oturuyormus beyefendinin bulmuş bulandırıyorManti candirnasil sevmez ya
Sağol canım evet normal balayimiz bitti ama zor işte bugünlük dinlendim şükür bayramdan sonra hep dinlenicem inşallahKuZum geçmiş olsun normal.bu tarz seyler bu donemler.dinlen
Sağol canımGeçmiş olsun cnm
Yok canim danismadimCanm dr una danistinmi normalmi bu durum peki
bırtane tarıf vardı. Buz dolabına atıyorsun hafıf yumusayınca kesıp pısırıyorsun cok lezzetlı bır kurabıye. Nefıs yemek tarıflerınde en cok begenılen kurabıye.Sarma yapicam yarın ama kurabiye hiç atmadım dolaba daha önce iyi oluyorsa yapıp atayım
Yaptığın yemekleri bol yapip sicak suda kaynattigjn kavanoz ve yeni kapaklarla sicakken doldur, agzini iyice kapa vakumlasin. Soguyunca normal dolap kismina koy buzdolabinin. Sonra ısıt ye.Kızlar yarın bayram için ve sonrasında misafirlerim olacak buzluğa atabileceğim şeyler yapmaya başlıycam hiç canım yapmak istemesede varsa fikirler alabilirim buzluğa ne koysam hazır olur misafirlere çünkü hergun şişiyoruz ve gücüm azalıyor
Halilari.yika koltuklari sil canimBenim dondurucu baya boş su anda, gaza geldim gibi sayende, yarın yapayim bir şeyler.
Yardimci ablan.yaparmi yemek.rica etsenkizlar, sevdigim bi ablamin oglu turkiyeye kesin donus yapti bikac sene once kardesim gibidir oda. annesinin yanina tatile gelmis ve dogmamis bebegime altin getirmis. gecen bana ‘sana gelmek istiyorum elaide abla’ dedi. bende persembe aksami icin iftara davet ettim. anneme de ‘sende gelirsin!’ dedim (babam gece vardiyasina gidecegi icin gelemiicek zaten). evdeki en ufagimiz bekar kardesimi de cagiricam tabi, etti bana 4 misafir. simdi bi sureligine karisi ve bebegiyle annemlerde kalan diger erkek kardesimi de cagirsam, edecek bana 6 misafir. cumartesi diger kardesimgil iftara davet etti. hadi onlarida cagirsam edecek 8. e gectigimi haftasonu ablamlar davet etti onlarida cagirayim desem cocuklarla edecek 12. arti biz 2 kisi.
biraz ciddi is gorunce belim agriyor, ayaklarim bacaklarim sisiyor (is gormesemde sisiyor). sirtima karnimin gogsumun agirligindan agri giriyor. bide tum hafta calisicam (persembe haric). yani temizlik te o gune kalacak (temizlikci abla gelemez okullar is yerleri tatil yani cocugu evde). e ben simdi napayim. sadece o abla oglu annemi ve kardesimi cagirsam sorun yok, deli gibi yormadan kendimi yaparim uc bes yemek. ama herkesi cagirsam is bi okadarda uzayacak. diger yandan da o yemekleri ha 6 kisilik yapmisim ha 14 kisilik.
fikirleriniz ne, naapsam? ablam ustune basa basa sakin kimseyi cagirma iftara, o ablayi cagirirsanda disarda yemege cikar dedi. o da bi opsiyon elbette. ama evde de agirlarim, biraz yorgunluk elbet olacak.
Bence süpersinTeşekkür ederim tatlım
İşte sorun burada göbek fazlaca büyüdü.gören haftaya doğuracağım falan sanıyor. Az kaldı herhalde diyorlar. Karnımı gören öncelik veriyor. Bi de penguen gibi yürüyorum. Kocam bile ben gidiyim haledeyim sen gelene kadar şimdi ohooooo diyor. Geçen asansörde bi teyzeyle karşılaştım. Ayak bağcığım çözülmüş. Dur sen eğilme Kızım dedi teyzeBen bağlarım dedi durum o kadar vahim gözüküyor sanırım.
Ezmeyiz 3 oğlan anası olarak kaynanası kimin olursam çok şanslı olur.Yalnız bişey dicem sözüm Ağustos kaynanalarına şimdi siz oğluşum oğluşum yapıyosunuz ya ilerde belki dünür falan olur ben kızımı ezdirmemmmmona göre he
Ben çok tatlı buldum canım ama o kafana çok güldüm
ya senin gebeliğin bizden zor ikiz gebelik iş yemek mi beklenir lütfen yorma kendini Sigara böreği onuda kızartma ile uğraşırsın fırınlık yap Nohut,fasulye haşla, poğaça yap at,kurabiye olur,sarma olur ama yazık sana gelen yapsın mümkünse yemek içmek icin gelmesin az düşünce olsunKızlar yarın bayram için ve sonrasında misafirlerim olacak buzluğa atabileceğim şeyler yapmaya başlıycam hiç canım yapmak istemesede varsa fikirler alabilirim buzluğa ne koysam hazır olur misafirlere çünkü hergun şişiyoruz ve gücüm azalıyor
Way arkadas motorcu kimliginin yaninda ayni zamanda bi geyşaymissinYaptığın yemekleri bol yapip sicak suda kaynattigjn kavanoz ve yeni kapaklarla sicakken doldur, agzini iyice kapa vakumlasin. Soguyunca normal dolap kismina koy buzdolabinin. Sonra ısıt ye.
Bunun disinda ben nohutu onceden haslar posetler koyarim hep. Sarma yapardım eskiden, tencereye poset koyar onun icine dizuo dondururdum, acilmasini beklemeden pisirebilirsin böylece. Dizili oluyor hazır.
Sigara boregi sarip atabilirsjn, yine acilmadan kizartirsin yagda (dikkatli olun bunda ama)
Dondurucudan cikarilan seylerin cozdurulmeden pisirilmesi gerektigini de hatirlatayim.
Kiymayi sogan tuz vs ile kavurup atabilirsin, yemekte seni hizlandirir.
Hira tatlısı denedim gecende, elimi bile surmeden kaşıkla karışıyor tam bana gore kolaylikta. O hızlı bi tarif olur dondurucuya atmadan da.
Bir de mercimekli borek tarifim var, kiymali cevizli de yapiyorum (etcil erkek tarafina özel yeni çeşit)
Erimis Tereyag ve iki kati kadar zeytinyagi ve yumurtayi karistirip yufkanin yarisina kadar surup ikiye katliyorsun, kiymali veya yeşil mercimekli icle sigara boreginden kalinca sarip donduruyorsun. Cozdurmeden firinda 35dk da falan tamam. (Fotosunu atarim ilerde hazirlarken)
Bir de ben kofteyi cok yapil atarim, once tepside dondurup sonra poşetlerim ki yapışmasın.
Minik top kofteler yapip onunla kofteli spagetti de kolay oluyor.
Bunlari yazdim ama hepsi bulunabilecek, hamilelere as erdirip zora sokmayacak şeyler. Umarim kimsenin cani cekmez.
Aklima gelirse eklerim
Ayak yikamam ama orda anlasalim, egilemiyorum bacimWay arkadas motorcu kimliginin yaninda ayni zamanda bi geyşaymissin
Süper fikir her tarifte oluyor mu acaba yoksa özel tarifleri var mi
O bizde kaynanamin gorevi o yapip veriyo ben ugrasamam o kadarıylaManti yapin.buzluga atin kizguzel.oluyor hoppp yemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?