2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Takip ediliyorsa iyi canım. Ben şuan bile şüpheliyim belki enfeksiyon var ama ben ilaç kullanmak istemiyorum bi korku oluştu bende

Evet. Zaten hastanede 1 hafta kalınıyor. Bebekle hemşireler ilgileniyor. Sen istemezsen hiç getirmiyorlar. Bu bir hafta annenin toparlanması için önemli bir vakit olduğu için anneyi zorlamamaya çalışıyorlar. Elbette ben istiyorum dersen getiriyorlar bebeği, seninle kalıyor ama uyumak istersen de sen tekrar

Beslenme olarak miso çorbası, natto (fermente fasulye), tofu, pişmiş balıklar, ve sebze öneriyorlar. Zaten yemekleri Türkiye'den çok farklı olduğu için, burada olan şeyleri öneriyorlar. Kontrollerde normal sınırda çıktığım için hep bu yediklerini koru dedi bana doktorum. Ama biraz fazla kilo alırsan kızıyorlar. Çikola yeme, ekmek yeme gibi.. Oldukça tutucular bu konuda.

Şeker yüklemesi yapılmıyor. Her doktor kontrolüne gittiğimde idrar tahlili, çeşitli aralıklarla da kan tahlili verdim. Hem alttan hem de ultrasonla muayene yapılıyor. Alttan muayene de enfeksiyon var mı, vajinal gelişim nasıl gibi birkaç şeyi kontrol ediyorlar. Onun dışında ekstra birşey yapılmadı. İlk üç ay ve son üç ay 2 haftada bir kontrol. diğer aylarda ayda bir defa.

Bir de mental durumumuzu kontrol ediyor doktor. Kendini nasıl hissediyorsun vs diye sorular soruyorlar. Hakkımızdaki herşeyi bir deftere yazıyorlar. Defter bizde kalıyor :) Doktorun kendi notları da oluyor tabi.
Artık anne eğitimleri de başladı. Nasıl nefes alınır, bebek nasıl yıkanır, kolay doğum için evde yapılacak egzersizler vs. de öğretiliyor.

Türkiye'de çok ilaç takviyesi veriliyor. Burda gerçekten ihtiyaç yoksa doktor birşey önermiyor. Sadece hamileler için olan bir supplement kullanıyorum ben. Onun dışında ilaç hiç kullandırmak istemiyorlar.

Bu normal ilerleyen gebelikler için. Eğer sıkıntılı bir durum olursa hastaneye yatırıyorlar.

Hoş buldum.
Evet kilo konusunda çok dikkatliler. Bebeğin kilo almasını istiyorlar. Zaten normalin üstünde kilo alırsan oldukça net bir biçimde uyarıyorlar. Kilolu hamilelerin işi biraz daha zor çünkü onları diyete sokuyorlar ve bu konuda ciddi ciddi takip var. 10/12 kilo arısında kilo almak normal ama zayıf hamileler için 15e kadar izin veriliyor. Türkiye'de doktorlar daha esnek bence. İlaç vs kullanımı zaten yasak. Benim arkadaşıma çok kızmış doktor dondurma yediği için

selam kizlaaar gercekten muazzam dokturuyoz hee burda ahah okumaya basladim 10 sayfa kadar sonra pes ettim. son 20 sayfayi okuyamadim

nasilsiniz bakalim??
sukur burda hersey yolunda. benim ufaklik dun aksam kizlarla iftar icin yemekteyken muazzam hareketler yapti. sagima belimin ust kismina kadar cikti, döne döne naaapti icerde bilmiyorum kasim kasim kasildi kizlara şov yapti valla disardan izleyebildik cunku haha..
gece ise fena bir krampla ciglik cigliga uyandim. valla kocamin kalbine inecek birinde ahaha..sag dizimin arka kismi hala hassas. hamileyiz idare edicez napalim:))

bugun izinliyiz karili kocali. o sporda, bende bi ara kalkip temizlige basliicam hayirlisiyla insallah gun bitmeden. iftara misafirim var, 6 kisiyiz toplam menüm hazir. 6 gibi baslarim hazirliga diye dusundum. az önce de yikanan halim geldi eve, sermesem diyorum malum havalar ilik isiniyo burdada artik..doguma kadar o beyaz hali yine lekelerle dolup beni cildirtcak.

kasilmalar terlemeler sislikler haricinde iyisiniz dimi kizlar

Çok hoş elbiseler güle güle giy canım Valla bizim de hiç niyet yoktu birden çıktı, bir daha da haftalar ilerliyor gidemeyiz diye bende baya bi heves ettim açıkcası

aslinda guzel disiplin ve sağlıklı ama.o bir hafta biraz muamma iyi de kotu de biz türk usulu alisinca doktorlar bizi azat ediyor yinnn gari tesekkur ederim aciklaman icin bilgimize bilgi.kattin
Kizlara show yapmis capkin olcak seninki kolay gelsin aksam.için fazla yorma kendini tatlim

Son düzenleme:
Kilo meselesi zorlardı beni ama şu ilk haftayı rahat atlatma durumu çok iyiymiş gerçekten. Kimseye muhtaç olmaz insan. Bu önemli. Japon arkadaşları buradan ilk haftaya yaklaşımları için tebriklerimi yolluyorum. Kilo meselesinde de teeesssüüüfff ediyorum çünkü biz tombiksek genlerin hiç mi suçu yok hep mi yiyecekler hep mi yediklerimiz diyorum Japon’larda tombiklik geninin az olması gibi bir durum varsa eğer ben bu evrim olayını esefle kınıyorum.
Bilgiler için de teşekkür ediyorum

Ben halıları kaldirdim yine, temizlik inan daha kolay. Daha cok supurmen gerekiyor çünkü halilar hep topluyor hem göstermiyor ama değer.

Asiltutku pratik45 sarılıp ağlıyalım mı gerçi bizim cuma daha belli olmadı ama cumartesi çalışıyoruz
Aglayalim belki açılırız.)
G gujan Asiltutku pratik45
Bayram haftası çalışacaklara Allah kolaylıklar versin. Özel sektör maalesef öyle.
Amin Allah kolaylık versin.
nese izn çıkacağımız günü düşünüp moral bozmayalım :) Asiltutku G gujan
Çıkmış gibi düşünüp keyiflenelim bari

tesekkur ederim guzel sozlere arkadaslar

calısan annelere malesef pratik45 , Asiltutku cok cok iyi anlıyorum seni. bir onceki isverenim oyle idi, adamın hayatı işiydi, malesef birinci dereceden calısanları da oyle olsun istiyordu.

is degistirirken cocuklu oldugumu ctesi calısmayacagımı haftalık calısma saatimi cok net konustum, bir öncekinden dertliydim cunku.

yinede hayat telasesi. ne bileyim issizlik oranları acayip bir boyutta artık. iki gelin var sulalede, ikiside iyi universitelerden iyi bolumlerden mezun, bursa'da sanayinin icinde yasıyoruz, mamafih is yok! cok sukur calısacak isimiz var diyorum bir yandan.

biz yine de işimize sahip cıkalım. calısan kadın her zaman farklı olur, net. birincisi kız cocuklarımıza ornek olmak icin, sonra hakikaten uc gunluk dunya, bu gozler sadece esinin maasına guvenen ve esi ile ayrılınca nice zorluklar ceken ne kadınları gordu. istisnaları ayrı tutuyorum tabi lakin kadının calısması konusunda fikirlerim uc asagı bes yukarı boyle.

su an çalıstıgım isyerini ve patronumu seviyorum. yaptıgım is hic bana gore degil o ayrı, simdiki aklım olsa peyzaj okurdum, bahce isi meslegim olurdu ne de guzel olurdu acık havada calısırdım:) ne diyecektim; sey, evet, patronumu ne kadar sevsem de dogum donusu nasıl olacak, ben yokken nasıl idare edilecek gibi deli sorular var kafamda.

gonul ister ki kuzey avrupa ulkelerindeki calısan cocuklu kadına saglanan ayrıcalıklar bize saglansın ama, dur bakalım. umudu kesmemek gerek. bugun olmasa bile yarın kızlarımız hak ettiklerini alacaklardır, buna inanmak zorundayız...

oyle iste.

Çok hoş elbiseler güle güle giy canım Valla bizim de hiç niyet yoktu birden çıktı, bir daha da haftalar ilerliyor gidemeyiz diye bende baya bi heves ettim açıkcası
saol cnm...
biz de heves ettik. bir de oglum her sene alisti cok istiyor. bir de ogretmenin yaptigi etkileri uzerinden atmasi icin iyi olur belki diyrm

Ben halıları kaldirdim yine, temizlik inan daha kolay. Daha cok supurmen gerekiyor çünkü halilar hep topluyor hem göstermiyor ama değer.
halim beyaz, hangi akla hizmet aldiysam. katlanilcak dert degil. neyse ki evden alip yikayip kurutup getiren sirketler var, gozunu sevdigimin turkleri.
sermiicem anasini satiim aksam gelenlerde yabanci degil zaten ne diicekler.

merhaba,

hazır yakalamısken benimde sormak istediklerim var, sizden ogrenip burada takibimi yapan drlara diyecegim sonra japonyadaki meslektaslarınız boyle yapıyormus diye.

dr'ların usg kullanımını merak ediyorum?
tr'de her kontrolde usg var, orada nasıl?
2li 3lü 4lü tarama testleri bir de?

halim beyaz, hangi akla hizmet aldiysam. katlanilcak dert degil. neyse ki evden alip yikayip kurutup getiren sirketler var, gozunu sevdigimin turkleri.
sermiicem anasini satiim aksam gelenlerde yabanci degil zaten ne diicekler.
Benim halilar da makina degil, yikatmasi cok pahali. Ben de makina halisi almayi düşünüyorum, kediler artı bebekle zorlar bu yıkama işi bizi.

Son düzenleme:
Acısız ve baharatsız yemeği eşim yemez kendime ayrı yapınca anca öyle yapabilirim. Son bir haftadır var bu yanma ama deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Kesinlikle katılıyorum söylediklerine.

Ben de sanayideyim. Bebiş doğduktan sonra ücretsiz izin kullanmama izin vermiyorlar, 3 aylıkken bırakıp geleceğim rapor falan bişeyler ile uzatmaya çalışacağım. Çok küçük olacak çünkü.
Kadın kesinlikle katma değer sağlamalı çok şükür işimiz var. Dün biz de eşimle konuştuk. Annesi ev hanımı olduğu ve çalışmadığı için annesini ,yaşadığı zorlukları anlattı. Maddi güvencesinin olmadığını ve evde kendini geliştiremediğinden bahsetti. İşleyen demir paslanmaz boşuna dememişler. Bebişlerden sonra inşallah iş isteyen herkese Allah iş versin.

Bu hafta sadece bana mı bitmedi bilmiyorum ama Cuma gelmek bilmedi.
İstanbul zaten aşırı sıcak.
Ortadan çatlayacağım sıkıntıdan.

Kızzzz asıl bana geçmedi deliriyorum. Bence şuan haftaya salı falan oldu o derece

6 ay ücretsiz izin senin yasal hakkın eğer bu yüzden çıkarırlarsa şikayet edip tazminat alabilirsin. 3 aylık bırakmak zor. Ablamın bebeği var sürekli memede nasıl başlasın işe. Büyük konuşmak istemiyorum. Bırakmak zorunda kalanlara Allah yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…