bana 2 ay once 2 ay sonra ucretli iznin var. sonra gelirsin dediler. ucretsizi vermeyiz dediler. ben gozumu kirpmadim biraktim. hic pisman olmadim. bizim burada ozel sektorde olmak anne olarak zor ne yazik ki. kosullarin duzeltilmesi sart ama nerdeeee. belki cocuklarimiz gorur diye umit ediyorumKızzzz asıl bana geçmedi deliriyorum. Bence şuan haftaya salı falan oldu o derece
6 ay ücretsiz izin senin yasal hakkın eğer bu yüzden çıkarırlarsa şikayet edip tazminat alabilirsin. 3 aylık bırakmak zor. Ablamın bebeği var sürekli memede nasıl başlasın işe. Büyük konuşmak istemiyorum. Bırakmak zorunda kalanlara Allah yardım etsin
Kilo meselesi zorlardı beni ama şu ilk haftayı rahat atlatma durumu çok iyiymiş gerçekten. Kimseye muhtaç olmaz insan. Bu önemli. Japon arkadaşları buradan ilk haftaya yaklaşımları için tebriklerimi yolluyorum. Kilo meselesinde de teeesssüüüfff ediyorum çünkü biz tombiksek genlerin hiç mi suçu yok hep mi yiyecekler hep mi yediklerimiz diyorum Japon’larda tombiklik geninin az olması gibi bir durum varsa eğer ben bu evrim olayını esefle kınıyorum.
Bilgiler için de teşekkür ediyorum
merhaba,
hazır yakalamısken benimde sormak istediklerim var, sizden ogrenip burada takibimi yapan drlara diyecegim sonra japonyadaki meslektaslarınız boyle yapıyormus diye.
dr'ların usg kullanımını merak ediyorum?
tr'de her kontrolde usg var, orada nasıl?
2li 3lü 4lü tarama testleri bir de?
Acısız ve baharatsız yemeği eşim yemez kendime ayrı yapınca anca öyle yapabilirim. Son bir haftadır var bu yanma ama deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Evet bence sana da ona da çok iyi gelir canımsaol cnm...
biz de heves ettik. bir de oglum her sene alisti cok istiyor. bir de ogretmenin yaptigi etkileri uzerinden atmasi icin iyi olur belki diyrm
Evde biseyler yapabilmekde çok güzel bence ne iş yapıyorsun evdebana 2 ay once 2 ay sonra ucretli iznin var. sonra gelirsin dediler. ucretsizi vermeyiz dediler. ben gozumu kirpmadim biraktim. hic pisman olmadim. bizim burada ozel sektorde olmak anne olarak zor ne yazik ki. kosullarin duzeltilmesi sart ama nerdeeee. belki cocuklarimiz gorur diye umit ediyorum
ben de evden kendime iş uydurdum. cok kazanmasam da akmasa da damliyor sukur
cnm öruyorum benEvde biseyler yapabilmekde çok güzel bence ne iş yapıyorsun evde
Yemek kültürümüz farklı olunca Türkiye de salçasız baharatsız yemekler pek tercih edilmiyor malesef ki. Çözüm olarak sadece acı yememeyi mi buldunuz. Acıyı hadi yemem ama geçer mi bilemedim :)1 hafta gerçekten çok iyi. Bir çok anne arkadaşım hayatımın en güzel bir haftası diyorlar çünkü hemşireler çok iyi bakıyorlar. Ayrıca emzirme, banyo, beslenme eğitimleri vs de veriliyor hastanede.
Zaten sonrasında da belediye bakım hizmeti veriyor. Sanırım benim bulunduğum ilçede 8 kez ücretsiz yardım alabiliyoruz. Sonrasında da inanılmaz düşük ücretlerle yardımcı çağırılabiliyor. Yardımcılar bebeğe bakabilir, evi temizleyebilir... ihtiyacınıza göre çağırabiliyorsunuz. Arkadaşım 4 kez faydalanmıştı. Bebeği uyutmadığı için bakıcı çağırıp birkaç kez uyumuştu.
Japonlar genel olarak zayıflar. Bizim normal dediğimiz kilo onlar için birkaç kilo fazlası var gibi oluyor.
Her kontrolde usg kullanılıyor. 3. aydan sonra karından ve alttan. 3. aydan önce sadece alttan usg yapılıyor.
Bebeğin boyunu söylemiyor doktor. Onun yerine tek tek söylüyor. Kafası, baldırı vs gibi daha doğru bilgi veriyormuş.
Burda ebeler ve hemşireler hamilelikte etkin değil. Doktorun asistanı gibi. Doktorlar çok nazik. Her jeli sıkarken biraz soğuk diye uyarıyor, özür diliyor
Ama Türkiye'de daha çok şey yapılıyor sanki. Burada doğal ilerleyişine bırakılıyor. Sadece çok kontrol ediliyor. Çok küçük problemlerde bile takip çok sıklaşıyor.
Tarama testleri kan alınarak yapılıyor değil mi? Rutin kontroller sırasında yapıyorlar. Yani bu ay 3'lü tarama yapılacak gibi birşey olmuyor. Gidince idrar tahlili verirken, kanınızı da alıyorlar. Sonra doktor problem olup olmadığını söylüyor. Rutin birşey olarak görülüyor.
Ben de de 25. haftadan sonra oluştu. Daha önce bir problemim yoktu. Evde pek acı yemiyoruz ama ben dışarda acılı birşey yersem hemen yanma oluyor ve uzun süre devam ediyordu. Hatta ben Türk yemeği yaparsam da yanıyor midem. Sanırım salçadan kaynaklanıyor. Onun için salça kullanmıyorum, zaten zor bulunuyordu iyi oldu.
bizde sezeryan ve 1 gece yatiyrsun cnm.onigirichan sosyal devlet dedikleri bu oluyor herhalde, malum biz kavramlara bile yabanciyiz. Ne diyim, bir gün çocuklarımız görür belki.
Bizim hastane normalde 1 sezeryanda 2 gece yatiriyormus ama kayinvalidemle de gecen konusu gecti, eskiden 3 gece yatarlarmis. Ben de konusurum neyse parası veririm dedim, baktim eve gitmek istemiyorum.
Ne güzel hem çocuklarına kendin bakicaksin hemde işin var Bol kazançların olur da ise dönme gereği duymazsin inşallahcnm öruyorum ben
oyuncak, ayakkabj, cizme vs. yurt disina da yolladim..esnaf muaf belgemi de aldim esnafimhaftada 1 de egitmenligini yapiyorum.
bize bir daha bebeginiz olmaz erkek kisirligi var dediler. ben de oglum okul isteyince iyi bari artik iş doneyim dedim.. ama baktik kiz gelmis... eh hak gecmesin kiza da bakmam lazim. ama gelen zaman neyi gosterir nasil sekillenir bilemiyorum tabi.
E iyi de yatırsalar ne olacak ki düzdün bir bakım olmuyor hep refakatçiye yük oluyor insan. Refakat eden kişi de hastanede nispeten rahatsız yatakta bir bebişe bir sana koşacak yani. İlle biri bakacak ise bari evimizin rahatlığında baksın. Ben kalmak istemiyorum 1 geceden fazla. Buradaki hastanelerde o yaklaşım yok çünkü. Bilmiyorum çok pahalı özellerde öyle muamele var mı ama ben gariban bir öğretmenim zaten en çok 4/5 bin öderim Doğum için. 20 bin falan ödenen hastaneler öyle prenses gibi bakıyorsa da bana faydası yok yanionigirichan sosyal devlet dedikleri bu oluyor herhalde, malum biz kavramlara bile yabanciyiz. Ne diyim, bir gün çocuklarımız görür belki.
Bizim hastane normalde 1 sezeryanda 2 gece yatiriyormus ama kayinvalidemle de gecen konusu gecti, eskiden 3 gece yatarlarmis. Ben de konusurum neyse parası veririm dedim, baktim eve gitmek istemiyorum.
Evet.. acısız yediğimde hiç problem yaşamadım.Yemek kültürümüz farklı olunca Türkiye de salçasız baharatsız yemekler pek tercih edilmiyor malesef ki. Çözüm olarak sadece acı yememeyi mi buldunuz. Acıyı hadi yemem ama geçer mi bilemedim :)
bizde sezeryan ve 1 gece yatiyrsun cnm.
Takip ediliyorsa iyi canım. Ben şuan bile şüpheliyim belki enfeksiyon var ama ben ilaç kullanmak istemiyorum bi korku oluştu bende
E iyi de yatırsalar ne olacak ki düzdün bir bakım olmuyor hep refakatçiye yük oluyor insan. Refakat eden kişi de hastanede nispeten rahatsız yatakta bir bebişe bir sana koşacak yani. İlle biri bakacak ise bari evimizin rahatlığında baksın. Ben kalmak istemiyorum 1 geceden fazla. Buradaki hastanelerde o yaklaşım yok çünkü. Bilmiyorum çok pahalı özellerde öyle muamele var mı ama ben gariban bir öğretmenim zaten en çok 4/5 bin öderim Doğum için. 20 bin falan ödenen hastaneler öyle prenses gibi bakıyorsa da bana faydası yok yani
Benm ebe de aynisi demistiSağlık ocağında kalp sesini de dinledim çok şükür pır pırdı almilamın kalbi ❤
Ebe biraz iri bi bebek olucak galiba dedi karnımı görünce.. valla güldüm bende ne diyim ki olabilir dedim. Karnımdan nasıl anlamış olabilir ki
Refakatçi genellikle istemiyor hastane. Zaten hastaya yük oluyor refakatçi. Japonlar hizmet konusunda çok iyiler. Hastane koşulları çok rahat olduğu için eve gitmek istemiyor birçok kişi. Yemekler de çok iyi. Nasip olursa ben de sizinle paylaşırım.
Ama Türkiye'de haklısınız. Büyük miktarda para ödeyip, iyi bakım almadıktan sonra ev en iyisi..
Ay kocam da eminim bir bana koşar bir oraya bir burayaE iyi de yatırsalar ne olacak ki düzdün bir bakım olmuyor hep refakatçiye yük oluyor insan. Refakat eden kişi de hastanede nispeten rahatsız yatakta bir bebişe bir sana koşacak yani. İlle biri bakacak ise bari evimizin rahatlığında baksın. Ben kalmak istemiyorum 1 geceden fazla. Buradaki hastanelerde o yaklaşım yok çünkü. Bilmiyorum çok pahalı özellerde öyle muamele var mı ama ben gariban bir öğretmenim zaten en çok 4/5 bin öderim Doğum için. 20 bin falan ödenen hastaneler öyle prenses gibi bakıyorsa da bana faydası yok yani
Evet benim hastane de ucuz çevreye göreAy kocam da eminim bir bana koşar bir oraya bir buraya
Bizim hastane de diger ozellere gore cok ucuz geliyor kulaga, korkmuyor degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?