2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
O kadaaar çok biriktirmişim ki hepsini okuyamadım tabiii ki.

Ya o his bana da arada geliyor, çok odaklandığımda sanki az hareket ediyormuş gibi hissediyorum ama biraz bizim pimpiriğimiz bence. Gene de içiniz rahat etsin diye gidin isterseniz.

Ben de dolabi ayni sekilde koymustum, acmak için önüne gecmek kullanissiz oldu, şöyle yaptim (bitmiş hali değil)
Eki Görüntüle 2279534

Ahşaplar kalp ben.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.. Anne candır iyi yapmışsın çağırmakla yoksa II sormaz etmez kimse

Gözünaydın canm. Az kilo almışsın ne güzel işte. Bebek gelişsin de sen kendini boşver Doğumdan sonra yersin artık

Bebek haraketlerını cok sey etkılıyor ben oturdum sureklı bu gunlerde haraket azaldı yatıp sakın kalınca haraketlerım duzeldı. Karın sertlıgım oluyordu oturmaktan ve stresten oluyor buyuk ıhtımal sen stres yaptn ondan azalmıstı haraket etmedı dıye stresı bırak o haraket etmeye başlar. Gecmıs olsun rabbım koruyor onları merak etme

sinemist57 canm sen 32 hafta çalışabilir raporuyla ilgili bişeyler yazmıştın sanırım.
Çalışabilir aldığımızda 5 hafta içinde izin kullanabiliyor muyuz? Yıllık izin yada başka bölümden rapor? Fizik tedavi falan. Yani izin kullanırsak yine de Doğum sonrasına aktarılan 5 hafta mı oluyor. Diyelim ki 36+3 te ayrıldım, 3 günü de aktarıyor muyuz yoksa hafta hesabıyla mı gidiyor? Tam 36 da mı bırakmalıyım? Bir de Sezaryen 10 gün önce olacak o 10 günü Doğum sonrası kullanıyorum değil mi?

takma kafana ben hafta da bir alıyorum o kiloyu:)

iyi olmaniza svindim cnm.
32 bitene kadar kesin burdayim da gerisi belli degil.
R Rzg14 canım ciddi bişey olabilir mi? Sen git diyince bi tedirgin oldum
panik yapma cnm. ama artik haftalarimiz ilerliyor. bana burda dr.larin her geldiklerinde sorduklari soru "kanama var mi su geldi mi"...o yuzden gorunmek de fayda var. pembe dedigin taze kanamadan kaynaklanir.

Cumartesi günü hastanenin gebe okuluna gittim. Doktora bir sürü güzel sorular sordular.
Deniz mi havuz mu önerirsiniz dediler. Halka arz değil ise ve havuz sitenize aitse, ölçümleri ve ilaçlamaları yapılıyorsa havuzda da yüzebilirsiniz dedi.
36. haftaya kadar bebeğin dönme şansı var kendinizi ümitsizliğe kaptırmayın dedi. 4 ,200 gr yasal sınırmış. 4 kg üzerinde olan bebeğin omuzunun çatıya takılma ve yırtılmaların oluşma riski fazlaymış. Yasal olarak sezeryan önermeliyiz yoksa dava durumu olduğunda doktor suçlu sayırılır dedi. Doğuran var mı evet var ama ben hastalarıma sezeryan öneririm 4'ün üstünde dedi.
Gebelik şekeri üzerine ve test yaptırmayanlar ile ilgili olarak çok güzel konuştu. Down sendromu ile ilgili bir sürü test yaptırılır. Ki onun tedavisi yok,2 seçenek var ya devam ya tamam ama bir tablet çikolayı yemekten kaçıyor insanlar, o kadar önemli bir test ki dedi.Ki tedavisi de var, diyet ve egzersiz ile ilk çözüm sonrasında insülin ile şeker dengelenebilir dedi. Şeker öyle riskli birşey ki, bebek 34. haftada karnınızda aniden kayıp olabilir,doğduktan sonra siz uyuyor sanırsınız aslında onun şekeri düşmüş ve hayati fonksiyonları zayıflamıştır, siz anlayamazsınız dedi. O yüzden kesinlikle yaptırın ve diyetinize dikkat edin dedi.
Ben de şeker çıktı diyet yapıyorum ama doktor bunu söyledikten sonrane tatlı ne hamur işi hiç bişey umrumda olmadı. O yüzden şeker annelerim azıcık daha sabır inşallah sağlıkla geçeceğiz bu günleri de.

sancilae agrilar serum ilac vs yuvarlanip gidiyrm.cnm,)
Eki Görüntüle 2279523
Benim oğlan bu sabah anne çok yoruluyorsun ver birazda ben yapayım deyince sırtım yere gelmez daha herhalde :) oğlan anneleri darısı size :)
masallah ona.
Nst de sancı çıktı doktor yatırmak istiyo ama ben istemiyorum. Şimdi serum takilicak ve fitil sonra tekrar nst duruma göre doktor karar vericek...
haydaaaa.durun durdugunuz yer de yahu. nedir bu acele. gecmis olsun cnm. takildigin yerde sor ben cevaplarim
Eki Görüntüle 2279528 kapı süsümüz de geldi şükür
cok guzelmis cnm.

iyiki dogdun canim! yanliz soylemeden gecemiicem; neden kendinden odun veriyosun ki, dogumgunun iste, alsin bisiicikler olmaz. nekadar ozel oldugumuzu hafife almayalim. fedakarlik yapan taraf olmayalim. kocan almak istiyosa alsin. alistirmayin kocalari boyle.

cumartesi bende cok az hissettim ama iki dakika yerimde durmadigimdandi o:)
sanada demeden gecemiicem; arkadaslar neden herseyi nazara yoruyoruz. neden hep insanlardan nazar degecek dusuncesiyle yasiyoruz. kendine koruma kalkani istiyosan edeceksin duani, takdir O'ndan. bana cok basit geliyo bu 'bak gordun mu nazar degdi' kafasi, tek hamile senmisin tatlim:))

atarli giderli gunumdeyim galiba hahaha..

elaide doktor sana ananas yiyebilirsin demişti, yedin mi?
riskli diyolar, bazı doktor öneriyor bazısı önermiyor. kafalar karışık.
dun aldim bi ananas, henuz firsat olmadi yemeye:) ama yiyecegim. doktorum zarari yok dedi, guveniyorum kadina. ayrica kuskonmaz i da soyledi, onuda aldim. hic hic sevmem. ilk kez pisirecegim. suda haslayip, uzerine yogurt sarimsakli bide salca, biseye benzer insallah haha..
az once ofiste bi kadin isirgan otu cayi icmene izin var mi, onu ic istersen odem attirmasi icin dedi. onu arastirmadim google amca ne diyo, bi bakabilirsin sende istersen?

yukarida bi arkadas daha vardi, hic is yapamiyorum cok yoruluyorum yerimden kimildayamiyorum diyen. alintilamamisim, yahu tatlim biraz erken degil mi yerimizden kimildayamamak icin?
biz calisanlar napalim peki? alisverisime de gidiyorum, temizligimide yapiyorum dinlenerek. gecen cam bile silebildim. yani bukadar abartmamak mi gerek sanki. EVET cok agirlastik, cabuk yoruluyoruz, ama hamdolsun bisii yapamiicak durumda degiliz sanki (gercekten saglik sorunlari olanlari saymiyorum bu gruba tabi). hadi buda son atarim olsun.

ay ben pazartesilerini hic sevmiyorum yaa. hepimize saglikli sihhatli ve keyifli bi hafta diliyorum!:))

Bize iyi ki onermiyorlar zatenn..valla neyalan diyim yapanlara da saygı duyuyorum..alkış tutasim var onlara
Benim 3 düşükten sonrA 40 yaşımda sürpriz hamile kalınca benim koca aman bir şey olur da bir şansımız daha olmaz diye herhalde ne yaparsam yapayım bana yanaşacak gibi durmuyor. Kankim oldu kendisi. Daha bunun Doğumu var kırkı var. Ohooo.

oh masallah gozun aydin cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…