Amin canım, hem çalışıp hem küçük çocuğu olanlar var 2.ye gebe olupta. Onlara daha da maşallahMasallah canim anladigim bes dakka dinlenmeye vaktin yok... Gercekten kolay degilmis Allah gucunu kuwtininarttirsin senle birlikte tum calisanlarin
eve geldim. 5 dk sonra arkamdan misafir girdi...Bebek 40 cikmadan ziyaret olmuyor derlerne isleri var yahuuu odamda ayyyy
oh masallah.Kızlar benim bebiş 2400 gr. olmuş ben 34+1 im ama kafası 36+5 çıktı ben normal dogum düşünüyordum biraz zor galiba bu durumda şimdi nst deyim ilk defa girdim bakalım ne çıkacak. Doktor bundan sonra haftada 1 gelip nst gireceksin dedi
Benden pek bir şey istemez o istemeden önüne koyarım :)) ama işte fiziksel olarak beni anlayamıyor oda çok normal. Bende anlasın istiyorum. Yoksa çok yardımcı olur sağolsun. Bebeğin kıyafetlerini bile birlikte yaparız dert etme dedi canım kocam ya :) bu ara mesaiye kalıyor pek görüşemiyoruz bak şimdi özledim yaa :))Ben canımı sıkınca bi dahakine sen doğur diyorum
İşyerinde zaten yoruluyorum. Ayaklarım şişiyor. Eve gelince uzatmak istiyorum. Şikayetlerimden sıkılmış paşam.
Dedim ben de çok sıkıldım bu durumdan. Artık doğsun istiyorum ama olmuyor işte. Yattığım yerden kalkmak eziyet. Benden çekirdek istiyordedim kıçımı kaldırabilsem benim canım neler istiyor bir bilsen
Kesinlikle artık bunaldılar, eskisi gibi değiller. Ama biz asıl şimdi ağırlaştık.
aman zamanla gorursun cnm. salla.Yok mu artıran gencler ya baska ne var soyleyin kaldirabilirimhergune yaymayın birden olsun bitsin
kimse girmesin cok zor. oyle sirf bebegi vermedi vs olayi degil. depresyon kismi ciddi kotu.Ben en çok lohusa depresyonunu merak ediyorum.
Bi arkadaşım ben kimseye elletmedim bebeği günlerce, panter gibi oldum kucağına alanın çekip kucağından alıyordum diyordu.Uzun zaman sonra depresyona girmiş olduğunu kabul etmişti.
Mülakat yaptığım bir aday da benim lohusa depresyonum ağır geçti.2. cocuğu düşünmüyorum demişti. Neden diye sorunca da gidip bankadan (6yıl önce) 5000 TL kredi çekip alışverişe gidip bir taksi alışveriş poşeti ile eve döndüm rahatladım demişti.
Çok merak ediyorum başımıza neler gelecek
BebısınSeninle aynı gözüküyor doğum tarihlerimiz bakalım hangimizinki önce gelecek :) benim doktorum da 35. Haftaya kadar ilişkiyi serbest ama sık olmamak kaydıyla dedi sonrasında tamamen yasak dedi. Bu doktorların hepsi ayrı bir şey söylüyor ya :) Bende şuana kadar 8 kilo aldım fazla almadın bu iyi dedi doktor :)
bızımde 25. Haftaya kadar gayet guzel gelmıstı sonradan 4 gunluk gerılık oldu sımdı 14 gun toplam gerılık. Kılo olarakda uc hafta gerılık olustu. Doktor da saglıklı ama kılo alımı yavas olacak dedı. Rabbım hayırlısı ıle kucagımıza almayı nasıp etsın.Canım benimde bebegin gelisimi geriden gelmeye basladi doktor anneden beslendigi kordonunda bir arter eksik demisti onda kaynaklı boy ve kilo olarak hep geriden gelecek artık dedi ve yapılabilecek birsey yokmus bu saatten sonra.Sağlıklı dogsunda varsın zayıf olsun kilo her turlu alir dogunca insallah
Benim hamile yastığını görünce eşim yıllardır aradigim yastık diye sarilmstiO yastığı her boş bulduğunda benim eşimde kapıyorDoğumdan sonra o kullanacak herhalde
Ben de sinirleniyorum. Seni çok iyi anlıyorum.
Kesinlikle canım haklısın. Sadece adamlar bizim gibi hissedemiyorlar ki. Birde eski düzeni onlarda istiyor o yüzden. Benim eşim sağolsun destek oluyor. Ama işte arada anlamadığı da oluyor o zamanda ben onu idare ediyorum hayat müşterek :)Bence gıklarini cikartmaya haklari yok hic bi konuda.. Ruhen ve fiziken en cok yipranan ve yipranacak olan bizleriz onlarin max yapacagi bize destek olmak. Bu konuda bencil düşünüyorum tek basina yapmiyoruz cocugu ama tek basina taşıyoruz çoğu zaman da tek basina bakiyoruz. Bu surecte kosulsuz destek ve sabri hakediyoruz diye dusunuyorum.
Ben de diyorum ki en az 6 kiloluk şu göbeği sana veriyim de biraz den taşı yat dön onunla bak bakalım nasılmış diye ödü kopuyor ya bakışı değişiyor adamın nasıl ağır görünüyorsa artık karşıdanBen canımı sıkınca bi dahakine sen doğur diyorum
İşyerinde zaten yoruluyorum. Ayaklarım şişiyor. Eve gelince uzatmak istiyorum. Şikayetlerimden sıkılmış paşam.
Dedim ben de çok sıkıldım bu durumdan. Artık doğsun istiyorum ama olmuyor işte. Yattığım yerden kalkmak eziyet. Benden çekirdek istiyordedim kıçımı kaldırabilsem benim canım neler istiyor bir bilsen
Kesinlikle artık bunaldılar, eskisi gibi değiller. Ama biz asıl şimdi ağırlaştık.
Vallahi bravo bu dediklerini hamile deglken bile yapmyrdum sanırım ben tembelim sizlerin yaptıklarını hamile iken okuyunca kesin karar verdimCanım şimdi benim kocam çok sıkıntılı yemek konusunda. İŞten gelince yarım saat bilemedin 1 saat içinde yemeği yemek istiyor. Önceden pişmiş yemek istemiyor. Taze pişmiş olacak. Et yemekleri genelde ızgara, balık fırında yapıyorum. Sebzeleri önceden doğrayıp, soğan dahil saklama kabıyla dolaba koyuyorum. sadece pişme kısmını bırakıyorum. Yemek yapmaya yardım ediyor Allahtan.
Kayınvalidemle aynı binadayız. Aramız nane mollabaşlarda orda yiyorduk. Ben çok yorgun olunca inip kontrol ediyor aşağısını dişine göre bişey varsa tencereye koyup getiriyor yukarı bi şekilde çözüm bulmaya çalışıyoruz işte.
Ütü ve çamaşır cumartesi ve pazar günü yapıyorum. Benim çok kıyafetim yok ütülük. Zaten evel ezelden sevmem ütüyü. Açıyorum klimayı geçiyorum karşısına yapıyorum.
Temizlik konusunda bişey dökülmedikçe hafta içi süpürge yapamıyorum pek vakit kalmıyor. Cumartesi üstten ortalık süpürmesini ben yapıyorum. Koltuk çekmeli süpürge ve viledaya eşim destek veriyor. Tuvalet lavabo ben sık sık yıkıyorum. Banyoda eğilme kalkma pek mümkün değil. Ayda 1 temizliğe abla geliyor detaylıyı da o yapıyor.
Ayyyyy kadın olmak çok zooooooooor arkadaş.
Onlar zaten master degreeAmin canım, hem çalışıp hem küçük çocuğu olanlar var 2.ye gebe olupta. Onlara daha da maşallah
Biz şimdilik çöpsüz üzüm sayılırızbu halimize şükür.
Sağolsunlar karşılıklı tabii bende cook yardımcı oldum Hep verdim 3. Düşünmediğim icin eee olan oldu Teklifler geldi iyi de oldu.Masallah Gene veririm eşya yük insana yazikOh oh sağolsun arkadaşın güle güle kullanınnvalla böyle ihtiyaç olmayanlar ihtiyacı olanlara ulaştırabilse ne güzel oluyor..
henuz doguran yok cnm.sukur.Hanım kızlar selamlar, bebeklerden kalan vakitte gelip okumak istedim ama neredeyse 100 sayfa kaçırmışım pes ettim. Ne durumdasınız? Özet geçebilecek babayiğit var mı? Doğuran oldu mu
Resmen kitap ozEtihenuz doguran yok cnm.sukur.
ikicicek-birbocek hastanede yatiyor. 12 temmuzda alacak dr bebekleri.
ben kasilip durmaya devam.
S Serpico19 - G gujan veCute2019 nin bebislerde gelisim geriligi var demis dr.
K kudra07 nin nidilati kesti dr sancilari azaldigi icin..
olaylar aklimda ama nickleri tutamiyrm hafizamda
Gobegine yastigi nerene koyuyorsun?Yaa uyuyamayan analari gorunce cok üzülüyorumben dana gibi uyuyorum gobegime yastik basima da 2 yastik hafif dik sekilde yatiyorum. Max gece 2 kere lavaboya kalkiyorum.
Gecmis olsunGunaydinlarrr ablam ameliyt oldgu için annemn yazlgna gidemdk iyi sukur simdi.hatta yegenimi bana biraksinlr dedim 2 gündür takilyrz evde büyümüş oğlum var gibi geliyor.
Tv internet boyama okuma derken keyiflide geliyor bu aksam hep beraber bebek alisversine gtcez nasipse son ekskler için.
Bu arada daha doğmadan Ismini ben vermiştim bu yeğenime. Leon ismini beğenmedim dedi 1 tane de Türkçe isim koyun . zaten o büyüyünce ingilzce konuşur ben de ogrenirm o zamana kadarçocuklarin dünyası o kadar güzel ki
Bisikletle binmek gibi unutulmayan bir seydir inşallah yoksa sen ben bittik kızımAnnen de benim kafadan demek..ne diyorum hep bebelere alacağınıza azcık da kocaları düşünüp da biseyler alın lohusa lik sonrası icin
Bombayi patlatiyorumKizlar sıkı durun cok sacma bi konu ortaya aticam; lohusa yatağı hazırlama
Babanem tutturdu dogumunda yatagina ne sericez diyebenm de nisanliyken benim sectigim kv min aldigi krem renkli bi pike takimim vardi tac dan daha kutusyla duruyo hic kullanmadim. Onu sereriz dedim kirilmasin diye amaaa off cok gereksiz yahu
Yaprak sarma gibi ağır topa girmeyeydin misafir icin yaGünaydınlarr kontrolü olanlar güzel haberlerle gelsin inşallah ben bütün gün yaprak saracağım doğum sonrasina bebeğin benim hazirligim bitmedi bide gelecek misafirlere hazırlık var
Barbunya falan gibi şeyler alıp atarim buzluga da bugun 10 liraydi, acaba daha düşer mi bilen var mi?Ben de buzluk hazirligina basladim ufaktan ama misafiri dusunemicem kendim icin yapiyorum bebekle pratik yemek hazirlayabilmek icin derdimiz bitmiyorduu
O zaman düğün çıkışı dogarsa işlem tamam.Haftaya canim... 35e 1gun kala
En guzeliBak ne kadar güzel kullanıyor insan valla benim görümce de geçen ay doğum yaptı kullanamadıkları sana yollicam dedi yolla dedim Vala zaten hemen büyüyorlar ilk aylar.. İyi yapıyon. Benim oğlanın küçülmeüşlerini az giymişleri eltimin oğluna veriyorum o da kullanıyor geri dönüşüm binevi
Ben hep gobek acık geziyorum, tisortu gogsumun altına sıkıştırıp. Hayatimda crops giymedim alasim var. Bustiyerle gezicem ha gayretBen de gecelik giymiştim göbeğime kadar açtım. Şimdi Doğumdan sonra evde anneler kayınvalideler varken nasıl oramı buramı açarak yatacağım onu düşünüyorum
Ya zaten evim istila edilecek diye stresteyim bari odama dalmasinlarOlur muu donk diye dalıcaklar odaya kaçışın yok
Adam ormanda kurtla karsilasinca ölü taklidi yapmış ki hayatta kalsinİnşallah sönerizAğustos nasıl geçecek hiç bilmiyorum. Bide bana bu hamilelikte bişiler oldu sıcak basınca sinirleniyorum tuhaf bi şekilde. Yanımda kim varsa sataşıyorum hemen. Eşim gece benim bacak arama koyduğum yastığımı almış, bi baktım sarılarak yatıyo. Uyandırdım “çok sıcak zaten yatamıyorum bide sen bacak yastığımı almışsın” diye kızdım, adamı salona gönderdim. Yarım saat sonra ben de gittim salona yattığı koltuktan kaldırdım , “burda ben yatcam klima buraya direkt vuruyo sen diğer koltuğa geç” garibim ya, ağzını açmadı. Her sabah öper sarılır öyle gider, baktım sessizce kapıyı çekerek gidiyo bu sabah. Akşama gönlünü alayım bari.
Hala sakinim, lohusalikta misliyle yapim de namim yurusunAyy çok güldüm valla çok haklısın geriliyor insan canından rahatsız oluyor yaa napalım.. Kaptırma yastığı tabi kız senin yastığa ihtiyacın var kaçar gibi gitmiş yazık al tabi al gönlünü
Ayni benim kocam.Geçen gece gene uyuyamıyorum. Eşimle de azıcık aramız limoni. Midem yanıyor şurubu getirir misin dedim uykudan uyandı gitti getirdi. Bende ona sinirliyim ya kaşık getirmemişsin dedim. Demedin ki dedi öyle iç dedi neyse içtim. Sonra aradan yarım saat geçti bebek çok hareket ediyor uyuyamıyorum diye uyandırdım. Ben Napabilirim dedi ve arkasını döndü uyudu. Yani sen Seninkini başının üstünde taşı bacım :))
Ne depresyonu, olmayan bebeye don bicmeyin.Eger ki ben dogumdan sonra fiziki zorluk cok fazla yasarsam kesin girerim depresyona ve sinirli olurum diye dusunuyorum. Onun disinda basima neler gelicek ne yasayacagimi bende merakla bekliyorum. Umarim hicbirimiz depresyona girmeyiz
İlk gunden beri soyluyorum, velayet eşit olmamalı.Bence gıklarini cikartmaya haklari yok hic bi konuda.. Ruhen ve fiziken en cok yipranan ve yipranacak olan bizleriz onlarin max yapacagi bize destek olmak. Bu konuda bencil düşünüyorum tek basina yapmiyoruz cocugu ama tek basina taşıyoruz çoğu zaman da tek basina bakiyoruz. Bu surecte kosulsuz destek ve sabri hakediyoruz diye dusunuyorum.
Annem 2 gündür bende neyle uğraşıyor sanıyorsunKizlar sıkı durun cok sacma bi konu ortaya aticam; lohusa yatağı hazırlama
Babanem tutturdu dogumunda yatagina ne sericez diyebenm de nisanliyken benim sectigim kv min aldigi krem renkli bi pike takimim vardi tac dan daha kutusyla duruyo hic kullanmadim. Onu sereriz dedim kirilmasin diye amaaa off cok gereksiz yahu
Tam tersiyim bu konuda. Tam bir frijit tam bir tek tabanca oldumBende de hamileliğimden beri aşırı dokunulma isteği oldu. Sürekli eşime ayağımı ovduruyorum sırtımı kaşıtıyorum saçlarımı okşatıyorum kolumu gıdıklatıyorum sarılmaya çalışıyorumeve gelir gelmez sev beni sev beni diye peşinde dolaşıyorum. Adam bunaldı artık. Sürekli benimle ilgilen diyorum bakalım lohusalıkta ne yapacağım
Bence de ellemeyin, kendileri takilsinlar. Baktin nevresim rahatsiz etti kirlendi der çıkarırsın.Annem 2 gündür bende neyle uğraşıyor sanıyorsundantelli çarşaflar pikeler çıktı sandıktan, ev ve hastane olarak ayrıldı tekrar ütülenecek
Hiç diyaloğa girme çok mutlu onlarla keyifle yapıyor bunca işin arasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?