2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canim sonucu buraya yazar misin benim de hep geceleri kasilmam oluyo belkj senin doktor baska bisey der surekli kasilma oluyo cunku

Kızlar aldığımız ezikleri biberonları falan yıkayıp kaynatayım diyorum sizce erken mi bir de biberon yıkama için olan deterjanlardan ilk yıkama da ekliyor muyuz yoksa sadece suda mi kaynatacam tecrübeli annelerden cevap bekliyorum

Acı yok acı yok inşallah rahat kolay sağlıkla kucağına alırsın bebişleri vaktinde tabii

saol cnm. cidden farkli bir gebelik geciriyorum. hic aklima gelmeyecek seyler yasiyorum

Valla bebişleri bi sudan geçiriyorlar genelde değişiyor hastaneye göre.. Hemoroid doğumda değil de doğumdan sonra çok sorun oluyor baskı yüzünden kötüleşiyor ve sancı yapıyo çok ayy çok zordu

şu mesajı okurken nasıl üzüldüm nasıl anladım seni bilemezsin. Ben senin gibi günlerce sancı çekmedim belki ama hamileliğim süresince başıma da gelmeyen kalmadı sanırım. Ayağım kırıldı haftalarca yattım, diş enfeksiyonu geçirdim, kanal tedavisi oldum, akciğer enfeksiyonu geçirdim. Çocuklar hamilelik boyunca defalarca radyasyon aldılar filmler çekildi vs.. Ama bir an var ki insanı senin o geldiğin son noktaya getiriyor.

Doğumdan bir gece önce akciğer enfeksiyonu sebebiyle öksürmekten artık mahvolmuş bir durumda gece üçte hüngür hüngür ağlayarak uyandım. Tam anlamıyla bitmiştim. İkiz gebelik karnım kocaman, sağa sola yatamıyorum, belim ağrıyor, öksürmekten karnım ve ciğerlerim yırtılmış gibi acıyor, belim ayağım... Korkunçtu... O üzüntüyle yatağın üzerine oturup iki gözüm iki çeşme "Allahım ya bana sabır ver ya artık beni kurtar dayanamıyorum bunca şeye" diye dua ettim. Ertesi gün çocuklar doğdu. Sadece 31 haftalıklardı. Hatta doğumdan ertesi sabah öksürürken akciğer kaslarım yırtıldı.Bak gülüyorum eğleniyorum gibi görünüyor ama inan ki şimdi diyorum ki keşke gecelerce o acıyı çekseydim de bir kaç haftacık daha doğmasalardı. Ne olacak bir kaç hafta erken deme. İnan ki hiç bir anne çocuğunu o durumda görmeyi haketmiyor. Ne kadar sağlık durumları iyi olsa da, çok iyi bakılsalar da, çocuğunun her yerinden kabloların çıktığını görmek, bir yerlerinde bantlar problar görmek hiç de kolay değil.

Biliyorum çok zor, hele senin durumunda, sürekli sancı, bekleyen başka küçük çocuk çok zor. Ama ne olur doğurayım diye dua etme. Ben sana çok dua ediyorum, hepimiz ediyoruz. Rabbim dayanma gücü versin. İnşallah hepsi geçecek. Bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacsksın. Daha önce de anne oldun biliyorsun da bu duyguyu. Güneşe bak, dışarıyı seyret, yapamadıklarına değil, yaptıklarına odaklan. Bebeğin hala seninle ve dünyada olabileceği en güvenli yerde. Bunların keyfini çıkar. Sen gidemiyorsan komşunu çağır arkadaşınj çağır. Ne olur, çok az kaldı az daha sabır ve bitecek.

Bu son zamanlarda bende hep bunu konuşuyorum iste..oğlum bir hafta geç dollenmeydi gelişimi de öndeydi ama.adet tarihi baz alınarak 40 hafta dolduğunda sezeryan oldu..Şimdi yine geç döllenme.bi hafta biliyorum.cunku ovu testi kullandım..ee şimdi bu ikinci.sezeryan olacağından dr diyorki 1 hafta önce alıcaz ama bunu söylerken adet tarihini baz alıyor ama.benim geç döllenme olduğuna gore o zaman iki hafta önce alinmiş oluyor aslında.. neden geç döllenme de ekstra bi hafta beklemiyorlar

canım sen bişey demezsen onlar rutin yapacaklarını yapıyorlar. Evet söylemen lazım yıkamayın ya da bana verin veya göbek bağını hemen kesmeyin gibi..

Hemoroid bende de vardı. Normal doğum yaptım sorun olmadı aslında. Doğum sırasında fazla büyüdü ıkınmaktan. Ama zaten bebek doğduktan sonra hemne ilaç kullanabiliyorsun. Bana hemen krem verdiler. Her tuvaletten sonra sürdüm.13 gün geçti doğumdan sonra neredeyse geçti hemoroidim. Hiç bişey kalmadı diyebilirim. İlk iki gün rahatsızlık verdi evet ama öyle dayanılmayacak bir şey değil.

saol cnm. insallah az kaldi bakalim.

oyle kuzum. 30 da doguruyrdum durdurlar.. 32 olsa iyi 34 olsa super derken simdi dr 37 dedi. ama bu denli kisitlanmak patlatti beni. yoksa biliyrsjn develer gibi 15 ay gebe kalabilirim
Az kaldı canım.azzz.daha sabirrr gerçekten zor bi süreç ama yapacak bisey yok

Arkadaşlar mrb 20lik disim çok agriyor çekilmesi lazım hamilelikte diş çekilir mi bilginiz varmı acaba

Diş için kullanılan ağrı kesiciler bebeğe genellikle zarar vermiyormuş, ama yine de 3/6 aylar arasında zorunluluk durumunda yapılabiliyormuş. İlk üç ve son üç ay pek önermiyorlar ağrı kesicili işlemleri..

İşte benimde aklımı kurcalayan o, adam zaman doldu doğmuyor diye sezeryan yapacak ama bebeğin 2haftası daha olacak. Mesela az önce baktım 24.haftada sadece 2gün önden çıkmış. Bazen 1 bazen 4gün. çocuk iri olabilir ama doğum haftasında olmayacak. Tüm ultrasonları topladım tarihe göre dizdim adama tekrar anlatacağım yapıcak birşey yok

Ayına gore akış şekli değişiyor cnm aventte numara numara akis değerleri..1 numara yeni doğan oluyor..emziğin üzerinde yazması lazım aslinda kaç numara olduğu

Arkadaşlar mrb 20lik disim çok agriyor çekilmesi lazım hamilelikte diş çekilir mi bilginiz varmı acaba

kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama benim doktorum tavsiye etmiyorum demişti. Çünkü çekim sırasında bölgeye adrenalin uygulanıyor ve o da bir miktar kana karışıyor. Bu da doğum sancılarını başlatabiliyor. Eğer tıbbi anlamda çekilmesi kesin gerekli değilse dopumdna sonraya bırak derim.

Canim ben 5 dk felan normal suyla kaynattim biberonu da emzikleri de. Kuruladiktan sonra çantasına koydum

Kutularında yazıyor canım ben +0 olanı aldım. Başlıkları değişiyor daha sonra aylara göre +1 +2 ay olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…