Ayrıntılı usg başka dr yaptırdığım da dr bi hafta geriden geliyor demisti sonra ben geç yumurtlama dediğimde tamam şimdi oldu o zaman dedi ve doğum zamanını aslında bi hafta ileriye attı.. Ama ben bu durumu kendi dr mla konuşmadım.. pazartesi yada sali kontrole gidicem gittiğim de söyleyim bakalım ne diyecek..İşte benimde aklımı kurcalayan o, adam zaman doldu doğmuyor diye sezeryan yapacak ama bebeğin 2haftası daha olacak. Mesela az önce baktım 24.haftada sadece 2gün önden çıkmış. Bazen 1 bazen 4gün. çocuk iri olabilir ama doğum haftasında olmayacak. Tüm ultrasonları topladım tarihe göre dizdim adama tekrar anlatacağım yapıcak birşey yok
Birde bence bebeğin iriligiyle erken den doğması bana biraz saçma geldi açıkçası ne kadar iri olur sa oksun vakti gelmediyse gelmez ki...erken doğumlardan bahsetmiyorum tabi..gecen eşimin kuzeni doğum yaptı haftasında geldi 4 kiloİşte benimde aklımı kurcalayan o, adam zaman doldu doğmuyor diye sezeryan yapacak ama bebeğin 2haftası daha olacak. Mesela az önce baktım 24.haftada sadece 2gün önden çıkmış. Bazen 1 bazen 4gün. çocuk iri olabilir ama doğum haftasında olmayacak. Tüm ultrasonları topladım tarihe göre dizdim adama tekrar anlatacağım yapıcak birşey yok
cnm benim dr espirili birisi. ben ona karikatur seklinde duvar resmi yaptirdim. tabi kendi fotosundan.Kızlar doktora hediye alanınız var mı ne aldınız ? Şu saat hoşuma gitti ama sizce nasıl
saol cnm duan icin.şu mesajı okurken nasıl üzüldüm nasıl anladım seni bilemezsin. Ben senin gibi günlerce sancı çekmedim belki ama hamileliğim süresince başıma da gelmeyen kalmadı sanırım. Ayağım kırıldı haftalarca yattım, diş enfeksiyonu geçirdim, kanal tedavisi oldum, akciğer enfeksiyonu geçirdim. Çocuklar hamilelik boyunca defalarca radyasyon aldılar filmler çekildi vs.. Ama bir an var ki insanı senin o geldiğin son noktaya getiriyor.
Doğumdan bir gece önce akciğer enfeksiyonu sebebiyle öksürmekten artık mahvolmuş bir durumda gece üçte hüngür hüngür ağlayarak uyandım. Tam anlamıyla bitmiştim. İkiz gebelik karnım kocaman, sağa sola yatamıyorum, belim ağrıyor, öksürmekten karnım ve ciğerlerim yırtılmış gibi acıyor, belim ayağım... Korkunçtu... O üzüntüyle yatağın üzerine oturup iki gözüm iki çeşme "Allahım ya bana sabır ver ya artık beni kurtar dayanamıyorum bunca şeye" diye dua ettim. Ertesi gün çocuklar doğdu. Sadece 31 haftalıklardı. Hatta doğumdan ertesi sabah öksürürken akciğer kaslarım yırtıldı.Bak gülüyorum eğleniyorum gibi görünüyor ama inan ki şimdi diyorum ki keşke gecelerce o acıyı çekseydim de bir kaç haftacık daha doğmasalardı. Ne olacak bir kaç hafta erken deme. İnan ki hiç bir anne çocuğunu o durumda görmeyi haketmiyor. Ne kadar sağlık durumları iyi olsa da, çok iyi bakılsalar da, çocuğunun her yerinden kabloların çıktığını görmek, bir yerlerinde bantlar problar görmek hiç de kolay değil.
Biliyorum çok zor, hele senin durumunda, sürekli sancı, bekleyen başka küçük çocuk çok zor. Ama ne olur doğurayım diye dua etme. Ben sana çok dua ediyorum, hepimiz ediyoruz. Rabbim dayanma gücü versin. İnşallah hepsi geçecek. Bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacsksın. Daha önce de anne oldun biliyorsun da bu duyguyu. Güneşe bak, dışarıyı seyret, yapamadıklarına değil, yaptıklarına odaklan. Bebeğin hala seninle ve dünyada olabileceği en güvenli yerde. Bunların keyfini çıkar. Sen gidemiyorsan komşunu çağır arkadaşınj çağır. Ne olur, çok az kaldı az daha sabır ve bitecek.
saol cnmAz kaldı canım.azzz.daha sabirrr gerçekten zor bi süreç ama yapacak bisey yok
Dayan az kaldı Allah’ın izniyle
90li paket oglumda fazla gelmisti cnm. 2 no.ya gecmistik.Bu yenidoğan bebek bezini kaç adet almalıyız 240 lı bi paket 120 li falan hangisini tercih etmeliyim
Bende öyle düşünüyordum isterse 4kilo olur zamanında olur diyordum. Şimdi doktor sen heran doğuma hazır ol diyor ortada sorunda yok. En şyisi iyice konuşup anlaşmakBirde bence bebeğin iriligiyle erken den doğması bana biraz saçma geldi açıkçası ne kadar iri olur sa oksun vakti gelmediyse gelmez ki...erken doğumlardan bahsetmiyorum tabi..gecen eşimin kuzeni doğum yaptı haftasında geldi 4 kilo
Yaa.. Çok zormuş seninki de de yaşu mesajı okurken nasıl üzüldüm nasıl anladım seni bilemezsin. Ben senin gibi günlerce sancı çekmedim belki ama hamileliğim süresince başıma da gelmeyen kalmadı sanırım. Ayağım kırıldı haftalarca yattım, diş enfeksiyonu geçirdim, kanal tedavisi oldum, akciğer enfeksiyonu geçirdim. Çocuklar hamilelik boyunca defalarca radyasyon aldılar filmler çekildi vs.. Ama bir an var ki insanı senin o geldiğin son noktaya getiriyor.
Doğumdan bir gece önce akciğer enfeksiyonu sebebiyle öksürmekten artık mahvolmuş bir durumda gece üçte hüngür hüngür ağlayarak uyandım. Tam anlamıyla bitmiştim. İkiz gebelik karnım kocaman, sağa sola yatamıyorum, belim ağrıyor, öksürmekten karnım ve ciğerlerim yırtılmış gibi acıyor, belim ayağım... Korkunçtu... O üzüntüyle yatağın üzerine oturup iki gözüm iki çeşme "Allahım ya bana sabır ver ya artık beni kurtar dayanamıyorum bunca şeye" diye dua ettim. Ertesi gün çocuklar doğdu. Sadece 31 haftalıklardı. Hatta doğumdan ertesi sabah öksürürken akciğer kaslarım yırtıldı.Bak gülüyorum eğleniyorum gibi görünüyor ama inan ki şimdi diyorum ki keşke gecelerce o acıyı çekseydim de bir kaç haftacık daha doğmasalardı. Ne olacak bir kaç hafta erken deme. İnan ki hiç bir anne çocuğunu o durumda görmeyi haketmiyor. Ne kadar sağlık durumları iyi olsa da, çok iyi bakılsalar da, çocuğunun her yerinden kabloların çıktığını görmek, bir yerlerinde bantlar problar görmek hiç de kolay değil.
Biliyorum çok zor, hele senin durumunda, sürekli sancı, bekleyen başka küçük çocuk çok zor. Ama ne olur doğurayım diye dua etme. Ben sana çok dua ediyorum, hepimiz ediyoruz. Rabbim dayanma gücü versin. İnşallah hepsi geçecek. Bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacsksın. Daha önce de anne oldun biliyorsun da bu duyguyu. Güneşe bak, dışarıyı seyret, yapamadıklarına değil, yaptıklarına odaklan. Bebeğin hala seninle ve dünyada olabileceği en güvenli yerde. Bunların keyfini çıkar. Sen gidemiyorsan komşunu çağır arkadaşınj çağır. Ne olur, çok az kaldı az daha sabır ve bitecek.
Sana şunu söyleyim bi sorun yoksa ve normal doğum.istiyorsan şayet bekle derim.zamani geldiğinde olur zaten..haftaya.ilgisi yok bunun..kimisi reglin 12.ci günü kimisi 16.kimiside benim gibi 21.22 ci günlerde yumurtluyor.normal.olarak herkezin normal.dogum.sancisi da ayni hafta da başlamaz yaniBende öyle düşünüyordum isterse 4kilo olur zamanında olur diyordum. Şimdi doktor sen heran doğuma hazır ol diyor ortada sorunda yok. En şyisi iyice konuşup anlaşmak
Bu acıdan bakmamıştım bn severim espirili şeyleri doktorumda çok güler yüzlü espirili bi adam diye hoşuma gitmişti ama haklisinCanım ben doktor olsam masama koymam bazı hastalar benm gibi her şeyden etkileniyor o yüzden espri ama daha tatlis şeyler olabilir
Güzel fikirde resmini bulabilirsem bi saat buldum onu yaptirabilirim Bnde karikatürlü super doktor yazan bi saatcnm benim dr espirili birisi. ben ona karikatur seklinde duvar resmi yaptirdim. tabi kendi fotosundan.
saol cnm duan icin.
ben suan senin yasadigin sureci cok iyi biliyorum. buradaki arkadaslar kokrtugu icin bazilqrini yazmiyrm. 28 haftalik dogan arkadasimin bebegin de ne yazik ki tecrube ettim senin yasadiklarini. aynilarini yasamayi hic istemem bebegim icin. dr.um cok kati davrandi kimse gelmesin gorusme vs diye. bu da can yiprandim. ilk kez izin verdi. arkadaslarim en azindan ugrayabilir artik nefes alirimiste evde bana muhtac bi kuzu olma daha rahat olabilirdim. onda da yatijm 9 ay ama tek oldugum icin dokunmadi. simdi daha zor o nedenle.
simdi kizimda daha sikintili. ilk 16 hafta kanamasi enfeksiyonu hastanede kalmasi vs. zor gecti hep. insallah bitecek saglikla cnm.
insallah sen de evine minislerinle cikacaksin. her daim ruh halini kuvvetli tut
saol cnm
90li paket oglumda fazla gelmisti cnm. 2 no.ya gecmistik.
Aynen canım benım 1 kasım sat yumurtlama tarıhını baz alsam benım usak gayet ıyıSat son regl tarihiyse benimki 15 kasimdi, zaten 15gun kaydirmis seninkini demek. Karışık hesaplar. 1 kasima gore alirsak belki o kadar önde bile değildir oğlan, yazili kagit veriyor ya onda olculerin yaninda yazan haftalar neler, hangisine uyuyor?
inst.dan aldim ben de fotosunj canmGüzel fikirde resmini bulabilirsem bi saat buldum onu yaptirabilirim Bnde karikatürlü super doktor yazan bi saat
sevsinler seniAy burdan fikir almadan bişey alamıyorum ben ya
Benimkide ilk bunu söyledi ultrasonda baktı ki kese bile yok henüz. Nasıl olur falan Sonra geç döllenme dediAynen canım benım 1 kasım sat yumurtlama tarıhını baz alsam benım usak gayet ıyıdoktor satı baz alıyoruz dedı herkesın yumurtlaması ne zaman bellı olmadıgı ıcın dedı.
Benımde gec dollenme belkı ondan gec gelıyordur bebıs ama 1 kasım adet tarıhı aldıgında bebek 25. Haftaya kadar sat ve utrasyın uyumlu gelmıstı. Degısık ısler bunlarİşte benimde aklımı kurcalayan o, adam zaman doldu doğmuyor diye sezeryan yapacak ama bebeğin 2haftası daha olacak. Mesela az önce baktım 24.haftada sadece 2gün önden çıkmış. Bazen 1 bazen 4gün. çocuk iri olabilir ama doğum haftasında olmayacak. Tüm ultrasonları topladım tarihe göre dizdim adama tekrar anlatacağım yapıcak birşey yok
Vallahi yüzdük kuyruğuna geldik uğraştığım şeylere bak, doktor değişimce böyle oluyor işteBenımde gec dollenme belkı ondan gec gelıyordur bebıs ama 1 kasım adet tarıhı aldıgında bebek 25. Haftaya kadar sat ve utrasyın uyumlu gelmıstı. Degısık ısler bunlar
Benımde gec gorundu canım hatta bebısı fılan gec gorduk sonra doktora gıttım dedım bır hafta gerıden gelıyordu 11. Hafta sata gore oda yo utrasyonla uyumlu dedı belkı o zaman benım cocuk onden gıdıyordu 25. Haftaya kadarda onden gıttı. O yuzden doktor herkesın farklı oldugu ıcın dedı sata gore haraket edıyoruz dedı sımdı hatta 21 agustos gosterıyor utrasyona gore dogum ama doktor 08.08 dogum dıyor.Benimkide ilk bunu söyledi ultrasonda baktı ki kese bile yok henüz. Nasıl olur falan Sonra geç döllenme dedi
Cok guzel.masallah tatlim.cok.ssevindim bebekte baya kilosu iyi.masallah sen.tatilin tadini.cikarselamlar agustos anneleri,
bizim evin halki maaile kaş'ta. gitmeden evvel esimin pimpirikliginden bu kez kızımın dogumunu yapan dr'a gittik. bir de onun fikrini almak içimizi rahatlatmak için ve ultra super son teknoloji usg'sinde kızcagızım 2370 cıktı masallah. femur boyuna görede boyu onde sat'a göre. sat'da 32 haftayım usg de 34 civarı. hal böyle olunca dr acilen celestone yazdı ne olur ne olmaz diye. bugun ikinci dozunu vurulacagım. ve dedi ki: bilge seni fakulte asırı korkutmus, bu ameliyatını da ben yaparım. durum dusunulen gibi abartı kötü değil...medicana hastanesi ile anlasması var hastanede bu tarz ameliyatlar icin uygun diyor ama bilemiyorum. kafam karıstı iyice. cok da emin konustu kendisinden, sonra niye durduk yere risk alsın...
dun de 32. hafta raporu icin fakultedeydim. acık acık ordaki dra soyle dedim. sayet ablanız olsaydım ve deseydim ki ameliyatımı medicana da baska bir dr yapabilecigini soyluyor ne derdiniz dr hanım. cok net asla seni bırakmazdım dedi. her sey yolunda giderse evet medicana daha konforlu olur ve fakat diyelim ameliyat sırasında bir komplikasyon oldu, mudahelede yetersiz kalırlarsa buraya sevk edene kadar hayati tehlike olabilir. burada ameliyat olun. karar sizin filan da demedi. direkt benim fikrim fakultede ameliyat olmanızdan yana dedi.
kafam 2500 kat daha fazla karıstı kısaca. öyle iste arkadaslar. simdi okuyacagım bakalım bizim forumda son durumlar ne. herkesler iyi mi bakalım.
hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?