Canım CRL 11.44 mm kaç cm yapıyor benimde 7+3'te CRL 1.22 cm çıktıdaMerhaba kızlar.
Ben de çıktım doktordan çok şükür kalbini duyduk 160 dedi. 7+ 2 görünüyormuş CRL 11.44mm.
Ne güzel hepiniz kontrolden güzel haberler almışsınız Allahım hepimize sağlıkla kavuşmak nasip etsin. Gözümüz aydın.
Bakalım cinsiyet ne olacak. Kesenin yanında hala kanama alanı var kahve telvesi gibi gelirse korkma progestana devam dedi. Ev de mayalanmış yoğurt yiyebilirsin süt olarak pastörize de olur güvendiğin birinden alıyorsan en az 10 dk kaynatma ile tüketebilirsin dedi.
Bu arada yüz yıkama jeli olarak ne kullanıyorsunuz? Kimyasal bir şeyler kullanmak istemiyorum. Yves rocher in yağlı ciltler için olanını almıştım arada kullanıyorum ama sormayı unuttum doktora.
R Rzg14
Canm Allah kolaylık versin inşAllah bugünleri de atlatacağız.
Benim haftam senden biraz küçük bazı şeyler hissetsem de erkendir diye düşünüyorum. Ama senğn haftanda olabilir gibime geliyor. Kanamaların kesildi mi?
İlk üç ay diye okumuştum bende, ilk üç ay yatış şekli istediğin gibi olabilir sonrasında yüz üstü sırt üstü sağ tarafa yatmak sıkıntı tabiki büyük sıkıntılar değil, yani üç aydan sonra sol tarafa yatmak lazım ben henüz 8. Haftadayım şimdiden alıştırıyorum kendimi yüz üstü yatmayı özlicem en çok öyle rahat yatıyorum şu aralar uyumak zor.Günaydın herkese
Bugün randevusu olanlar güzel haberlerle gelirler inşallah. Benim bir hafta beklemem gerek ve zaman yavaş akıyor sanki.
Yatış şeklinize dikkat ediyormusunuz kızlar ben yüz üstü yatıyorum arada ama farkedince çok da tedirgin oluyorum. İnternetten araştırdım 25. haftaya kadar yatilabilir diyor ki pek inandırıcı gelmedi. O zamana kadar göbek çıkmış olur bariz nasıl yatılacak ki
Ayy ben şuan 8. Haftadayım o pırpırı hissettim bende ihtimal vermedğim için bebişim diyemedim belkide bebeğimi hissettim evet benim karnımda adet zamanında sonra şişti normalde kilom vardı ama göbeğim hiç yoktu inşallah bebişimizi hissediyoruzdurben haftalik proluton depot igne oluyorum. bugun igne gunumdu simdi oldum geldim. ebe hemsire "bu haftada progesteron seviyesi hizla yukselir. bulantilar artar. bi de siz hap igne ile de yukleniyorsunuz, o yuzden bulantiniz cogalir" dedi. bulanti artis seviyemiz normalmis korkmayin
dun bebegi hissetme olayini burada ilk soran benim. cogu arkadasim guzel cevap yazdi tesekkur ederim. dalga gecer gibi yazanlari da ben gormezden gelirim. ebe hemsire soyle dedi "sizin karniniz cok cikmis. bu zamanda bu kadar buyuk olmamali cok sasirdim. ic karniniz yok gibi. o yuzden bebegi erken hissetmeniz cok normal".... bu arada dedigim hissetme, normal benek hareketi degil. orada bir kipirdanma bir pir pirlanma gibi degisik birsey...
Canım en son ne zaman kontrole gittin? İnşallah bebeğin iyidir güzelce gelişir ve sağlıkla kucağına alırsın, inşallah hayırlı evlat olur canım. Herkesin hamileliği farklı olur seninde hamilelik olarak ilk sanırım kontrollere sık gitmekte fayda var ilk zamanlarda, seninde hamileliğin sorunsuz geçecek inşallah.Kızlar selam aranıza yeni katıldım 7+4 haftalık hamileyim ve bebeğime 2,5 sene sonra 2 negatif tüp bebekten sonra kavuştum. İlk 3 ay geçmeden rahat edemeyeceğim galiba. Bende hiç bir belirti yok bu yüzden sürekli acaba yaşıyor mu diye stres içindeyim aranızda benim gibi acaba orada mıdır diye sürekli merak eden var mı?
Evet canım benimde göbek mosmor delik deşikKızlar iğnelerden benim karnım hep mor nereye vuracağımı şaşırdım artık gördükçe moralim bozuluyor iğne yapan arkadaşlar sizde de öyle mi
Canim merhaba bahsettigin testi ilk defa duydum. Gercekten maliyetli bi testmis ama guvenilirligi kesin ve yapılışı hem sana hem bebege zarar vermiyorsa yaptirmalisin. Yine sen bilirsin tabiki ama yaşın ileri oldugundan için rahat eder.Ben de bugun kontrole gittim.5 gun geridrn geliyordu bugun sat ile uyumlu hale gelmis.19 mm olmus bidigim.3 hafta sonra 11 12. Haftalarda gel tekrar dedi dr.ve ikili ve dortlu taramalarin artik gelismis ulkelerde yapilmadigini yerine 1 sefer yapilan fetal dna testinin yuzde 99 dogrulugu oldugunu amniyosenteze alternatif oldugunu soyledi.yasim 39 olunca acaba dedim onu mu yaptirsam .maliyeti 2500 civarindaymis.ikili dortlulerin 250 300.zaten ense kalinligi burun kemigi vs olcumlerinde anormal bulgular varsa anlasilmiyor mu hic mi yaptirmasam diye kararsiz kaldim.fetal dna testini dusunen var mi aranizda?dr sunu da soyledi cok mantikli.bir ceo telefonu bir play staytion ne kadar.bu daha mi az onemli dedi.kendi ailesine de kesinlikle bundan yaptiracagini soyledi.kafam karisti.ilk cocugumda 2 li 4 lu biliyordum sadece
Yaaa canım aynısını bende yaşadım hele gündüz bu evden tiksindim böyle gitmek istiyorum annemde kalıp yatmak istiyorum sorumluluk o mutfağı görmek hiçbişeyi görmek istemiyorum eşimde beni getirdi ama evden bi soğudum yani neden böyle olduk acaba hamilelik psikolojisinden mi, bir arkadaşımda öyle olmuştu geçecek inşallahKızlar benim moralim çok bozuk.. ben hastanede yatmıştım bulantılardan takip edenler bilirler. O günden sonra annemde kalıyordum eşim gececiyken . Evlerimiz de annemle 10 dk mesafede yakın. Gündüzdeykende anneme geliyordu yemek yiyip öyle eve geçiyorduk ama benim ayaklarım hep geri geri gidiyordu son zamanlarda eşim bu durumu farketti. Bende evde bunaldığımı evdeki eşyalardan tiksindiğimi söyledim. Eşimde ben sana yaparım evde yemek sonuçta annende de kusuyorsun evde de kusarsın nolcak yemek yaptıktan sonra diyor. Tamam kendince haklı o da benle vakit geçirmek istiyor ama ben o evde tabak çataldan bile tiksindim durmak istemiyorum hiçEşimde anlamıyor bana mantıklı gelmiyor diyip duruyor. Çok yoruldum artık kendimle mi uğraşayım onla mı uğraşıyım. İdare etmeyi beceremiyorum bu süreçte açıkcası canımda istemiyor kim ne istiyorsa yapsın kafasındayım
Bende senin gibiyim canım geçen 5 aylık ikiz hamileliğimde 17 kilo almıştım doğumdan sonra 10 kilo kaldı 69 kilo idim şimdi 72 oldum ve korkuyorum daha çok kilo almaktanHerkese merhaba kızlar, kontrollerinden güzel haberlerle dönen arkadaşların gözü aydınnnn çok sevindim sizler adına. Darısı benim gibi kontrol gününü bekleyip hayırlı haberler duymak isteyenlerin başına inşallah :)
Bulantılarım ne yazık ki hala geçmiş değil. Gündüz çok yiyemiyorum fakat gece iştahım açılıyor iki gündür geceleri habire bişeyler yiyorum. Ve ben kilolu hamile kalanlardanım malesef ve ciddi anlamda korkuyorum kilo konusunda.
Canım yerleşme olabilir demesine şaşırdım ama doktor daha iyi bilir korkma xanım onlarıda korkutma Rabbime dua et inşallah sağlıkla doğar bebişleri çok geçmiş olsunKızlar az önce muayeneden geldim tam çıktım bi kan boşaldı hemen içeri girip sildiğimde ciğer gibi bi parça geldi hemen geri girdim sordum korkma dedi ve bu güne kadar leke bile olmamıştı bende, hemen 3 güne bir bi iğne yazdı ve fitil yazdı tekrar baktı bebeklerin gayet iyi durumda illa düşük olacak diye birşey yok korkma dedi yatak istirahati verdi çok korkuyorum kızlar yerleşme kanaması da olabilir dedi ama 7+6 da olur mu bunlar başına gelen varmı ne olur birşeyler söyleyin
Bende hep oluyor canım hamilelikte normalmiş şeffaf bazen hafif sarı oluyorKizlar iyi aksamlar , sari ya da seffaf akintiniz oluyor mu ? Benim yoruldugum zamablar akintilarim oluyor normal mi acaba ?
gunaydin.bulanti konusunda sen gibiydim. 8+1dedik bir basladi ki of offfff. cok fena 9+0 bugun. hemsire progesteron hormonundadi ani pikten kaynakli oldugunu soyledi. işin ilginc tarafi ben ipten tiksindim. birkac kisiden daha duyunca iyi bari normalmisim dedim. ben örgucuyum normalde ama suan ip gordukce mahvoluyorum.Günaydın hanımlar umarım herkes bebekleriyle mutlu bir güne uyanır.
Bizde bugün 8+0'ız Allah'ın izniyle çok şükür.
Bende mide bulantısı var mı yok mu çözemedim bulanıyor gibi bazen öğürüyom ama çıkarmıyorum ve midem cayır cayır yanıyor , ellerimi yıkadığımda banyodan çıkarken nasıl kokuyor sabun anlatamam, eşimin kokusunu çok severim normalde, sarılamıyorum kokusundan midemi bulandırıyo sanki, yemek yapabiliyorum yemekler kokmuyor ama evden soğudum ve yemekten sonra elim ayağım birden boşalıyor, sizce neden olur? Hem de bu mide yanması beni hayattan soğuttu bir de halsizlik ve midem yanarken uyumak çok zor gece bir kere kalktımmı daha dalmak zor oluyor. Hayattan soğudum ama bu belirtilerin olması da beni mutlu eden tek şey, yoksa hiçbirşey beni mutlu etmiyor yemek yerken normal, yemekten sonra yanma ve halsizlik başlıyor. Doktora sormadım ama bir dahakine sorucam yürüyüş yapabilir miyim diye yoksa çok kilo alacağım.
Doğrudur canım ipi ilk defa duydum ama hamilelikte bana hiçbişey anormal gelmiyor, yemeği yedikten sonra elim ayapım boşalıyogunaydin.bulanti konusunda sen gibiydim. 8+1dedik bir basladi ki of offfff. cok fena 9+0 bugun. hemsire progesteron hormonundadi ani pikten kaynakli oldugunu soyledi. işin ilginc tarafi ben ipten tiksindim. birkac kisiden daha duyunca iyi bari normalmisim dedim. ben örgucuyum normalde ama suan ip gordukce mahvoluyorum.
elin ayagin bosalmasi muhtemelen aciktigimdan oluyordur
yediklerinle ilgisi olabilir. kan sekerin yukseliyor ya da dusuyor olabilir. dikkat et bi bakalim. ozellikle ne yedikten sonra etkiliyor seni. hamur, ekmek, seker, kizartma vs...Doğrudur canım ipi ilk defa duydum ama hamilelikte bana hiçbişey anormal gelmiyor, yemeği yedikten sonra elim ayapım boşalıyo
arkadaşım son 3 ayımda çok kilo almıştım balık çok yedim, süt hergün yaklaşık 2 su bardağından biraz fazla gece yatmadan önce içtim, hergün bir kase mutlaka yoğurt yedim, meyve ve çerez çok yedim ceviz badem fındık sabah kahvaltımı hiç ihmal etmedim benim kız kilolu doğdu ama hep öyle gitti iştahı iyiydi yani tabi şimdi yedi yaşında kilolu olacak diye çok korkmuştum ama şuan normal kilosunda çok şükür sağlıklı beslenmeye çalış canımmaşallah canım yediklerin bebeğede yaramış ben 18 kilo aldım ama oğlum 3 kilo doğdu .
neler yedin neler içtin anlatırmısın canım ben pek özenmedim galiba birde normal doğum istiyordum kilolu olursa zorlanırsın demişlerdi .şimdi bebek için beslenmek istiyorum ona yarayacak şeyler yani. sağlıklı olsun da olsunda kilo önemli değil aslında ama benim oğlan iştahsız bir bebekti psikolojimi çok bozdular bu çocuk zayıf diye diye .
hoşgeldin arkadaşım aynı şey benim içinde geçerli ilk hamileliğimde 4. kat camı bile sildim 3 aylıkken ne bulantı ne kusma o kadar iyiydim ama şimdi bunda kolumu bile kaldıramıyorum bulantı var kusma yok kafam sersem gibi kendime bakamıyorum banyo yapmak su ile uğraşmak işkence gbi geliyor o kadar zorlandım ki psikolojim bozuldu hayattan soğudum resmen tövbe haşa nasıl geçicek bilemiyorum yine de bugünlerimize binlerce şükür allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..ilk hamileliğimde ben de hiç bir şey hissetmedim. ne bulantı ne kusma ne de tiksinme her şey çok güzeldi. o kadar iyi geçirdim ki bir çok kişiyi özendirdiğim söylenebilir:)
ancak bu sefer mide bulantısı ile başladım. bulantı bitti diye sevinirken 2 gün sonra midem kaynamaya başladı. hiç kusmadım ama bu durum bile çalışırken insanı yoruyor. hep yatasım var:)
bu arada ben ne oğluma ne de annelere kimseye hamile olduğumu söylemedim. karne günü oğluma süpriz yapmayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?