İnşallah canım bakalım perşembe günü ne diyecek diğer doktorEN çok korktuğum şey benimde bu. Rabbim korusun yavrularımızı.. bende bu konuyu konuşacağım Allah korusun ya düşünüpte kötüyü çağırmayalım sağlıkla gelecekler inşallah❤
PiaLeon leon nasıl oldu?
Cnm Dr ne dediEnfeksiyon cıktı canım lokosıt degerı baya baya cıkmıs. Sonucu aldım dr u beklıyoz
Bugün nst ye sıra beklerken yeni doğum yapan biriyle konuştum ağrısı sancısı olmamış 42. Haftası hastaneye gelmiş bı saat içinde doğum yapmış az sanciylada olabiliyo demekki insallha bizim doğumlarda öyle kolay olurKizlar sanci giriyor yaklasik 4 dkda bir ama cat diye boyle dogum baslamaz heralde. Yalanci sanci mi anlayamadım. Dayanilmaz bir agri degil. Bir de 30 sn kadar sürüyor. Sizin dogum sancilari ne kadar suruyordu. Ayırt edemiyorum. Sonucta dogum sancisi olsa dayanamazdim diye dusunuyorum. Of bilemedim. Ilk dogumda suni sanciyla baslatmislardi. Kendiliginden nasil baslar anlayamiyorum.
hic belirtin var mi peki yalanci cidii sanci gibiBizdede ablamgil eşimin kardeşi falan tatile gittiler benden ümidi kesip doğurmazsın sen zaten diyerek hahaha dedim aynen
42 ye kadar yolu var canimHakkaten bir avuç kaldık. Süt, kaka, gaz muhabbetini dönerken ben hala göbeğimi yağlıyorum
Japonya'da da zorunluluk dışında normal doğum yapıyorlar. Çatı genişliğine bakılıyor ama doğum için tedbir almak amaçlı. Çatın dar, seni sezaryene alalım denmiyor yani..
Evet burada da daha uygun fiyatlı, ayrıca doktor, ebe ve hemşirelerin de işi kolaylaşıyor. Ama sayı olarak çok az.. Sadece bir kişi tanıyorum sezaryen olan. Onun da bebeği dönmediği için sezaryen yapılmıştı.
Biz de normal hayatımıza devam ediyoruz. Geziyoruz, yiyoruz içiyoruz.. Hiç doğmayacak gibi hayatımıza devam ediyoruz.. Sayılan belirtiler yok
Kilo toplamı bizde tek yönlü arttı. Eşim sabit.. O da sinir bozucu.. Kilo alaydı iyiydi..
Bebekler hep kilo veriyor ilk doğduklarında, ödemleri gidiyor endişe etmeyin.
En kısa zamanda biz de kavuşuruz umarım..
Salı günü ben de aynısıydım.
ooooo oo bebek ciktiktan sonra:) yeniden dogdummm ben diyecen
Hani bi laf var ya Allah kurtarsin diye gerçekten kurtuluyorsun bütün o sıkıntılardan. Eski bedenine kavuşmak çok güzel gerçekten
arada eglenmek te lazim durumumuzla:))
cikmakta sorun yok ama yanliz cikmaya cok cesaretim yok.
haha, doguran annelere sordugun soruyu gecenlerde bende sordum
bi rahatlama kesinlikle oluyomus, e hadi insallah
Normal insanın nasıl olduğunu unuttum. Sanki hep gobegim vardi ve karin kaslarimi kullanamiyordum. Gecen sene de hamileydim, kisin da ilkbaharda da hamileydim. Mevsimler gecti hala hamileyim.
Ve herkesin kocama kilo vermesiyle ilgili iltifat edip genclestin demesi sinirime dokunmaya başladı. Tam onun verdiği kiloyu ben almışım, aile dışına mal cokarmayan insanlae gibi kilo toplamimiz degismesin diye ugrasmisim gibi.
Bu ara banyoya girecegimde evde yalniz olmaktan cekiniyorum nedense. Halbuki dusmedim hiç, bir sey de olmayacak ama nedenseadam da diyor hem gitme diyorsun hem kapıyı kitliyorsun
Aynen guxelim cok dha dinc oluyosun ve sona ulasmanin verdigi haz war... Ben sahsim adina konusim hamileligi sewemedim bu dha iyi zorluk ttabii ki war ama mukemmel bi his tarifi yok resmen tapiyosun cocuga ve her seye gucun oluyo
Cevap veriyorum evet tmm sezeryanse biraz agri oluyor ama ben en cok ooooh nefes almak varmis demistim hatta bir enerji bile geliyor
Ben çok çektim bu hamilelikte ama şükür bitti hepsi
Olmaz mı var ya geçen gece 9 aydan sonra ilk dfa yüz üstü yattım nasıl keyifliydi anlatamam *,penguen yürüyüşü yok yatarken çok rahat dönüyorsun bildiğin hafifsin yani
Canım toz bi ılac verdı. Gece onu ıccem. İdrar tahlilinde bısey yok dedı. Lokosıt 0_4 arası olması lazımken 42 cıktı. Bıde iyice pişik oldum ama bısey vermedi Baska. O kadar yogundu ki acıl. Dr 3 tane sezeryan yaptı baya bekledık. Sureklı gıt gel. Nst ye bagladı. Nst lık bısey yoktu alt bolgem yanıyo ama nst baktı tek. Toz ıyı gelse de suan fena yanıyo bepanten sür dedı hemsıre. Ama alttam bir bakmadı ultrason da bakmadı. Normalde ozele hep gıdıyorum devlete gıttım. Bısey anlamadım yaptıkları isten.Cnm Dr ne dedi
peki canim bunla beraber tuvalete gitme istegi oluyor mu buyuk degil kucugu gibi sanci soyle ki boyle hem duzenli hemde boyle en az 30 snye falan surecek 1Kizlar sanci giriyor yaklasik 4 dkda bir ama cat diye boyle dogum baslamaz heralde. Yalanci sanci mi anlayamadım. Dayanilmaz bir agri degil. Bir de 30 sn kadar sürüyor. Sizin dogum sancilari ne kadar suruyordu. Ayırt edemiyorum. Sonucta dogum sancisi olsa dayanamazdim diye dusunuyorum. Of bilemedim. Ilk dogumda suni sanciyla baslatmislardi. Kendiliginden nasil baslar anlayamiyorum.
sezeryan konusu turkiye de cok hassas, farkettimevet burda aynisi, sezeryan konusu konusulmuyor bile. cok agir problemler olusunca tabiki konu farkli.
isin acikcasi sezeryan olunca bir doktor bircok hastaya birden bakabiliyor. bir ebe bircok hastayla birden ilgilenebiliyor. planli programli sonucta. ve yani sezeryan normal dogumdan fiyat olarak cok daha uygun oluyor.
bi yerde anliyorum, memlekette okadar cok insan var ki..kisi basina daha az doktor/ebe dusuyordur belki?
canım adet ağrısı gibi olmuştu bende de 4 dakika çok sık. 30 sanşye de oldukça uzun. Heyecan yapmadan yavaş yavaş toparlanıp hastaneye gidin. Ben 3 dakika ve 40 snye düştüğümde doğum çoktan başlamış demişlerdi. Hayırlı olsun şimdiden. Allahım bşr avazda kurtsrsın.Kizlar sanci giriyor yaklasik 4 dkda bir ama cat diye boyle dogum baslamaz heralde. Yalanci sanci mi anlayamadım. Dayanilmaz bir agri degil. Bir de 30 sn kadar sürüyor. Sizin dogum sancilari ne kadar suruyordu. Ayırt edemiyorum. Sonucta dogum sancisi olsa dayanamazdim diye dusunuyorum. Of bilemedim. Ilk dogumda suni sanciyla baslatmislardi. Kendiliginden nasil baslar anlayamiyorum.
Canım Allah gönlüne oyle bır genıslık versın kı kus gıbı hafıf olursun ınsallah. rabbım daha kotusunden korusun gercekten zor bır surec oglum dogunca daha ıyı farkettım ne kadar zor herseyden korumaya calısmak hep kendını sucluyor ınsan elınde olmadan ama yapacak bırsey yok sabretcez. Pozıtıf olmak zor ama annelık buyuk bır kuvvet verıyor.bayram gelmedi bizim eve iku. Kızım hala hastanede ben onun ynaındayım. Bu sabah yine sıkıntı yaşadı. İki gün sonra taburcu olacaktı 1 hafta attı. Oğlum eşimle evde. Ayrı gayrı kaldık böyle. Kenarlarda köşelerde ağlayıp duruyorum.
Doğum sancısı önce hafif başlıyor sonra şiddetleniyor zaten. Bel kasık ve karın aynı anda kasılıyorsa, düzenliyse, pozisyon değiştirince geçmiyorsa, ve sıklığı şiddeti zaman geçtikçe artıyorsa doğum sancısı demektir.
Bugün nst ye sıra beklerken yeni doğum yapan biriyle konuştum ağrısı sancısı olmamış 42. Haftası hastaneye gelmiş bı saat içinde doğum yapmış az sanciylada olabiliyo demekki insallha bizim doğumlarda öyle kolay olur
peki canim bunla beraber tuvalete gitme istegi oluyor mu buyuk degil kucugu gibi sanci soyle ki boyle hem duzenli hemde boyle en az 30 snye falan surecek 1
5 dkdan 10 dk 10 dk dan 5 dk ya ama bunla
r aniden degil zamanla saatlerce surebilir bebek bir yere toplanir bir sanci olcak gid gidr siddrtini artirack agrilar olcak dusa gir biraz dinlen eger buna ragmen gevm3zse doktora git derim
Nerdeyse 2 saattir 5 dkda bir 30 40sn geliyor. Ama dayanilmayacak gibi degil. Konusup gezebiliyorum. Dus da aldim bekliyorum. Iyice artinca gidicem o zaman.canım adet ağrısı gibi olmuştu bende de 4 dakika çok sık. 30 sanşye de oldukça uzun. Heyecan yapmadan yavaş yavaş toparlanıp hastaneye gidin. Ben 3 dakika ve 40 snye düştüğümde doğum çoktan başlamış demişlerdi. Hayırlı olsun şimdiden. Allahım bşr avazda kurtsrsın.
çünkü doğru olanı bu. Allah büyük konuşturmasın da br daha hamile kalırsam Türkiye de doğum yapmak istemem. Benşm durumumda orada olsaydım kesin seseryan yapmışlardı. Hem erken hem düşük kilolu hem de ikiz. Ellerinde neşter heyecanla beklerlerdi. Dikişim bile yok şu an...Japonya'da da zorunluluk dışında normal doğum yapıyorlar. Çatı genişliğine bakılıyor ama doğum için tedbir almak amaçlı. Çatın dar, seni sezaryene alalım denmiyor yani..
Tatlim lutfen iyi.dusun aylardir kendini bırakmadın gayet dik.guclu durdun 1 haftacik alti.ustu ALLAH dermansiz dert vermesin.RAbbim buyuk sifa versin sutunu dusun evdeki.kuzucugu dusun lutfen.uzulmebayram gelmedi bizim eve iku. Kızım hala hastanede ben onun ynaındayım. Bu sabah yine sıkıntı yaşadı. İki gün sonra taburcu olacaktı 1 hafta attı. Oğlum eşimle evde. Ayrı gayrı kaldık böyle. Kenarlarda köşelerde ağlayıp duruyorum.
ben dr senin gibi yaptım geziyorum nasılsa diye hastaneye gittipmde 8 cm açılma vardı. Bşraz tehlikeli olabilir suyun filan gelmesin de dayanabildiğin kadsr dayan tabi. Ama geliyor yaniNerdeyse 2 saattir 5 dkda bir 30 40sn geliyor. Ama dayanilmayacak gibi degil. Konusup gezebiliyorum. Dus da aldim bekliyorum. Iyice artinca gidicem o zaman.
Canım Allah gönlüne oyle bır genıslık versın kı kus gıbı hafıf olursun ınsallah. rabbım daha kotusunden korusun gercekten zor bır surec oglum dogunca daha ıyı farkettım ne kadar zor herseyden korumaya calısmak hep kendını sucluyor ınsan elınde olmadan ama yapacak bırsey yok sabretcez. Pozıtıf olmak zor ama annelık buyuk bır kuvvet verıyor.
Tatlim lutfen iyi.dusun aylardir kendini bırakmadın gayet dik.guclu durdun 1 haftacik alti.ustu ALLAH dermansiz dert vermesin.RAbbim buyuk sifa versin sutunu dusun evdeki.kuzucugu dusun lutfen.uzulme
Ay insaallah oyle olur benim de. 8cm cok iyiymis. Bu arada bebeklerin nasil canim. Ben cok okuyamiyorum burayi. Mesajlarin cogunu kaciriyorum. Su gelirse hemen giderim. Her sey hazir zaten. Hastaneye gidince de bir sey yapmayacaklar. Orda vakit gecirmej zor geliyor. Bir de evde kizim var. Ondan cok ayri kalmak istemiyorum.ben dr senin gibi yaptım geziyorum nasılsa diye hastaneye gittipmde 8 cm açılma vardı. Bşraz tehlikeli olabilir suyun filan gelmesin de dayanabildiğin kadsr dayan tabi. Ama geliyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?