2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Günaydın
Dogum yapanlarin gozu aydin gule gule buyutun bebislerinizi
Dogum bekleyenler de tez zamanda kavussun insallah

Bugun anneme ayar oldum kendi kendime.. Bayramdan once evine gitti o gunden beri yalnizim evet ben istedim bunu. Ancakk whatsapptn surekli yazmayi goruntulu aramayi biliyo ozledim falan diyo ben de en son ee gel o zaman dedim. Arkadasina gitmeyi biliyo. Evet bn evim ters iki vesait ama arkadasi daha uzakta o da iki vesait. Illa biz arabayla alip gelicez mi yani(hep oyle yaptik alistii tabi) Bin gel alla alla buna kuruldum bu sabah da. Bi laf desin yapistiricam cevabi Kardesim de bi dogurdugumd geldi fink fink geziyo ama ablama gideyim bi ihtiyaci vardir evde yalniz demek yok Insan bi kalkip gelmez mi sanki fizanda oturuyorum.

Kızzz bende aylardır dönerken uyanıyorum tabiki ama eskiden bu kadar acı cekmiyodum şuan sanki damacana var üstümde mahfoluyorum

Biliyorum uyardığın için saolasın. Ben hiç bu ihtimali düşünmemiştim. Tabiki dikkat etmek lazım.

Bizde de ayni @Portakallicilek bugun zaten ekseriyetle bi huzursuzlugu var gazdan hic uyumuyo suanda da ha uyandi ha uyanacak daha bes dakika oldu yatali guya tirnaklarini hafif kesim dedim yuzunh cirmalamis eldivenleri atip atip
Bu modeller hep ayni demekk ben de uyuttum ama mikir mikir suan her an uyanacak diye tirsa tirsa tost yaptm yedim. Cok ciziyo yuzunu sinirlenince saclarini tutuyo ya sonra bi de ona agliyo cani yandi diye

Bizde de ayni @Portakallicilek bugun zaten ekseriyetle bi huzursuzlugu var gazdan hic uyumuyo suanda da ha uyandi ha uyanacak daha bes dakika oldu yatali guya tirnaklarini hafif kesim dedim yuzunh cirmalamis eldivenleri atip atip
Yenidoganlarin tirnaklari cok yumusak oluyormus, kesmek yerine törpü mu denesen?
Kendi kuyrugumuzu kendimiz kesmeye devam annem. İcten ice dolma hiç, annene de gündüz gelsene ben uyuyayim sen yemek vs hazirla diye. Yedek yemek yapsin, sana da cikarip isitip yemek kalsin, beslenmen lazım. Ve uyuman lazım.

Allah razı olsun duaların için.
Bu bahsettiğim konu için önceki gün saatlerce ağladım sonra hepsine atar yaptım telefonlarını açmadım dün akşam herkes bendeydi bnmde bütün sinirim ve üzüntüm geçti. Valla çok üzülüyorum bende aslında yanlız birakildigim için ama elimden başka da bi şey gelmiyo

Bi markete gittim geldim ki çok yakın, belim pert oldu. Yürümek ne zor. Sana kufurler hazirladim rotoskolyoz.
Kocam da diyor yat dinlen, ya dedim yatmak ise yaramiyor, artık agirlik merkezin cok sacma bi yerde vucudun da hakli diyor.
Adam da haklı.
Doktor da diyor yürüyüş yap.
Gel sen yap.

Bu modeller hep ayni demekk ben de uyuttum ama mikir mikir suan her an uyanacak diye tirsa tirsa tost yaptm yedim. Cok ciziyo yuzunu sinirlenince saclarini tutuyo ya sonra bi de ona agliyo cani yandi diye
Kiz ellerini acmasin diye cift kundak yapiyorum doner durume donuyo yine elini ordan cikariyo bi geldihimde bayrak gbi tepeye kaldirmis surati da facalamis

Varya ilk basta yaptiklari tum yardim elalem laf etmesin diyeydi kocama karsi onun ailesi gelemedi ya hava civa olsun diyeydi bunu bildigim icin kisa zamnda gönderdim. Yemn ederim gunduz dogru duzgun bisey yedigim yok hazirlayamiyorum cunku. Allahtan buzkuga atmisim biseyler onlarla idare ediyorum. sadece aksam yemegini yapıyorum uyursa.. esim gelince o yardim ediyo falan. ben istedim gitmesini ama duzenimi kurayim diye napim. insan yine de bi arada geliyorum fln der. Yok istemem soylemicem bisey. Pazar gunu kv geliyo zaten..

Babam geldi dün (35km aramiz vasitayla geliyor 75yasinda) annem tatli gondermis. Bisi demedim ne diyim, yemek lazim bana demedim aksama da kayinvalidem aradi kocani bana postala yemek yesin diye sen de çık sana gore de yemek var diye.

Yani kimseden bisi beklemeyeceksin, yaparlarsa sevineceksin yapmazlarsa zaten beklemedigin icin hayal kirikligina ugramayacaksin. Tabi annemle kayinvalidem arasinda 22 yas var, zaten beklemiyorum cogu seyi kendi ailemden.

Dün bahceden biraz sebze geldi, bunlari bir seylere cevirip kaldirmam lazim cok az zaten de dogum olur vs bozulmasinlar. (Doguramadi)

Ben de annemi gonderdim ama 2 gunlugune kendime bi ekmek arasi yapabildim icinde nutella yumurta peynir ne varsa koydum yaninda yiyorum bence annen gitse bile yemek getirsin senle durmasa bile yok anam bu cingoz recaiyle yigitlik yapamicam yemek yaoabilmem icin onun uyumasi lazim g.. yemiyo temelli gondermeyi

Cok sukur yalniz da hallediyoruz bi sekilde ama insan bi dusunulmek istiyo.. Iyi yapmissin

Benim anladigim doguranin en büyük ihtiyaci ev duzenine temizligine yardim ve yemek. Bebeklere zaten bakiyor anneler en basindan itibaren ama kendilerine bakmak zor oluyor.

Torpuledim canim aynen ama cok uzamis minicik kesmem lazim sivri taraflarini torpulesen de ellerini oynattigi icin siwri yerleri kaliyo

Kiz ellerini acmasin diye cift kundak yapiyorum doner durume donuyo yine elini ordan cikariyo bi geldihimde bayrak gbi tepeye kaldirmis surati da facalamis
Masallah mi desemm bunlara ne desem yandik biz yahu Ah ah ne hayallerim vardi kundaklicaktim oyle misler gibi uyucakti hahah

Yatinca da agriyo kalkinca da. Allah kurtarsin diyenlere kiziyoduk ama haklilarmis

Suratında çizdiği yerleri sütünle sil 1saat sonra hepsi geçmiş oluyor. Gözüne değdirme ama canım çapak yapıp kızartıyormuş. Tırnaklarını kesebilirsin veya sivri köşeleri törpüleyebilirsin

Yok ya oyle şeyleri akil edebilse bi geleyim derdi kac gundur istemem zaten yemek getirecek kdr yakin degiliz. Evet mutfaga girmiyodum pek camasir bulask vs o varken ama sabah kalkmak bilmiuodu yine actim öğlen ben demeden bisey hazirlamiyodu bi de uyuyodu miss ay iyice ayarim bozuluyodu. Bi de herseyi söylemek lazim yapmasi icin.. Bi is yapicak oyle mi boyle diye sorular.. ruhen yoruluyodum oyle de

Benim anladigim doguranin en büyük ihtiyaci ev duzenine temizligine yardim ve yemek. Bebeklere zaten bakiyor anneler en basindan itibaren ama kendilerine bakmak zor oluyor.
Aynen canim zaten bebegin bi tek sana ihtiyaci var baskasi bakamiyo hep seni istiyo. Temizlik yemek camasir fln bunlar onemli. Bi de sen dus alirken ya da wcdeyken goz kulak olan olursa super.ben kocayi bekliyirum dus icin. Aksamlari allahtan o bakiyo emzirdikten sonra uyumasi gazi vs. Bi de alt alabilse ama kaka fobisi var Ben de o sirada kendimle ilgilenip biraz dinleniyorum

Gebe okulunda özellikle anlatmışlardı. Bebeğin tüm ihtiyaçlarını annesi gidermeli. Bu hem bebek hem annenin lohusa psikolojisi için çok önemli. Anneler ve kv ler ev işi yemek misafirle ilgilenmeli bebeğin bakımını üstlenip anneye misafire hizmet ettirmemeliler. Anne eğer bebeğin ihtiyaçlarını kendi gidermezse kendini yetersiz hisseder ve bunalıma girer. Annenin misafire değil bebeğine ihtiyacı var. Lütfen bebeğiniz eşinizle birlikte bakın misafirlere ev işi yemek olayına anneleriniz baksın. Aslında aşırı mantıklı.
Bunu eşime de 40 kez falan anlattım iyice benimsesin bu fikri diye. O da hak verdi mantıklı buldu.

Valla yemek bende yapamıyorum. Kahvalti evde ne varsa azıcık atıştırıyorum öğlen dışardan söylüyorum (dünyanın parasını verdim kaç aydır dışardan yemeğe) akşam yapabiliyosam binde bir evde yiyoruz ama %90 anneme gidiyoruz orda yiyip biraz oturup geliyoruz. Gerçekten yemeksizlik çok zor insanın sinirleri bozuluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…