Yenidoğan reflüsü bebeklerin %60ında oluyor. Bizde öyleydik ilaç kullanıyoruz. Doktora git bence beslenme sıkıntısı oluyor kilo alamıyor bebekKızlar oğlum 2 gündür çok fena kusuyor emiyo 15 dk falan memeyi bırakınca 1 bardak kadar hepsini kusuyo sebebi ne olabilir ☹
cnm az birsey cikarsa fazla yediginden olabilir derdim. ama 1 bardak kadar fazla miktar. reflusu olabilir.Çok fazla emiyo mama içiyo sürekli meme ağzında çok içtiğinden olabilir mi canım 7 24 meme mama ver yok demiyo
ikinize de gecmis olsun cnm. insallah bebeginjn tsh i normale doner canim.Evet doktora gittim ben mastit olmusum allahtan durum cok vahim degil emzir ve sag dedi oglumun tsh i kanda yuksek cikti canim cok sıkıldı takip etcez dedi pazartesi tekrar bakilcak
Kızlar bebeklerin kimlikleri kaç güne geldi? 2haftaönce bayram bitimi perşembe günü başvurmuştuk ama gelen giden yok henüz
eğitimdeki hemşire eğer yenidoğanken biberon verirseniz bir daha memeyi istemez o yüzden kaşık ya da şırıngayla berin mecbur kalınca demişti. Ben de o yüzden çantama biberon koymadım ve henüz biberon almadım. Yanıma almalı mıyım hala kararsızım.Teşekkür ederim canım bende sağlık ocağına danisayim en iyisi Çok güzel emiyordu bebeğim nazarami geldi artık anlamıyorum 1 ayda iki kilo aldı . Bir aydan sonra böyle çekiyorum emiyor ama akşam saatinde başlıyor biberon aramaya ve o saatlerde emmiyor ve abartmıyorum resmen açlıktan karnı sırtına yapışıyor ama inatçı kızım ısrarla emmiyor kaşıkla ve bardakla içmekten nefret ediyor ağzından çıkınca ağlıyor dün saatlerce ağladı annem denemek için biberonun ucunu ağzına degdirir değdirmeden tuttu ve hırçınca emdi besbelli biberon istiyor
canim zor ama gecici bir donem. oyle dusun. ben de bugun cok yorgunum uykusuzluktan. evde de diger cocugum olunca gunduz de yatip uyuyamiyrm. gececek diye umut ediyrm.Kızlar nasılsınız herkes iyidir inşallah.Lohusalık çok zormuş gerçektenDikiş ağrısı ,göğüs ucu yarası, uykusuzluk mahvetti beni.Sütüm de az geliyor Önerilerinize açığım,sütümü arttırmak için napablrim?
almayin. hastane de siringa ile veriyorlar gerekince.eğitimdeki hemşire eğer yenidoğanken biberon verirseniz bir daha memeyi istemez o yüzden kaşık ya da şırıngayla berin mecbur kalınca demişti. Ben de o yüzden çantama biberon koymadım ve henüz biberon almadım. Yanıma almalı mıyım hala kararsızım.
Çok sağol canım, mutlaka denicem❤canim zor ama gecici bir donem. oyle dusun. ben de bugun cok yorgunum uykusuzluktan. evde de diger cocugum olunca gunduz de yatip uyuyamiyrm. gececek diye umut ediyrm.
sut icin rezene cayi ic cnm. bir de yogurda yulaf katip tuket.
almayin. hastane de siringa ile veriyorlar gerekince.
Antibiyotiği de mi kullanmadın. Akıntın var mı peki. Vajinal enfeksiyonun olabilir. Ateş yapar. Doğum sonrası sık rastlanır ph ‘ı bozulduğu için.Kizlar atesim cikiyor benim 38 falan oluyor baska bir yerim agirmiyor sadece atesim var ve itiraf ediyorum doktorun verdigi ilaclari dogru duzgun kullanmadim doktoruma da diyemiyorum pof acile gitsem ne yaparlar
Kontrolden geldik minnagim 13. Gununde toplam dogum kilosunun 500 gr ustune cikmis doktor ne yediriyonuz buna dedi dedim memekolig isitme testini gectik kan verdik tiroidler icin
guzel hanimlar, ben geldiiimkusura bakmayin yogunluktan ziyade halsizlik ve ellerdeki damar yollari igneleri yuzunden telefonu cok alamadim elime:) tebrikleriniz icin cook tesekkur ederim, hepiniz dualarimdaydiniz!
e biliyosunuz ben uzun uzun yaziyorum hepuzun suren bi maceraydi dogumum, buyruun firindan yeni cikti!
dogumum enteresan, uzun suren, yorucu ve korkutan bi hikaye. henuz dogum yapmamis arkadaslar okumasinlar etkileneceklerse, sevmedim ben dogum isini hic.
özet; evvelsigün yani pazartesi suni sanci icin yatisim yapildi erkenden. 16.00 da baslayan ve 8 saat suren ASIRI agir sanci, her iki dk da asagi yukari ve 1 dk süren ve ebelerin topluca bana acimalarini saglayan turden bi sanci. sebebi; suyum geldi 14.00 gibi, kendim tam anlayamamistim yani soylemistim ve uzerine suni sancinin ikinci porsiyonunu verince bunlar bana, siddeti tavan yapti. hem kendi suyumun gelmesiyle baslayan sanciya disardan suni sanci eklendi. literally nst tavandaydi yani en siddetli sanci orani. ardindan ebeleri epidural ile sanci agrimi duzenlemeye ikna edebildim gece 1 de (saat 16da SIDDETLI sancim baslamisti yani 8 saat o sanciyi cektim canimdan can cikararak).
oraya gelene kadar denenmedik agri kesici birakmadilar. asiri cok halusinasyonlar gordum (2 dk lik arada???) gozumu acip esime halusinasyonlarimla alakali sorular sorup sanciyla kivranmaya basliyodum yine. iyiki adam aklini oynatmadi
neyseee mutlu son epiduraldan sonra sabah normal dogum demek isterdim (ebelerin tahmini oyleydi acilmam o anda 2 cm)..ve epiduralden sonra bi saat uyuduk uyumadik rahatca ki nst aparati delirdi alarm verdi. bebegimin kalbi once cok dusuk sonra ise cok yuksek carpmaya basladi.
iki ebe, panikle uyandirilan bir doktor, onu da asinca sorun evden cagirilan ‘yuksek doktor’ anlatamayacagim kadar cok sey deneyip (hem fiziksel, bebisin basindan kan almaya calisma, asagida patlamamis bi kisim suyu patlatma, farkli ilaclar), kalp atislari duzene girmeyince ‘yuksek doktor’ sezeryana karar verdi. formuller imzalama, corap giydirme hepsi ayni anda oldu..
aglaya aglaya hoooop sezeryana girdim. sabah 5:22 de bebisimin ilk aglayisi, ve yanak yanaga temasimiz ♥ esimde bende hungur hungur agliyoruz tabi..15/20 dk sonra esimle gitti bebegimiz. yesin annesi merakli gozlerle etrafi izledi ♥
odaya alindigimda baktim ki bebegim ten tene temas halinde esimle, yatmislar bi seksenomur boyu o goruntulerini unutmam herhalde..
simdi mi? agrim cok. gazi olan kizlar, ay hic okumadim o mesajlarinizi tam olarak. dikis sancisi yanisira karnimda bi ton hava var, ne yapiyoduk o havayi nasil aliyoduk, osurma dan baska? surup veriyolar ama yetmiyo.
ayriyetten minigimi sadece yeni dogdugunda emzirmistim. gun boyu uyudu dun. gece emzirme seruvenimiz basladi. simdilik guzel gidiyo sanki insallah daim kalir ♥ ah bide hareketi rahat edebilsem..hastanede aile odasi tutabildik sukur. annem kaldi bu gece ♥ Dun ameliyattan 15 saat sonra ayaga kaldirip yuruttuler 8 adim, mahvoldum. biraz once yine zorla ayaga kaldirdilar ama yurumedik (yuruyemedim).
agrilar muazzam berbat. Allah beterinden korusun ama bu dikis acisi gaz filan...buyuk eziyet. korktugumla sinandim:)) sukur buna da.
Allah hepimizin herkesin yardimcisi olsun, dualarima o sancilar esnasinda sizi ozellikle ekledim.
Peki ne olucak şimdi. Araştırmaya sevk oluşturdular mı. Benimki de ilk testten geçemedi diye araştırmaya sevk ettiler. Araştırma da ikinci yapılmadığı için kabul etmedi. Ordan oraya git telefonlar et vs derken sinirim zıpladı. Duruyor hala. 2ay dolmadan yapılmalıymış 3.sübizde dun hem teste girdik hemde ikinci topuk kani verdik bizimde 1 hafta da 300 grm almis 1 hafta sonra 15 gunluk kontrolu var masllah ama benim ki ikinci testen de gecemdi ne yazikki
Evet bazen tıkanıyor ama açıyorum emzirmedenBurnuna baktın mı tıkalı olabılır
Bizimki kasiktanda bardaktanda siringadanda nefret ediyor emmek istiyor ağzından çıkmadın istiyor bence hiç koyma pişmanım biberonla tanistirdığım içineğitimdeki hemşire eğer yenidoğanken biberon verirseniz bir daha memeyi istemez o yüzden kaşık ya da şırıngayla berin mecbur kalınca demişti. Ben de o yüzden çantama biberon koymadım ve henüz biberon almadım. Yanıma almalı mıyım hala kararsızım.
Geçmiş olsun canım bbebisini sağlıkla büyüt ❤❤❤guzel hanimlar, ben geldiiimkusura bakmayin yogunluktan ziyade halsizlik ve ellerdeki damar yollari igneleri yuzunden telefonu cok alamadim elime:) tebrikleriniz icin cook tesekkur ederim, hepiniz dualarimdaydiniz!
e biliyosunuz ben uzun uzun yaziyorum hepuzun suren bi maceraydi dogumum, buyruun firindan yeni cikti!
dogumum enteresan, uzun suren, yorucu ve korkutan bi hikaye. henuz dogum yapmamis arkadaslar okumasinlar etkileneceklerse, sevmedim ben dogum isini hic.
özet; evvelsigün yani pazartesi suni sanci icin yatisim yapildi erkenden. 16.00 da baslayan ve 8 saat suren ASIRI agir sanci, her iki dk da asagi yukari ve 1 dk süren ve ebelerin topluca bana acimalarini saglayan turden bi sanci. sebebi; suyum geldi 14.00 gibi, kendim tam anlayamamistim yani soylemistim ve uzerine suni sancinin ikinci porsiyonunu verince bunlar bana, siddeti tavan yapti. hem kendi suyumun gelmesiyle baslayan sanciya disardan suni sanci eklendi. literally nst tavandaydi yani en siddetli sanci orani. ardindan ebeleri epidural ile sanci agrimi duzenlemeye ikna edebildim gece 1 de (saat 16da SIDDETLI sancim baslamisti yani 8 saat o sanciyi cektim canimdan can cikararak).
oraya gelene kadar denenmedik agri kesici birakmadilar. asiri cok halusinasyonlar gordum (2 dk lik arada???) gozumu acip esime halusinasyonlarimla alakali sorular sorup sanciyla kivranmaya basliyodum yine. iyiki adam aklini oynatmadi
neyseee mutlu son epiduraldan sonra sabah normal dogum demek isterdim (ebelerin tahmini oyleydi acilmam o anda 2 cm)..ve epiduralden sonra bi saat uyuduk uyumadik rahatca ki nst aparati delirdi alarm verdi. bebegimin kalbi once cok dusuk sonra ise cok yuksek carpmaya basladi.
iki ebe, panikle uyandirilan bir doktor, onu da asinca sorun evden cagirilan ‘yuksek doktor’ anlatamayacagim kadar cok sey deneyip (hem fiziksel, bebisin basindan kan almaya calisma, asagida patlamamis bi kisim suyu patlatma, farkli ilaclar), kalp atislari duzene girmeyince ‘yuksek doktor’ sezeryana karar verdi. formuller imzalama, corap giydirme hepsi ayni anda oldu..
aglaya aglaya hoooop sezeryana girdim. sabah 5:22 de bebisimin ilk aglayisi, ve yanak yanaga temasimizesimde bende hungur hungur agliyoruz tabi..15/20 dk sonra esimle gitti bebegimiz. yesin annesi merakli gozlerle etrafi izledi
odaya alindigimda baktim ki bebegim ten tene temas halinde esimle, yatmislar bi seksenomur boyu o goruntulerini unutmam herhalde..
simdi mi? agrim cok. gazi olan kizlar, ay hic okumadim o mesajlarinizi tam olarak. dikis sancisi yanisira karnimda bi ton hava var, ne yapiyoduk o havayi nasil aliyoduk, osurma dan baska? surup veriyolar ama yetmiyo.
ayriyetten minigimi sadece yeni dogdugunda emzirmistim. gun boyu uyudu dun. gece emzirme seruvenimiz basladi. simdilik guzel gidiyo sanki insallah daim kalirah bide hareketi rahat edebilsem..hastanede aile odasi tutabildik sukur. annem kaldi bu gece Dun ameliyattan 15 saat sonra ayaga kaldirip yuruttuler 8 adim, mahvoldum. biraz once yine zorla ayaga kaldirdilar ama yurumedik (yuruyemedim).
agrilar muazzam berbat. Allah beterinden korusun ama bu dikis acisi gaz filan...buyuk eziyet. korktugumla sinandim:)) sukur buna da.
Allah hepimizin herkesin yardimcisi olsun, dualarima o sancilar esnasinda sizi ozellikle ekledim.
Gözünaydın sağlıkla büyüt Bebişini inşaallh❤guzel hanimlar, ben geldiiimkusura bakmayin yogunluktan ziyade halsizlik ve ellerdeki damar yollari igneleri yuzunden telefonu cok alamadim elime:) tebrikleriniz icin cook tesekkur ederim, hepiniz dualarimdaydiniz!
aglaya aglaya hoooop sezeryana girdim. sabah 5:22 de bebisimin ilk aglayisi, ve yanak yanaga temasimiz ♥ esimde bende hungur hungur agliyoruz tabi..15/20 dk sonra esimle gitti bebegimiz. yesin annesi merakli gozlerle etrafi izledi ♥
ayriyetten minigimi sadece yeni dogdugunda emzirmistim. gun boyu uyudu dun. gece emzirme seruvenimiz basladi. simdilik guzel gidiyo sanki insallah daim kalir ♥ ah bide hareketi rahat edebilsem..hastanede aile odasi tutabildik sukur. annem kaldi bu gece ♥ Dun ameliyattan 15 saat sonra ayaga kaldirip yuruttuler 8 adim, mahvoldum. biraz once yine zorla ayaga kaldirdilar ama yurumedik (yuruyemedim).
Benım bebegımın burnu tıkalı almıyor korkuyor nefessız kalırım dıye daha dık pozızyonda emzır cunku bu ara basımız dertte bıtmeyen burun tıkanıklıgıylaEvet bazen tıkanıyor ama açıyorum emzirmeden
Tamambcanimnsagolasin36,5-37,5 arası olmalı canım. 36ya yakın çıkıyorsa örneğin 36 36,1 36,2 gibi üşüyor demekmiş. Özellikle erkek çocukların vücut ısısı 37lerde seyredermiş oyüzden 36ya yakınsa uzun kollu giydir canım
Aynen ya cocugunBenım bebegımın burnu tıkalı almıyor korkuyor nefessız kalırım dıye daha dık pozızyonda emzır cunku bu ara basımız dertte bıtmeyen burun tıkanıklıgıyla
Aynen dik emzirmeye çalışıyorum ayakta emziriyorum şekilden sekile sokuyor beni cadıBenım bebegımın burnu tıkalı almıyor korkuyor nefessız kalırım dıye daha dık pozızyonda emzır cunku bu ara basımız dertte bıtmeyen burun tıkanıklıgıyla
Benim 10. Gun basladi ama cogy kieinin 2 3 hafta sonra basliyomus canimKızlar gaz sorunu konuşulmuş kaçıncı gün başlıyor gaz sorunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?