Merak etme bısey olmaz bende hasta ıdım bısey olmadıKızlar annemin evi soğuktu üşüdüm ve 2kez hapşırdım burnum aktı. Soğuk algınlığı olabilir sanırım. Ne yapmam gerek bebeğe geçmesin eczaneden nurofen alacak eşim. Sıcak banyo ve sıcak çay içerim rezene özellikle. Üstümüde sıkı giyerim ayaklarada çorapeşim eczaneden maske de alsın diye söyledim evde takarım. Öneriniz var mı
Bebek arabası almadık henüz..Canim biz bebek arabasini simdilik evde kullaniyoruz. Bebegi icine yatirip evde gezdiriyoruz , hatta evde kedimiz var, kiskancligindan o da arabanin alt bölmesine atliyor. bremen mizikacilari gibi evde geziyoruzgozlerinin önünde goruntüler akip gittikce dayanamiyor 8 turda falan uykuya daliyor kizim. tavsiye ediyorum arkadaslar..
9gunluk daha ,önce 10cikti sonra doymuyo diye biraz mama verdik 8e düştü . Bizim çok ilerlemedi çabuk toparladık sütüm yetmeyince aç kalmış cocukKac gunluk? Bizde gozlerde kaldı sadece. 37gunluk. Bi de güneşe cikariyor musunuz? Ben 5dk direkt gunes isigina tutuyorum
Emziren anneler sadece parol veya minoset kullanabiliyor. Hele ki grip için kullanılan ilaçlar kesinlikle yasak. Kullanmayın...Kızlar annemin evi soğuktu üşüdüm ve 2kez hapşırdım burnum aktı. Soğuk algınlığı olabilir sanırım. Ne yapmam gerek bebeğe geçmesin eczaneden nurofen alacak eşim. Sıcak banyo ve sıcak çay içerim rezene özellikle. Üstümüde sıkı giyerim ayaklarada çorapeşim eczaneden maske de alsın diye söyledim evde takarım. Öneriniz var mı
Sanki bizi yazmissin walla duzen muzen hak getireBebek arabası almadık henüz..
Alışsın da istemiyorum...
Uyku eğitimi vereceğim zaman zor olur. 5. Ayda yani.
Gerçi biz de evde dolanıyoruz. Kucağında dik pozisyonda baka baka geziyoruz. Sonra hop yatay pozisyon iki pişpış uyuyor. Ama dün hic uyumadı sadece öğlen 2.5 saat uyudu o da artık yorgunluktan bayıldı. Kalktı 2 de akşam 8 e kadar kucakytaydi. 8 de bi uyudu neredeyse butun gece. Arada emzirdim o da uyuyordu...
Canım bez küçük geliyor olabilir ya da çok çiş yapmıştır. Bebek Erkek ise bazen pipisi yan duruyor ondan da çıkmış olabilir. Bizde de ilk gunlerde olmustu.ya kizlar, bebegin dün gece sirti (bez kisminin ust kismi) islakti, bugun yine ikinci kalkisimizda da ayni. her birinde citcitlisini ve gerekiyosa kiyafetini degistiriyorum. simdikinde altindaki muslin bezi bile islakti. cis degil eminim, bukadar sirtinin terlemesi normal degil sanki? sirti soguk bide degisirken.
havalar sicak degil bebegin sicakligida 36,7 lerde.
Ben emzirme önlüğü ile emziriyorum her yerde ama aklima takildi sagdigim sütü nasil tasirim ihtiyacim olursa diye.Onh ben de hep dusunmusumdur genelde restaurantlarda hep mama isitilirken goruyodum disarda bu sutu nasil sagliyolar taze tutmayi sanirim emzirme odalarina giduyolar
Ben de sarma yiyince yesil olmustu hahahAkşam bizimki sulu kuş yemli yeşilimsi kaka yaptıbu ne demek şimdi . Yemekte taZe fasulye bulgur pilavı yemiştim. Bi daha yeme falan mı demek istiyor bu çocuk bana
Kuş yemine benziyor içinde tanecikleriBen de sarma yiyince yesil olmustu hahah
kus yemli
Canım ya çıkmadan hemen önce sahip termos çantaya koy 3 saat öyle geçsin ya da onceden sagip dolaba koy, dışarı çıkarken al yanına iliyinca verirsin.Tecrubeli analar bilgili lohusalar bi sorum olacak
Anne sutu oda sicakliginda 3 saat duruyo ya. Ben sutumu sagip disari çıkarken yanimda goturmek istesem nasil olacak nasil yapmam gerekir?
Su altta yazdihini ben de uygulim bari cift termos olayiBen emzirme önlüğü ile emziriyorum her yerde ama aklima takildi sagdigim sütü nasil tasirim ihtiyacim olursa diye.
R Rzg14 sagip buzdolabina koyarim. Soguturum. termos cantalardan almistim ona koyarim termostada sicak su tasirsam icine koyup ilindirir veririm. Diye bi mantk kurdum. Sogukken daha uzun sure dayanir herhalde. Nasil dogru olur mu boyle
Ehehe. 2 tanesini kendi elimle büyüttüğüm 4 bebek yakından gördüm. Hepsi de erkek. Öyle bebek görmedim. İlk oğlum da zordu bu da zor. Ama bebeklikten sonrA çok akıllı bit çocuk oldu 3 tanesi. Bu da inşallah öyle olur. Senin bebiş de umarım öyle olur. Zor gerçekten ama sabır. İnsanlar unutuyor bu zorlukları o yüzden öyle zannediyorlar. Dedim ya kv 3 çocuk büyütmüş. Bana diyor ki el kadar bebeğin sana ne zorluğu olacakUykusuz gecelerden merhaba, gündüzde uykusuz gerçi bu ara bakıyorum herkes aynı sıkıntıyı yaşıyor.
Ama etrafımda sütten balkon yıkayan gruptan sonra şimdide ay benim çocum hiç ağlamazdı, emzirip atardım beşiğe grubu başladı.
Az kaldı sövecem, nerde o emzirip beşiğe atılan bebeler, bulun bem grupta görmedim vçdaha var mı aa dostlar
Evet bazen uyumamak icin asiri direniyorlar. O zamanlarda evde yalniz olmak cok zorluyor insani. Saat 1-2 oluyor hala bisey yememis oluyorum .. aksama yemegi yapamamis oluyirumBebek arabası almadık henüz..
Alışsın da istemiyorum...
Uyku eğitimi vereceğim zaman zor olur. 5. Ayda yani.
Gerçi biz de evde dolanıyoruz. Kucağında dik pozisyonda baka baka geziyoruz. Sonra hop yatay pozisyon iki pişpış uyuyor. Ama dün hic uyumadı sadece öğlen 2.5 saat uyudu o da artık yorgunluktan bayıldı. Kalktı 2 de akşam 8 e kadar kucakytaydi. 8 de bi uyudu neredeyse butun gece. Arada emzirdim o da uyuyordu...
Aynen gerçekten sabrimin sınırları zorlanıyor bazen.Evet bazen uyumamak icin asiri direniyorlar. O zamanlarda evde yalniz olmak cok zorluyor insani. Saat 1-2 oluyor hala bisey yememis oluyorum .. aksama yemegi yapamamis oluyirumAllah guc kuvvet versin bize , bebislere de uyku versin.
Ay hıc sormayın gulup gecıyorum benım cocuklarım hıc aglamazdı memelerımın kucuk olduguna bakma sütüm cok olurdu benım. Benım cocuklarım boyle olur soyle olur. Onlar Allahın lütfü bızımkıler Allahn cezası sankı. Ha bırde hepsı cok kılolu dogurmustur topac gıbı.Ehehe. 2 tanesini kendi elimle büyüttüğüm 4 bebek yakından gördüm. Hepsi de erkek. Öyle bebek görmedim. İlk oğlum da zordu bu da zor. Ama bebeklikten sonrA çok akıllı bit çocuk oldu 3 tanesi. Bu da inşallah öyle olur. Senin bebiş de umarım öyle olur. Zor gerçekten ama sabır. İnsanlar unutuyor bu zorlukları o yüzden öyle zannediyorlar. Dedim ya kv 3 çocuk büyütmüş. Bana diyor ki el kadar bebeğin sana ne zorluğu olacak.
Ne kadar mama veriyorsun canım? Sanırım benimkide açları oynuyor saat başı 70ml içiyor ama yine meme arıyorNormal sağıp koyarsın. Eğer sıcak iciriyorsan o zaman ısıtıp oyle koyarsın.
Yok anacim gece genelde emiyor çok şükür. Mama bir kere ister çoğu zaman o da az.
Ama gündüz meme emiyor peşine mama içiyor.
Mama vermezsek ortalığı yıkıyor.
Doymuyor sıpa.
Canım emerken cekıstırerek mı emıyor gazı vardır gazı olsa ıkı memeyıde bosaltamaz. Ama cocuk gece gunduz uyuyamazda yanı uyanması normal kusması devaö edıyor muKızlar bu çocuğun gazı yok, altı temiz, karnı tok niye saat başı uyanıyor yarabbim sürekli meme arıyorher saat başı iki memeyi birden boşaltıyor 2saatte içmesi gereken miktarı saat başı içip duruyor (70cc/ml). Kusmuyorda fazlasını acaba doymuyor mu anlamadım evde Sma mama var iki ölçek yapıp versemmi diye düşünüyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?