2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Yani terlemesine bi sebep bulamadim ben bi sor bakalim merak ettim valla ya

elaide elaide oda cok sicak olabilir. kullandigin bezden kaynakli o bolge terleme yapiyor olabilir. bazen de demir degerleri dusuk oldugu icin fazla terliyor olabilir.
Canım bez küçük geliyor olabilir ya da çok çiş yapmıştır. Bebek Erkek ise bazen pipisi yan duruyor ondan da çıkmış olabilir. Bizde de ilk gunlerde olmustu.
ebe bezin azizligi, takarken belindeki kisim kivrilmis haberin olmamis dedi
dikkat edicem bakalim sorun o muymus, simdiye kadar bi islaklik yok bakalim:))

Allah Allah ya strese bak gercekten. gitme kuzum doktora, yada en azindan bitanesinde takili kal. hastanede yattigimiz zaman icinde her ebe emzirme konusuna farkli yaklasiyordu. biri dogru digeri yanlis diye bisey yok bence, bebekten bebege degisir bence duzen?
hislerine guven, aynen dedigin gibi geleneksel yontemler iyi hissettiriyorsa onu kullanican ozaman.

ay cidden degisecek mi hersey ikidebir korkutuyosunuz gozumu valla!

gaz basliicak 15. gun diye zaten korkuyla bekliyorum

Belli olmaz kuzucum, inşallah değişmez sizde durumlar. Ama bebişi uyandırıp emzirdiğim günler aaah ah. Şimdi uyanmasın diye paralanıyorum.

oglumu bugun ilk kez kendim yikadim asssiri cok agladik ama olsun bidahaki sefere iyice doyurup yikiicaz, ebenin azizligine geldik bugun.
bebegini uzun uzun aglatamayan bi ben miyim. ebe bugun yine iki kez krize girmiscesine gozleri sisip kizarincaya kadar aglamasina goz yumdu banada yumdurttu

Gazimiz 14 gun sonrasi basladi gece 12 den sabah 11 e kadar kolik saatlerimiz emmiyor deliriyor cildiriyor surekli araliksiz aglama gaz gaz uykum sıfır gunduz uyuyamiyorum.o uyurken gunduz de 5 saat toplam.anca uyuyordur yalnız degilsin

Gazimiz 14 gun sonrasi basladi gece 12 den sabah 11 e kadar kolik saatlerimiz emmiyor deliriyor cildiriyor surekli araliksiz aglama gaz gaz uykum sıfır gunduz uyuyamiyorum.o uyurken gunduz de 5 saat toplam.anca uyuyordur yalnız degilsin

Oy kıyamaam. Tamam çok tatlılar ama bence artık herkes büyümeli. En azından bi üç aylık olsunlar da biraz nefes alalım aaaa.

kizlar kizim 19 gunluk bugün sağlık ocağa gittik orada 3670 gram cıktı kiyafetli
bende eve gelince kıyafetini tarttım 200 gram cıktı yani 3500 ortalama 3000 doğdu azmi almis 19 gunde
masallah daha ne olsun annesi
sen hislerine guven. mantikli gelen dr.la devam et cnm.

Kızlar cuma günü 3470ti bebeğim bugün 3540cikti kilo alımı az gibi geldi üç günde 70gram iyi mi
gayet iyi cnm. gunluk 20-40 g arasi almali.

bi kac ay sonra gece uykuları biraz daha iyi oluyo benim kiz misal 3 u görmeden uyumuyo önceki gün 4 du uyudu
dün 2 de uyudu diye sevindim o derece yani

Bence tamamen bebeklerin ritmine kulak verin.
Onlar huzurlu olmalı çünkü.
Mama istiyorlarsa verin. Çünkü bebeklerin istekleri anında ve yeterli miktarda giderilmeli bu güvenli bağlanma için şarttır.
Kakasini yapmamışlarsa ama herhangi bir huzursuz durum genel sagliklarinda neşelerinde bir sorun yoksa tatile gerek yok. Fitil bağırsakları mahvediyor.
Eğer yapamadılar ise ve cok zorlanma varsa mamalarına 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ekleyebilirsiniz. Yenidoğan servislerinde küvözdeki bebelere anne sütüne en yakın olması sebebi ile zeytin yağı verildiği bir gerçek.
Ben banyo hergun yaptırıyorum inanılmaz mutlu oluyir. Yine bebeklere bağlı yani seviyorlarsa yıkayın ne olacak. Tek yıkayabilsem 2 kere yıkarım. Havalar gayet sıcak bence.

Bence bebek bakımında en önemli nokta "bebeğin ritmine kulak vermek"...
Bol bol ten teması, göz teması ve ses teması.

canim sen hangi emzigi veriyosun benim sipa emzik emmiyo emzik niyetine beni kullaniyo
Ben de emzik verecektim
Sutum az diye emzirme danışmanı asla verme dedi.
Sutum iyice azalırmış.
Beni emzik yaptı dedim baya da kızdı... 3 ay sürekli emmek ister bebekler dedi.
Yapacak bir şey yok.
Ben mamadan kurtulmak istediğim için veremiyorum emzik
Belki ileri de -alırsa yani- 4. Ayda uyku eğitimi sırasında uykuya gecişi rahatlatması için verebilirim.

Hanımlar süt sağan var mı aranızda?
Sağıma başlamam şart.
Aslında 40 gündür başlayacam ama olmadı..
Bebekten nasil fırsat bulucam ve ne sıklıkla ne zaman sağmam lazim bir türlü anlayamadım.
Emzirme danışmanı saat başı her memeyi 5 er dakika elle sag dedi. Elle sağımda daha fazla süt geliyor hakkatten. Makina ile sagip elle devam edince bile hala geliyor süt. Yani makina tam boşaltamıyor memelerimi.
Emzirdikten sonra mı sağmam lazim yoksa emzirmeden 1 saat sonra mı bilemedim.
Gerçi bebek zaten 1 saat uyuyor sonra uyanıyor emiyor tekrar uyuyor.
Siz nasıl yapiyosunuz?

Ben kendi doktorumun soylediklerini diim yasli bi prof ona baya saygi duyuyorum bana dedihi her aglayanq meme verilmes her aglama aclik degildir gazdan olabilir sana ihtiyaci vardir olabilir korkar aglar tek iletisim aglama... Banyoyu gunde bi kere banyo yaptir aksam suya sok cikar sok cikar eylul biteje kadar surekli suda olsun l... Kaka 1 haftadaa yapamayabilir dedi onemli olan cismis.. welhasil boyle canim

Memorialdaki cocuk doktorunundinledim oda enfeksiyon oluesunuz surekli emzirmeyin goguste tutum diyo

canim sen hangi emzigi veriyosun benim sipa emzik emmiyo emzik niyetine beni kullaniyo
Avent ultra air canım. Alırken zorlanıyor aslında normal meme gibi kocaman acıyor ağzını ve birkaç denemeden sonra alıyor. Bazen verirken midesi bulanıyor. Ama ağzında genel olarak. Fakat şöyle bişey var bu sefer sürekli çenesi çalışıyor ve uyanık gibi kalıyor sanki düşünce uyanıyor hemen. Vermesek susmuyor iyimi ettik kötü mü anlamadım

Niye sürekli suda onu anlamdım ben hasta ederim diye korkarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…