- 15 Ekim 2018
- 1.216
- 5.710
- 158
rengi yeşil olabilir ama mukuslu olmaması lazım ona dikkat edin
Iyilr çok şükür teyzesi artık hiç umursamıyorum doktorları geleneksel yöntemlere güveniyorum annem sağolsun nederse öyle yapıyorumcanim napiyo benim kızların adaslari
valla annelik zaten cok içgüdüsel bisey
Allah hastalık vermesin normal bi bebeği hiç cocuk görmemiş annesi bile gayet iyi bakar
sende kızlarına çok iyi bakarsin uzme canini
evin8zin havası çok sıcaksa en iyisi gün aşırı banyo
beslenmeyi de her anne çözer bence
Bnm kızlar 1.5 - 2 saatte yiyorlar doyuncadediğin gibi itiyorlar mamayı similac iyi dedi bebelac gold den geçtik hem zor yiyorlar hem artık saat başı acıkmaya başladılar doyurmuyor demek ki diye düşünüyorum tekrar bebelac gold e geçicem anne sütü çok az yetmiyor ztnCanım her anne farklı herkes çocuğunu aynı yıkamıyor aynı yedirmiyor. Tabiki tecrübesisiz en doğrusunu bulmaya en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bence banyo konusunda 2günde bir ideal. Hergün bukadar küçüklerken olmaz bence üşürmesinden korkarım açıkçası. Mama konusunda benim doktorumda şöyle dedi önce seni emsin 15-20dk sonra soymazsa mama ver demişti. Zaten fazlasını kusar demişti. Ama saat başı mama vermek doğru olmaz diye düşünüyorum 2saatte bir 80cc hazırlarsın içerse tamamdır. Fazla gelirse diliyle iter yada kusar birazını. Sen bebeğinin ihtiyacını daha iyi anlarsın. Bizde varız yardımlaşıyoruz fikir alıyoruz. Burası olmasa çoğu şeyi bilmiyordum
Valla canim ben de uygulamiyorum ama o suyun sakinlestirici etkisine fok inaniyo bebekler uzerinde aabah normal banyo aksamdansabun olmadan suda yuzdur diyo kuvetinde ancak boyle rahatlar diyoNiye sürekli suda onu anlamdım ben hasta ederim diye korkarım
yaparsın canim Allah yardim etsin annen duruyormu daha maslalh baya alışmışsındır iki bebeğeIyilr çok şükür teyzesi artık hiç umursamıyorum doktorları geleneksel yöntemlere güveniyorum annem sağolsun nederse öyle yapıyorum
Aynen cnm bnm kuzularda çok seviyor suyu birinin adını su kusu koydum ztn çıkmak istemiyor resmen sudan her akşam yıkıyorduk hava serinledi diye dün yıkamadık bugün huzursuz oldular beslenme konusunda da hemfikiriz bnce bebek kendi ayarlıyor ne kadar yiyeceğiniBence tamamen bebeklerin ritmine kulak verin.
Onlar huzurlu olmalı çünkü.
Mama istiyorlarsa verin. Çünkü bebeklerin istekleri anında ve yeterli miktarda giderilmeli bu güvenli bağlanma için şarttır.
Kakasini yapmamışlarsa ama herhangi bir huzursuz durum genel sagliklarinda neşelerinde bir sorun yoksa tatile gerek yok. Fitil bağırsakları mahvediyor.
Eğer yapamadılar ise ve cok zorlanma varsa mamalarına 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ekleyebilirsiniz. Yenidoğan servislerinde küvözdeki bebelere anne sütüne en yakın olması sebebi ile zeytin yağı verildiği bir gerçek.
Ben banyo hergun yaptırıyorum inanılmaz mutlu oluyir. Yine bebeklere bağlı yani seviyorlarsa yıkayın ne olacak. Tek yıkayabilsem 2 kere yıkarım. Havalar gayet sıcak bence.
Bence bebek bakımında en önemli nokta "bebeğin ritmine kulak vermek"...
Bol bol ten teması, göz teması ve ses teması.
süner canim. bizim yumurtlamadaki gibi olan akintinjn yapisi gibi dusun. oyle suner..Mukuslu nasıl oluyor tam olarak? Google’dan resimlere baktım da tam anlamadım.
Emzirmeyi ikizlerde naail yapiyosun canim biri emerken diger uyuyomu oluyo ya da annene mi pasliuosunIyilr çok şükür teyzesi artık hiç umursamıyorum doktorları geleneksel yöntemlere güveniyorum annem sağolsun nederse öyle yapıyorum
Canım bn iki saatte fln sağıyorum elle hiç denemedim gece hiç emmiyorlar mama veriyom gündüz 2 saatte bir önce meme sonra mama veriyomHanımlar süt sağan var mı aranızda?
Sağıma başlamam şart.
Aslında 40 gündür başlayacam ama olmadı..
Bebekten nasil fırsat bulucam ve ne sıklıkla ne zaman sağmam lazim bir türlü anlayamadım.
Emzirme danışmanı saat başı her memeyi 5 er dakika elle sag dedi. Elle sağımda daha fazla süt geliyor hakkatten. Makina ile sagip elle devam edince bile hala geliyor süt. Yani makina tam boşaltamıyor memelerimi.
Emzirdikten sonra mı sağmam lazim yoksa emzirmeden 1 saat sonra mı bilemedim.
Gerçi bebek zaten 1 saat uyuyor sonra uyanıyor emiyor tekrar uyuyor.
Siz nasıl yapiyosunuz?
Havalar da sicak su iyi geliyor bence de. Ilk gunler usur mu diye cok yikamadim ama yaklasik 10 gundur hemen her gun yikiyorum. Yikamayinca uyumuyodu. Bir de her yerinde kucuk kucuk kizarikliklar vardim yikaninca gitti bunlar. Bir de boyun ve koltuk altlarinda ter toz cok birikiyor. Sirf bunun icin bile yikamakta fayda var.Valla canim ben de uygulamiyorum ama o suyun sakinlestirici etkisine fok inaniyo bebekler uzerinde aabah normal banyo aksamdansabun olmadan suda yuzdur diyo kuvetinde ancak boyle rahatlar diyo
süner canim. bizim yumurtlamadaki gibi olan akintinjn yapisi gibi dusun. oyle suner..
Benimki avent gayet güzel alıyor uyurken emzikle uyuyor bende rahatlıyorumWalla ben emzige alistiramiyorum gidip philipsinkinu mi alsam herkes ondan memnun
ilk zamanlar emzik.emiyordu sonradan hic almadi agzina arada deniyorum midesi bulaniyor.mesela banyodan sonra cok agliyor üstünü giydirirken falan o zaman emzik emse susar rahatlar yada altini değiştirirken mizmizlanmaz. uykuya geçişte de emzik emse rahat olurdu.Ben de emzik verecektim
Sutum az diye emzirme danışmanı asla verme dedi.
Sutum iyice azalırmış.
Beni emzik yaptı dedim baya da kızdı... 3 ay sürekli emmek ister bebekler dedi.
Yapacak bir şey yok.
Ben mamadan kurtulmak istediğim için veremiyorum emzik
Belki ileri de -alırsa yani- 4. Ayda uyku eğitimi sırasında uykuya gecişi rahatlatması için verebilirim.
ben aventin emzigini aldim ama onu da emmedi kusacak gibi oluyo zorlayamiyorum daAvent ultra air canım. Alırken zorlanıyor aslında normal meme gibi kocaman acıyor ağzını ve birkaç denemeden sonra alıyor. Bazen verirken midesi bulanıyor. Ama ağzında genel olarak. Fakat şöyle bişey var bu sefer sürekli çenesi çalışıyor ve uyanık gibi kalıyor sanki düşünce uyanıyor hemen. Vermesek susmuyor iyimi ettik kötü mü anlamadım
Avent chikko(yanlış yazdım sanırım) nuk wee bakkal emziği kiRaz uçlu emzik kauçuk ve silikon olanların hepsini denedim. Sadece nuk markanın kauçuk emziğini 30 saniye kadar alıyor. Bu da bir başlangıç Umut fakirin ekmeğiWalla ben emzige alistiramiyorum gidip philipsinkinu mi alsam herkes ondan memnun
Geceleri emmiyor sipalar sağıyorum gündüz de bir öğün birini emziriyorum diğer öğün oburunu emziriyorum bazende bir göğsümü birine otekini birinr veriyirum zaten her memeden sonra mamada veriyorum sütüm çok az biri uyumuyor doğdu doğalı çok az uykusu ilk onu besliyorum her defasında diğeri uykucu sonra onu besliyorum peşpeşe uyanıyorlarEmzirmeyi ikizlerde naail yapiyosun canim biri emerken diger uyuyomu oluyo ya da annene mi pasliuosun
Hoşgeldin canımKızlar Merhaba,
Ağustos annesi olarak çıktığım bu yolda 3 Eylül’de Doğum yapmak varmış kısmette.
Dün akşam sancıyla gittim hastaneye. 2 cm açıklık vardı. Doktor yatış verdi. Saat 9 dan sabah 6ya kadar kendi sancımla açıklığın artmasını bekledik. Artmayınca suni verdi. 7saat suni sancı sonunda sancılar tavan yaptı ancak bebeğin başı hiç bir harekette bulunmadı. Bizimki tam bir tembel teneke çıktı anlayacağınız. Doktorum da 6dan beri hastanedeydi 3 -4 kez kontrole geldi ve en sonunda seni de bebeği de yormanın alemi daha fazla yok dedi ve spinal anestezi ile sezaryene aldı. O kadar hızlı gelişti ki sonrası ne olduğunu ben de anlayamadım.
Karnımdan çıktığı gibi anladım daha ağlamadan , doğdu mu diye sordum anestezi uzmanına. Gördüğümde ise gözlerim doldu.
Hemen yanağıma koydular sıcacıktı
Annelik çok güzel bir duyguymuş
Aranıza hoşgeldim
Uykuya geçişte evet iyi olabilir. Ama.cok dikkatli olmak.lazim eğer emzik ağzından düşünce veya alınınca uyanmaya baslar ise büyük sorun demektir.ilk zamanlar emzik.emiyordu sonradan hic almadi agzina arada deniyorum midesi bulaniyor.mesela banyodan sonra cok agliyor üstünü giydirirken falan o zaman emzik emse susar rahatlar yada altini değiştirirken mizmizlanmaz. uykuya geçişte de emzik emse rahat olurdu.
Evolvia bence çok iyi.Bnm kızlar 1.5 - 2 saatte yiyorlar doyuncadediğin gibi itiyorlar mamayı similac iyi dedi bebelac gold den geçtik hem zor yiyorlar hem artık saat başı acıkmaya başladılar doyurmuyor demek ki diye düşünüyorum tekrar bebelac gold e geçicem anne sütü çok az yetmiyor ztn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?