Canım şimdi söyle birşey var belki sana yardımcı olabilirim bu konuda. Doktorların sat diye baktıkları tarih benim 1kasımdı. Fakat benim yumurtlamam 17kasımda oldu arada 2hafta var. Birtek de o gün ilişkiye girdik. Şimdi çocuğun 1kasımda olma ihtimali falan yok. Doktora gittik sat sordu söyledim geç döllenme dedi. Her hafta kontrole gittim hep yumurtlamaya göre normaldi gelişimi. 2haftalık büyük olma ihtimalı yoktu. Sanki sat 17kasımmış gibi devam ettik biz. Seninki de aynı durum bence herhangi bir sıkıntı yoksa bebekte böyledir siye düşünüyorum. Gönlünü ferah tut canım
Ben bu geç döllenme olayını anlamıyorum herkes ortalama adet başlangıcından 14 gün sonra yumurtlama oluyor sat baza alınarak takip yapılıyor benimde tam 14.günü korumasız ilişki oldu geç döllenme olmuyor bunu çözemedim
Ben bu geç döllenme olayını anlamıyorum herkes ortalama adet başlangıcından 14 gün sonra yumurtlama oluyor sat baza alınarak takip yapılıyor benimde tam 14.günü korumasız ilişki oldu geç döllenme olmuyor bunu çözemedim
Hanımlar isterseniz ;
Üye Adı, Yaş, Son Adet Tarihi, Doğum Tarihi, Cinsiyet, Kaçıncı Bebek, Yaşadığınız şehir, Başlangıç Kilosu
bilgilerinizi yazın.
Ben de boş zamanlarımda tablo oluşturayım.
Aslında ben de çok evhamlıyım ama nedense bunda bir kararsızlık hissediyorum. Yani kafaya takmam gibime geliyor. Çünkü %100 doğruluğu garanti değil bu testlerin risk çıkarsa Doğuma kadar daha çok kafaya takarım doğru mu değil mi diye. Bakalım 3 haftam var daha hayırlısı.
Kızlar kontrolden geldim şimdi:) 11+5 haftalık normalde ama 12+2 çıktı ultrasonda. Zıplıyordu ellerini ayaklarını oynatıyordu:) kıza benziyor dedi ama hazırlık yapma sen yine de dedi:) ense kalınlığı da 1.46 çıktı. İkili test için kan verdim işte 10 gün sonra o çıkacak. Çok değişik bir şey karnımda zıplıyor ama hiç hissetmiyorum insan inanamıyor:)
Canım, bana makarna ,pilav , ekmek vb hamurişi , şuruplu tatlılar , yarım dilimden fazla pasta, asitli içecek birazcık yesem içsem çarpıntı yapıyor direkt. O yüzden kendimle ilgili öngörüm yaptırmamak yönünde ama yapanlara da yaptırma zararlı diyemem tabi ki bana dokunan başkasına dokunmaz sonuçta kimseyi etkilemek gibi olmasın.
Başka yapılan test var mı acaba biliyor musunuz 2li , 3lü test ve şeker yüklemesinden başka?
ikili uclu testlerde sorun cikarsa bebege hicbir tedavi yapilamaz canim. bu testler genetik kodlardaki bozuklugu gosterir. o nedenle tedavi sansi yoktur. ya bebegi alalim derler ya da dogurmaniza musade ederler o kadar.
Senin durumuna pek benzemiyor ama bende anlatayim ilk doktora gittigimde doktor kesen duzensiz yolk sac kese oranin kotu kese kotu yere yerlesmis dedi hatta bir hfta sonra gittim kesem 9mm den 11 mm buyumus sadece yani iki kat artmasi gereken kesem 2mm buyumustu ama kalp atisi var bekleyelim belki duzelir zor ama dedi sonra ki gittigimde bebegim buyumustu olmasi gerektigi gibi kesem yine biraz kucuk ama bebekten hizli buyuyor dedi bakalim pazartesi tekrar kontrol var
Senin durumuna pek benzemiyor ama bende anlatayim ilk doktora gittigimde doktor kesen duzensiz yolk sac kese oranin kotu kese kotu yere yerlesmis dedi hatta bir hfta sonra gittim kesem 9mm den 11 mm buyumus sadece yani iki kat artmasi gereken kesem 2mm buyumustu ama kalp atisi var bekleyelim belki duzelir zor ama dedi sonra ki gittigimde bebegim buyumustu olmasi gerektigi gibi kesem yine biraz kucuk ama bebekten hizli buyuyor dedi bakalim pazartesi tekrar kontrol var
En son 8. Haftada artik normal bi gebelik diyebiliriz kese hizli buyuyor farki kapatacak dedi ama tabi korkuyorum 8. Haftada giderken kurtaja hazirlikli gittik ama iyi haberler geldi o kdr stres yaptimki migrenim tuttu bunda da korkuyorum kotu bir sey der mi acaba diye
En son 8. Haftada artik normal bi gebelik diyebiliriz kese hizli buyuyor farki kapatacak dedi ama tabi korkuyorum 8. Haftada giderken kurtaja hazirlikli gittik ama iyi haberler geldi o kdr stres yaptimki migrenim tuttu bunda da korkuyorum kotu bir sey der mi acaba diye
icini ferah tut canim. bir sorun olsa coktan belli ederdi diye dusunuyorum. kanama vs olarak ama yogun kanama dedigim.
ben de oglumdayken kanama oldugudnda 6+3te yine kurtaja gidiyorum diye aglayarak cantami hazirlayip gitmistim. ama takir takir kalp atisini gorunce dunyam degismisti. yasar bu bebek deyip gerisini mutlu yasamistim. sen de artik oyle yapmalisin bence
Bu testler tabii ki önemli ama sonucunda tedavi yok maalesef. Sadece Bebeği aldırmak ya da aldırmamak gibi 2 seçeneğimiz oluyor. Üstelik teşhis doğruluğu %100 değil. Bebek’te ki gen bozukluğu ile ilgili rahatsızlığına bakılıyor ve sonucu kesinlikle garanti değil. Mesela ben oğlumda yaptırmıştım. Hiç düşünmedim yani çok şükür sağlıklı oldu. Bu kez etrafımda yaptırmayan çok kişi var. Tabi ki bu herkesin kendi kararı belki ben de yaptırırım kararsızım ama tedavi diye bir seçenek yok maalesef. Zaten tedavisi olan bir durum olsa doktorlar bizim kararımıza bırakmazlar mecbur tutarlardı diye düşünüyorum. Allah evlatlarımızın sağlığı ile imtihan etmesin, inşAllah hepimiz sağlıklı sıhhatli doğumlar yaparız.
icini ferah tut canim. bir sorun olsa coktan belli ederdi diye dusunuyorum. kanama vs olarak ama yogun kanama dedigim.
ben de oglumdayken kanama oldugudnda 6+3te yine kurtaja gidiyorum diye aglayarak cantami hazirlayip gitmistim. ama takir takir kalp atisini gorunce dunyam degismisti. yasar bu bebek deyip gerisini mutlu yasamistim. sen de artik oyle yapmalisin bence
Bende mutlu olmaya calisiyorum kanamam agrim yok diyorum kalp atislari cok iyiydi son gordugumde birde doktorum normal 2 haftada bir gel diyince rahatladim bisi olsa her hafta cagirir diyorum