Doktor bana normal demisti ebe de oyle. Her gece doluyo bazi geceler de tamamen tikaniyo. Aksam yatmadan once serum fizyolojik sıkmayi dene canim. Emerken kusarken sut de kacabiliyo o da burnu dolduruyo.Benim her gece doluyo anlamadim nem olcer var nemi iyi gosteriyo ama cozemedim
Zeytinyagi icirdin mi canim fitil vermek istemiyo musun anladigim kadariyla ve sana biaey diyecek su kimyon varya kabiz yapiyo bak benimkide rahat rahat yapiyodu o kimyonu ne zananki basladin gazi cikti ama kabiz oldu bende kimyon vermeyi kestimHepsini yaptım canım yok ne yaptıysam yapmıyo çocuk karnıda yumşak aslında eskiden yapmadığında taş gibi olurdu masaj yapıyorum zeytinyağı verdim yapmadı ıkınıyo sürekli kıpkırmızı oluyo
Bende o uyurken sizdigim için dolmasını beklemyorum yaniİyi de memelerin dolu olmasını beklemeniz gerek yok.
Hatta beklemek hatalı Bi davranış.
Meme ne kadar sık boşalırsa o kadar süt üretir.
Bebek çektikçe gelir süt.
Akışı değişir yavaşlar artar ama hep gelir.
Tomrisin emzirme notları var orada okumuştum.
Gerekirse 20 dakika da Bi emzirin süt olması için diyor ki ben 15 saat memede tutarım bazi günler.
İlk başlarda 800 cc mama alan bebek çok şükür 270 300 cc alıyor artık.
İnş. 300 350 cc kadar sağım yapana kadar sağıma devam edip onu da bırakıcaz.
Gaz çıkarıyomu? Gaz çıkarıyorsa kabız olmadığına işaretmiş. Benimki de 6 gündür yapmıyodu dün yaptı üstünü başını batırdı. Normal diyo doktorlar yapmamasınaHepsini yaptım canım yok ne yaptıysam yapmıyo çocuk karnıda yumşak aslında eskiden yapmadığında taş gibi olurdu masaj yapıyorum zeytinyağı verdim yapmadı ıkınıyo sürekli kıpkırmızı oluyo
Her ay bir huy valla yiycem tiplerinii ben artık öylesine astim ki emerse meme emmese biberon kaşık biberon ne isterse vercem 9 ay ne cektirdim kendime pskljk.4. Ayda biberon sebepli meme reddi yuzde 80 görülüyormuş.
Akış yavaş veya hızlı olsun önemli değil dedi doktorumuz.
Bakalım inşç yüzde 20 lik dilimdeyizdir.
Eds yapıyorum aslında ama yatarken biberon veriyorum
Çıkarıyo canımGaz çıkarıyomu? Gaz çıkarıyorsa kabız olmadığına işaretmiş. Benimki de 6 gündür yapmıyodu dün yaptı üstünü başını batırdı. Normal diyo doktorlar yapmamasına
Ciddi misinZeytinyagi icirdin mi canim fitil vermek istemiyo musun anladigim kadariyla ve sana biaey diyecek su kimyon varya kabiz yapiyo bak benimkide rahat rahat yapiyodu o kimyonu ne zananki basladin gazi cikti ama kabiz oldu bende kimyon vermeyi kestim
Canım biberon aldimi seninki , benimkini dün yine diliyle itti 100cc süt vardı biberonda 50icti diğer yarısıni dökmek zorunda kaldım için gitti. Dolapta vermek için iki biberon süt sagmistim birini dondurucuya attım şimdi. Onu da geçtim kaşık la da almadı emecem diye ağladıHer ay bir huy valla yiycem tiplerinii ben artık öylesine astim ki emerse meme emmese biberon kaşık biberon ne isterse vercem 9 ay ne cektirdim kendime pskljk.
Ama olumlu düşünelim olumlu olsun inşallah.
Canım kendin çörek otu yağı iç bana arkadaşım söyledi o bebeğe veriyormuş ama ben kendim içtim uyurken bile gazını çıkarttı normalde çıkarmazdi sana da kaka için faydalı olabilirCiddi misinveriyorum 3 4 günde bi kimyon veriyodum ya tüh bende kesiyin o zaman
Kimyondan once her beslenmede kaka yapiyodu simdi gunde bi kere yapiyo ama ciglik cigliga ikinarak fitille yapiyo bazen oyleCiddi misinveriyorum 3 4 günde bi kimyon veriyodum ya tüh bende kesiyin o zaman
Meme tiryakisi seninki deseneBenim durum aynı dedgn gibi beni emzik niyetine kullanıyor. Kaç çeşit emzik aldım annemde bende sürekli vermeye calsyrz yok yok bir emzik verince ağlama krizi aninda dersin düşmüş bir yerden o derece. Kendini sakinlestremedgi içinde meme de meme belki bazı konularda fazla iddiali diyor du arkadaşlar bana ama 24 saatte 30u bile geçerdir kendisiyle tanistigimzdan beri atak sanki Leon kedisi
Sadece gece 1 kaç saat uyuyunca meme doluyor sagim yapıyorum 10 12 dakika arasi.
7.30 cok erken degıl mı? Sabaha kadar uyuyorsa yeterı uykuyu alıyordur benceBen de doyuruyorum altını değiştirip pijama giydiriyorum sonra hop yataga saat 19.30 da
Yanına uzanıyorum
Uyuyor çok şükür.
Ama gündüz bir türkü yapamadım düzen
Canım kımyon fılan vermeyın cocuga ben doktora gıttım anne sütü alıyorsa gun sayma dedı. Hıcbırseyde verme dedı zeytıbyagı fılan bırak kendı duzene soksun dedı. Kımyonda baharat sonucta ve bence bebek ıcın agır bırsey benım 6. Gun gayet yunusak kaka yaptı. Bagırsaklarını hıcbırseye alıstırmamak lazım suan bır sürec ıcınde kendılerı alısacak doktor sen yedıklerıne dıkkat et dedı cocuga mudahale etme dedıZeytinyagi icirdin mi canim fitil vermek istemiyo musun anladigim kadariyla ve sana biaey diyecek su kimyon varya kabiz yapiyo bak benimkide rahat rahat yapiyodu o kimyonu ne zananki basladin gazi cikti ama kabiz oldu bende kimyon vermeyi kestim
Doktor oyle dedı kabız olursa hergunde yapar ama zorlanarak. Sızın kı gecıkmelı kaka dedı dokunmayın o kendısı yapsın dedı. Kabızlık ayrı gecıkmelı kaka ayrıKimyondan once her beslenmede kaka yapiyodu simdi gunde bi kere yapiyo ama ciglik cigliga ikinarak fitille yapiyo bazen oyle
Evet canim kimyon gercekten bebek icin cok agir bi baharat butun duzenini degistirdi.. fakat zeytinyagi konusunda benim doktorum hatta mamayla beslenenlere biberona bile bir cay kasigi koyulmasina musade ediyo karatayda gecen gun dedi anne sutune en yakin besin kaynagi ondan korkulacak bisey yok ama kimyon maalesef o kadar masum degilCanım kımyon fılan vermeyın cocuga ben doktora gıttım anne sütü alıyorsa gun sayma dedı. Hıcbırseyde verme dedı zeytıbyagı fılan bırak kendı duzene soksun dedı. Kımyonda baharat sonucta ve bence bebek ıcın agır bırsey benım 6. Gun gayet yunusak kaka yaptı. Bagırsaklarını hıcbırseye alıstırmamak lazım suan bır sürec ıcınde kendılerı alısacak doktor sen yedıklerıne dıkkat et dedı cocuga mudahale etme dedı
O gecikmeliye ben artik katilmiyorum bana da oyle drmisti ama kakasini yaptigi gunler rahat uyuyo ben artik doktorlarin bu deidgine inanmiyorumDoktor oyle dedı kabız olursa hergunde yapar ama zorlanarak. Sızın kı gecıkmelı kaka dedı dokunmayın o kendısı yapsın dedı. Kabızlık ayrı gecıkmelı kaka ayrı
Tatlım o gun 2 saat sonra denedim emdi biberon sıpaCanım biberon aldimi seninki , benimkini dün yine diliyle itti 100cc süt vardı biberonda 50icti diğer yarısıni dökmek zorunda kaldım için gitti. Dolapta vermek için iki biberon süt sagmistim birini dondurucuya attım şimdi. Onu da geçtim kaşık la da almadı emecem diye ağladıdün gece nasılsa emmek istiyor diye sagmadim içerken bogulacakti ama hiç rahatsız olmadan devam etti emmeye. her gün yeni bir huyu çıkıyor beyfendinin
Hakıkı zeytınyagı bulmak lazım soguk sıkım eskı usul. Sımdı cogu fabrıkadan gecıyor ondan saf zeytınyagı bulmak zor.Evet canim kimyon gercekten bebek icin cok agir bi baharat butun duzenini degistirdi.. fakat zeytinyagi konusunda benim doktorum hatta mamayla beslenenlere biberona bile bir cay kasigi koyulmasina musade ediyo karatayda gecen gun dedi anne sutune en yakin besin kaynagi ondan korkulacak bisey yok ama kimyon maalesef o kadar masum degil
Bizim koyumuzde yapiliyo canim yoksa distan zaten hayatta icirmem soguk skim egede akrabalarimiz yapiyo..Hakıkı zeytınyagı bulmak lazım soguk sıkım eskı usul. Sımdı cogu fabrıkadan gecıyor ondan saf zeytınyagı bulmak zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?