2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Sağlıkla kavus bebeğine güzel zamanda dogum ilkbaharda ohh yaza kadar buyur bizimkilerde kurtlanır iyice kımıl kımıl olurlar inşallah
Çok sağol canım aminn inşallah benimde şuan tek duam sağ Salim kucağıma alabilmek.o vakte kadar sizin bebişler kocaman olur tabi,sağlıkla sihhatle büyütmeyi nasip etsin rabbim hepinize,bol iştahlı alerjisiz bebeler olsun inşallah

Gece uykusu çok ağır oluyor gece 1gibi yatıp saat 9da emmek için uyanıyor gözü kapalı şekilde emdikten sonra geri yatıyor saat 12ye kadar. Ama gündüz çıt sesine kalkıyor. Öyle malesef

Ne alakası var tabiki bebeklerin aylık olarak belli gelişim seviyeleri var. Mesela 3aylık bir bebek yüz üstü yatınca çenesini 45derece kaldıramıyorsa doktor tarafından muayne edilmesi gerekiyor çünkü 3.ayda bu beceriyi yapmış olması gerekiyor. Tabiki her çocuk farklı fakat ay ay bu gelişimleri yapabilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda gülmek anneyi takip etmek gibi basit şeyler vardı ve gittikçe yapabilecekleri şeyler çoğalıyor. Bunu konuşmanın neresini yanlış buldunuz? Ben yeni anne değilmiyim ayrıca?

Şöyleki mesela benim bebeğim 2 ay 1 haftalik siz oraya 2 aylık bebek kafasını kaldirir yazarsaniz benim bebeğim kaldırmıyorsa kafam karışır belki benimki 2 ay 3 haftalıkken kaldıracak. Ayrica hala gaz sancisi ceken bebeklerimiz var ve gaz sancisi cekerken aglarken cogu zaman oyun oynatmaya firsati kalmıyor annelerin bu sefer gözlemleyemiyor ve acaba benim cocugum yapamıyor mu bi sorun mu var diye korkuyor elaide nin dediklerine bende katılıyorum evet yeni anneyiz çoğumuz ama mutlaka tutması gerekiyor tutmazsa birsorun vardir demek bence yanlış anneyi gereksiz panikletiyor birakalim bu karari doktor versin

Her bebeğin motor gelişimi tabiki farklı olacak burda anacımız kıyaslama değil di ki yanlış anlaşılmış tamamen. O ay içerisinde bu beceriler yapılaniliyor dediğiniz gibi 2 ay 1haftalıkkende bu beceri anne tarafından fark edilebilir hale gelebilir, 2ay 3haftalıkkende. Çocuk bunu yapacak zorunlu diye birşey yok sadece kafasını kaldırması gerekiyor doktorum tarafından bana söylenen buydu. Bunlar beceriler ben mutlu oluyorum sadece kendimin değil hepimizin bebeklerinin böyle şeyler yapabilmesine bunda üzülecek kırılacak karşılaştırma yapılabilecek bir konu göremiyorum art niyet aranmadına gerek yok

amin kuzum.

Ya konu uzasin istemiyorumda, surda kac kisi senin sordugun sorulari elestirdi, kac kisi kiyaslama olarak gordu, bi baksana. Haaaala savunuyomusun kendini? ‘Hanimlar yanlis anladiniz, ben kendi heyecanimla paylastim ve diger bebisleri merak ettim’ desen basim gozum ustune. Gelmis haaaala 3 aylikken basini kaldirabilmesi lazim diyosun. Benim 16 aylik yegenim 5 aylikken kafasini zar zor tutuyodu. Ve 11 aylikken yurumeye basladi, ortalama 12-18 ay arasinda yurur bebisler. Yani birini gec yapar digerini erken. Yada hepsini biraz gec yapsin, ne olacak yani. Hic gerekiyor merekiyor diye konusmalar yapmayin burda. Herkesin bebegi doktor kontrollerine gidiyor. Onlar bi sorun gormedigi surece, gerekiyor merekiyor muhabbetleri yapmiyorlarsa, sizde susun bi zahmet.

Niye savunmayacağım hanfendi? Olmayan şeyi olmuş gibi gösteriyorsunuz. Burda insan gibi birşey konuşamayacakmıyız? Patlamaya hazır yer mi arıyorsunuz anlamadım? Geçmiş konularda çoğunuz ben bir mememi emzirirken diğerinden sütler akıyor yok şu kadar sağıyorum bukadar emiyor şu kadar stok yaptım vs derken kimse bunları karşılaştırma olarak görmedi, kimse aman empati yapayım diye düşünmedi. Çünkü kimse art niyetli yazmadı bunları. kimseyi kınamadım eleştirmedim karşılaştırma yapmadım kıyaslama yapmadım. Siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız. Gayet normal bir sohbetti. Konunun en başından beri kan artışlarımızdan tutun bebekelerin gramlarına kilolarına boylarına ve gelişimlerine kadar her detayı konuştuk benim söylediğim neden gözünüze battı? Ayrıca benim bebeğim dönemiyor ve uzanıp kavrama becerisi yok şuan. Ben bunları yapıyor aman benim bebeğim süper mi dedim? Okuduğunuzu anlayın önce. Herkes tartışacak malzeme arıyor ben anlamadım. Ben daha yeni görüyorum yazılanları amacım konuyu uzatmak falan değildi. İnsanlara saldıracak malzeme aramayın bence. İnsanı zan altında bırakmanıza gerek yok herkes kalbinin ekmeğini yer. Kimseyi kendiniz gibi görmeyin

I ikuayko canim ben yazdım da sad2ce günde bi kere sabah sağıyordum
2 aylık olduğuna gire 50 paket dedim canim
artik onuda sagmiyorum anca yetiyor çünkü
Yok annem laf cakmak icin yazmadim onlari hele senle hic alakasi yok konunun.
Konu sen değilsin aslında, sen sorulara cevap verdin sadece..
a
aynen ya benim kizda 5200 fln zaten ankaraya geldim bu hafta kaynana sınır etti bu sefer kilo almamais bilmem ne sınır oldum
Senin kaynana da düşman basına bile vermesin yani. Ne gudubet kadin ya. O kuş olayindan sonra tanimadan uyuzum kendisine
Çok teşekkürler. İlerde bu yaşadıklarım belki normal bir süreç gibi görünecek ama şu an gerçekten üzülüyorum. Rabbim tüm hastalara şifa versin.
Hepi topu fototerapi yani ışığın altında yatti Mutlu, 3 saat kafeteryada agladim, gozlerim şişti kapandı aglamaktan. Hepsi geçecek, ne gerekirse o yapilacak

Kızlar yeni bir konu açtığım zaman konu başlığı ince yazı oluyor kalın yapamıyorum neden acaba. Herkesin başlığı listede kalın benimki ince ?

konuyu kisisellestirip bana saldirarak mi hakli cikacaksin? benim kalbimin hesabini yapma bosuna. bununla moralimi bozabilecegini dusunuyosan yaniliyosun. kalbimin durumunu hic dusunme sen. kaldi ki kacinci kez elestirildi bu kiyaslama durumu, AYNEN BUNU ELESTIRDIM SORDUGUN SORULARDA, hala devam ettiriyomusunuz bunu dedim. buyuk harfle yazarsam dank eder belki. bak, sende rahatsiz olmussun sut sagma konusunda. ne diye devam ettirdin madem. farkinda olmadan ettirdiysen bunu bari kabul et.

ay valla sikildim ben senden sana laf yetistiremiicem bundan sonra. sor istedigin soruyu sor sonrada zeytinyag gibi uste cik napiyosan yap.

Terbiyesiz.

Meme reddi bende de var asla geri dönmüyor kabullendim artksagıyorum sürekli öyle veriyorm
Cok gecmis olsnn tekrar
Ben de grip oldum insallah gecmez kıza

Sorun suki 10-12 saat uyumayan anneler var burda
Herkes nefes almaya giriyor
Zaten gerginiz
Lütfen uzamasın konu,suan bana gözünün üstünde kasın var deseler ne munasebet der,kavga cıkarırım 2 den beri ayaktayım
Yani buaylarda lütfen böyle sorular sorulmasın

Bi kulağımdan giriyo diğerinden çıkıyo amaannn hiç takmıyorum milletin dediğinden banane millet için çocuğumu sütümden mahrum mu bırakıyım çok yanlış düşünüyorsun canım şuan bunalımdasın bi kaç güne allahım ben bunu nasıl düşündüm diyeceksin böyle yaparsan sütün dahada azalır allahım korusun seni mutsuz edenleri bebeğin büyüyüne kadar eve alma!!! Kimse sizden önemli değil!!! Sınırını çiz yüzlerine söyle onlar çekinmiyo da sen mi çekinecen kırılan kırılsın sana bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

Anladım canım. Teşekkür ederim açıkladığını için. Mutlu'yu öp benim için. Benim oğlumda fototerapi aldı. Bende ağlamıştım oğlumu bırakıp eve gelemem diye gelmedim de zaten hastanede kaldım. Çok şükür hepsi geçti. Ne güzel bir cümle bu da geçecek diyebilmek :)

tutkuu85 çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin
tutkuu85 çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Çabucak iyileşir inşallah.
tutkuu85 geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum
@artemis_1453 nerelerdesin canım bayadır yoktun. İyi misin? Bebiş nasıl?
Çok teşekkürler kızlar
Meme reddi bende de var asla geri dönmüyor kabullendim artksagıyorum sürekli öyle veriyorm
Cok gecmis olsnn tekrar
Ben de grip oldum insallah gecmez kıza
O kadar zor ki sağarak vermek... oğlumda 16 ay gece gündüz sabah akşam sağdım Gece ağlıyordu ben süt sağmaya çalışıyordum. Çalışıyor musun? Bir sayfa var Feyste ‘emzirme sanatı’ diye mutlaka bir göz at derim ne olursa olsun bebek memeye dönüyor hele ki bizimkiler daha çok küçükler, hayatınızdan biberon ve emzik kesinlikle Çıkmalı. Ben artık biberon vermiyorum beni istemezse mama kaşığı ile sütü veriyorum. Arada çok huysuzsa uyurken emzik veriyorum onu bile kullanmamam gerekli. Meme reddi %90 emzik biberon kullanımı canm. Tabi ki kullanıp süper emen bebek te var ama azınlıkta..

Gece uykusu çok ağır oluyor gece 1gibi yatıp saat 9da emmek için uyanıyor gözü kapalı şekilde emdikten sonra geri yatıyor saat 12ye kadar. Ama gündüz çıt sesine kalkıyor. Öyle malesef
Hım ne güzel uzun uyuyormuş. İnşallah hep böyle devam eder. Rabbim sağlık versin uyusunlar.

Eşim olunca o kişi mecbur evdeyiz beraber.
Dün özür diledi falan. Acemiyim ben de falan dedi.
Bakalım ne olacak

Sen milleti düşünme, bazen benim kendi annem babam bile söylüyor. Çocuk ağlasın hemen emmek istiyor acaba ememedi mi??? Ben kızmayayım diye bebeğe suç atıp ememedi mi diyorlar çok güzel bir nimet emzirmek sakın insanlara aldırış etme, yavrunun sana ihtiyacı var. Zaman zaman modumuz düşüyor işin içinden çıkamaz duruma geliyoruz. Lohusalıktan daha yeni çıktık, sen çok güçlüsün bunun da üstesinden gelebilirsin... biberon yerine mama kaşığı ile ver red ilerlemeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…