- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
Çok sağol canım aminn inşallahSağlıkla kavus bebeğine güzel zamanda dogum ilkbaharda ohh yaza kadar buyur bizimkilerde kurtlanır iyice kımıl kımıl olurlar inşallah
Gece uykusu çok ağır oluyor gece 1gibi yatıp saat 9da emmek için uyanıyor gözü kapalı şekilde emdikten sonra geri yatıyor saat 12ye kadar. Ama gündüz çıt sesine kalkıyor. Öyle malesefİki eliyle benimki de daha uzanamıyor. Ellerini evet tam her daim açık tutmuyor. Hele eldiven giydirince bir süre kapalı tutuyor. Her bebeğin gelişim hızı farklıdır. O yüzden hiç bir bebeği birbiri ile kıyaslamamak gerekiyor. Zamanla her şeyi yapabilecek duruma gelecekler. Sadece olgunlaşmaları lazım. Dönme tam olarak yok bizde sadece yan koyduysa geriye ve öne doğru dönüyor. Sesli oyuncaklar çok dikkatini çekiyor. Zeka kartınında bazılarına heyecanlanıyor. Ben nereye gidersem kafasını o yöne döndürüyor. Babasını tanıyor. Seslere tepki vermeye başladı. Uykusu çok hafif en ufak sese uyanıyor seninki de öyle mi?
Ne alakası var tabiki bebeklerin aylık olarak belli gelişim seviyeleri var. Mesela 3aylık bir bebek yüz üstü yatınca çenesini 45derece kaldıramıyorsa doktor tarafından muayne edilmesi gerekiyor çünkü 3.ayda bu beceriyi yapmış olması gerekiyor. Tabiki her çocuk farklı fakat ay ay bu gelişimleri yapabilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda gülmek anneyi takip etmek gibi basit şeyler vardı ve gittikçe yapabilecekleri şeyler çoğalıyor. Bunu konuşmanın neresini yanlış buldunuz? Ben yeni anne değilmiyim ayrıca?ooohooh hanimlar noluyoruz? hamilelikte bebegin boyunu kilosunu yaristiranlar vardi burda, sira simdi gelisimlerini yaristirmaya mi geldi? cogumuzun bebegi daha 3 aylik bile olmadi, hangi akila hizmet ‘donuyor mu, oyuncak tutuyor mu’ gibi sorular soruyosunuz. samimi olarak soruyorum. gaz sancilarindan gozunu acamiyo cogumun bebisleri, oyuncak kavramak donmek, bu haftalarda mumkun bile degil. neden bu tur sorularla yeni anne olmus hanimlarin burda kafasini karistiriyosunuz. B Bluemom44 hem onca soruyo sorup hemde ‘bebeklerimiz cok minik ucuncu ayina bile girmediler’ demek peki?
senin kadar tatli ve iyimser olamadim ben canimbebeklerimiz daha cok minik, cok dogru dedin ♥
Şöyleki mesela benim bebeğim 2 ay 1 haftalik siz oraya 2 aylık bebek kafasını kaldirir yazarsaniz benim bebeğim kaldırmıyorsa kafam karışır belki benimki 2 ay 3 haftalıkken kaldıracak. Ayrica hala gaz sancisi ceken bebeklerimiz var ve gaz sancisi cekerken aglarken cogu zaman oyun oynatmaya firsati kalmıyor annelerin bu sefer gözlemleyemiyor ve acaba benim cocugum yapamıyor mu bi sorun mu var diye korkuyor elaide nin dediklerine bende katılıyorum evet yeni anneyiz çoğumuz ama mutlaka tutması gerekiyor tutmazsa birsorun vardir demek bence yanlış anneyi gereksiz panikletiyor birakalim bu karari doktor versinNe alakası var tabiki bebeklerin aylık olarak belli gelişim seviyeleri var. Mesela 3aylık bir bebek yüz üstü yatınca çenesini 45derece kaldıramıyorsa doktor tarafından muayne edilmesi gerekiyor çünkü 3.ayda bu beceriyi yapmış olması gerekiyor. Tabiki her çocuk farklı fakat ay ay bu gelişimleri yapabilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda gülmek anneyi takip etmek gibi basit şeyler vardı ve gittikçe yapabilecekleri şeyler çoğalıyor. Bunu konuşmanın neresini yanlış buldunuz? Ben yeni anne değilmiyim ayrıca?
Her bebeğin motor gelişimi tabiki farklı olacak burda anacımız kıyaslama değil di ki yanlış anlaşılmış tamamen. O ay içerisinde bu beceriler yapılaniliyor dediğiniz gibi 2 ay 1haftalıkkende bu beceri anne tarafından fark edilebilir hale gelebilir, 2ay 3haftalıkkende. Çocuk bunu yapacak zorunlu diye birşey yok sadece kafasını kaldırması gerekiyor doktorum tarafından bana söylenen buydu. Bunlar beceriler ben mutlu oluyorum sadece kendimin değil hepimizin bebeklerinin böyle şeyler yapabilmesine bunda üzülecek kırılacak karşılaştırma yapılabilecek bir konu göremiyorum art niyet aranmadına gerek yokŞöyleki mesela benim bebeğim 2 ay 1 haftalik siz oraya 2 aylık bebek kafasını kaldirir yazarsaniz benim bebeğim kaldırmıyorsa kafam karışır belki benimki 2 ay 3 haftalıkken kaldıracak. Ayrica hala gaz sancisi ceken bebeklerimiz var ve gaz sancisi cekerken aglarken cogu zaman oyun oynatmaya firsati kalmıyor annelerin bu sefer gözlemleyemiyor ve acaba benim cocugum yapamıyor mu bi sorun mu var diye korkuyor elaide nin dediklerine bende katılıyorum evet yeni anneyiz çoğumuz ama mutlaka tutması gerekiyor tutmazsa birsorun vardir demek bence yanlış anneyi gereksiz panikletiyor birakalim bu karari doktor versin
amin kuzum.Canım ben bu tarz mesajlar okuyunca kimin yazdığına ve genelde ne yazdığına bakarım. Hiç bir zaman kıyaslama yapmadım. Teşekkür ederim inandığın için. Rica ederim kendimi ifade edebildiysem ne mutlu bana. Rabbim evlatlarımızı korusun ve sağlık versin.
Ya konu uzasin istemiyorumda, surda kac kisi senin sordugun sorulari elestirdi, kac kisi kiyaslama olarak gordu, bi baksana. Haaaala savunuyomusun kendini? ‘Hanimlar yanlis anladiniz, ben kendi heyecanimla paylastim ve diger bebisleri merak ettim’ desen basim gozum ustune. Gelmis haaaala 3 aylikken basini kaldirabilmesi lazim diyosun. Benim 16 aylik yegenim 5 aylikken kafasini zar zor tutuyodu. Ve 11 aylikken yurumeye basladi, ortalama 12-18 ay arasinda yurur bebisler. Yani birini gec yapar digerini erken. Yada hepsini biraz gec yapsin, ne olacak yani. Hic gerekiyor merekiyor diye konusmalar yapmayin burda. Herkesin bebegi doktor kontrollerine gidiyor. Onlar bi sorun gormedigi surece, gerekiyor merekiyor muhabbetleri yapmiyorlarsa, sizde susun bi zahmet.Ne alakası var tabiki bebeklerin aylık olarak belli gelişim seviyeleri var. Mesela 3aylık bir bebek yüz üstü yatınca çenesini 45derece kaldıramıyorsa doktor tarafından muayne edilmesi gerekiyor çünkü 3.ayda bu beceriyi yapmış olması gerekiyor. Tabiki her çocuk farklı fakat ay ay bu gelişimleri yapabilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda gülmek anneyi takip etmek gibi basit şeyler vardı ve gittikçe yapabilecekleri şeyler çoğalıyor. Bunu konuşmanın neresini yanlış buldunuz? Ben yeni anne değilmiyim ayrıca?
Niye savunmayacağım hanfendi? Olmayan şeyi olmuş gibi gösteriyorsunuz. Burda insan gibi birşey konuşamayacakmıyız? Patlamaya hazır yer mi arıyorsunuz anlamadım? Geçmiş konularda çoğunuz ben bir mememi emzirirken diğerinden sütler akıyor yok şu kadar sağıyorum bukadar emiyor şu kadar stok yaptım vs derken kimse bunları karşılaştırma olarak görmedi, kimse aman empati yapayım diye düşünmedi. Çünkü kimse art niyetli yazmadı bunları. kimseyi kınamadım eleştirmedim karşılaştırma yapmadım kıyaslama yapmadım. Siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız. Gayet normal bir sohbetti. Konunun en başından beri kan artışlarımızdan tutun bebekelerin gramlarına kilolarına boylarına ve gelişimlerine kadar her detayı konuştuk benim söylediğim neden gözünüze battı? Ayrıca benim bebeğim dönemiyor ve uzanıp kavrama becerisi yok şuan. Ben bunları yapıyor aman benim bebeğim süper mi dedim? Okuduğunuzu anlayın önce. Herkes tartışacak malzeme arıyor ben anlamadım. Ben daha yeni görüyorum yazılanları amacım konuyu uzatmak falan değildi. İnsanlara saldıracak malzeme aramayın bence. İnsanı zan altında bırakmanıza gerek yok herkes kalbinin ekmeğini yer. Kimseyi kendiniz gibi görmeyinamin kuzum.
Ya konu uzasin istemiyorumda, surda kac kisi senin sordugun sorulari elestirdi, kac kisi kiyaslama olarak gordu, bi baksana. Haaaala savunuyomusun kendini? ‘Hanimlar yanlis anladiniz, ben kendi heyecanimla paylastim ve diger bebisleri merak ettim’ desen basim gozum ustune. Gelmis haaaala 3 aylikken basini kaldirabilmesi lazim diyosun. Benim 16 aylik yegenim 5 aylikken kafasini zar zor tutuyodu. Ve 11 aylikken yurumeye basladi, ortalama 12-18 ay arasinda yurur bebisler. Yani birini gec yapar digerini erken. Yada hepsini biraz gec yapsin, ne olacak yani. Hic gerekiyor merekiyor diye konusmalar yapmayin burda. Herkesin bebegi doktor kontrollerine gidiyor. Onlar bi sorun gormedigi surece, gerekiyor merekiyor muhabbetleri yapmiyorlarsa, sizde susun bi zahmet.
Yok annem laf cakmak icin yazmadim onlari
Konu sen değilsin aslında, sen sorulara cevap verdin sadece..Arkadaşlar yazmadan edemeyeceğim. Karşılaştırma, kıyaslama yapmak, yarıştırmak bunları hiç bir zaman yapmadım yapmamda. Herkesin kendine göre sorunu sıkıntısı var. Ki Allah kolaylık versin sağlık şifa versin. Ama iki yorumda konuştuk oda BİLGİLENMEK AMAÇLI YARIŞ AMAÇLI DEĞİL. Siz niye böyle tepki verdiniz anlamadım. Ona bakarsanız benim sütüm çok az sağınca 300 cc sağanlara bende diyeyim buraya niye yazıyorsun benim sütüm az falan diye tepki vereyim. Yapmayın arkadaşlar niyetim sadece bilgi almak böyle şeyler okuyunca şahsım adına üzüldüm. Yanlı düşünmek yerine bilgilenmeye bakın. Böyle tepkiler vererek insanı uzaklaştırıyorsunuz hoş değil.
Senin kaynana da düşman basına bile vermesin yani. Ne gudubet kadin ya. O kuş olayindan sonra tanimadan uyuzum kendisinea
aynen ya benim kizda 5200 fln zaten ankaraya geldim bu hafta kaynana sınır etti bu sefer kilo almamais bilmem ne sınır oldum
Hepi topu fototerapi yani ışığın altında yatti Mutlu, 3 saat kafeteryada agladim, gozlerim şişti kapandı aglamaktan. Hepsi geçecek, ne gerekirse o yapilacakÇok teşekkürler. İlerde bu yaşadıklarım belki normal bir süreç gibi görünecek ama şu an gerçekten üzülüyorum. Rabbim tüm hastalara şifa versin.
konuyu kisisellestirip bana saldirarak mi hakli cikacaksin? benim kalbimin hesabini yapma bosuna. bununla moralimi bozabilecegini dusunuyosan yaniliyosun. kalbimin durumunu hic dusunme sen. kaldi ki kacinci kez elestirildi bu kiyaslama durumu, AYNEN BUNU ELESTIRDIM SORDUGUN SORULARDA, hala devam ettiriyomusunuz bunu dedim. buyuk harfle yazarsam dank eder belki. bak, sende rahatsiz olmussun sut sagma konusunda. ne diye devam ettirdin madem. farkinda olmadan ettirdiysen bunu bari kabul et.Niye savunmayacağım hanfendi? Olmayan şeyi olmuş gibi gösteriyorsunuz. Burda insan gibi birşey konuşamayacakmıyız? Patlamaya hazır yer mi arıyorsunuz anlamadım? Geçmiş konularda çoğunuz ben bir mememi emzirirken diğerinden sütler akıyor yok şu kadar sağıyorum bukadar emiyor şu kadar stok yaptım vs derken kimse bunları karşılaştırma olarak görmedi, kimse aman empati yapayım diye düşünmedi. Çünkü kimse art niyetli yazmadı bunları. kimseyi kınamadım eleştirmedim karşılaştırma yapmadım kıyaslama yapmadım. Siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız. Gayet normal bir sohbetti. Konunun en başından beri kan artışlarımızdan tutun bebekelerin gramlarına kilolarına boylarına ve gelişimlerine kadar her detayı konuştuk benim söylediğim neden gözünüze battı? Ayrıca benim bebeğim dönemiyor ve uzanıp kavrama becerisi yok şuan. Ben bunları yapıyor aman benim bebeğim süper mi dedim? Okuduğunuzu anlayın önce. Herkes tartışacak malzeme arıyor ben anlamadım. Ben daha yeni görüyorum yazılanları amacım konuyu uzatmak falan değildi. İnsanlara saldıracak malzeme aramayın bence. İnsanı zan altında bırakmanıza gerek yok herkes kalbinin ekmeğini yer. Kimseyi kendiniz gibi görmeyin
Terbiyesiz.konuyu kisisellestirip bana saldirarak mi hakli cikacaksin? benim kalbimin hesabini yapma bosuna. bununla moralimi bozabilecegini dusunuyosan yaniliyosun. kalbimin durumunu hic dusunme sen. kaldi ki kacinci kez elestirildi bu kiyaslama durumu, AYNEN BUNU ELESTIRDIM SORDUGUN SORULARDA, hala devam ettiriyomusunuz bunu dedim. buyuk harfle yazarsam dank eder belki. bak, sende rahatsiz olmussun sut sagma konusunda. ne diye devam ettirdin madem. farkinda olmadan ettirdiysen bunu bari kabul et.
ay valla sikildim ben senden sana laf yetistiremiicem bundan sonra. sor istedigin soruyu sor sonrada zeytinyag gibi uste cik napiyosan yap.
Meme reddi bende de var asla geri dönmüyor kabullendim artkAmin canm inş.
Çok geçmiş olsun kuzuya
Öksürük şurubu 1 kez 1 ml verdi bir daha verirse vermeyi düşünmüyorum.
Serum takıldı mı size?
Saol canm. Sürekli emziriyorum zaten 3 haftadır meme reddi vardı onunla uğraşıyordum hastalık üstüne tuz biber oldu. Savaşıyoruz resmen. Büyük oğlumda 4. Ayda bırakmıştı memeyi hep sağmıştım çok zor oluyordu gecenin köründe dırrrr dır. Umarım bu bırakmaz memeyi.
I ikuayko Allah razı olsun canm çok saol bugünler de geçecek biliyorum ama çok zor gerçekten. Oğlum eşimle evde yarın okul var. Ben bebekle hastanedeyim kolunda serum öylece uyudu şimdi. Kan aldılar bacaktan iğne yaptılar baya uğraştılar bugün oğlumlaHayatta en büyük zenginlik sağlık gerçekten.
elaide haklısın canm ya keşke ilk günler gelseydik. Çok önemsemedim emzirdikçe açılır iyi olur diye düşündüm. Doktor müdahale edip hava vermesin dedim. Havayı düşünürken neler kullandık üstüne.Allah beterinden saklasın.
@Kolikcanannesi Efe ye çok geçmiş olsun canm, Allah dermansız dert vermesin.
Sorun suki 10-12 saat uyumayan anneler var burdaNiye savunmayacağım hanfendi? Olmayan şeyi olmuş gibi gösteriyorsunuz. Burda insan gibi birşey konuşamayacakmıyız? Patlamaya hazır yer mi arıyorsunuz anlamadım? Geçmiş konularda çoğunuz ben bir mememi emzirirken diğerinden sütler akıyor yok şu kadar sağıyorum bukadar emiyor şu kadar stok yaptım vs derken kimse bunları karşılaştırma olarak görmedi, kimse aman empati yapayım diye düşünmedi. Çünkü kimse art niyetli yazmadı bunları. kimseyi kınamadım eleştirmedim karşılaştırma yapmadım kıyaslama yapmadım. Siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamışsınız. Gayet normal bir sohbetti. Konunun en başından beri kan artışlarımızdan tutun bebekelerin gramlarına kilolarına boylarına ve gelişimlerine kadar her detayı konuştuk benim söylediğim neden gözünüze battı? Ayrıca benim bebeğim dönemiyor ve uzanıp kavrama becerisi yok şuan. Ben bunları yapıyor aman benim bebeğim süper mi dedim? Okuduğunuzu anlayın önce. Herkes tartışacak malzeme arıyor ben anlamadım. Ben daha yeni görüyorum yazılanları amacım konuyu uzatmak falan değildi. İnsanlara saldıracak malzeme aramayın bence. İnsanı zan altında bırakmanıza gerek yok herkes kalbinin ekmeğini yer. Kimseyi kendiniz gibi görmeyin
Bi kulağımdan giriyo diğerinden çıkıyo amaannn hiç takmıyorum milletin dediğinden banane millet için çocuğumu sütümden mahrum mu bırakıyım çok yanlış düşünüyorsun canım şuan bunalımdasın bi kaç güne allahım ben bunu nasıl düşündüm diyeceksin böyle yaparsan sütün dahada azalır allahım korusun seni mutsuz edenleri bebeğin büyüyüne kadar eve alma!!! Kimse sizden önemli değil!!! Sınırını çiz yüzlerine söyle onlar çekinmiyo da sen mi çekinecen kırılan kırılsın sana bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok.Emzirmeyi o kadar seviyorum ki ama çok bunaldım.
Sürekli tepemde aç bence bu çocuk bak elini emiyor denmesinden aranıyor denmesinden sıkıldım.
Biberonu bırakmak zorundayız çünkü Red yapmaya başladı ve babamız sağ olsun sıfır destek. Hatta elinde biberon dolanıyor.
Hala durduramıyorum ağlamamı inan sinirlerim boşaldı artık.
Toparlanamadım hala.
Bugün ilk defa çok tükenmiş hissettim.
Çok bitkinim.
Nasıl üstesinden gelirim bilmiyorum
Anladım canım. Teşekkür ederim açıkladığını için. Mutlu'yu öp benim için. Benim oğlumda fototerapi aldı. Bende ağlamıştım oğlumu bırakıp eve gelemem diye gelmedim de zaten hastanede kaldım. Çok şükür hepsi geçti. Ne güzel bir cümle bu da geçecek diyebilmek :)Yok annem laf cakmak icin yazmadim onlarihele senle hic alakasi yok konunun.
Konu sen değilsin aslında, sen sorulara cevap verdin sadece..
Senin kaynana da düşman basına bile vermesin yani. Ne gudubet kadin ya. O kuş olayindan sonra tanimadan uyuzum kendisine
Hepi topu fototerapi yani ışığın altında yatti Mutlu, 3 saat kafeteryada agladim, gozlerim şişti kapandı aglamaktan. Hepsi geçecek, ne gerekirse o yapilacak
tutkuu85 çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin
tutkuu85 çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Çabucak iyileşir inşallah.
Çok teşekkürler kızlartutkuu85 geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum
@artemis_1453 nerelerdesin canım bayadır yoktun. İyi misin? Bebiş nasıl?
O kadar zor ki sağarak vermek... oğlumda 16 ay gece gündüz sabah akşam sağdım Gece ağlıyordu ben süt sağmaya çalışıyordum. Çalışıyor musun? Bir sayfa var Feyste ‘emzirme sanatı’ diye mutlaka bir göz at derim ne olursa olsun bebek memeye dönüyor hele ki bizimkiler daha çok küçükler, hayatınızdan biberon ve emzik kesinlikle Çıkmalı. Ben artık biberon vermiyorum beni istemezse mama kaşığı ile sütü veriyorum. Arada çok huysuzsa uyurken emzik veriyorum onu bile kullanmamam gerekli. Meme reddi %90 emzik biberon kullanımı canm. Tabi ki kullanıp süper emen bebek te var ama azınlıkta..Meme reddi bende de var asla geri dönmüyor kabullendim artksagıyorum sürekli öyle veriyorm
Cok gecmis olsnn tekrar
Ben de grip oldum insallah gecmez kıza
Hım ne güzel uzun uyuyormuş. İnşallah hep böyle devam eder. Rabbim sağlık versin uyusunlar.Gece uykusu çok ağır oluyor gece 1gibi yatıp saat 9da emmek için uyanıyor gözü kapalı şekilde emdikten sonra geri yatıyor saat 12ye kadar. Ama gündüz çıt sesine kalkıyor. Öyle malesef
Eşim olunca o kişi mecbur evdeyiz beraber.Bi kulağımdan giriyo diğerinden çıkıyo amaannn hiç takmıyorum milletin dediğinden banane millet için çocuğumu sütümden mahrum mu bırakıyım çok yanlış düşünüyorsun canım şuan bunalımdasın bi kaç güne allahım ben bunu nasıl düşündüm diyeceksin böyle yaparsan sütün dahada azalır allahım korusun seni mutsuz edenleri bebeğin büyüyüne kadar eve alma!!! Kimse sizden önemli değil!!! Sınırını çiz yüzlerine söyle onlar çekinmiyo da sen mi çekinecen kırılan kırılsın sana bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok.
Sen milleti düşünme, bazen benim kendi annem babam bile söylüyor. Çocuk ağlasın hemen emmek istiyor acaba ememedi mi??? Ben kızmayayım diye bebeğe suç atıp ememedi mi diyorlarEmzirmeyi o kadar seviyorum ki ama çok bunaldım.
Sürekli tepemde aç bence bu çocuk bak elini emiyor denmesinden aranıyor denmesinden sıkıldım.
Biberonu bırakmak zorundayız çünkü Red yapmaya başladı ve babamız sağ olsun sıfır destek. Hatta elinde biberon dolanıyor.
Hala durduramıyorum ağlamamı inan sinirlerim boşaldı artık.
Toparlanamadım hala.
Bugün ilk defa çok tükenmiş hissettim.
Çok bitkinim.
Nasıl üstesinden gelirim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?