Bende merak ediyorum, Anakucağında yattığı zaman sinir oluyor, sırtını hafif kaldırdım hem önündeki oyuncaklara dokunuyor diye daha mutlu ve uzun süre kalabiliyorbenim kiz ana kucagunda cogunluk oturuyo pozisyinda oluyor kizlar doktra giden varsa sorabikirmi zarar olur mu diye
evet yatik durunca cigligi basiyorBende merak ediyorum, Anakucağında yattığı zaman sinir oluyor, sırtını hafif kaldırdım hem önündeki oyuncaklara dokunuyor diye daha mutlu ve uzun süre kalabiliyor
Duydum onu çok iyi diye ama domuzyağı var diyorlar içinde o yüzden kullanmak istemedim ne kdr doğru bilmiyorum amaMacır kremi kullandınız mı mavi olanlardan
Biz getirttik bebek icin olanları da cıkmıs.
Dogumdan önce Bulgaristana gidenlerden istemistim.
Benim bebe cok sükür daha pisik olmadı ama sürüyorum onu da.
Benim kızım 1 buçuk yaşında ve doğduğundan beri hiç pişik olmamıştı.bu anlattığım olay başımıza gelene kadar tAbi.ben hiç pişik kremi kullanmamıştım taa ki 2 ay öncesine kadar.o gün dışardayken hem kızımın saatlerce bezle durması,hemde altında külot çorap olmasından dolayı sanırım bu geldi başımıza.birde ben doğduğundan beri hiç bezini değiştirmedim hep prima premıum care kullandım.belkide o yüzden pişik olmadı bilmiyorum.birde kakasını hemen almaya çalışırım ,çişi ise bezi doldurunca.bu olaydan sonra 2 kez daha tekrar etti geçti çok şükür.pişik kremi çok kullanmak kız bebeklerin vajinasında yapışıklığa sebep oluyormuş aynı zamanda.beebğiniz kız mı bilmiyorum eğer kızsa pişik olmadan kremlemeyin bence,florası falan bozulurBen kendimde de krem cok sürdüğümden kıza da sık sık kremliyorm
Belki de ondan pisik olmadı
Bide cok sık alt degistiriyorm acınca yarımda olsa mavi cizgi degistiriyorm.
Esim artk dolsun bari bekle diyor ama kıyamıyorm
Evet bizde de vardı aynısı. Gece uykulu uykulu mama hazırlamak çok can sıkıcı oluyor ama şimdi sadece gündüz mama veriyorum. Gece emip uyuyor allahtan. Gündüz de 90ml 3 ya da 4 kez veriyorum. Bizim de yarın kontrolümüz var en son iki hafta önce 5800dü bizde 6 yı geçmişizdir inşallahİyi geceler kızlar
GündüZ mama azaltmaya gittik basarılıyız
Geceleri sormayın
3 gündür 2 biberonla besleniyorz
Biri süt 60 cc
Diğeri mama 30 cc
Gündüz sıkıntı yok ,3 saatte bir böyle besliyorm
Ama gece yetmiyor galiba ek mama yapıyrz
Yarın kontrolde sorcam bakalım iyi mi kötü mü yaptıgım
Eger 6 kiloyu gectiyse böyle devam etcem
Ki bence gecti birden kilo aldı
Midesi büyüsün istemiyorm
Masa görsün onu oturtmayınca trip atıyor cocuk
Yemese de görcek illa
Benim yapıştırmaydı ama pişik olmuştu. Doğumdan yaklaşık 2 hafta sonra sarı su geliyordu seninki gibi. Doktora gittim pansuman yap dedi kuru tut dedi geçti ama dikkat et dikişlerinde su toplayıp baloncuk olmasın. Geçmiş olsun.Sezaryen dikişlerim bir türlü iyileşmedi yaadikişler karnımın altında kalıyor. ( 30 kilo aldığım için hamilelikte) kızardı akıntı yapıyor. Doktora gittim pişik olmuşsun kilo vermen lazım dedi
Bende aksine geceki mamayı azalttım. Gece ne zaman uyansa emziriyorum çok durmadıgında mama yapıyorum. 9 saat boyunca mama içmeden duruyor. Gündüz 4 saatte bir 120 ml veriyorum. Mama arasında en az 2 kere emziriyorum. Gündüz karnı iyi doyan çocuk gece iyi uyuyor benim gözlemim bu. Ama başkalarından da duydum. Masaya oturma olayı bizde de var maalesef. Mışıl mışıl uyayan çocuk yemek yerken uyanıyor ve illa babasının kucağında duracak. Adam bi rahat yemek yiyemiyor :))İyi geceler kızlar
GündüZ mama azaltmaya gittik basarılıyız
Geceleri sormayın
3 gündür 2 biberonla besleniyorz
Biri süt 60 cc
Diğeri mama 30 cc
Gündüz sıkıntı yok ,3 saatte bir böyle besliyorm
Ama gece yetmiyor galiba ek mama yapıyrz
Yarın kontrolde sorcam bakalım iyi mi kötü mü yaptıgım
Eger 6 kiloyu gectiyse böyle devam etcem
Ki bence gecti birden kilo aldı
Midesi büyüsün istemiyorm
Masa görsün onu oturtmayınca trip atıyor cocuk
Yemese de görcek illa
Benim doktorumda 3 aylık bebekler için 4 saatte bir 120 150 ml arasında süt veya mama alması gerekiyor dedi bende ona göre ayarladım öğünlerini.Gencler 90 cc az degil mi ya doktor.minumum 4 saatte 130 cc dedi anne sutu mamada 120 dedi anlamadim ben kilo basi mesela 6500 650 cc dedi
Doğumdan 1 hafta sonra evi komple temizlemiştimsonmelodi00 sezaryen sonrası çok zorlandınız mı dikişleriniz hala acı veriyor mu? Benim ilk doğumum normaldi ama ikinciyi sezaryen düşünüyorum.abartıldığı kadar çok ac verici zor toparlanma olayları doğru mu acaba?
Bende baticon sürüp korse takıyorum ki orası hava alsın diye. İnşallah çabuk geçerBenim yapıştırmaydı ama pişik olmuştu. Doğumdan yaklaşık 2 hafta sonra sarı su geliyordu seninki gibi. Doktora gittim pansuman yap dedi kuru tut dedi geçti ama dikkat et dikişlerinde su toplayıp baloncuk olmasın. Geçmiş olsun.
Canım bende sezeryan oldum bende anestezinin etkisi hızlı geçti doğumdan sonra çok fazla sancım oldu sürekli inledim annem normal doğum sancısı çekiyo gibisin dedi ertesi güne kadar sancım oldu ayağa kalkmak çok zordu heryerim titremiştisonmelodi00 sezaryen sonrası çok zorlandınız mı dikişleriniz hala acı veriyor mu? Benim ilk doğumum normaldi ama ikinciyi sezaryen düşünüyorum.abartıldığı kadar çok ac verici zor toparlanma olayları doğru mu acaba?
İnşallah hemen geçer.Bende baticon sürüp korse takıyorum ki orası hava alsın diye. İnşallah çabuk geçer
merhaba ilkini normal yapabilmişsisniz ne güzel. ikinci normal doğunlarda çok daha kolay olurmuş. neden sezeryan düşünüyorsun. çok mu zor geçti doğumunuz? ben iki doğum yapıtm ikiside zorunlu sezeryan oldu. ilkinde daha kolay gecti ağrısı falan. ama ikinciisnde ayni yerden ikinci kez kesildiğinden mi ne daha zor ve ağrılı geldi bana . ama sezeryanda ilk gece ağrılı olur ama ağrı kesicilerle atlatırsın. ilk yürüme biraz zorşar sonrası bir haftada toparlanırsın..ama ilk günler bebeği sana başkası vermek zorunda emzirebilmen için eğilip kalkmak zor oluyor cünkü.. buarada son hamilelğim erken doğum oldu bir hafta hastane de sancı cekerek yattım durdurmaya calıstılar ama durmadı 35. hafta sezeryan oldum. ki okada sancı cektimki normal olmasını istiyorum ama açılma hiç olmadı..sonmelodi00 sezaryen sonrası çok zorlandınız mı dikişleriniz hala acı veriyor mu? Benim ilk doğumum normaldi ama ikinciyi sezaryen düşünüyorum.abartıldığı kadar çok ac verici zor toparlanma olayları doğru mu acaba?
Tatlım kendimi iyi hissettiğim için yapabildim işimi şükür kötü hissetsem kesinlikle yapmazdım zorlamazdım arkadaşın kendine dikkat etmemiştirKizlae ben sezeryan konusunda pek fazla efelik yapilmamasi gerektigini dusunuyorum bi arkadasiminndikisleri acildi ve tekrar ameliyat oldu yani sezeryandan sonra bu kadar fastie fastir is yapmak benge dogru degil yuruyus vs ok ama cok fazla is yapmak bizim aleyhimize ben o yuzden cok dikkat ettim
Doğumdan 1 hafta sonra evi komple temizlemiştim
Aslında çok çabuk iyileştim. Spinal anestezi altında doğum yaptım. Doğumda bütün yaptıkları işlemleri hissettim ama acı duymadım sadece. Doğumdan sonra o ilk ayağa kalkışta ölüyorum sandım. Ama sonra sonra geçiyor. Benim dikişlerim göbeğimin tamamen altında kalıyor bu yüzden hava alamıyor yoksa hızlı bir şekilde iyileşti benimkiler.
Teşekkürler kızlar,bu sezaryen de şans işi galiba,hem korkuyorum hemde doğum stresi yaşamam girer çocuğumu alır çıkarım diyorum,hayırlısı.yani anladığım şu 1 hafta zorlanacağım.kızımı kucağıma alabilir miyim pekiCanım bende sezeryan oldum bende anestezinin etkisi hızlı geçti doğumdan sonra çok fazla sancım oldu sürekli inledim annem normal doğum sancısı çekiyo gibisin dedi ertesi güne kadar sancım oldu ayağa kalkmak çok zordu heryerim titremiştibide sondada canım yandı ama dayanılmayacak acılar değil 1 hafta sonra her işimi kendim yaptım bence sezeryandan sonra önemli olan sürekli hareket etmek ben hiç durmadım sürekli yürüdüm hemen toparlandım kesinlikle kişiye bağlı diye düşünüyorum bide geceler bebişi beşiğinden almak zordu dikişlerden eşim veriyodu kucağıma emzirince yerine koyuyodu
Yok yok canim bosver yine de bence yapmayalim vallahi nasil olsa yapacazTatlım kendimi iyi hissettiğim için yapabildim işimi şükür kötü hissetsem kesinlikle yapmazdım zorlamazdım arkadaşın kendine dikkat etmemiştir
Evet ilki normal Doğumdu zor geçti, bu doğumdan kalma makat çatlağım vardı,ameliyat olmak zorunda kaldım.doktor beni özellikle tembihledi birdaha normal Doğum yapmamalısın diye.makat kasları ıkınmaktan tekrar hasar görebilirmiş.ordaki kas gelişirse tekrar makat çatlağı olurmuş ve ameliyatsız geçmezmiş.ikinci ameliyat riskli gaz dışkı kaçırma problemi olur.neticede baya kuvvetli ıkınmak gerekiyor,haliyle makat geriliyor.birazda korktum açıkcası ne bilim.ikinci doğum kolay olur diyorlar ama ıkınmadan da çocuk çıkmıyor kimerhaba ilkini normal yapabilmişsisniz ne güzel. ikinci normal doğunlarda çok daha kolay olurmuş. neden sezeryan düşünüyorsun. çok mu zor geçti doğumunuz? ben iki doğum yapıtm ikiside zorunlu sezeryan oldu. ilkinde daha kolay gecti ağrısı falan. ama ikinciisnde ayni yerden ikinci kez kesildiğinden mi ne daha zor ve ağrılı geldi bana . ama sezeryanda ilk gece ağrılı olur ama ağrı kesicilerle atlatırsın. ilk yürüme biraz zorşar sonrası bir haftada toparlanırsın..ama ilk günler bebeği sana başkası vermek zorunda emzirebilmen için eğilip kalkmak zor oluyor cünkü.. buarada son hamilelğim erken doğum oldu bir hafta hastane de sancı cekerek yattım durdurmaya calıstılar ama durmadı 35. hafta sezeryan oldum. ki okada sancı cektimki normal olmasını istiyorum ama açılma hiç olmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?