2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Kakada iki kez kan gördüm. Biz devlete gittik, kan sonuçlarını aldık da daha alerji doktoruna görünmedik, biraz ileri tarihe randevu verdiler, onu bekliyoruz. Ben bu arada elden geldiğince deniyorum. Yumurta değil mesela, şu an peynir vs. yemiyorum bakalım ne olacak. Sizde durumlar nasıl?

Ben de kakada birkaç gün arayla 5-6 kez kan gördüm sanırım. Nokta şeklinde. 2haftadır süt ürünleri ve yumurta hiç yemiyorum. Bir de çikolata ve fıstık.( egzamasını artırmıştı bunlar). Sadece dana eti yemeye devam ediyordum onu da bıraktım artık 4gündür kan yok. İnşallah olmaz bir daha. Her kakayı mikroskopla inceleme seviyesindeyim şu an. Biz de devlete gitmiştik alerji testi değil de kakada parazit var mı diye test istedi ve bizim kız tabiki de kaka yapmadı. Araya haftasonu girdi eşim izin alamadı derken kaldı öyle. Şimdi memlekete geldim burada yaptıracağım bakalım. Perşembe bizim randevu da. Çok stresli bir durum ya. Bir not defterim var her gün ne yediğimi yazıyorum. İnşallah bulacağım tam olarak neye alerjisi olduğunu‍♀

Ah ah Allah tüm annelerin yardımcısı olsun

İyi geceler çok uzun zamandır yazmıyorum. Ek gıdalara başlanmış ne güzel biz daha yeni 4 aylık olduk. Ve malesef bizde de egzama artı yumurta akı alerjisi çıktı. Ben diyet yapıyorum Fındık fıstık tahin turşu baharat domates yasak. Portakal mandalina salça kakao yumurta dozunda serbest. Bazen kaşıntıdan ölüyor yavrum çok üzülüyorum. Ve şunu farkettim bazı tüylü kıyafetleri de egzama yapıyor. Deneye yanıla buluyorum. Sizin tecrübeleriniz neler

Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir? | Flash Resim şöyle bir yazı buldum mantıklı da geldi ama sormak istedim sizlerede malum google amcaya güven olmaz en güveniliri tecrübeli annelerdir
evet csnim iyi o zmn ama yigrtla karistirp yedirin doyo o zamn hic bi faydasi olmaz ama
benim kizda 4.5 aylik oldu tatriyorum bazi seyleri cok seviyi hemşire daha baslama desi ama 5 dw basalasammi karar veremeidm
senin bicirklar sadece ek mi yiyor anne sutu veriyormuşum nasil yapoyorsun

Çok geçmiş olsun canım. Ben de deneme aşamasındayım şu an. Allah yardımcın olsun. Bizde kaşıntı yapmadı egzama çok şükür. Örgü yelek gibi kadife kıyafet gibi fazla sıcak tutan şeyler artırıyor bizde de egzamayı. Krem kullanıyor musunuz egzamaya? Biz advantan diye yağlı bir pomad var onu kullanıyoruz çok hızlı iyileştiriyor. Tabii sonra tekrar ediyor ama. Bir de alerji doktoruna mı gidiyorsunuz o mu yasakladı bu saydığın gıdaları?

Alerji testi mi yaptırdınız öyle mi netleştirdiniz? Benim oğlumda da alerjik bir durum var ve neye karşı olduğunu da çözemiyorum. Alerjik besini yediğinizde nasıl tepkiler veriyor ve ne kadar zaman sonra egzama oluyor? Bizim alerji sanırım çikolatadan ama emin olamıyorum. Birde bazen kırmızı büyük döküntü ler oluyor ve 1 saat sonra kayboluyor. Fakat egzama gibi olan üstü kabuk kabuk olanlar kaybolmuyor.

Günaydın kızlar
2019 bebeklerinin sorunu alerji sanırım
Bizde de ne yese reaksiyon gösteriyor
Asitli meyveler de daha kana karısmadan gaz yapıyor cocukda
Annem eline verirdim taze soganı,dis cıkarırken kemirir rahatlardın diyo
Ben taze sogan versem isin sonu lagmana kadar gider Allah korusun
Öyle bir cekiyor cocuk gazı.
Bakliyat vs yiyemiyorum hala.
Allah beterinden saklasın ama cidden pek naZlı bebeler dogurmusuz
İnsanı cocuk büyütmek degil,bu detaylar yoruyor valla

Canım ben de ilk çikolatada fark etmiştim. Daha küçükken bile çikolatayı abarttığımda hem pişik olmuştu hem yüzü kırmızı kabarcıklar olmuştu. En son 2 hafta hiç çikolata yemeyip sonra yiyince kakasında kan görmüştüm. İlk görüşümdü o sonra 10gün boyunca ara ara tekrar etti kan. Çikolatanın içindeki neye tepki gösterdiğini bilmediğim için süt ürünleri yumurta kuruyemişi kestim. Egzamaları baya hafifledi şükür. Kakadaki mukus çok çok azaldı. Kan da inşallah bir daha olmaz diye dua ediyorum. Sen sadece çikolatayı mı kestin? Ara ara döküntüler oluyorsa içeriğinde olan ve tüketmeye devam ettiğin bir şeylere tepki oluyor diye düşündüm.

Malesef canım ya. Özellikle her şeyden çok çok sakınıp narin olsun istemiyorum ama gene de işte insan evladına hiç kıyamıyor.

Bende 2 hafta çikolatalı şeyler yemedim ve hafifledi fakat tamamen geçmedi. Sonra tekrar yedim. Kizarıklık ve egzaması arttı. Kakasında kan bir kere gördüm. Test yapıldı temiz çıktı. Evet sadece çikolatayı kestim. 1 haftadır çikolata yemiyorum ama hala aynı azalma yok. O zaman ben yumurtayı da bırakayım. Öyle devam edeyim. İnşallah böyle azalarak geçer sizinki de. Bu arada hangi doktora gidiyorsun? Büyük bir ilde olmama rağmen alerji doktoru bir tek kendi muayenesinde olan var. Devlet hastanesinde nasıl olmaz bilemiyorum. Sanırım ona gidicez. Çocuk doktorları pek dikkate almayıp alerji bölümüne gönderdi. Birde çocuk doktoru atopitik dermatit dedi besin alerjisi. Bibere karşı bile olabilir siz bulacaksınız dedi.

Teşekkür ederim hepimizin allah yardımcısı olsun Çok sıcak tutmamak gerekiyormuş evet. Advantan kullanmadım deneyelim onuda kortizonlu değil değilmi? Nerisona diye kortizonlu bir krem verdi yarım saat içinde pürüzsüz yapıyor ama ayda en fazla 3 defa kaşıntıdan duramazsa kullanabiliyorum kortizon çok zararlıymış çünkü. Nemlendirmek içinde biodermanın atopik ciltler için olan kremini günde 2 defa kullanıyorum. Dr banyo yaptığı günler 3 defa tüm vücut kullan dedi.

Evet çocuk dru teşhis koyup alerjiye yönlendirdi. Egzamayı zaten görünce teşhis etti onun dışında test yapıldı sırtına küçük iğneler batırıldı yumurta akına 3 mm lik kabardı. 5 mm üzeri kabarık oluyorsa ciddi alerji ve kesinlikle yasak oluyormuş. Bana yumurtayı direk tüketme ama yemeklerin içinde dozunda tüketebilirsin dedi. Onun dışında tahin fındık fıstık gibi yağlı kuruyemiş ler baharat domates sucuk salam turşu kesinlikle yasak. Portakal mandalina salça kakao dozunda serbest.

Çikolata olayı şöyle bazı çikolatakar dokunmuyor içinde fındık varsa dokunuyor kakao oranı fazlaysa olabiliyor. Ama en kötüsü koruyucu maddelere alerjisi varsa o testte çıkmıyor direk paketlenmiş gıdayı kesmek zorundasın. Kızımda da paketlenmiş gıdalara vardı 5 yaşında hala renklendirici olan gıdalarda devam ediyor.

Kusuyor mu reflüsü varsa reflü de alerji kaynaklı olabiliyor malesef

Canım efenin kakası birkaç günde düzelmişti kandan, mukus biraz devam etti. Şuan diyette kaçak olmadığı için kakasinda birşey olmuyor. Doktor ara ara nokta gibi olabilir sorun değil dedi. İplik gibi çizgi çizgi çıkınca yiyecekten supheleniyorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…