- 26 Nisan 2014
- 729
- 1.926
- 113
İnşallah geçer bir an önce hepimizinki canım. Ben de büyük şehirde çaresini bulamadım. 2 hastanede vardı sadece onda da önce çocuk doktorundan randevu alıyorsun gerek görürse alerji ya da gastro.ya yönlendiriyor ama gerek görmedi ne hikmetse. Alerji ihtimali üzerinde bile durmadı. Ben de memleketime geldim burada özel çocuk doktoruna götürdüm. Şikayetleri anlatıp kakasını gösterince direkt besin alerjisi dedi. 3ay diyete devam. Sonra yavaş yavaş açacağız. Alerji testi önermedi. Çok ağır alerji değil çıkmaz dedi. Bizimki de atopik dermatit var ama hafifledi diyet yaptığımdan beri.Bende 2 hafta çikolatalı şeyler yemedim ve hafifledi fakat tamamen geçmedi. Sonra tekrar yedim. Kizarıklık ve egzaması arttı. Kakasında kan bir kere gördüm. Test yapıldı temiz çıktı. Evet sadece çikolatayı kestim. 1 haftadır çikolata yemiyorum ama hala aynı azalma yok. O zaman ben yumurtayı da bırakayım. Öyle devam edeyim. İnşallah böyle azalarak geçer sizinki de. Bu arada hangi doktora gidiyorsun? Büyük bir ilde olmama rağmen alerji doktoru bir tek kendi muayenesinde olan var. Devlet hastanesinde nasıl olmaz bilemiyorum. Sanırım ona gidicez. Çocuk doktorları pek dikkate almayıp alerji bölümüne gönderdi. Birde çocuk doktoru atopitik dermatit dedi besin alerjisi. Bibere karşı bile olabilir siz bulacaksınız dedi.
Ah canım ya çok zordur kaşınması. İnşallah geçer gider bir an önceTeşekkür ederim hepimizin allah yardımcısı olsunÇok sıcak tutmamak gerekiyormuş evet. Advantan kullanmadım deneyelim onuda kortizonlu değil değilmi? Nerisona diye kortizonlu bir krem verdi yarım saat içinde pürüzsüz yapıyor ama ayda en fazla 3 defa kaşıntıdan duramazsa kullanabiliyorum kortizon çok zararlıymış çünkü. Nemlendirmek içinde biodermanın atopik ciltler için olan kremini günde 2 defa kullanıyorum. Dr banyo yaptığı günler 3 defa tüm vücut kullan dedi.
teşekkürler canım bizim hep nokta şeklinde oldu hiç şerit olmadı. En son Cuma olsu işte. Bakalım olmaz inşallah bir daha.Canım efenin kakası birkaç günde düzelmişti kandan, mukus biraz devam etti. Şuan diyette kaçak olmadığı için kakasinda birşey olmuyor. Doktor ara ara nokta gibi olabilir sorun değil dedi. İplik gibi çizgi çizgi çıkınca yiyecekten supheleniyorduk
Bugün doktorumuz demir ilacı kullanmayın dedi besin alerjisi var diye amaKızlar günaydın demir ilacini nasıl veriyorsunuz ,hemşire iki emzirme arası ver dedi bana ama ben sık emziriyorum, demir emilimini etkilememesi için nasıl yapmak lazim
Tsk ederim cnmDemir ilacına ne zaman başladıysan pekmezide verebilirsin hatta ilaç yerine sadece pekmezlede devam edebilirsin 1 çay kaşığı kadar
Teşekkür ederim hepimizin allah yardımcısı olsunÇok sıcak tutmamak gerekiyormuş evet. Advantan kullanmadım deneyelim onuda kortizonlu değil değilmi? Nerisona diye kortizonlu bir krem verdi yarım saat içinde pürüzsüz yapıyor ama ayda en fazla 3 defa kaşıntıdan duramazsa kullanabiliyorum kortizon çok zararlıymış çünkü. Nemlendirmek içinde biodermanın atopik ciltler için olan kremini günde 2 defa kullanıyorum. Dr banyo yaptığı günler 3 defa tüm vücut kullan dedi.
Evet çocuk dru teşhis koyup alerjiye yönlendirdi. Egzamayı zaten görünce teşhis etti onun dışında test yapıldı sırtına küçük iğneler batırıldı yumurta akına 3 mm lik kabardı. 5 mm üzeri kabarık oluyorsa ciddi alerji ve kesinlikle yasak oluyormuş. Bana yumurtayı direk tüketme ama yemeklerin içinde dozunda tüketebilirsin dedi. Onun dışında tahin fındık fıstık gibi yağlı kuruyemiş ler baharat domates sucuk salam turşu kesinlikle yasak. Portakal mandalina salça kakao dozunda serbest.
Çikolata olayı şöyle bazı çikolatakar dokunmuyor içinde fındık varsa dokunuyor kakao oranı fazlaysa olabiliyor. Ama en kötüsü koruyucu maddelere alerjisi varsa o testte çıkmıyor direk paketlenmiş gıdayı kesmek zorundasın. Kızımda da paketlenmiş gıdalara vardı 5 yaşında hala renklendirici olan gıdalarda devam ediyor.
[/QUOTE
Çocuk dokturu çözebilmiş ne güzel. Kaç aylıkken yapıldı deri testi ve canı yandı mı birde özelde mi yaptırdınız? Parabene alerjisi var. Sağlık ocağının verdiği d vitamininde paraben olduğu için olmuştu o mesela alerji yapmıştı. Onu bırakınca geçmişti. Bu alerji olayı çok zor. Neye olduğunu anlamak daha da çok zor. Çok aydınlatıcı bilgiler verdin. Çok teşekkür ederim.
Bizde özel çocuk dokturuna gidicez artık. Birde ben mamada veriyorum onun içindeki maddelere ya da süte alerjisi varsa nasıl yaparız hiç bilmiyorum. Mama zaten netleştirmemi engelliyor. Demir ilacını da bir sorayım. Yararlı bilgiler verdin canım teşekkür ederim. Yine gelişmeler oldukça birbirimize yazalım.İnşallah geçer bir an önce hepimizinki canım. Ben de büyük şehirde çaresini bulamadım. 2 hastanede vardı sadece onda da önce çocuk doktorundan randevu alıyorsun gerek görürse alerji ya da gastro.ya yönlendiriyor ama gerek görmedi ne hikmetse. Alerji ihtimali üzerinde bile durmadı. Ben de memleketime geldim burada özel çocuk doktoruna götürdüm. Şikayetleri anlatıp kakasını gösterince direkt besin alerjisi dedi. 3ay diyete devam. Sonra yavaş yavaş açacağız. Alerji testi önermedi. Çok ağır alerji değil çıkmaz dedi. Bizimki de atopik dermatit var ama hafifledi diyet yaptığımdan beri.
Ah canım ya çok zordur kaşınması. İnşallah geçer gider bir an önceAdvantan kortizonlu değil canım. Bİr de bugün Coresatin Panthenol diye bir krem önerdi tüm vücuda sürebilirsin dedi canım.
teşekkürler canım bizim hep nokta şeklinde oldu hiç şerit olmadı. En son Cuma olsu işte. Bakalım olmaz inşallah bir daha.
Bugün doktorumuz demir ilacı kullanmayın dedi besin alerjisi var diye ama
Mama veriyorum aradan 1 saat geçince ilacı veriyorum sonraki 1 saat emziriyorum. Yani mamayla emzirme arasinda emiyor 2 saat olmuş oluyor.Kızlar günaydın demir ilacini nasıl veriyorsunuz ,hemşire iki emzirme arası ver dedi bana ama ben sık emziriyorum, demir emilimini etkilememesi için nasıl yapmak lazim
Seninkinde kusma var mı canım. Benimki sürekli kusuyor. Birde günlük nemlendirici kullanıyor musun ya da yağ falan hangi markayı kullanıyorsun?İnşallah geçer bir an önce hepimizinki canım. Ben de büyük şehirde çaresini bulamadım. 2 hastanede vardı sadece onda da önce çocuk doktorundan randevu alıyorsun gerek görürse alerji ya da gastro.ya yönlendiriyor ama gerek görmedi ne hikmetse. Alerji ihtimali üzerinde bile durmadı. Ben de memleketime geldim burada özel çocuk doktoruna götürdüm. Şikayetleri anlatıp kakasını gösterince direkt besin alerjisi dedi. 3ay diyete devam. Sonra yavaş yavaş açacağız. Alerji testi önermedi. Çok ağır alerji değil çıkmaz dedi. Bizimki de atopik dermatit var ama hafifledi diyet yaptığımdan beri.
Ah canım ya çok zordur kaşınması. İnşallah geçer gider bir an önceAdvantan kortizonlu değil canım. Bİr de bugün Coresatin Panthenol diye bir krem önerdi tüm vücuda sürebilirsin dedi canım.
teşekkürler canım bizim hep nokta şeklinde oldu hiç şerit olmadı. En son Cuma olsu işte. Bakalım olmaz inşallah bir daha.
Bugün doktorumuz demir ilacı kullanmayın dedi besin alerjisi var diye ama
Bizde özel çocuk dokturuna gidicez artık. Birde ben mamada veriyorum onun içindeki maddelere ya da süte alerjisi varsa nasıl yaparız hiç bilmiyorum. Mama zaten netleştirmemi engelliyor. Demir ilacını da bir sorayım. Yararlı bilgiler verdin canım teşekkür ederim. Yine gelişmeler oldukça birbirimize yazalım.
Tabii mama veriyorsan ne kadar diyet yapsan da bilemezsin canım. Ona ancak alerji kesinleşirse raporlu mama veriyorlar galiba. Umarım süte yoktur alerjisi de sıkıntı yaşamazsınız.Seninkinde kusma var mı canım. Benimki sürekli kusuyor. Birde günlük nemlendirici kullanıyor musun ya da yağ falan hangi markayı kullanıyorsun?
var gibi canim evtKızlar lütfen testime Bi bakın adetime 3 gün var ikinci çizgi dağılmış gibi ben testi yaptım 5 dk bekledim sonra markete gittim geldiğimde böyleydi var mı sizce
Benim eylul 7 dogumlu çok rahat 120 içiyor hatta uzerine doymayıp emmeyw devam ediyo..bi iki saat oyalayip 120 daha yaptim dün gece..Günaydın kızlar
Mama verenler özellikle aksam mamasını kac yapıosınız?
Anne sütü de verdiğim icin gün icinde ben 120 cc yi gecmedim simdiye kadar.
Aksam 120 mama verdim yetmedi agladı 60 cc süt verdim yine yetmedi en son 90 cc mama tekrar verdim uyudu
Siz nasıl yapıosunuz
Evet dokturun mama yazması lazım. İnşallah değildir süte karşı. Bizimde kusması çok vardı doktor suya karıştırma gavisconu verdi kullanırken baya azaldı. Bitince gene aynı kusmaya başladı. Bende şampuan mustela kullanıyorum. Mustela nın ürünleri genelde güzel ve içeriği de temiz oluyor. Yağ bende kullanmıyorum losyon kullanıyorum. Pişik içinde iyi gelmişti mustela.Tabii mama veriyorsan ne kadar diyet yapsan da bilemezsin canım. Ona ancak alerji kesinleşirse raporlu mama veriyorlar galiba. Umarım süte yoktur alerjisi de sıkıntı yaşamazsınız.
Evet bizde kusma var oluk oluk kusuyor resmen. Gaviscon vermişti kesilmedi kusması. Geçen hafta 7gün kullandım sadece su şeklinde kusması gitti ama normal süt ve balgamlı gibi kusuyor halâ. Alerjiden dedi doktor ona da. Nemlendirici olarak Mustela hydra bebe kullanıyordum ama şimdi Mustelanın atopik ciltler için serisi varmış ona geçeceğim. Vücudu çok hassas hemen kızarıyor. Yağ Frei Öl kullanıyordum ama artık kullanmayı düşünmüyorum alerjili ciltlere yağ çok önerilmiyor.
Iyi seneler guzel arkadaslarim ve tatli yavrulariAllahim hepimize saglik sihhat huzur versin yeni yilda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?