2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Dene ama zaten bebekler ılk 15 gun dogum kılolarına anca ulasır yuksek kıloda doganlar hatta daha gec toparlıyor. Sarılık oglumda ıkı aya yakın gıtmedı mama baslamıstı dr sütün artana dıye baktım kolayıma gelıyor gogsum acıyor dıye emzırmıyorum ucuncu gun mamayı bıraktım on gun ıcındede sutum arttı hatta o kadar sıstıkı goguslerım aksama kadar akıyprdu ılk bı hafta fılan yoktu sutun duzene gırmesı bır ayı buluyor sabırlı olman lazım stresten kesınlıkle ızak dur ve olumlu dusun sütüm var dersen gelır. Zayıf dogdu oglum el kadar 2600 dusun daha da dusmus olabılır ılk saglıkpcagına gıttıgımızde 2800 anca olmustu maşallah sımdı kendınden once doganları yakaladı cok vermeye calısma reflu olursa kılo alması daha da zorlanacak.Ilık dusunu al hergun guzel uyu hepsı gececek altı ay pnce bızde senın gıbıydık ama telas etme olumlu ol. Hersey yoluna gırecek sutu. Cogalacak bebegın kılo alımı yoluna gırecek.

EVet ocak annesiyim daha coj yeni. Bi cozumu varsa mamaya tamamen mahkum olmadan buluyum duzene girsin en bastan ustiyorum. Surekli emziriyorum vs ama sarilikla da mucadele ederken zor oluyor
Mama kötü değil strese sokma kendini. Sadece mamayla büyüyen ağustos bebelerimiz var.
Ben de 56 gün mama takviyeli gittim.ilk 1 ay her saat emzirip 3 saatte 1 mama veriyordum. Mama ccsini git gide azalttım. Bu arada helva, boza, dereotu, humana çay, bol su, yeşillik yedim. Mochi pompa almıştım onunla her emzirmede sağım yaptırm arttırdığım sütleri mama öğünü yerine verdim.
3 aylıkken işe başladım. Dolaba süt bile attım. 1,5 aydır çalışıyorum hiç mama vermedik çok şükür. Moralini bozma. stres yapma artacaktır. Emzirme kampı notları var internette onları uygulayabilirsin. Ben yapmıştım.
Bu arada bol bol sağım yap.Özellikle geceleri. Ben yatmadan 12 gibi ve gece 3,5 gibi emzirdikten sonra sağım yapıyordum. Memelerde hiç süt bekletme. Emerken diğer tarafı sağ ki memeler ikiz uyarısı alsın.
Bi de uyku önemli. Uykunun da süte etkisi çok.

Elifakca merhaba motiliumun süt artırmak için kullanıldığını bilmiyordum şimdi sizin alıntıladıklarınızı okuyunca öğrendim. Bu ilacın şurup formunu bebeğime reflüsü için vermişti doktor. Araştırdığımda kalp ritmini bozduğunu ve ani ölüm riski olduğunu öğrendim ve vermedim.
Süt olayına gelince ben 2 ay dolana kadar ara ara mama verdim doymadığı zamanlar. 2.ay bittikten sonra hiç mama vermedim sütün çoğalması biraz zaman alıyor. Bazen 1 saat emerdi yine de ağlardı doymadığı için. İnsan kendini kötü hissediyor. Zor zamanlar. Daha çok yeni doğum yapmışsınız bol bol emzirin doymazsa arkasından mama verirsiniz, artar inşallah

Emzirme kampi yapamiyorum malesef sarilik ve agir kilo kaybi durumu var. 2 gun hastanede yatti damar yolu takviyesiyle biraz toparladi. Ben de mumkun oldukca sagip emziriyorum artar insallah Sizin adiniza cok sevindim darisi basima

Benim kizim da 2800 dogdu 15.gun hala 2600du kilo almiyor aksine veriyordu sarilik da 15ti. Mecbur mama basladik. Birakiriz insallah cok stres yapmamaya calisiyorum

Emzirme kampi yapamiyorum malesef sarilik ve agir kilo kaybi durumu var. 2 gun hastanede yatti damar yolu takviyesiyle biraz toparladi. Ben de mumkun oldukca sagip emziriyorum artar insallah Sizin adiniza cok sevindim darisi basima
Yok emzirme kampını yapma şimdi şu durumu atlatana kadar mama devam bak ben 2 ay verdim sen daha 3.haftadasın. Yılmak yok 2 ayda bile artıp düzene gidebiliyor onu demek istedim. Sarılık geçsin sen rahatla , düzelecek herşey.
Hepimiz meme yaraları, mastit, sarılık gibi durumlarla mücade ettik başlarda. 40 gün boşuna demiyorlar.

İnsallah

Ek gıdaya geçen anneler burda bebişlerimize yaptığımız tarifleride paylaşalım mı
Uc gun havuc puturlu verdim haşlayıp catalla ezip bir iki uc kasik seklinde
Elma cam rendeyle pütürlü verdim bir iki uc kasik
Yarın yogurt başlıyoruz bu ay deneme tattirma ayi olarak belirledim ben kendimce doktorları dinlemedim onlar direkt dalıyor alerji riski het çocukta var sonucta tek tek tespit etmek makul bence karistirmadan diğer ay miktar artirip öğün koyup karıştırma yapmayı hedefliyorum

Ek gıdaya geçen anneler burda bebişlerimize yaptığımız tarifleride paylaşalım mı ❤
Ben de mama sandalyesinin gelmesini bekliyordum, dun geldi basliycam artik.
Bebek Menuleri uygulamasi ve instada babyfoodfactory_ sayfasi cok guzel onun tariflerinden yararlanacagim, her gun ne verdigimizi burda yazarsak cok iyi olur ben de 3 gün kurali uygulayip tarifleri yapmaya baslicam

Selam ağustos anneleri ve tatlı bebeleri
Ek gıda için biz de gün sayıyoruz bugün meyve emziginde muz verdim sanki hep bugünü bekliyormuş gibi kemirdi
Acaba püreleri yutabilir mi diye korkuyordum onu da görmüş oldum yarın da muz deneyeceğim sonra haşlanmış havuc koymayi dusunuyorum
Hepimize kolay gelsin

Ya elde cok guzel emip kasıkta cok guzel kusuyorlar be kardes napcaz

Ben de 3 gündür elma veriyorum. Kafama göre başladım valla. Tam 5buçık aylık oldu. Bizim yediklerimize saldırıyor vermeyince ağlıyor yemek yiyemez olduk yanında. Bir de Alerji Dostu Tarifler diye bir kitap var onu aldım. Yarın gelecek oradan yapacağım. Malum bizim neye olduğunu bilmediğimiz alerjimiz var yoğurt filan veremiyorum

Eyvahlar olsun
henüz 2 3 kaşık yoğurt dışında kaşıkta deneme yapmadım
Ama moral bozmak yok eninde sonunda alisacaklar
Umarim benimki biraz cins damlalar yüzünden beyne almis kasik görünce çığlık başlıyor

Benim oğlumda meyve emziğini sevdi şükür ben korkuyordum sevmez diye malum emzik türevlerini sevdiremedik meme dahil. Ek gıdaya doktor tavsiyesi ile mı başladınız Efelihayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…