2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Uyku eğitim konusunda ben de olumsuzum askında ama artık dayanılacak gibi değil sallamaktan topuklarım sızlıyor Sallamayı bırakabilseydik bari
Diğer oğluma hiç vakit ayıramıyorum 1. Sınıf düzenli kitap okuması gerek. Ben küçükle uğraşırken garibim sürekli telefon ile oynuyor bu da vicdanen beni rahatsız ediyor
benimde saçlarım normalde dökülürdü şu an feci şekilde arttı. Kellik yok henüz

Oyyy Efe cimm ne çektin bee valla sen de iyi dayanıyorsun maşallah sana. Sen beni instadan takip ediyor musun? Ben seni bulamadım

Öğünleri katı katı veriyorsunuz yani. Peyniri elimle ezip ağzına sürüyorum bazen. Ama ekmek denemedim. Büyük oğlumda bulamaç yapardım zorla yerdi. Kilosu boyu posu çok iyiydi. Fakat şuan peynirden nefret ediyor. Yemekle arası hiç iyi değil. Sınıfın en cılızlarından Bulamaç şu an için kurtarıcı sonrası için bir çıkmaz...

Evet canm vitamin konusunda tahlil yaptırmam gerek çok yorgun ve bitkinim zaten. Bakımlar ben de de işe yaramadı. Saçlarımı kestirdim sürekli topluyorum diye. Şimdi yine evde tepemde küçük bir tavşan kuyruğu ile geziyorum asla açamıyorum saçlarımı. Memeden kesince artık. Büyük oğlumun dişi 8 aylık çıkmıştı. 6,5 aylık olduk bakalım ne zaman çıkacak.

Sadece kahvaltı öğünlerini katı veriyorum. Peyniri verirken elimle eziyorum ben de. Patates varsa yumuşak yerinden yine elimle ezip veriyorum. Şimdilik yiyor bu şekilde. Bulamaç denemişti kayınvalidem ağzına bile sürmedi

Bebjelrinize her gün yumurta yediriyormusunz kızlar ya etrafta tombik Bebrleri duyunca bana geliyorlar o kadat ek gida da veriyorum emiyor da kilo alımı çok az
hicccc de üzülmem buna. Saglikli bebek olsun yeter. Bizde de kilo alimi çok az. Doktor takmasa, ben hic takmam.
ac artik bebeğini. Değişim bir alışkanlık edindi bebek. Artik normale dön ki kisa zamanda, sonrasi sorun olmasın.

Kiloya uzulme. 7.1kg ve 67 cm iz...
1)hic dış yok. Abi de 10aylik çıkardı. Henuz beklemiyorum. 7 ay bitti...
2)uyku eğitimi denen olay, bana öğrenilmiş çaresizlik olarak geliyor. Çocuğumu o eziyete sokup psikolojisiyle oynayamam. Varsın az daha uykusuz kalayım. Oğlum da cokkk uykusuz kaldım ama vakti gelince kendi uyudu..
3)ara da gelenler geliyor. Içim daraliyor. Imdat diyorum. Vela havle deyip kaldigim yerden devam ediyprum. Bi de artik abi okuldan benim almamı istiyor. Okul uzak. Araç yok taksiden baska. Mecbur kizla yürüyerek git gel. Yemek işi zorluyor baya.
4)hic bulamac vermedim. Peynir, yumurta, reçel, tereyağ... tek tek... öğlene ya bebek tarhanası, ya sebze.. kıymalı ama.... araya meyve ve yoğurt. Yatmadan muhallebi. Isterse mama.. meme aralarda. Sutum azaldı çünkü.
5)saçlarımı saldım çayıra, ne alemdeler haberim yok.

Bebişe vermek için pastörize sütü kaynatıp içine limon suyu ve sirke kattım lor peyniri gibi oldu. Bir sürü yerde denk geldim. Siz ne düşünüyorsunuz? Deneyen var mı? Ben yarın tattırmayı düşünüyorum.

Oglum da da ben yaptim kizim da.da yapıyorum cnm peyniri. Ama ben sutu kaynatıyorum, kaynarken yoğurt ekliyorum içine, kayniyor peynir oluşuyor. Süzüp dolaba.

Soruların cvbı bende de yok
Ama biz de dün gece 1 er saat arayla uyandık,ayakta sallama,kucakta sallama,battaniyeyle kapanıs yaptık

Bebeğimin ağzına ekmek vermek falan şuan bana çok uzak geliyor. Yutamaz versem yani bence bir kaç hafta önce balkabağı çorbası ile ek gıdaya başlamıştım. Bazen pirinçle bazen patatesle yapıyordum. Çok severek yiyordu. Yoğurt veremiyorum çünkü alerjisi var ama onun da tadını sevmişti. Bugünlerdeyse ne versem ağzını kilitlemeye başladı çeşit çeşit şeyler yapıyorum ama yok kesinlikle yemiyor. Sadece anne sütü devam ediyoruz. Yine diş çıkarma dönemine girdiğinden şüpheleniyorum. Umarım ondandır yemek yememesi...

1)5 buçuk aylıkken iki alt kişi aynı anda çıktılar pat diye
2) sallayarak uyutuyordum. Şimdi emerek bazende kendi uyuyor. Uykusunun geldiği zamanı iyi gözlemlemek gerekiyor.
3) Allah kolaylık versin. Bir tane bebek yetiyor şuan :))
4)sebze çorbası yapmak kolay aslında 3 sebzeyi koy haşlansın blenderdan çek tamam işte. Güzel uygulamalar var onları indirebilirsin ( gurme bebek gibi)
5) topak topak dökülüyordu. Kel kalacağım sandım o kadar dökülüyordu. Demir ilacı kullanmaya başladım bir ayda toparladı. Birde argan yağı kullanmaya başladım. Bir araştır derim.
Sende bal kuzunu kokla benim yerime :)

Sizinde mi alerjisi var? Neye karşı olduğunu anlayabildin mi? Sen diyet yapıyor musun?

Kızlar bir öğünde yaptığınız çorba yada muhallebi v.s diyelim ki o an yemek istemedi ,saklayıp bir iki saat sonra veriyor musunuz

arkadaşlarım merhaba,
bebegim dogduktan sonra yazabildim mi inanın hatırlamıyorum.
saglıklı bir kız bebegim oldu,
çok sıkıntılı bir gebelikti malumunuz,
cok zorlu bir ameliyatla bebegime 35. haftada kavustum.
yogun bakım süreci oldu haliyle.
prematüre.

sonrasında siddetli bir postpartum. asırı siddetli. oyle ki sabah aglamaya baslama, ertesi sabaha kadar. gecti mi, yeni yeni kafamı toparlıyorum. o da sanırım. arada yokluyor hala.

kızcagızım dünyanın en güzel bebegi:) iyi ki dogurmusum:)

sizleri çok merak ediyorum. iclalciğim kalp kalp.

ankaradaki arkadasım, yaslarımız yakındı, seninde ikinci bebegindi, ya hafızam cok üzüyor beni affola kullanıcı isimleri gitti kafamdan.

ilk bebegine gebe sevgili motor sever arkadasım? mutlu bebek olacaktı adı? tatil planın vardı lohusayken hatta? çıkabildin mi?

almanyadaki cok bıcır bıcır konusan arkadas? nasılsınız? sizin de ilk bebekti?

hastanede yatan bir arkadascagızımız vardı nasıl acaba? korkarak yazıyorum...

japonya, bir de japonya vardı forumumuzda?

yüksek lisans yapan arkadasım?

bir de doktara yapan vardı?

yazacagım yine. bankacı geldi. yarım çalışmadan faydalanıyorum. hep iki arada bir derede. bakınız: üç cocuk annesi çalışan kadın olmak.

Sizinde mi alerjisi var? Neye karşı olduğunu anlayabildin mi? Sen diyet yapıyor musun?
Ek gıdaya geçmeden önce tahine alerjisi olduğunu keşfetmiştim. Onu yiyince kakasında kan çıkıyordu. Susam ve tahin yemeyi kestim. Sütten de şüpheleniyordum. Yanaklarında dermatit oluyordu. Ama diyet falan yapmadım. Ek gıdaya geçince yoğurt denedik ve tüm yüzü kızardı. Öylelikle anlamış olduk.

İyi olmanıza cok sevindim canim inan seni çok merak ediyorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…