Tebrikler gözün aydın sağlıkla gelsin minik kızın
Benim oğlum Umut deniz 12 yaşına girmek üzere. Evde ona hep deniz deriz. Ancak okulda umutu tercih ediyor. Öyle olmasını sevdiğini söylüyor. Karışıklık da olmuyor. Halinden çok memnun iki ismini de sevdiği için farklı ortamlarda ikisini de kullanmak hoşuna gidiyormuş öyle açıklıyor durumu. Ben iki isim koyduğuma hiç pişman olmadım. Ancak tercih meselesi tabi. Bence eğer hoşuna gidiyorsa hiç düşünme iki isim koy gitsin. Tarihe iz bırakmış pek çok kişi iki isimli benim hep dikkatimi çekmiştir bu.[/QUOTE dusuncem bunuda çocuğun birini seçmesi de çok mantıklı zaten
Tabiki de farklı çıkardı. Burun kemiğinin görünmemiş olması riski artırıyor. Eğer göründüyse risk baya düşerdi emin ol.Böyle bir sonuçla karsilasacagim hiç aklıma gelmemişti.. insan başına gelmeden anlamazmış ya..bilseydim hiç test yaptırmadan bu testi yatırırdım direk..birde bugün bi laboratuvara görüştük hastane çıkışı sonucu incelerken burada burnuyla alakalı bisey yazılmamış dedi..goremedi mi diye sordu dedim kendi dr um gördü ama perinatolok hiç yorum yapmadı devlet hastanesi olduğu için ultrason gore yorum yapmıyoruz dedi..eğer buraya burnu nu not dusseydi değerler daha farklı çıkardı dedi..
Canım içini ferah tut ben ilk çocuğumda risk grubundaydım. Amniyon sentez yaptırdım hiç bir şey çıkmadı şuan yine hamileyim ama test bile yaptırmayacağım. Anne yaşı 30 üstü ise risk fazla çıkıyor zaten canını hiç sıkma her şey çok güzel olur inşallahBöyle bir sonuçla karsilasacagim hiç aklıma gelmemişti.. insan başına gelmeden anlamazmış ya..bilseydim hiç test yaptırmadan bu testi yatırırdım direk..birde bugün bi laboratuvara görüştük hastane çıkışı sonucu incelerken burada burnuyla alakalı bisey yazılmamış dedi..goremedi mi diye sordu dedim kendi dr um gördü ama perinatolok hiç yorum yapmadı devlet hastanesi olduğu için ultrason gore yorum yapmıyoruz dedi..eğer buraya burnu nu not dusseydi değerler daha farklı çıkardı dedi..
Kombine risk 74/1 diğeri de 50/1 cıktı cnm.Kombine riskin kaç çıktı maddi durum zorlamayacaksa dna testini yaptır. Ben de orta riskli çıktım o yüzden haftaya 4lü yaptırıcm onun sonucuna göre dna Testi isteyeceğim. Risk kaç olursa olsun o senin bebeğin olmayabilir biliyorsun sakinleşmeye çalış Herşey Allahtan
Canım ben çok şiddetli diş ağrısı yaşıyorum. Ağrımayan günüm yok diyebilirim. En iyi ihtimalle hep bir sızı oluyor diş etlerimde. 2 tane yirmilik dişim kırık yemek yerken inanılmaz zorlanıyorum. Ciddi ağrı yapıyor onun dışında iki çürümüş dişim daha var. Ağrı başladığı an dişlerimi fırçalıyorum baya hafifletiyor ağrıyı. Eğer ilerlerse sarımsak sürüyorum diş etlerime bu da baya işe yarıyor. Doktorum 35. Haftaya kadar diş tedavisi önermiyoruz dedi. 35. Haftaya kadar bekledikten sonra doğumu beklerim dedim bende :) tatlı yiyecekler az tüketmeye çalış. Fırçalamayı ihmal etme ve tuzlu gargara yap mutlaka. Böyle böyle idare edicez artık.diş ağrısı çeken varmı benm kaç gündür köküne kadar ağrı giriyor eski dolgum olan dişim ağrıyor yanlarindakine bile ağrı atıyor dayanamadım çarşamba dişçiye gitcem umarım sıkıntı olmaz tedavi yapabilir
Burun çıkıntısı ni gören dr un ölçtüğü 1,2 perinatologun ölçtüğü 1.7 cikmistiTabiki de farklı çıkardı. Burun kemiğinin görünmemiş olması riski artırıyor. Eğer göründüyse risk baya düşerdi emin ol.
Ense kalınlığı arttıkça risk de artıyor. Ya da serbest beta hcg yükseldikçe risk artıyor vs vs. Sizin ense kalınlığı ne kadardı?
Selam kızlar..dr dan geldin hayırlı haberlerle gelemedim malesef.perinatolok en riskli grupta sin sonucun kötü dedi.ama bu demek değil ki senin bebeğin sağlıksız anlamına gelmiyor ama riskli grupta sin bu durumda sana önereceğim iki seçenek var dedi Amniyosentez yada kan vermek..Amniyosentez in binde birde olsa riski var dedi karar verirsen 3 hafta sonra yapılacak sonuçta 1 ay sonra çıkacak toplamda 2 ay dedi sonuçlanması..ama kan verirsen şuan istediğin yerde verebilirsin sonuçlar da 15 günde eline ulaşır dedi karar senin dedi.boyle durumlarda bizim yapabileceğimiz tek şey bu seçenekleri size sunmak kararı siz vereceksiniz dedi.bende amniyosentez riskine girmek istemedim açıkçası o yüzden kan vermeye karar verdik..şuan eşim araştırıyor nerede verebiliriz diye uğraşacak hiç halim kalmadı çünkü benim resmen dibe vurmuş durumdayım..hayırlısıyla yarın kan vericez..dilerim rabbimden hayırlı sonuçlar çıkar..su geçirdim 3 gün 30 yıl gibi oldu bana
Siz böyle dedikçe o kadar heyecanlanıyorum kiii :)Ama bebeğin ilk ağladığı o an varya onu görünce herşey bitiyo sırf o an için uyanık kalınır bence
Çok tşk ederim canim sanım ayarladım nerde yapılacağını ama bi aksilik çıkarsa ulaşırım sana tekrarÇok üzüldüm istanbuldaysanız doktorum bana nifty testi için bir numara vermişti size gönderebilirim. Allahım inşallah iyi çıkar bana iyi çıkacakmış gibi geliyor zaten de, insanın gönlü yoruluyor bu arada. İçinizi ferah tutun dualarımızla yanınızdayız
Arkadaşım bu gün kaç dr ve kaç labaratuvarla görustuysem hepsi de 3 ve 4 lü testin daha yanıltıcı olduğunu söyledi.. en iyisi ikili testmis bunda oran yüzde 70 çıkıyorsa diğerlerinde doğruluk oranı daha düşük oluyormuş bilgine.bence ona vereceğin parayı dna ya ver en azından kesin sonuç.. az önce de yazdım ankara ve izmirde devlet karsiliyormusKombine riskin kaç çıktı maddi durum zorlamayacaksa dna testini yaptır. Ben de orta riskli çıktım o yüzden haftaya 4lü yaptırıcm onun sonucuna göre dna Testi isteyeceğim. Risk kaç olursa olsun o senin bebeğin olmayabilir biliyorsun sakinleşmeye çalış Herşey Allahtan
sağol canım aynen diş temizligime daha dikkat etmeye başladım başlarda macundan midem bulanırdi şimdi bulantilar geçti derken dış başladı.diş eti olsa bi sekilde rahatlar dis agri yapiyo bakalım doktor tedavi yapmazsa sabretcem gittiği yere kadarCanım ben çok şiddetli diş ağrısı yaşıyorum. Ağrımayan günüm yok diyebilirim. En iyi ihtimalle hep bir sızı oluyor diş etlerimde. 2 tane yirmilik dişim kırık yemek yerken inanılmaz zorlanıyorum. Ciddi ağrı yapıyor onun dışında iki çürümüş dişim daha var. Ağrı başladığı an dişlerimi fırçalıyorum baya hafifletiyor ağrıyı. Eğer ilerlerse sarımsak sürüyorum diş etlerime bu da baya işe yarıyor. Doktorum 35. Haftaya kadar diş tedavisi önermiyoruz dedi. 35. Haftaya kadar bekledikten sonra doğumu beklerim dedim bende :) tatlı yiyecekler az tüketmeye çalış. Fırçalamayı ihmal etme ve tuzlu gargara yap mutlaka. Böyle böyle idare edicez artık.
Benim dişim,dis etlerim ve malesef 20 lik dişim ağrıyor Cerrahi çekim olacak antibiyotik kullandım Geçmiyor çürükleri yapacak ama cerrahi işi zor olan kısım doktorum hatta perinatalog falan izin verdi Ben 40 haftaya dek dayanamam mümkün değil geceleri ağlar oldum Yarın dis randevum var En yakın zamanda da 20 lik çekim insan gibi yemek yemeyi özledimsağol canım aynen diş temizligime daha dikkat etmeye başladım başlarda macundan midem bulanırdi şimdi bulantilar geçti derken dış başladı.diş eti olsa bi sekilde rahatlar dis agri yapiyo bakalım doktor tedavi yapmazsa sabretcem gittiği yere kadar
Progestan kullanıyomusunuz? Progestan yüksekliği de diş ağrısı yapıyoBenim dişim,dis etlerim ve malesef 20 lik dişim ağrıyor Cerrahi çekim olacak antibiyotik kullandım Geçmiyor çürükleri yapacak ama cerrahi işi zor olan kısım doktorum hatta perinatalog falan izin verdi Ben 40 haftaya dek dayanamam mümkün değil geceleri ağlar oldum Yarın dis randevum var En yakın zamanda da 20 lik çekim insan gibi yemek yemeyi özledim
15 gün kullandım 2 haftadır kullanmıyorum. Yok baya çürümüş dişler gebelik etkilemişProgestan kullanıyomusunuz? Progestan yüksekliği de diş ağrısı yapıyo
Bnm bi ara dışım çok ağırdı suandada kırık bi dışım var geçici dolguyla duruyorum kaplama yapılması lazım doktorum ilk üç ay birşey yapamiyoz ama 2. Üç ay işlem yapılabiliyor demiştisağol canım aynen diş temizligime daha dikkat etmeye başladım başlarda macundan midem bulanırdi şimdi bulantilar geçti derken dış başladı.diş eti olsa bi sekilde rahatlar dis agri yapiyo bakalım doktor tedavi yapmazsa sabretcem gittiği yere kadar
Bana epidural çok korkunç geliyor. Ben mümkünse yine genel anestezi isterim. Gözlerim açıkken ve ne yaptıklarını bilirken sakin kalamam. Tebrik ederim seni ben hayal bile edemiyorum
Hiç korkmayın çok güzel bir duygu. Zaten ilk başta bebeği görecek olmanın heyecanı var o yüzden hiç bir şey anlamıyorsunuz. Sizinle konuşuyorlar zaten. Ben de doktor çok tatlı bir kızın var demişti. Sonra dabende genel anestezi istemiştim doktor bana dönüp ölüp tekrarmı dirilmek istiyorsun demişti.bende korkarım ama dedim seruma sakinleştirici koyarız dediler.sohbet ederken bi baktın doktor çıkarmış bana gösteriyor oğlumu .çok güzel bir andı ömrüm boyunca unutamam o anı.dikişerim atılırken oğlumu giydirdi hemşire izledim hep odaya çıkarırken yanağıma dayadı pamuk gibi tenini sütün gelsin hemen dedi .hemende sütüm geldi çok şükür .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?