2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

bence çok doğru noktaya temas etmişsin :) bebekken anlamadığı bir yaşta yapılması tamam ama, 5 -10 yaşlarında cinsel kimlikleri oturmuşken sünnet oldukları ve sünnet düğünü yapıldığında çocukta travmalara sebep olabilir. onun canı yanarken millet göbek atıyor mesela.. Ayrıca cinsel kimlik açısından sıkıntı yaratıyor. çocuk cinsel organının çok önemli bir şey olduğu, erkek olmanın çok önemli olduğu mesajını alıyor.. bu da tahmin edersiniz ki büyürken kadınlara çok da değer vermemesine yol açıyor.

Ben regl oldugumda annem bana cok istedigim bir seyi hediye olarak almisti artik genc kiz oldun diye eger cocuga buyuk oldugunu anlatmaksa mesele oyle bir sey yapilabilir yani cocuk icin sunnet yerine o gun bir lunapark yapilsa o cocuk 5 kat eglencek taki toreninde cocuk iyice uyumustu acidigimi hatirliyorum

gecmis olsun seymacıgım. Simran_

cumleten gunaydınlar,

ben yalnız kalmaktan epey korkmustum lohusayken. hatta soyle soyleyeyim kvalidem yarı kırkım cıkınca bizden kendi evine gitmisti. 20 gunluk anne idim, esim ise gidince hungur hungur aglamıstım. wc'ye girememistim, ben wc'deyken kızıma bir sey olur diye cok korkmustum. apar topar hem esimi hem kvalidemi aramıs ikisinide geri cagırmıstım.

sonra ikinciye anne oldum tam 13 ay sonra,

simdi ucuncuye anne olacagım,

su an tecrubeli, hic olmadı kadar disi ve guclu hissediyorum kendimi, ama lohusayken fikirlerim degisir mi bakın asla ve asla emin olamıyorum!

her seye karsı hazırlıklı olmak gerek zira. cunku bircogunuz gibi evime kimseyi kabul etmeyecegim demistim ilk gebeligimde (hatta ukala ukala yenidogan evine girebilecek mikroplarla alakalı verdigim nutuklar gelir aklıma); lakin daha hastanedeyken nolur beni yalnız bırakmayın diye yalvardıgımı biliyorum yakınlarıma:) erken dogmustu kızım ve cok ama cok korkak bir yeni anne idim:)

oyle iste arkadaslar,
gunumuz guzel gecsin dilerim.

Günaydın kızlar
Çok geçmiş olsun canm inşAllah tez zamanda iyileşirsin. Maalesef devlet hastanelerinin bir çoğunda durum aynı paran varsa özelde prensesler gibi muamele görüyorsun. Devlette ben sancı yüzünden bağırırken ağzına vurulan kadınları duydum. Çocuğu Yaparken iyiydi cümlelerini duydum. 4 yıl devlet hastanesinde çalıştım çok şeylere şahit oldum. Dilerim zamanla düzelir. Herkes eşit şartlarda muamele görür.
Dün yazılmıştı memur ve özel de çalışan kadının süt izni hakkıyla ilgili. Kesinlikle katılıyorum anne, annedir ayrım yapılamaz herkesin yavrusuna bakması gereken zaman dilimi, şartları aynı olmalı..

bir arkadasım su kuyusu actırdı sunnet icin. satafatlı sunnet dugunu yerine. cok takdir etmistim. allah gonlumden geceni biliyor, dilerim bana da nasip olur. ogluma cemiyet yapmadım henuz zira.

Kızlar annem sizlere ömür. Kayınvalide çok yaşlandı büyük kızı ile kalıyor yürümekte hareketlerde zorlanıyor. Yaz tatili olduğu için eşim evde olacak sadece ona güveniyorum. Ben kimsem yok diye endişe ediyordum ama şimdi sizi okuyunca öyle sizinki gibi olması da zor gerçekten. Ay doğurmak değil de bu tarz stresler geriyor insanı. Kv oğlumda çok destek olmuştu annem hastaydı o zamanlar. Her gün gelse diye camlarda yolunu gözlerdim. Şimdi nasıl olacak bakalım. Öyle ya da böyle geçip gidecek. Tıpkı bulantılarımız ağrılarımız gibi. Öyle düşünün.
Bu arada öyle kv olsa hiç çekmem gibi şeyler yazanlar için söylüyorum. Öyle her sinir bozucu insana rest çekerek yürümüyor ki bu işler. Keşke herkes düzgün olsa ama olmuyor işte. Öyle tavsiyeler vermek de çok doğru değil diye düşünüyorum. Hayat herkese farklı yükler yüklüyor kimsenin hayatı mükemmel değil pire için yorgan yakmak da çözüm değil.

basın sagolsun canım, bende annemi cok erken yasta henuz evlenmeden kaybettim. bir de ustune yıllarca anne olamadım ben bir aglayayıp geleyim

simdi nasıl sukretmeyeyim halime. bin sukur, hep sukur, cok sukur.

bence psikopatca degil cnm. dugun yapmak isteyen annelere saygim sonsuz. ama ben de sadece sunnetini yaptiracagim. dugun vs yok. ben de cinsel organina anlam yuklenmesini, kendini ustun varlik olarak dusunmesini istemiyorum cunku. bir de elaleme o kadar parayi harcayana kadar egitimine harcarim diyorum.
dogar dogmaz ne guzel yaptiracaktim ama dr yuzunden kaldik. cocuk sunnet oldugunu bilecekmis. ah kadam keske dinlemeseydim cahillik o an ki iste. simdi mecbur 6 yas sonrasina yoksa. 3-6 yas arasinda yapildiginda cocugun cinsel kimlik olusma yasi oldugu icin kendisinin cezalandirildigini saniyormus. sebebini de anlayamadigi icin ileri de cinsel islev bozukluklari, davranis sorunlari vs olabiliyormus.
Günaydın yine grip oldum evde yatıyorum iki gündür. Burun tikanikligindan nefes alamıyorum
gecmis olsun canim

Allah rahmet eylesin canim.
benim de annem hasta. ne yazik ki kv, onu kullaniyor. o hasta kalmasin biz kalacagiz diye (esiyle yani)...kismet bakalim. insallah bu kez gonlume gore olur.

Simdi bu çocuk okula baslayinca ders calistirabilmek icin benim de ders calismam gerekecek.
Akşam akşam aklıma gelen şeyler
Sorma ya dün İngilizce çalıştık oğlumla. Ödevler sınavlar bitmiyor bir türlü. Benim eşek de kendi başına asla çalışmıyor. Sen alıştırmışsındır demeyin yaşamayan bilemiyor çocuğun mizacı çok önemli. Belki karnımızdakiler kendi çalışan bizi darlamayan bebek olurlar. Ben bir oğlum doğduğunda bir de okula başladığında çok zorlandığımı düşünüyorum hep.

Ben oğlumu 3 aylık iken sünnet ettirmiştim. İyi ki zamanında karar vermişim şimdi daha zor olurdu. Kısmetse şimdi oğlumuda 3 aylıkken yaptırmayı düşünüyorum. Tam karar vermedm, ama büyük ihtimal bebek 2 yaş civarı olunca, cemiyeti Ramazan ayında, iftar yemeği olarak yapmak gibi bir düşüncem var inşAllah nasip olur.

Günaydınlar.
Yasin ve dua kitapları artık her mevlutte, okumalarda dağıtılıyor, sinemist57 dediği gibi elde kalma olasılığı yüksek.
Ben hastane odası ve mevlut için tek tip hediye dağıtmayı planlıyorum, bir kerede alırım çıkar aradan, iki farklı masraf yapmak istemiyorum, bir defa alayım tam alayım diye düşünüyorum. Ömür boyu saklanılacak bir şey değil de kullanılabilecek bir şey olsun istiyorum, sabun, sukulent, mum, not defteri, koku vs.
Eve ziyarete gelecekle mevlude gelecek kişiler farklı olacak bende. Aynı kişiler olursa da iki defa alsın artık :)

Çok geçmiş olsun canım ya. Gerçekten ben de internette devlet hastanelerinin Doğum kısmına ait yorumlarda hep bunları okudum. O yüzden hiç güvemem ama özel ile anlaştım. İnşallah ciddi bir şey değildir merak etme ciddi olsa tahlillerde vs çıkardı. Belki üşütmüş olabilirsin.

ben oglum da mevlut yapmadim cnm. kizima da yapmayacagim. annem kuran okumustu bebegim eve gelince yine oyle yaparim kismetse. ama hediye hazirlamistim...
simdi de bakiyorum. kiz cocugu belki diye ama aynalar da hosuma gitti. canta da tasinabilir boyutta olanlar. ya da sabun yapacagiz kardesim arkadasiyla. melek kanatli bebek kalibi varmis elinde. ama daha bakiyorum ne hediye edilir diye

Ben oğlumu 8 yaşında sünnet yaptırdım. Düğün vs olmadı Mevlüt yaptık aile arasında ama ben de çok karşıyım bu olaya. Evladım nasıl üzüldü anlatamam. Çocuk koşup oynayıp bisiklete binerken hop birden 10 gün boyunca dikkat isteyen hasta psikolojisine girdi. Çok travmatik bir şey. Üstelik erkek çocukları pipiyi kaybetmekten çok korkuyor öyle bir psikolojik yapıları var. Eski hali daha iyiydi ben eski pipimi istiyorum diye günlerce ağladı. Çok üzüldüm ben de. Şimdi komik tabi ama bence bebekken yaptırmak en mantıklısı. Öyle erkek oldun yok şehzade oldun vs zaten çok tuhaf bence. Seni acıttık ama şehsade ol diye acıttık anlamında herhalde çocuğa gaz verme amaçlı. Erkek olmak ise yani Avcı toplayıcı dönemde değiliz neticede erk olmanın çok da bir havası kalmadı ki:).

basın sagolsun canım, bende annemi cok erken yasta henuz evlenmeden kaybettim. bir de ustune yıllarca anne olamadım ben bir aglayayıp geleyim

simdi nasıl sukretmeyeyim halime. bin sukur, hep sukur, cok sukur.
Canım ya ağlatmak istemedim özür dilerim. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Biz de anneyiz artık çok şükür ki. İnsanın başına her şey geliyor işte hayat böyle bir yer ama önemli olan sahip olduklarımız ile mutlu olup şükretmek. Bazen üzülsek de ben hep çok şanslı hissediyorum kendimi. Allah ne çok yardım etti bakıyorum da. Ne güzellikler nasip ediyor. Allah sağlıkla bebeklerimizi büyütmeyi, büyürlerken sağlıkla yanlarında olabilmeyi nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…