Valla erkek annesiyim ama hic sunnet hevesim yok ya. Tibbi bir girisimi neden kutluyoruz onu da anlamadim. Cocugun acisindan bakiyorum olaya hic umursamadigi insanlar hic umursamadiklari bir olay icin oooooh sabahlar olmasin modunda dans ediyor. En son sunnete gittigimde cocuga sehzade kiyafeti giydirmisler 4 kisi omuzlarinda bir taht ile getirdiler. Dedim bugun sehzadesin yarin koltuga visne suyu doktun diye annen popona terlikle vuruyor sonra neden psikopat bir millet olduk. Bu vurma meselesi tamamen espri ama biraz oyle oluyor yani tabi bunlar benim psikopat dusuncelerim
Ben regl oldugumda annem bana cok istedigim bir seyi hediye olarak almisti artik genc kiz oldun diye eger cocuga buyuk oldugunu anlatmaksa mesele oyle bir sey yapilabilir yani cocuk icin sunnet yerine o gun bir lunapark yapilsa o cocuk 5 kat eglencek taki toreninde cocuk iyice uyumustu acidigimi hatirliyorumbence çok doğru noktaya temas etmişsin :) bebekken anlamadığı bir yaşta yapılması tamam ama, 5 -10 yaşlarında cinsel kimlikleri oturmuşken sünnet oldukları ve sünnet düğünü yapıldığında çocukta travmalara sebep olabilir. onun canı yanarken millet göbek atıyor mesela.. Ayrıca cinsel kimlik açısından sıkıntı yaratıyor. çocuk cinsel organının çok önemli bir şey olduğu, erkek olmanın çok önemli olduğu mesajını alıyor.. bu da tahmin edersiniz ki büyürken kadınlara çok da değer vermemesine yol açıyor.
Günaydın yine grip oldum evde yatıyorum iki gündür. Burun tikanikligindan nefes alamıyorum
Çok geçmiş olsun canm inşAllah tez zamanda iyileşirsin. Maalesef devlet hastanelerinin bir çoğunda durum aynı paran varsa özelde prensesler gibi muamele görüyorsun. Devlette ben sancı yüzünden bağırırken ağzına vurulan kadınları duydum. Çocuğu Yaparken iyiydi cümlelerini duydum. 4 yıl devlet hastanesinde çalıştım çok şeylere şahit oldum. Dilerim zamanla düzelir. Herkes eşit şartlarda muamele görür.Berbat bir gece geçirdim. Akşam 6 gibi karnımın sağ tarafına şiddetli bir ağrı girdi. 1-2 saat bekledim belki geçer diye ama iyice şiddetlendi. Eşim şehir dışında annem bende kalıyor ama kaza geçirdi kaburgası kırık ne yapacağımı şaşırdım. Görümcemleri aradım gelip aldılar hastaneye gittik eğitim araştırma iyi olur dediler detaylı bakılır. Allahım rezalet. Gördüklerime inanamadım. Tahlil verdim, serum taktılar sonra doğumhaneye yönlendirdiler. İçeri asla kimseyi almıyorlar tek giriyorsun. Öyle rezil bir yer ki. İnsana böcek muamelesi yapıyorlar. Sancısı var kadının doğumu gelmiş azarlıyor doğum böyle bişey ne bekliyordun bağırmakla olmaz vs neler diyolar. Küçücük bir oda ve muayene edecekleri herkese soyunup alttan muayene için hazırlanmalarını söylüyorlar. Küçücük perde yetmiyor herkes herkesi öylece görüyor. 1 buçuk saate yakın orda öylece dehşetle olanı biteni izledim. Iki tane Suriyeli vardı doğum için gelen öyle kötü davrandılar ki onlara size tarif bile edemem insanlığımdan utandım. Psikolojim yerle bir oldu muayene oldum doğumhaneden çıktığım an sinirlerim boşaldı başladım ağlamaya. Akşam 8de gittik hastaneye yaklaşık 1 saat önce geldik eve. Böbrekte taş yada kumdan şüphelendiler ama tahliller temiz çıktı bebekte gayet iyi ama ağrımın sebebini bilmiyorum bişey söylemediler. Zaten bende ağrıyı düşünecek hal de kalmadı. Hala ağrım var bakalım hayırlısı sabah ola hayrola.. İnşallah geçer.
Ben regl oldugumda annem bana cok istedigim bir seyi hediye olarak almisti artik genc kiz oldun diye eger cocuga buyuk oldugunu anlatmaksa mesele oyle bir sey yapilabilir yani cocuk icin sunnet yerine o gun bir lunapark yapilsa o cocuk 5 kat eglencek taki toreninde cocuk iyice uyumustu acidigimi hatirliyorum
Sagol canim teşekkürlergecmis olsun cancagızım. dikkat et kendine.
Kızlar annem sizlere ömür. Kayınvalide çok yaşlandı büyük kızı ile kalıyor yürümekte hareketlerde zorlanıyor. Yaz tatili olduğu için eşim evde olacak sadece ona güveniyorum. Ben kimsem yok diye endişe ediyordum ama şimdi sizi okuyunca öyle sizinki gibi olması da zor gerçekten. Ay doğurmak değil de bu tarz stresler geriyor insanı. Kv oğlumda çok destek olmuştu annem hastaydı o zamanlar. Her gün gelse diye camlarda yolunu gözlerdim. Şimdi nasıl olacak bakalım. Öyle ya da böyle geçip gidecek. Tıpkı bulantılarımız ağrılarımız gibi. Öyle düşünün.simdiden stres sardi ama umarim aynisi olmaz. kayinpeder bile 8gun geceye kadar cikmadi evden. sonunda enzirirken ne var ne yok gordu yani.. dümbüllu gibi gezip durdugu icin. esime dedim sonunda gelmedj babasi ama o da olay oldu.
benim kv anlayisizdir. hersey kendi istedigi olsun ister. okumak cahilligi alir .... bakidir diye sevdigim bir soz var. tam onu yasatiyor sagolsun. okumus calismis emekli kadin bunu yapan. ama insanlik lazim iste. belki ilk bebegimi kaybettigimde beni suclamasaydi bu kadar da tepkili olmazdim. bizim olaylarimiz farkli. annemle kalmak istedim onun yuzunden 1 gece bile kalamadim. hemen olay cikarir. ya faleket baski hissediyrm uzerimde.
sorma cnm. bana her gelen esli geldi. kadin erkek. abartmiyrm eve geldim 5 dk sonra geldiler. gelen bi daha geldi. oysa kayinvalidem sehrin bir ucu ben bir ucu. yani mesafe fark etmiyr.
Kızlar annem sizlere ömür. Kayınvalide çok yaşlandı büyük kızı ile kalıyor yürümekte hareketlerde zorlanıyor. Yaz tatili olduğu için eşim evde olacak sadece ona güveniyorum. Ben kimsem yok diye endişe ediyordum ama şimdi sizi okuyunca öyle sizinki gibi olması da zor gerçekten. Ay doğurmak değil de bu tarz stresler geriyor insanı. Kv oğlumda çok destek olmuştu annem hastaydı o zamanlar. Her gün gelse diye camlarda yolunu gözlerdim. Şimdi nasıl olacak bakalım. Öyle ya da böyle geçip gidecek. Tıpkı bulantılarımız ağrılarımız gibi. Öyle düşünün.
Bu arada öyle kv olsa hiç çekmem gibi şeyler yazanlar için söylüyorum. Öyle her sinir bozucu insana rest çekerek yürümüyor ki bu işler. Keşke herkes düzgün olsa ama olmuyor işte. Öyle tavsiyeler vermek de çok doğru değil diye düşünüyorum. Hayat herkese farklı yükler yüklüyor kimsenin hayatı mükemmel değil pire için yorgan yakmak da çözüm değil.
bence psikopatca degil cnm. dugun yapmak isteyen annelere saygim sonsuz. ama ben de sadece sunnetini yaptiracagim. dugun vs yok. ben de cinsel organina anlam yuklenmesini, kendini ustun varlik olarak dusunmesini istemiyorum cunku. bir de elaleme o kadar parayi harcayana kadar egitimine harcarim diyorum.Valla erkek annesiyim ama hic sunnet hevesim yok ya. Tibbi bir girisimi neden kutluyoruz onu da anlamadim. Cocugun acisindan bakiyorum olaya hic umursamadigi insanlar hic umursamadiklari bir olay icin oooooh sabahlar olmasin modunda dans ediyor. En son sunnete gittigimde cocuga sehzade kiyafeti giydirmisler 4 kisi omuzlarinda bir taht ile getirdiler. Dedim bugun sehzadesin yarin koltuga visne suyu doktun diye annen popona terlikle vuruyor sonra neden psikopat bir millet olduk. Bu vurma meselesi tamamen espri ama biraz oyle oluyor yani tabi bunlar benim psikopat dusuncelerim
gecmis olsun canimGünaydın yine grip oldum evde yatıyorum iki gündür. Burun tikanikligindan nefes alamıyorum
Allah rahmet eylesin canim.Kızlar annem sizlere ömür. Kayınvalide çok yaşlandı büyük kızı ile kalıyor yürümekte hareketlerde zorlanıyor. Yaz tatili olduğu için eşim evde olacak sadece ona güveniyorum. Ben kimsem yok diye endişe ediyordum ama şimdi sizi okuyunca öyle sizinki gibi olması da zor gerçekten. Ay doğurmak değil de bu tarz stresler geriyor insanı. Kv oğlumda çok destek olmuştu annem hastaydı o zamanlar. Her gün gelse diye camlarda yolunu gözlerdim. Şimdi nasıl olacak bakalım. Öyle ya da böyle geçip gidecek. Tıpkı bulantılarımız ağrılarımız gibi. Öyle düşünün.
Bu arada öyle kv olsa hiç çekmem gibi şeyler yazanlar için söylüyorum. Öyle her sinir bozucu insana rest çekerek yürümüyor ki bu işler. Keşke herkes düzgün olsa ama olmuyor işte. Öyle tavsiyeler vermek de çok doğru değil diye düşünüyorum. Hayat herkese farklı yükler yüklüyor kimsenin hayatı mükemmel değil pire için yorgan yakmak da çözüm değil.
Sorma ya dün İngilizce çalıştık oğlumla. Ödevler sınavlar bitmiyor bir türlü. Benim eşek de kendi başına asla çalışmıyor. Sen alıştırmışsındır demeyin yaşamayan bilemiyor çocuğun mizacı çok önemli. Belki karnımızdakiler kendi çalışan bizi darlamayan bebek olurlar. Ben bir oğlum doğduğunda bir de okula başladığında çok zorlandığımı düşünüyorum hep.Simdi bu çocuk okula baslayinca ders calistirabilmek icin benim de ders calismam gerekecek.
Akşam akşam aklıma gelen şeyler
Çok geçmiş olsun canım ya. Gerçekten ben de internette devlet hastanelerinin Doğum kısmına ait yorumlarda hep bunları okudum. O yüzden hiç güvemem ama özel ile anlaştım. İnşallah ciddi bir şey değildir merak etme ciddi olsa tahlillerde vs çıkardı. Belki üşütmüş olabilirsin.Berbat bir gece geçirdim. Akşam 6 gibi karnımın sağ tarafına şiddetli bir ağrı girdi. 1-2 saat bekledim belki geçer diye ama iyice şiddetlendi. Eşim şehir dışında annem bende kalıyor ama kaza geçirdi kaburgası kırık ne yapacağımı şaşırdım. Görümcemleri aradım gelip aldılar hastaneye gittik eğitim araştırma iyi olur dediler detaylı bakılır. Allahım rezalet. Gördüklerime inanamadım. Tahlil verdim, serum taktılar sonra doğumhaneye yönlendirdiler. İçeri asla kimseyi almıyorlar tek giriyorsun. Öyle rezil bir yer ki. İnsana böcek muamelesi yapıyorlar. Sancısı var kadının doğumu gelmiş azarlıyor doğum böyle bişey ne bekliyordun bağırmakla olmaz vs neler diyolar. Küçücük bir oda ve muayene edecekleri herkese soyunup alttan muayene için hazırlanmalarını söylüyorlar. Küçücük perde yetmiyor herkes herkesi öylece görüyor. 1 buçuk saate yakın orda öylece dehşetle olanı biteni izledim. Iki tane Suriyeli vardı doğum için gelen öyle kötü davrandılar ki onlara size tarif bile edemem insanlığımdan utandım. Psikolojim yerle bir oldu muayene oldum doğumhaneden çıktığım an sinirlerim boşaldı başladım ağlamaya. Akşam 8de gittik hastaneye yaklaşık 1 saat önce geldik eve. Böbrekte taş yada kumdan şüphelendiler ama tahliller temiz çıktı bebekte gayet iyi ama ağrımın sebebini bilmiyorum bişey söylemediler. Zaten bende ağrıyı düşünecek hal de kalmadı. Hala ağrım var bakalım hayırlısı sabah ola hayrola.. İnşallah geçer.
ben oglum da mevlut yapmadim cnm. kizima da yapmayacagim. annem kuran okumustu bebegim eve gelince yine oyle yaparim kismetse. ama hediye hazirlamistim...Günaydınlar.
Yasin ve dua kitapları artık her mevlutte, okumalarda dağıtılıyor,sinemist57 dediği gibi elde kalma olasılığı yüksek.
Ben hastane odası ve mevlut için tek tip hediye dağıtmayı planlıyorum, bir kerede alırım çıkar aradan, iki farklı masraf yapmak istemiyorum, bir defa alayım tam alayım diye düşünüyorum. Ömür boyu saklanılacak bir şey değil de kullanılabilecek bir şey olsun istiyorum, sabun, sukulent, mum, not defteri, koku vs.
Eve ziyarete gelecekle mevlude gelecek kişiler farklı olacak bende. Aynı kişiler olursa da iki defa alsın artık :)
Ben oğlumu 8 yaşında sünnet yaptırdım. Düğün vs olmadı Mevlüt yaptık aile arasında ama ben de çok karşıyım bu olaya. Evladım nasıl üzüldü anlatamam. Çocuk koşup oynayıp bisiklete binerken hop birden 10 gün boyunca dikkat isteyen hasta psikolojisine girdi. Çok travmatik bir şey. Üstelik erkek çocukları pipiyi kaybetmekten çok korkuyor öyle bir psikolojik yapıları var. Eski hali daha iyiydi ben eski pipimi istiyorum diye günlerce ağladı. Çok üzüldüm ben de. Şimdi komik tabi ama bence bebekken yaptırmak en mantıklısı. Öyle erkek oldun yok şehzade oldun vs zaten çok tuhaf bence. Seni acıttık ama şehsade ol diye acıttık anlamında herhalde çocuğa gaz verme amaçlı. Erkek olmak ise yani Avcı toplayıcı dönemde değiliz neticede erk olmanın çok da bir havası kalmadı ki:).Valla erkek annesiyim ama hic sunnet hevesim yok ya. Tibbi bir girisimi neden kutluyoruz onu da anlamadim. Cocugun acisindan bakiyorum olaya hic umursamadigi insanlar hic umursamadiklari bir olay icin oooooh sabahlar olmasin modunda dans ediyor. En son sunnete gittigimde cocuga sehzade kiyafeti giydirmisler 4 kisi omuzlarinda bir taht ile getirdiler. Dedim bugun sehzadesin yarin koltuga visne suyu doktun diye annen popona terlikle vuruyor sonra neden psikopat bir millet olduk. Bu vurma meselesi tamamen espri ama biraz oyle oluyor yani tabi bunlar benim psikopat dusuncelerim
Canım ya ağlatmak istemedim özür dilerim. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Biz de anneyiz artık çok şükür ki. İnsanın başına her şey geliyor işte hayat böyle bir yer ama önemli olan sahip olduklarımız ile mutlu olup şükretmek. Bazen üzülsek de ben hep çok şanslı hissediyorum kendimi. Allah ne çok yardım etti bakıyorum da. Ne güzellikler nasip ediyor. Allah sağlıkla bebeklerimizi büyütmeyi, büyürlerken sağlıkla yanlarında olabilmeyi nasip etsin inşallah.basın sagolsun canım, bende annemi cok erken yasta henuz evlenmeden kaybettim. bir de ustune yıllarca anne olamadımben bir aglayayıp geleyim
simdi nasıl sukretmeyeyim halime. bin sukur, hep sukur, cok sukur.
Saol canim teşekkürlergecmis olsun canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?