- 7 Ağustos 2015
- 1.762
- 5.863
- 158
Inşallah canım inşallah benimde 2 kimyasal gebelik 1 dış gebelik sonrası 2 kez aşılamadan sonra doğal yolla hamile kaldim cok fazla kaybetme korkum var ve önüne geçemiyorum bir türlü Allahima emanet kızım herkesin hakkında hayırlısı olsun Allahim evlatlarimizi bize bağışlasınBenim bir arkadaşım hem yaşı vardı hem şeker hastasıydı 1 mol gebelik 1 düşük ve 1 dış gebelikten sonra hamile kaldı kanamalar vs üstüne tansiyon hastası oldu bir dünya ilaç içip iğne yaptırıyordu.. bebişini kucağına aldı 2 yaşında şmdi ve 2.ye hamile şimdi :) daha neler neler yaşayanlar da vardır eminim. sen yüreğini ferah tut, bebişinle konuş, güzel şeyler düşün, ağlama sakın maşallah bak onun keyfi de yerindeymiş
Bende çiçekli olan derimgece uykum bulantidan kacinca sıkıntidan nette gezdim. simdiden doguma hazirlik basladi ben de... kizimla bana sunlar gibi bisiler ariyorum. hangi tarz daha guzel dersiniz?
Eki Görüntüle 2248270 Eki Görüntüle 2248271
Hanı bence tıbbi bir girişimi kutlamaktan ziyade bu hatıra bi ani olarak kalsın istiyorsun..sünnet düğünü olarak ona bende karşıyım daha doğrusu hoşlanmıyorum..Ama sünnet olduğunda illaki bi kuran okutacaksin mevlit olacak.bejimde fikrim dışarıda bi yer tutulur yemekli olur yemek yenirken ilahi semazen falan güzel olur diye düşünüyorum..Valla erkek annesiyim ama hic sunnet hevesim yok ya. Tibbi bir girisimi neden kutluyoruz onu da anlamadim. Cocugun acisindan bakiyorum olaya hic umursamadigi insanlar hic umursamadiklari bir olay icin oooooh sabahlar olmasin modunda dans ediyor. En son sunnete gittigimde cocuga sehzade kiyafeti giydirmisler 4 kisi omuzlarinda bir taht ile getirdiler. Dedim bugun sehzadesin yarin koltuga visne suyu doktun diye annen popona terlikle vuruyor sonra neden psikopat bir millet olduk. Bu vurma meselesi tamamen espri ama biraz oyle oluyor yani tabi bunlar benim psikopat dusuncelerim
di mi ama. cicekli guzelBende çiçekli olan derim
Insan bi kere olumsuzlukla karşılaşınca herseferinde aynisi olacakmış gibi oluyor malesef..Ama.iste bu düşünce insanı strese sokmaktan başka ise yaramıyor.oglumdan önce bende zorunlu kürtaj oldum 3 aylıkken.. sonra oğluma hamile kaldım şükür.. Ama o 9 ayı bana sor sen 10 günde bir dr daydım sürekli iki dr a birden görünüyordum...üzerinden 5 yıl geçti hala aynı korku oluyor insanın içinde..keşke sakin kalabilsek ama olmuyor isteInşallah canım inşallah benimde 2 kimyasal gebelik 1 dış gebelik sonrası 2 kez aşılamadan sonra doğal yolla hamile kaldim cok fazla kaybetme korkum var ve önüne geçemiyorum bir türlü Allahima emanet kızım herkesin hakkında hayırlısı olsun Allahim evlatlarimizi bize bağışlasın
Aynen daha güzel daha havalı duruyor ciceklidi mi ama. cicekli guzel
Insan bi kere olumsuzlukla karşılaşınca herseferinde aynisi olacakmış gibi oluyor malesef..Ama.iste bu düşünce insanı strese sokmaktan başka ise yaramıyor.oglumdan önce bende zorunlu kürtaj oldum 3 aylıkken.. sonra oğluma hamile kaldım şükür.. Ama o 9 ayı bana sor sen 10 günde bir dr daydım sürekli iki dr a birden görünüyordum...üzerinden 5 yıl geçti hala aynı korku oluyor insanın içinde..keşke sakin kalabilsek ama olmuyor iste
Canım ya ağlatmak istemedim özür dilerim. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Biz de anneyiz artık çok şükür ki. İnsanın başına her şey geliyor işte hayat böyle bir yer ama önemli olan sahip olduklarımız ile mutlu olup şükretmek. Bazen üzülsek de ben hep çok şanslı hissediyorum kendimi. Allah ne çok yardım etti bakıyorum da. Ne güzellikler nasip ediyor. Allah sağlıkla bebeklerimizi büyütmeyi, büyürlerken sağlıkla yanlarında olabilmeyi nasip etsin inşallah.
Biz de eşimle Mevlüt yapmayacağız dedik. Kayınvalidem şok geçirdi :) “hayııırrr, olmazzz, mevlütsüz olur mu hiiiçç”. Eşim “Mevlüt yok konu kapandı” dedi. Benim evimde yaparız diyor. Ben de açık açık dedim ki istiyorsan yap ama bebek ve ben gelmeyiz :)))Tahmin ettim tek olduğunu. Genelde tek olanlara daha bir yükleniyorlar. Allah yardımcımız olsun. Ben de kayınvalide olucam her zaman diyorum ki herkesin evi yuvası kendine. Herkes evinde eşiyle mutlu olsun Allah eşime hayırlı uzun ömür versin, eşim Yanımda olsun bana o yeter çocuklarım evlerinde eşleriyle nasıl isterlerse yaşasın hiç bir şeylerine karışmam banane.
İşte canm kimisine işlemiyor maalesef. Keşke anlayışlı olsalar da. Valla kaynanamın tanıdığının bir gelini var Mevlüt yapmıycam dedi kaynanası kendi evinde okuttu. Kız dedi kış günü herkes gripli hastalıklı hiç hoşlanmadığım işler bunlar diye. Bebeği oda dan hiç çıkarttırmadı hastalık kapmasın diye. En iyisini yapıyor valla.
Ben şimdiler de açıldım, baya konuşuyorum söylüyorum falan ama eşim üzülmesin diye yine de terslemiyorum. Ama nedense hiç hazetmiyorum. Tüylerim dikiliyor aklından yine ne planlar geçiyor bunun diye
Ben 21.haftada . Genellikle 20-23. Haftalar arası yaptırılması tavsiye ediliyorMuhabbetiniz bol olsun hanimlar. detayli ultrason yaptiran arkadaşlar olmus. Kacinci haftalarda yaptirdiniz acaba? Herkes farkli birsey diyor kafam karisti benim
Geçmiş olsun cnm, dikkat et ani hareket yapmaBerbat bir gece geçirdim. Akşam 6 gibi karnımın sağ tarafına şiddetli bir ağrı girdi. 1-2 saat bekledim belki geçer diye ama iyice şiddetlendi. Eşim şehir dışında annem bende kalıyor ama kaza geçirdi kaburgası kırık ne yapacağımı şaşırdım. Görümcemleri aradım gelip aldılar hastaneye gittik eğitim araştırma iyi olur dediler detaylı bakılır. Allahım rezalet. Gördüklerime inanamadım. Tahlil verdim, serum taktılar sonra doğumhaneye yönlendirdiler. İçeri asla kimseyi almıyorlar tek giriyorsun. Öyle rezil bir yer ki. İnsana böcek muamelesi yapıyorlar. Sancısı var kadının doğumu gelmiş azarlıyor doğum böyle bişey ne bekliyordun bağırmakla olmaz vs neler diyolar. Küçücük bir oda ve muayene edecekleri herkese soyunup alttan muayene için hazırlanmalarını söylüyorlar. Küçücük perde yetmiyor herkes herkesi öylece görüyor. 1 buçuk saate yakın orda öylece dehşetle olanı biteni izledim. Iki tane Suriyeli vardı doğum için gelen öyle kötü davrandılar ki onlara size tarif bile edemem insanlığımdan utandım. Psikolojim yerle bir oldu muayene oldum doğumhaneden çıktığım an sinirlerim boşaldı başladım ağlamaya. Akşam 8de gittik hastaneye yaklaşık 1 saat önce geldik eve. Böbrekte taş yada kumdan şüphelendiler ama tahliller temiz çıktı bebekte gayet iyi ama ağrımın sebebini bilmiyorum bişey söylemediler. Zaten bende ağrıyı düşünecek hal de kalmadı. Hala ağrım var bakalım hayırlısı sabah ola hayrola.. İnşallah geçer.
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN UMARIM EN KISA SÜREDE GEÇER ...Selam kızlar günlerdir giremedim buralara inşallah herkes iyidir ben yine kanama yüzünden hastaneye yatıyorum moralim cok bozuldu
Yardim etme potansiyeli olarak kayinvalidem annemden çok daha iyi olacaktır. Annem hem stresli hem yaşlı, onu dert ederim o kadar diyim :) Ancak sosyal görünüp yalnizligima çok düşkün biri olmam beni düşündürüyor.Kızlar annem sizlere ömür. Kayınvalide çok yaşlandı büyük kızı ile kalıyor yürümekte hareketlerde zorlanıyor. Yaz tatili olduğu için eşim evde olacak sadece ona güveniyorum. Ben kimsem yok diye endişe ediyordum ama şimdi sizi okuyunca öyle sizinki gibi olması da zor gerçekten. Ay doğurmak değil de bu tarz stresler geriyor insanı. Kv oğlumda çok destek olmuştu annem hastaydı o zamanlar. Her gün gelse diye camlarda yolunu gözlerdim. Şimdi nasıl olacak bakalım. Öyle ya da böyle geçip gidecek. Tıpkı bulantılarımız ağrılarımız gibi. Öyle düşünün.
Bu arada öyle kv olsa hiç çekmem gibi şeyler yazanlar için söylüyorum. Öyle her sinir bozucu insana rest çekerek yürümüyor ki bu işler. Keşke herkes düzgün olsa ama olmuyor işte. Öyle tavsiyeler vermek de çok doğru değil diye düşünüyorum. Hayat herkese farklı yükler yüklüyor kimsenin hayatı mükemmel değil pire için yorgan yakmak da çözüm değil.
Yegenim geliyor ve derslerinden hicbir sey anlamıyorumSorma ya dün İngilizce çalıştık oğlumla. Ödevler sınavlar bitmiyor bir türlü. Benim eşek de kendi başına asla çalışmıyor. Sen alıştırmışsındır demeyin yaşamayan bilemiyor çocuğun mizacı çok önemli. Belki karnımızdakiler kendi çalışan bizi darlamayan bebek olurlar. Ben bir oğlum doğduğunda bir de okula başladığında çok zorlandığımı düşünüyorum hep.
Eski pipimi verin banaBen oğlumu 8 yaşında sünnet yaptırdım. Düğün vs olmadı Mevlüt yaptık aile arasında ama ben de çok karşıyım bu olaya. Evladım nasıl üzüldü anlatamam. Çocuk koşup oynayıp bisiklete binerken hop birden 10 gün boyunca dikkat isteyen hasta psikolojisine girdi. Çok travmatik bir şey. Üstelik erkek çocukları pipiyi kaybetmekten çok korkuyor öyle bir psikolojik yapıları var. Eski hali daha iyiydi ben eski pipimi istiyorum diye günlerce ağladı. Çok üzüldüm ben de. Şimdi komik tabi ama bence bebekken yaptırmak en mantıklısı. Öyle erkek oldun yok şehzade oldun vs zaten çok tuhaf bence. Seni acıttık ama şehsade ol diye acıttık anlamında herhalde çocuğa gaz verme amaçlı. Erkek olmak ise yani Avcı toplayıcı dönemde değiliz neticede erk olmanın çok da bir havası kalmadı ki:).
Gecmis olsun canim. Okmeydani egt. Ars. mi yoksa?Berbat bir gece geçirdim. Akşam 6 gibi karnımın sağ tarafına şiddetli bir ağrı girdi. 1-2 saat bekledim belki geçer diye ama iyice şiddetlendi. Eşim şehir dışında annem bende kalıyor ama kaza geçirdi kaburgası kırık ne yapacağımı şaşırdım. Görümcemleri aradım gelip aldılar hastaneye gittik eğitim araştırma iyi olur dediler detaylı bakılır. Allahım rezalet. Gördüklerime inanamadım. Tahlil verdim, serum taktılar sonra doğumhaneye yönlendirdiler. İçeri asla kimseyi almıyorlar tek giriyorsun. Öyle rezil bir yer ki. İnsana böcek muamelesi yapıyorlar. Sancısı var kadının doğumu gelmiş azarlıyor doğum böyle bişey ne bekliyordun bağırmakla olmaz vs neler diyolar. Küçücük bir oda ve muayene edecekleri herkese soyunup alttan muayene için hazırlanmalarını söylüyorlar. Küçücük perde yetmiyor herkes herkesi öylece görüyor. 1 buçuk saate yakın orda öylece dehşetle olanı biteni izledim. Iki tane Suriyeli vardı doğum için gelen öyle kötü davrandılar ki onlara size tarif bile edemem insanlığımdan utandım. Psikolojim yerle bir oldu muayene oldum doğumhaneden çıktığım an sinirlerim boşaldı başladım ağlamaya. Akşam 8de gittik hastaneye yaklaşık 1 saat önce geldik eve. Böbrekte taş yada kumdan şüphelendiler ama tahliller temiz çıktı bebekte gayet iyi ama ağrımın sebebini bilmiyorum bişey söylemediler. Zaten bende ağrıyı düşünecek hal de kalmadı. Hala ağrım var bakalım hayırlısı sabah ola hayrola.. İnşallah geçer.
Evet ya çok komikti pipim bir daha eskisi gibi olmayacak diye yas tuttu.Yardim etme potansiyeli olarak kayinvalidem annemden çok daha iyi olacaktır. Annem hem stresli hem yaşlı, onu dert ederim o kadar diyim :) Ancak sosyal görünüp yalnizligima çok düşkün biri olmam beni düşündürüyor.
Dur bakalım bir doğsun da bakarız.
Yegenim geliyor ve derslerinden hicbir sey anlamıyorum
Eski pipimi verin bana
Taclardan çiçekli olan daha hoş. Daha soft bir renk olabilir belki.
Amin canım çok sağol
Yardim etme potansiyeli olarak kayinvalidem annemden çok daha iyi olacaktır. Annem hem stresli hem yaşlı, onu dert ederim o kadar diyim :) Ancak sosyal görünüp yalnizligima çok düşkün biri olmam beni düşündürüyor.
Dur bakalım bir doğsun da bakarız.
Yegenim geliyor ve derslerinden hicbir sey anlamıyorum
Eski pipimi verin bana
Taclardan çiçekli olan daha hoş. Daha soft bir renk olabilir belki.
Evet ya çok komikti pipim bir daha eskisi gibi olmayacak diye yas tuttu.
Ben de yalnızlığıma çok düşkünümdür ve evet kısa süre de olsa dişini sıkman gerekebilir sonrA ama her şey yoluna giriveriyor. Yine filozof takılmalarına dönebiliryorsun. İşte bebişler için ödenecek ödülün yanında küçük sayılan bedeller bunlar. Bence de çiçekliler güzelmiş bu arada.
Biz de eşimle Mevlüt yapmayacağız dedik. Kayınvalidem şok geçirdi :) “hayııırrr, olmazzz, mevlütsüz olur mu hiiiçç”. Eşim “Mevlüt yok konu kapandı” dedi. Benim evimde yaparız diyor. Ben de açık açık dedim ki istiyorsan yap ama bebek ve ben gelmeyiz :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?