2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Selam kızlar.
Valla 1 gün girmeyeyim sayfalar alıp başını gidiyor yetişemiyorum size. MaşaAllah zaman ilerledikçe paylaşımlarımız artıyor..
Yıllar önce oğlum küçükken bir yazıya rastgelmiş kaydetmiştim. Eskilere bakınca denk geldim sizinlede paylaşmak istedim.

DEĞİŞMEYEN FİLM

1 yaşındayım:Çok mutluyum:"Annem her an benle!"

2 yaşındayım:"Annem arasıra benle (neler oluyor acaba?)

3 yaşındayım:"Annem işte, bakıcı benle

5 yaşındayım:"Annem toplantıda, büyükannem benle

7 yaşındayım:"Annem seminerde;
sınıftayım,öğretmenim benle.

13 yaşındayım ergenlik modundayım:"Annem (hâlen çalışmak zorundaymış),arkadaşlarım benle.

17 yi dolduruyorum bu baharda.Annem iş yorgunu.Dersânedeyim,okuldayım, kafedeyim: öğretmenim benle.

20 sinde ışıl ışıl bir gencim.Annem evde yok .Kankimler benle.

23 ümde bir işe girdim. Annem evde artık.
Bense işte!

30 umdayım...düşünüyorum....annemle en son ne zaman birlikte güzel bir vakit geçirebildik?Bir gariplik var bu işte!

35 imdeyim, evliyim.Annem kendi evinde, ben kendi evimde.

40 oldum artık...

Annem yolumu gözlüyor. ...Tıpkı çocukken benim onun yolunu gözlediğim gibi...

50 ye merdiven dayadım.

Bende yaşlanmayan tek arzu:"Kalbimi kalbinin üstüne getirerek ona sarılmak.Ve dizlerine uzanmak, yaşlanmış iş yorgunu dizlerine..."

55 imde bir annenin yanındayım artık dâim olarak: çocuklarımın annesi!

Annemse.....
......
Kabrinde kendi hâliyle...

Bense onun hasretiyle....

(Alışageldiğimiz hayat akışı içinde en ciddi ihmâlimiz: çocuklarımız...

Oysa nasıl da seyretmekten bıkılmayacak hârikulâde bir dizi film gibi;halden hâle, renkten renge, şekilden şekle bürünüveriyorlar.

Onları izlemeyi ihmâl ettikçe,
Hayat Sinemasının hızla değişen perdeleri arasında eski halleriyle bulamayacağız hiçbir zaman.

Elimizde kumanda niyetine tuttuğumuz âletin ( yani hiç büyümeyeceklerine dâir zanlarımızın) "durdurma-başlatma, geri sarma, " vasfının olmadığını idrak ettiğimizde,hüsranlı bir geç kalınmışlık olmasın inşallah.

Çocuğunu bugün sev, bugün öp-kokla.

Bugün tut ellerini.

Bugün onunla ol.

Onu bugün seyret,
Bugünkü bölümünü sakın kaçırma!

Yarına izlemediğin bölümleriyle çıkmayasın ey sevgili anne..

Ey güzel anne!

şöyle açıklayayım gerçekten bebek büyüyünce onun istemediği bir pozisyonda yatarsanız şiddetli tekme gelir ta ki siz dönene kadar. yada diyelimki sırt üstü yattınız o kadar basınç oluyorki duramıyorsunuz. mesela nst çoğu kadın sırt üstü çektiremez çünkü yatamaz hepi topu 15 dakkalık bir yatış

aynen hiç kasmayın rahat olun çünkü yatamayacağız. benim son aylarda iyice kemiklerim ağırıyordu hep aynı tarafa yatmaktan

Cocuktan sonra ise gitmek.. En buyuk ikilemim... Yazi cok guzel ve dusundurucu

Keşke çalışan annelere uygun işler olsa çoğunlukla evde çocuğuyla ilgilenebilecek şartlar olsa..

duygulandım okurken bazen çalışmadığım için çok pişman oluyorum. ama eşim aslında çok şanslısın farkında değilsin diyor bütün gün çocuğunlasın der. öyle söyleyince hak veriyorum

Ben de okuduğum da çok duygulanırım. Çalışmak tabi ki güzel bir şey önemli olan kaliteli, verimli zaman geçirmek, ama yine de çalışan her annenin içinde bir yerlerde ukte kalmıyor değildir. Şanslısın tabi ki her anında yanındasın. Örneğin şuan oğlumun okulundan aradılar biraz keyifsiz gelip alın dediler. Şimdi izin alıp çıkacağım. Fakat Pazartesi okulların tatil olduğu söylendi. Pzt içinde yarım gün izin alayım diyordum. Haftaya da doktor kontrolüm var. Yani böyle üst üste olunca insan sıkıntıya giriyor...

Merhaba 19+2 Tahminen 21/08/2019 doğum olacak Allahın izniyle
Bu hafta detaylı ultrason çektireceğim İstanbul avrupa tarafın da çektiren var mı? Fiyatlar nasıl
bende 1 nisan pazartesi günü bakırköy devlette çektiricem.
özellerde fiyatlar 600-700 civarı ...
özel yer arıyorsan balat hastanesi mehmet beyi önerdiler.

Kızlar bahsetmiştim geçen ay bebekte su azalması vardı, 2hafta günde 3L su içmeye çalıştım. Tekrar doktora gittiğimde hiçbir değişiklik yoktu. Birçok nedenle su azalması oluyormuş. En iyi gelen şey havuç suyuymuş. Bugun katı meyve sıkacağı alacağım. Rüyamda da bebeğimin doğar doğmaz vefat ettiğini gördüm Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası konuştuğum çoğu kişi 21 veya 22. Haftada bebeklerini kaybetmişler su azlığından

Allah korusun ya ömrü uzun olsun inşallah sağlıkla gelsin.. Endişe etmen normal bol bol su iç havuç suyu da iç inşallah Bi dahaki kontrolünde herşey yolundadır de doktor

Allah korusun canım sen içini ferah tut bol bol dua et ve iyi şeyler düşün bebeklerimiz hissediyor. Allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Çok geçmiş olsun doktorunuz ne dedi bu konuda bir çaresi yokmuymuş. Kötü bir tablo mu çizdi size erken doğum riski için muayene etti mi

Dün gece ruyamda 2 bebek tasiyorum ama bir ay arayla hamile kalmışım ondan kalp atışını falan alamamislar, gec anlamislar. Birini dogurucam bir sonraki ay diğerini. İkisi de kız.

Yemek isleri degismedi. Hala kalktigimda yemek istemiyorum. Açlık yine gitti. Mide yanmasi (reflü bu belki de) gaz gibi gelmesi devam ediyor. Peynir ekmek ve tost yemek istediklerim.

Aksam diyetisyen bir arkadaşım misafirimdi, et balik tavuk hic istemiyorum dedim balik haftada bir ye yapma dedi. Kizartmada besin degerleri gidiyormus dedim hic yoktan iyidir gerekirse kızarmış ye dedi. Filtre kahve için günde 3-4 cok dedi günde 40mg kafein hakkımız varmış. Hesap makinalari hazirlansin :) zaten yüksek kiloyla hamile kaldim, 8 kilo iyidir diyor. Ayda 1 kiloya da çok iyi dedi. Emzirirken diyetisyenle çalış, deli gibi kalori yakacaksin o vesileyle baslangicin da altina dusermisiz.

Biberon almamiz lazim mi? Sutumuz gelmezse mi kullanilacak yoksa 6+ aya da hazırlık mi?

Emzik kullandiniz mi ceside yuruyelim mi? Nedir deneyimli annelerin emzik verin veya vermeyin fikri?

Haftaya aylık kontrolum var, bakalim detayli ultrason vs ne diyecek doktor. Sağlık ocağına da henuz gitmedim, aşıyı da sorarım. Kan testlerimi yaptirip oyle gideceğim ki eksik fazla ne varsa kontrol edilsin.

Bir iki haftadir gormeyenler gobegine ne olmuş artık belli diyor ahahah Bir anda büyüdü maymun

Normalde de olan tuvalete cikamama sorunumu yesil elmayla çözmüş olabilirim. Tavsiye ederim. Normalden farkli bir onu yiyorum çünkü.

Test sonucu, haber bekleyenler, icinde tereddut olanlar gönlüne su serpecek haberler alsınlar. Gececek bu günler de. Mide bulantisiz dakikamiz olmadığı zamanlari hatirlayin, hepsi geçti gitti.

Balon balığı fotosu atacaktim, korkanlae rahatsiz olanlae olabilir diye vazgectim :) Kızlar buna benzeyemeyiz

Canim Allah in izniyle hicbi sey olmaz mubarek Cuma gunu bugun dualarim seninle... Kendini boyle uzme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…