- 25 Aralık 2018
- 1.672
- 5.749
- 78
- 36
benim oğlum 2 yaşını az geçkin. uyurken beraber yatıyoruz ama uyuyunca üzmüyor beni gece 21347576 kere uyanmıyor. bebekliğinden beri. ama bazı günler çok zor uyuyor. o tatlı uykudan uyanmak nasıl zor oluyor.ilk kızımda bambu beşik almıştım bir arkadaşımdan 10 aya kadar kullandım ama kocamandı. Ayrıca odasında da park yatak vardı. Park yatağı 2 yaşına kadar kullandı. Şimdi ikinci bebeğimde de park yatağı kullanmayı düşünüyorum. Nasıl oldıuysa vermemişiz duruyor
Ayrıca tavsiyem uyku eğitimi için kitaplar okuyun, gerekirse eğitimler alın, ben ilk bebeğimde yapmadım, kıyamadım hala kızım 8 yasında beni uyku konusunda bunaltabiliyor.
Ağlatın demiyorum ama doğduğu andan itibaren nasıl öğretirseniz inanın öyle gidiyor. Büyük kızımın 5 yasına kadar uyku arkadaşı bendim. Hemen bebeğe bir uyku arkadası oyuncak ayarlayacağım mesela. ŞŞŞŞŞ-pat yöntemi ile başlamayı düşünüyorum. Birkaç kitap okudum bu konuda. Bakın uyku konusu herseyden çok daha öenmli beslenmeden sonra geliyor. Tecrübeli anne olarak bunu dikkate alın derim canlar :)
Birde ilk bebeğimde doğunca ağzına bir damala nar damlattık gazlı olasın diye. Gerçekten gazını kendi çıakrrıdı srıtına vurunca .Şimdi narı nerden bulacağım bilmiyorum ama bir tane buzluga atağım :))))
Aaa evet ayniSanada hayırlı olsun canım sanırım sende bugün oldun ve doğum tarihlerimiz aynı sanki :) fl:33 yazıyor doktorun verdiği raporda bir sorun yok dedi ama çokta açıklama yapmadı açıkcası kendi doktor muayenemi bekliyorum bakalım
benim oğlum 2 yaşını az geçkin. uyurken beraber yatıyoruz ama uyuyunca üzmüyor beni gece 21347576 kere uyanmıyor. bebekliğinden beri. ama bazı günler çok zor uyuyor. o tatlı uykudan uyanmak nasıl zor oluyor.
yok o anlamda demedim yani benim yardımımla uyuyor. benimle uyur derken beraber yatmıyoruz. arada yatayım diyorum dit diyor bana. sadece uyurken hafif sallamam şarkı söylemem falan gerekiyor.Herkesin kendi tercihi canım tabiki çocukla uyumak dünyanın en guzel duygusu, eşim sehir dışına gittiğinde hala birlikte uyuruz kızımla. Ama çocugun ruhsal, psikolojik ve hırmonal gelişimi için birkikte uyumak bir süre sonra gercekten çok zor oluyor. eşinle basbasa kalamıyorsun. çocuuk buyudugu için sen uyumadan uyumuyor. Ben ikincide çok zorlanmamak için bunu denemeyi düşünüyorum .Çalısıyorum çünkü ve akşam kaliteli zaman geçirip artık uyuması gereken saatte uyuması gerekiyor ki bende ertesi gune yemek , ütü çamaşır vs işlerini halledeyim .
Ben naçizane tecrubelerimi paylaşıyorum. Uygulamak sizlere kalmış.zor tabi uykudan uyanmak ah ah bilmemm mi 27 ay emzirdim ilk kızımı :)
ben bir iki kere denemiştim kucakta ama köpükleyince çok kayıyordu elimden korktum bir daha yapmadım. ama bazı arkadaşlarım hep öyle yıkadılar. çok zevkli olduğunu söylüyorlar ama ben korkmuştum.Zaten file değil de havlu olması lazım evet file üşütür. Ama ben kucagımda yıkayacağım bu defa bebeği küvet işi çok zahmetli oluyor. dök su haızrla vs .Yere oturup kucagımda üzerime de şort vs giyip kaymasın diye.Tecrübeli olunca herseyin kolayına kaçıyorsunuz :)
ay evet kurbana denk gelmesi kötü oldu birde onu düşünüyorsun ister istemez :)Aaa evet aynine guzel ben de yarin gidicem bakalim bu doktorun dedigine gore ben bi skinti gormedim her sey iyi gbi dedi insallah, kendindoktorum bakinca da icim rahatlar zaten ona soracagim sorular var vucudum asiri kasiniyo nemlendirmeme ragmen parcalarcasina bakalim ne dicek bide kurbanda falan burda mi olacak izne mi cikiuo napiyo bi yoklamak lazim
o tahmini doğum tarihinde doğan az bebek var. bazıları erkenci olup 38'den sonra her an gelebiliyorlar bazıları da 41 de geliyor. hele o günler gelsin. belki kurban bayramında aman nerde kaldı bu bebek diyeceksiniz yada bebeğinize ilk bayramlığını giydirirsiniz.ay evet kurbana denk gelmesi kötü oldu birde onu düşünüyorsun ister istemez :)
ben bir iki kere denemiştim kucakta ama köpükleyince çok kayıyordu elimden korktum bir daha yapmadım. ama bazı arkadaşlarım hep öyle yıkadılar. çok zevkli olduğunu söylüyorlar ama ben korkmuştum.
Kullanılmıyor yani düşünemedim tabi o kadar kolaylık sağlıyor gibime gelmişti ben yeşil almadım bu daha güzel geldi gözümeben o fileyi hiç kullanmadım. bebek o file ile üşüyor. suyun dışında kaldığı içinayrıca her file uyuyor bende oğlumda o yeşil küveti almıştım.
Evet son anda dani ettnay evet kurbana denk gelmesi kötü oldu birde onu düşünüyorsun ister istemez :)
bende zaten başka rengi kalmamıştı ondan yeşil almıştım birde saydam bir akvaryum kovam vardı balıklarımın suyunu değiştiğim rengi faklı olsun demiştim kovamıda yeşil almıştım.Kullanılmıyor yani düşünemedim tabi o kadar kolaylık sağlıyor gibime gelmişti ben yeşil almadım bu daha güzel geldi gözüme ☺Eki Görüntüle 2254283
yok o anlamda demedim yani benim yardımımla uyuyor. benimle uyur derken beraber yatmıyoruz. arada yatayım diyorum dit diyor bana. sadece uyurken hafif sallamam şarkı söylemem falan gerekiyor.
Ben oğluma uyku arkadaşı olarak bunu aldım banada oğluma beklerken arkadaşlık etmekilk kızımda bambu beşik almıştım bir arkadaşımdan 10 aya kadar kullandım ama kocamandı. Ayrıca odasında da park yatak vardı. Park yatağı 2 yaşına kadar kullandı. Şimdi ikinci bebeğimde de park yatağı kullanmayı düşünüyorum. Nasıl oldıuysa vermemişiz duruyor
Ayrıca tavsiyem uyku eğitimi için kitaplar okuyun, gerekirse eğitimler alın, ben ilk bebeğimde yapmadım, kıyamadım hala kızım 8 yasında beni uyku konusunda bunaltabiliyor.
Ağlatın demiyorum ama doğduğu andan itibaren nasıl öğretirseniz inanın öyle gidiyor. Büyük kızımın 5 yasına kadar uyku arkadaşı bendim. Hemen bebeğe bir uyku arkadası oyuncak ayarlayacağım mesela. ŞŞŞŞŞ-pat yöntemi ile başlamayı düşünüyorum. Birkaç kitap okudum bu konuda. Bakın uyku konusu herseyden çok daha öenmli beslenmeden sonra geliyor. Tecrübeli anne olarak bunu dikkate alın derim canlar :)
Birde ilk bebeğimde doğunca ağzına bir damala nar damlattık gazlı olasın diye. Gerçekten gazını kendi çıakrrıdı srıtına vurunca .Şimdi narı nerden bulacağım bilmiyorum ama bir tane buzluga atağım :))))
Yeşildere güzel geçen sormuştum ben bı mağazada 100₺ demişti bu 40ı bile bulmadı baya uygun hembende zaten başka rengi kalmamıştı ondan yeşil almıştım birde saydam bir akvaryum kovam vardı balıklarımın suyunu değiştiğim rengi faklı olsun demiştim kovamıda yeşil almıştım.
güle güle yıkayın bebeğinizi evet mağazaya göre bayağı uyguna geliyor.Yeşildere güzel geçen sormuştum ben bı mağazada 100₺ demişti bu 40ı bile bulmadı baya uygun hem
Sağol canımgüle güle yıkayın bebeğinizi evet mağazaya göre bayağı uyguna geliyor.
bunun çok benzeri oğluma hediye gelmişti. yumuşacık bir şey çok tatlı.Ben oğluma uyku arkadaşı olarak bunu aldım banada oğluma beklerken arkadaşlık etmekEki Görüntüle 2254287
çok az belli belirsiz oda böyle oturup dinlediğim zaman anca gün içinde hareketliysem hiç hissetmiyorum. birde 2-3 gündür gergin stresliydim hiç hissetmedim bile. sende durumlar nasıl?Evet son anda dani ettnnasil tekmeleri falan hissediyo msn
erken degil.19+5 detaylı ultrason için erken değil demi kızlar? Bebeği hissetmediğimden endişeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?