2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Gule gule giy cnm. Penti de cok pahali yahu. Ben 1 gecelik 3 alt ust pijama aldim. 1i lcw idi. 35tl filan. Diger 1gecelik+1sabahlik+2pijama takimi+1emzirme sutyenini de 400tl ye aldim

Evet pentide pahali ben emzirme sutyeni icin girmistm bu geceligi gordm yari fiyatina inmiş direkt aldm. Hala o sutyene verdigm paraya aciyorm:)

Günaydın kızlar,
İstanbul da havalar bir sıcak bir soğuk yine kış geldi. Dikkat edelimde hasta olamayalım inşallah. Çalışan hamileler ev işlerini nasıl organize ediyor? Ben birde akşam yüksek lisans derslerine gidiyorum eve gelmem 8-8.30 oluyor. Bir bardağı kaldıracak halim kalmıyor. Dün akşam ders yoktu ütü yaptım 9.30ta uyudum :) bu akşam da mutfağı toplamayı planlıyorum eğer gücüm kalırsa kalmazsa direk uykuya geçiyorum. Hafta sonu hep bir mevlid doğumgünü kına düğün akraba ziyareti çıkıyor. Her eve bir katya lazım galiba :))

Canim allah kolaylik ve sabir versin vallahi. Ben calismadigm halde ev islerini yetistiremiyorum. Esim yardim ediyor. Calistigm zamanlardan alistirdim tabi. Evlendigmden beri utu asla yapmadm mesela. Pazar temizliklerini de hep beraber yaptik. Hamilelikle beraber silme supurme isi ve mutfagin toparlanmask bulask makine yerlestrme vs hepsi tamamen esimde. Ben bi yemek yapiyorm evi topluyorum toz alıyorum. Camasir yikama katlama. Bi de h.ici ustten ustten ev supuyorum o kdr. Yine de cok yoruluyorum. O deglde boyle sayinca ben baya is yapiyomusum yaa

Allah razı olsun valla birbirimize çok dua edelim. Bende hamileliğimden beri hiç ev süpürmedim eşim süpürüyor bazen çamaşır asıyor topluyor falan elinden geldiğince yardım ediyor ama yine de bitmiyo yada birini yapıyosak bir diğeri kalıyor öyle söyliyim son 3 ay diye sabretmeye çalışıyorum sonra izne ayrılınca belki daha kolay olur :)

oğlumun odasında yatağı dolabı şifoniyeri ve ufak bir oyuncak dolabı var. oğlumun odasına imkan yok. boş bir odamız var ileride kızıma oda yapacağız o odada bekarlığımdan kalan ufak bir dolabım var. içine yastık yorgan koyduğum. ama muhtemelen oğlumun dolabından yer açacağım çekmeceleri ayrıyacağım. aslında problemim şifoniyerin çok güzel gözükmesi ama işlevsiz olması. sadece iki çekmecesi var. üstte kapaklı bölmesi var. çok etkin kullanamıyorum. biraz düzenlemem gerekecek.

günaydın canım, ay sorma çalışan kadın olmak zormuş şimdi çalışan hamile olmak daha zor onu anladım ki birde bunun çalışan anne kısmı var düşünme istemiyorum :) akşamdan yemeğimi münkün olduğunca yapmaya çalışıyorum akşam gelince ısıtıp yanına salata vs. yapıyorum her yeri mümkün olduğunca derli toplu bırakmaya çalışıyorum haftasonu zaten full temizlikle geçiyor maalesef

yetişir canım merak etme yavaş yavaş toplarsın inşallah. problem öbür eve gidene kadar. yeni eve çıkınca eşyalar bir şekilde yerli yerine gidiyor. yardım edecek kimsen var mı

Ben yemekleri annemde yada kayın validemde yiyorum akşamları. Bir de yemek yapmayı düşünemiyorum bile. Bu arada çalışan anne kısmını gerçekten şu aşamada düşünmeyelim :))

oğlum var 2 yaşını biraz geçkin. çalışıyorum ve yüksek lisans öğrencisiyim. dönemim yeni bitiyor. bugün bütünleme sınavına gircem. valla ev işleri şöyle oluyor. 2 haftada bir büyük temizlik için temizlikçi geliyor. son 2 yıldır geliyor. oğlum doğduğundan beri. akşam 7 gibi evdeyim. derslerim mesai saatleri içinde akşam ders almıyorum oğlum sebebiyle. eve gidince oğlumla oynuyoruz. öpüyorum kokluyorum. oyun oynuyoruz. sonra mutfağa geçiyorum. oğlum suyla oynamayı seviyor. bir kaba su dolduruyorum. içine bir şeyler atıyoruz. o suyla oynarken soğan doğra sebzeleri kes malzemeyi tencereye at pilavı yap. oğlan ıslandı al üstünü değiş banyo yapacaksa yaptır. baba geç geliyor gelince babaya oğlanı at. baba oğlanla yemek yerken lokmaları boğazına dizilsin eee malum tepende tepinen bir bebe olunca öyle yemek yeniyor. sonra baba ile azmalar. saat 10 oldu oğlanı yatırırken baba mutfağı toplasın çay koysun çay iç şöyle azcık otur dizi film izle. saat 12 oldu. oğlan uyandı sütünü biri yapsın çamaşırı biri assın. canım annem arada kurumuşlar katlamış oluyor. annemle yanyana oturuyoz. saat 12 den sonra 1 saat ders çalıştın ne güzel çalışamadın bu sabah olduğu gibi 6 da kalkıp bütünlemeye çalış işe gel. zombi oldum ben heee unutmadan hafta sonu şöyle bir süpür silmesende olur zaten çok kirlenmiyor bu aralar kullandığım en sevdiğim cümle

Hey maşallah :) :) 3 yıl sonra ben gibi okudum yazdıklarını benimde bebeğim erkek kısmet olursa. Bende şuan son ders dönemindeyim bu hafta vizeler başlıyor daha bunun tezi var. Ne diyim Allah yardım eder inşallah.

[
Kız bende kadına acayip bileniyorum bu ara kadının ağzı var dili yok ne söylese ne yapsa batıyor ya.. dün düğüne gittik araba da gelirken benim gelinim çok güzeldi en güzel oydu falan demeye başladı. Allah’ım ona bile bi kulp buldum kadının beni övmesi bile sinirime dokunuyor.. önceden böyle değildim ben ona karşı..
[/QUOTE]
hahaha o da iyimiss
Hormonlar kvdeye isliyor demek

haftaici ev işlerine hic bakacak vakit kalmiyor işten gel yemek yap ye ic topla derken en erken saat 8 bucuk oluyor sonra tv izliyom.temizlik işini kendim cumartesi gunu yapiyorum eşim o gün iste oluyor en gec 9 da kalkarim kahvaltimi yapip hemen temizlige baslarim önce camasirlari atarim makinaya, sonra mutfak odalar wc banyo antre, allah ne verdiyse eşim gelene kadar bitirmeye calisirim cam sildigim bile oldu. bazen bir odayi ertesi gune biraktigim oluyor. ikindi olmadan biter islerim genelde. eşim yardim etmedigi icin mecbur kendim yapiyorum. Bu tempoya alistigim icin vücudum dayanaliklilik kazandi galiba atom karinca gibi hissediyorum bazen kendimi. aksam üstü gezmelere bile gittigim oluyor. baktim kalcam agriyo hemen magnezyumu iciyorum iyi geliyor.

allahtan tezim yok. tezsiz benimki. yaz döneminde ders alıp okulu bitireceğim. valla çocuk olunca hayat hızlanıyor gerçekten. ilk hamileliğimde akşam işim yokken yüksek lisansımda yokken akşamları pertim çıkıyordu. insanoğlu herşeye alışıyor. o yüzden kendini enerjisiz hisseden hamilelere hep diyorum. uyudukça miskinleşiyoruz. bak yatma lüksüm yok hep enerjiğim. 9-6 çalışıp akşam koridorda top oynayabiliyorum. yarış yapabiliyorum. akşam eşim gelince biraz dinlenebiliyorum. oğlum ilgisini babasına çeviriyor. büyüyecekler inşallah. her gün hayat biraz daha rahat oluyor.

Valla seninde sistem iyiymiş helal olsun. Ben hafta sonu kahvaltıdan sonra imkanım varsa mutlaka 1 saat falan uyuyorum. Hafta içinin yorgunluğu geçmiyor. Bu hamilelikte uyku en tatlı şey geliyor bana. Eskiden uyurken vakit kaybı gelirdi ama şimdi her fırsatta uyuyorum resmen :)

Valla çok haklısın. Geçen dönem hem yüksek lisans derslerime gidiyor hemde önlisanslara hoca olarak derse giriyordum kendi işimin dışında akşam 11 de eve geldiğimi bilirim. İnsan hep şartlarına göre direncini dengede tutuyor mecburen.

Bu konu benim de kanayan yaram vallahi.
Akşam eve gidince zaten yemek ve bulaşıklara enerjim ancak yetiyor diyebilirim. Bazen bulaşıkları makineye eşim koyuyor. Akşam erken yatarsam genelde sabah daha erken kalkıp hızlıca bir toparlıyorum.
Çamaşırları genelde hafta içi/haftasonu ne zaman bir makinelik olursa hemen yıkıyorum. Haftasonu da genelde vaktim enerjim olursa dolap içi düzenleme vs. gibi şeyler yapıyorum.
Benim evde bir de ufaklık olunca genel olarak ev hiç toplanmıyor, sürekli oyuncaklar ortada, 3 odaya dağılmış şekilde. Artık dağınıklığa takılmıyorum, detaylı temizlik için de 15 günde/3 hafta 1 bir yardımcı alıyorum mecburen. Annem de çocuğu kreşten alıyor bazen ev çok dağınık olunca o da topluyor sağolsun. Desteksiz olmuyor maalesef.

Allah yardımcımız olsun. Gerçekten kadın olmak zor zanaat. Allah sağlık versin evlatlarımıza eşimize ve birde gerçekten çevremizde faydalı yardımı olacak insanlar olsun en önemlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…