2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Benimde bir oğlum var arkadaşlar hep bu kıza benziyor kızın olacak belirtileri öyle gibi diye beni heveslendirdiler tabi ben de biraz ümitlendim ama herkesten erkek duyunca erkek senesi diye hevesim gitti.Normalde devlete gidiyorum eşimi ve çocuğumu almıyorlar onlarda görsün diye hemde cinsiyeti öğrenelim diye 16.haftada özele gittik haftasonu kadın bacağını açarsa söyleyeceğim cinsiyeti dedi bir ara açtı sanırım ben erkek gibi gördüm dedi kesin birşey demedi .Ben ağladım çok üzüldüm içim çok burkuldu nedense yanlış gelebilir ama O an içimden gelen buydu.Sonra devletteki doktoruma gittim o zamanda göstermedi malesef ..20.hafta ayrıntılıya gel dedi... yani hala içimde ufakta olsa bir ümit var belki yanlış görmüştür diye .Ama ben kendimi erkek diye alıştırdım .Kız çocuk ukte kalacak sanırım zaten yaş 33 bundan sonra kazara olmazsa düşünmem 3.çocuğu...Biz dört kız kardeşiz hatta bir tanede kız kardeşim bebekken ölmüş.Babsm çok istemiş ama kısmet değilmiş .Şimdi torunları hep erkek .Babam çok sevilen iyi biridir sanırım biri dua etti diyorum torunların erkek olur inşallah diye

Slm kizlar. Bizde bugun 17+4 deyiz. 24. Haftamda buyuk ihtimal kız dedi doktorumuz. Onumuzdeki hafta kontrole gidecegim kesinlesir. Bende son bir haftadir hissediyorum hareketlerini. 2.ci bebegim olacak. Bir oglum var 6 yasinda.

Benim ilk gebeliğim ben hiç hareket hissetmiyorum. Zaten normal hissetmemek. Bu haftalar kas ve kemik kütlesinin güçlenmeye başladığı haftalar. O sebeple 20-21.haftalarda hissetmemiz normal.

Kızlar 12. Haftadan sonra günde alınan folik asit miktarı sınırı geçtiğinde otizm tetikleniyormuş. Sınır 800 mcg yani 8 mg imiş. Regenesis + gyno ferro sanol kullanıyorum ve ikisinde de folik asit var toplamda 9 mg yapıyor. Bize niye fazladan folik asit yüklüyorlar. İlk 3 ayı geçirdik folik ihtiyacımız bitti. İçeriğinde folik asit olmayan bir kan ilacı kullanan var mı? Doktoruma da soracağım.

Benim ilk gebeliğim ben hiç hareket hissetmiyorum. Zaten normal hissetmemek. Bu haftalar kas ve kemik kütlesinin güçlenmeye başladığı haftalar. O sebeple 20-21.haftalarda hissetmemiz normal.
İçim rahatladı ya benimde ilk bende hissetmiyorum insana arada acaba diyor bi kıpırdasalardı hayırlısıyla

Bazı doktorlar fazla veriyor anlamadım. Banada başka doktor dış gebelikte iğne oldun etkisi geçmemiştir metabolizma düzensiz sen folik asit takviyesi de almalısın dedi kendi doktorum fazlası zarar zaten vitaminlerinde mevcut dedi vermedi bende kullanmadım. Kan ilacını da henüz almadım bu ilaçlar bitince yazar sanırım

Canım ben maltofer fol kullanıyorum.icindeki folik asit miktari 0.35mg,doktor ilk 3 aydan sonra folik asiti biraktirip buna ve efa mom (omega 3,bunu 2gune bir aliyorum)birde D vitamini var günde 10 damla.fazla vitamine ihtiyaç yok zaten bunlar yeterli dedi

800 mikrogram 0.8 miligram eder hesaplamada bir yanlışlık var. sınır 8 mg ise asmiyor ama 800 mikrogramsa aşıyor tabii

Yediklerimizden aldıklarımızda hariç malasef ilaç konusunda doktorlara güvenmiyorum 5 ay boşuna dünya para eden ilaç kullandırdı ilaç muadilleri sağolsun eşimin arkadaşlarındanda var ilaç muadili birkaç kişi biri doktora şantaj filan bile yaparak ilaç sattırılırdığını söylemiş komisyonları ikramiyeleri harikaymış ondan dolayı ben böyle ciddi olmayan konularda kendi doktorum olmayı tercih ediyorum ki ciddi konuda bile ilaç kullandırmak İçin doktor tarafından kandırılmış birisiyim malasef başka 3 doktor kararıyla bıraktık şükür

Haftaya kısmet olursa tatile cıkıyoruz 1 haftalığına. Önce İstanbuldan İzmire orda 1 gece kalıp sonra Fethiye dönüşte yine aynı mola vererek geleceğiz inşallah bir sıkıntı yaşamam yolda. 2 yasında erkek bebe de var tabi. Kendi doktorum da tatilde artık Baska doktordan randevu aldım gitmeden bi göreyim sıkıntı olmasın. Aranız da tatile cıkacak olan varmı

Ben ilk gebe kaldığımda bir dr bana 5mg folbiol mu ne onu verdi. Yaşım ileri imiş yüksek doz lazımmış. Gerçekten dr larda kendini güncellemiyor. Bende kabul etmedim. Prof dr Ahmet aydın 1 mg üzerinin gereksiz ve kanserojen olduğunu söylüyor. Folik asit 12. Haftadan sonra kullanılan takviyelerde 0.8 mg.
Ayrıca folik asit kimyasal, folat doğal. Folat kullanmamız gerekiyor ama benim dr da bana Decavit verdi. 12. Haftadan sonra. Omega 3 ü ben ayrı kullanıyorum çünkü. Allahtan 12. Haftaya kdr folidays kullandım. Folat var içinde.(0,4mg)

Canım ben durmadan geziyorum. Dinlene dinlene git. Kendini yakmadan azıcıkta güneşlen. D vitamini

Ayrıca arkadaşlar benim dr 20. Haftada kan Testlerimi istedi. Demir ve d vitamini durumuma göre takviye verecek. Demiri gereksiz yere almak karaciğeri yorar, vucudu yaşlandırır. Hiç iyi birşey değil. Gebesin hadi başlayalım demek. Eksiklik varsa tabi ki kullanılmalı.

İnş bende haftaya tatile çıkıyorum bişey olmaz Allahın izniyle benim bulantı kusmalarım tansiyon düşüklüğüm devam ediyo o yönde biraz gerginim ama doktorum sıkntı yok gitmende dedi

Efa mom alırım diyordum o da folik asit içeriyor :) den hangisini kullanıyorsun bugün bırakacağım multivitamini direkt omega3 alacağım. Kan ölçümü de yapmadı direkt yazdı. Of of..

kızlar aranızda üçlü test yaptıran varmı varsa sonuçlar nasıl değer aralığı nedir bilmiyorum yarın doktora gidicem ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…