Ben de netten takip ediyorum kac gr olmali onlara gore normal ama benim drum boyle konustu bilemedim.Bende 27+4 te gittim 1090 gr dı kızım doktorumuz iyi dedi ve biz kafa ve karın ölçümünde hep gününe göre gittik şimdiye kadar birkaç doktor daha gördü zayıf diyen olmadı
Başka bir doktora sorabilirsen sor ama her yerde normal diyorsa çokta takma.Ben de netten takip ediyorum kac gr olmali onlara gore normal ama benim drum boyle konustu bilemedim.
Canım süt ve süt ürünlerini bol tüket ben son bir iki aydır deli gibi süt tuketiyorum( günde en az 2 bardak) ve yoğurt yiyorum( günde 2 kase,Ayrıca köy sütünden kendim yapiyorum) ve doktorumuz bebeğimin gelişimini iyi buldu çok şükürSeker yuklemesi yapildi,bir sorun yok 80-120 falan cikti. Ama olmasi gerekenden 200 gr zayifmis. Tam tahmin ettigim gibi. Istahsizligimla napicam bilmiyorum. Porsiyonlari arttir yogurt sut ye dedi. Muhabbet arasinda cok fazla borek,pasta,meyve yeme dedi. Ben de meyveye yuklenip duruyordum. Ama cocuga kilo aldirmiyor dusundugum gibi demek ki. Bir gun et,bir gun kuru bakliyat,bir gun tavuk,balik... diye diye bi menu hazirliycam kendime ogluşa kilo aldirma vakti insallah. Herkesin gonlune gore olsun. Dis eti kanamalari icin kalsiyumu duzenli al dedi.
Bulabilirsem burada sut ben de alip yapacagim. Hic aram yoktur sut ve urunleriyle. Ama yapacagim,yiyecegim.Canım süt ve süt ürünlerini bol tüket ben son bir iki aydır deli gibi süt tuketiyorum( günde en az 2 bardak) ve yoğurt yiyorum( günde 2 kase,Ayrıca köy sütünden kendim yapiyorum) ve doktorumuz bebeğimin gelişimini iyi buldu çok şükür
Ben de tecrubesiz bir anneyim,ilk bebeğim.Merhabalar hanımlar. Alışveriş yapmaya başladınız mı. Kış bebeği olacağı için nelerden kaç adet alınır bilmiyorım. İlk bebek olduğu için çok da tecrübesizim. Tecrübeli anneler bilgilendirirse çok iyi olur.
Benim de cıkmadı ama bazen hafif morarma oluyor etrafında baya gerildi. İçinde ben varmış o cıktı ilkinde bu kadar cıkmamış tıKızlar birde göbek delilleriniz dışa doğru çıktımı? Benim çıkmadı.cikmasi şartmı acababirde göbek deliğim gerildikçe acıyor varmı bu durumu yaşayan
Geçmiş olsun benim ilkinde olmuştu doktor mudehale etmedi karanfille idare ettim dişin üzerine koydum çiğnemedim ısırdım yani. Sonra gecti ama cok sükür. Karanfil yagını da pamuga koyup diş üzerine koy diyenler oldu ama onu denemedim arastır istersen uygunsa yagı onu deneArkadaşlar çok aşırı diş ağrım var doktora gittim bana doğumdan sonraya bırakalım riske etmeyelim dedi o ara ağrım kesilmişti ama 2 gündür tekrar başladı hemde hiç geçmiyor
Parol içilebilir deniyor ama hap kullanmak istemiyorum dayanabildiğim yere kadar..
Sizin bildiginiz bir ağrıyı azaltma yöntemi var mı ?
Benim de cıkmadı ama bazen hafif morarma oluyor etrafında baya gerildi. İçinde ben varmış o cıktı ilkinde bu kadar cıkmamış tıacıma da oluyor
Geçmiş olsun benim ilkinde olmuştu doktor mudehale etmedi karanfille idare ettim dişin üzerine koydum çiğnemedim ısırdım yani. Sonra gecti ama cok sükür. Karanfil yagını da pamuga koyup diş üzerine koy diyenler oldu ama onu denemedim arastır istersen uygunsa yagı onu dene
Kalsiyum almak için süt tüketmeniz şart değil. İki incir (kuruda olur)ve bir avuç çiğ badem yiyin Her gün. Koyu yapraklı yeşillik yerseniz karşılarsınız. Bunlarda sütten daha fazla kalsiyum var. Protein için 2 yumurta yiyin.Bulabilirsem burada sut ben de alip yapacagim. Hic aram yoktur sut ve urunleriyle. Ama yapacagim,yiyecegim.
Benim de cıkmadı ama bazen hafif morarma oluyor etrafında baya gerildi. İçinde ben varmış o cıktı ilkinde bu kadar cıkmamış tıacıma da oluyor
Aa seninde mi ben var içinde benimde var.ve gerildikçe acıyor ve morarma oldu benimde
Cook tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için,bilmedigim şeyler degildi aslinda ama sanki evham yaptim birdenKalsiyum almak için süt tüketmeniz şart değil. İki incir (kuruda olur)ve bir avuç çiğ badem yiyin Her gün. Koyu yapraklı yeşillik yerseniz karşılarsınız. Bunlarda sütten daha fazla kalsiyum var. Protein için 2 yumurta yiyin.
Süt ürünlerinden ev yoğurdu, kefir, ev yoğurdundan ayran tercih etmelisiniz. Süt içmek yetişkinler İçin pek uygun değil ❤
Sevgiler
Bende şişiyorum gerçekten ellerim ayaklarım falan.Normalde 37 ayakkabı giyiyorum rahat edeyim diye 38 giymeye başladım o bile nerdeyse sıkacak. Zaten bel ağrım hiç bitmiyor .İlaç hiç kullanmıyorum kan değerleri en son normaldi iyi beslenmeye çalışıyorum 7 kilo almışım şu ana kadar.Bir de çalışıyorum 39 tane 3.sınıf öğrencim var çok yoruluyorum.Normalde 37. Haftaya kadar çalışayım diyordum ama bakalım şu anda çok yoruluyorum 32.haftada da ayrılabilirim.
Kizlaaar,gunaydin. Bugune randevu buldum kendi druma. Sabah ac karna kan verdim,75 gr glikoz ictim yarim saate tekrar kan vericem. O sekerli suyu hepiniz löp diye ictiniz mi ayy midem bulandi. Kahvalti yapicam saniyordum.yine ac durmami istediler.
Bu arada dis eti kanamasi bende de var sabah uyaniyorum ki kanamis kalmis. Sorayim bunu da druma.
Seker yuklemesi yapildi,bir sorun yok 80-120 falan cikti. Ama olmasi gerekenden 200 gr zayifmis. Tam tahmin ettigim gibi. Istahsizligimla napicam bilmiyorum. Porsiyonlari arttir yogurt sut ye dedi. Muhabbet arasinda cok fazla borek,pasta,meyve yeme dedi. Ben de meyveye yuklenip duruyordum. Ama cocuga kilo aldirmiyor dusundugum gibi demek ki. Bir gun et,bir gun kuru bakliyat,bir gun tavuk,balik... diye diye bi menu hazirliycam kendime ogluşa kilo aldirma vakti insallah. Herkesin gonlune gore olsun. Dis eti kanamalari icin kalsiyumu duzenli al dedi.
Merhabalar hanımlar. Alışveriş yapmaya başladınız mı. Kış bebeği olacağı için nelerden kaç adet alınır bilmiyorım. İlk bebek olduğu için çok da tecrübesizim. Tecrübeli anneler bilgilendirirse çok iyi olur.
Ben sut icemiyorum. Hem cok gaz yapiyo hem sevemiyoru.. ama gunde 2 yumurta ve yogurt yemege calisiyorum. Bir de unutmazsam cig kuruyemisHamilelikte süç içmek faydalı mı?
Kalsiyum deposu olarak bilinen besinlerin başında süt gelmektedir. Hayatımızın her diliminde yer vermemiz gereken süt, hamilelik döneminde daha da önem kazanmaktadır.
Hamileyken sabah kahvaltısında süt tüketmenin metabolizmayı hızlandırdığı ve kan dolaşımını artırarak bebeğe ideal miktarda oksijen gönderimini arttırdığı bilinmektedir. Her sabah aç karına tüketilen bir bardak süt aynı zamandan annenin kalsiyum ihtiyacını gidermesine de yardımcı olur.
Kemikleri güçlendirerek gebeliğin daha hafif ağırlık vermesini sağlar. Bebeğin gelişimini de olumlu etkiler. İçerdiği yağ miktarıyla sağlıklı ve doğal miktarı kararında almaya yardımcı olur.
Gebeliğin ilerleyen zamanlarında sütü tek başına tüketmek mide bulandırabilir. Bu yüzden süt ürünlerinden de tüketime devam edebilirsiniz. Peynir, yoğurt gibi yiyeceklerden günde en fazla 150 - 200 grm olacak şekilde tüketmek; sütün vereceği faydaları aynı şekilde verebilir.
Bu alternatiflerin yanı sıra milkshake, sıcak çikolata, tarçınla tatlandırılmış sıcak sahlep, dondurma ya da çeşitli sütlü tatlılar yaparak da süt tüketimine devam edilebilir.
Tüm bu ürünlerin ev yapımı ve olabildiğince doğal malzemelerden oluşması gerekmektedir. Bebek ve gebe sağlığı için doğal gıda son derece önem taşır. Sütlü tatlılar için beyaz şeker yerine esmer şeker kullanılmalıdır. Gebelerin süt ve süt ürünlerini tüketmeleri hem bebek hem gebe için oldukça sağlıklıdır.
Arkadaşlar doktorlar gebelikte süt ve sut ürünlerini gebelikte tüketmenin önemini vurguluyor özellikle pastörize ve köy sütü ve ürünlerini bol tüketmemizi öneriyorlar. Önemli değil diyenlere bakmayın kalsiyum en çok bu dönemde ihtiyaç duyuluyor
Ben sut icemiyorum. Hem cok gaz yapiyo hem sevemiyoru.. ama gunde 2 yumurta ve yogurt yemege calisiyorum. Bir de unutmazsam cig kuruyemis
bende alıyım öyleyse sensodyn:) teşekürlerDoktorum bana sensodyn hassas diş etleri için olan diş macunu tavsiye etmişti. Diş fırçası da yine sensodyn ultra yumuşak diş fırçası. Gerçekten fayda etti. Eskisi gibi kanama olmadı. Şişen diş etlerim kendine geldi. Günde 2 iken 3 kere fırçalıyorum.
biz açıkcası çok uyguna aldık o nedenle söyleyip kafa karıştırmak istemem :)Oda takımını nereden ve ne kadara aldınız canım?
Ben yılardır sensodyn kullaniyorum ona ragmen bende de kanama oluyor bu dönemde. Artik hicbir seye sasirmiyorum. Normal geliyor hepsibende alıyım öyleyse sensodyn:) teşekürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?