2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ben de netten takip ediyorum kac gr olmali onlara gore normal ama benim drum boyle konustu bilemedim.
Başka bir doktora sorabilirsen sor ama her yerde normal diyorsa çokta takma.
Yine de beslenmeye dikkat etmemiz lazım hızlı kilo alacakları dönem, fazla şekeri bırakmalıyız, protein ağırlıklı yemeliyiz. Mesela ben en çok şekeri meyveden alıyorum porsiyonları kesmeyi düşünüyorum

Kizlar benim hareketleri cok asagida hissediyorum. Hatta kasigimda direk tekmeleri. Bazende hareket ettiginde tirmalama gibi hissediyorum alttan. Hic benim gibi hareketlerden cani aciyan var mi? Yokus filan yurudum bugun birde idrar yoku enfeksiyonu olabilir diye dusunuyorum yarin tahlil yaptiricam.

Canım süt ve süt ürünlerini bol tüket ben son bir iki aydır deli gibi süt tuketiyorum( günde en az 2 bardak) ve yoğurt yiyorum( günde 2 kase,Ayrıca köy sütünden kendim yapiyorum) ve doktorumuz bebeğimin gelişimini iyi buldu çok şükür

Bulabilirsem burada sut ben de alip yapacagim. Hic aram yoktur sut ve urunleriyle. Ama yapacagim,yiyecegim.

Merhabalar hanımlar. Alışveriş yapmaya başladınız mı. Kış bebeği olacağı için nelerden kaç adet alınır bilmiyorım. İlk bebek olduğu için çok da tecrübesizim. Tecrübeli anneler bilgilendirirse çok iyi olur.

Ben de tecrubesiz bir anneyim,ilk bebeğim.
Antalyada yasadigimdan tam kestiremiyorum hava nasil etkileyecek. Guney de olsa burasi da soguk oluyor .
Yenidogan 3 5 parca zibin,3 5 parca takim,1 2 tane uyku tulumu.
0-3 ay icin ayni sayida parcalar,
3-6 ay icin ayni sayıda parcalar,
2 yelek,1 hirka, havlu,battaniye,ince muslin bez 2 tane.
8 corap,kova,maşrapa,kuvet. Bu kadar. Daha coook eksik var. Oda yapmiycaz besik bir tanidigimiz vericek hic kullanamamis. Bakalim. Liste yapicam daha

Kızlar birde göbek delilleriniz dışa doğru çıktımı? Benim çıkmadı.cikmasi şartmı acaba birde göbek deliğim gerildikçe acıyor varmı bu durumu yaşayan
Benim de cıkmadı ama bazen hafif morarma oluyor etrafında baya gerildi. İçinde ben varmış o cıktı ilkinde bu kadar cıkmamış tı acıma da oluyor
Geçmiş olsun benim ilkinde olmuştu doktor mudehale etmedi karanfille idare ettim dişin üzerine koydum çiğnemedim ısırdım yani. Sonra gecti ama cok sükür. Karanfil yagını da pamuga koyup diş üzerine koy diyenler oldu ama onu denemedim arastır istersen uygunsa yagı onu dene

Çok teşekkür ederim onu da araştıracağım inşallah etki eder o da bende çok karanfil kullandım ama diş etlerimi yara yaptı sanırım çok bastırdığım için oldu

Bulabilirsem burada sut ben de alip yapacagim. Hic aram yoktur sut ve urunleriyle. Ama yapacagim,yiyecegim.
Kalsiyum almak için süt tüketmeniz şart değil. İki incir (kuruda olur)ve bir avuç çiğ badem yiyin Her gün. Koyu yapraklı yeşillik yerseniz karşılarsınız. Bunlarda sütten daha fazla kalsiyum var. Protein için 2 yumurta yiyin.

Süt ürünlerinden ev yoğurdu, kefir, ev yoğurdundan ayran tercih etmelisiniz. Süt içmek yetişkinler İçin pek uygun değil
Sevgiler

Hamilelikte süç içmek faydalı mı?
Kalsiyum deposu olarak bilinen besinlerin başında süt gelmektedir. Hayatımızın her diliminde yer vermemiz gereken süt, hamilelik döneminde daha da önem kazanmaktadır.
Hamileyken sabah kahvaltısında süt tüketmenin metabolizmayı hızlandırdığı ve kan dolaşımını artırarak bebeğe ideal miktarda oksijen gönderimini arttırdığı bilinmektedir. Her sabah aç karına tüketilen bir bardak süt aynı zamandan annenin kalsiyum ihtiyacını gidermesine de yardımcı olur.
Kemikleri güçlendirerek gebeliğin daha hafif ağırlık vermesini sağlar. Bebeğin gelişimini de olumlu etkiler. İçerdiği yağ miktarıyla sağlıklı ve doğal miktarı kararında almaya yardımcı olur.

Gebeliğin ilerleyen zamanlarında sütü tek başına tüketmek mide bulandırabilir. Bu yüzden süt ürünlerinden de tüketime devam edebilirsiniz. Peynir, yoğurt gibi yiyeceklerden günde en fazla 150 - 200 grm olacak şekilde tüketmek; sütün vereceği faydaları aynı şekilde verebilir.
Bu alternatiflerin yanı sıra milkshake, sıcak çikolata, tarçınla tatlandırılmış sıcak sahlep, dondurma ya da çeşitli sütlü tatlılar yaparak da süt tüketimine devam edilebilir.

Tüm bu ürünlerin ev yapımı ve olabildiğince doğal malzemelerden oluşması gerekmektedir. Bebek ve gebe sağlığı için doğal gıda son derece önem taşır. Sütlü tatlılar için beyaz şeker yerine esmer şeker kullanılmalıdır. Gebelerin süt ve süt ürünlerini tüketmeleri hem bebek hem gebe için oldukça sağlıklıdır.
Arkadaşlar doktorlar gebelikte süt ve sut ürünlerini gebelikte tüketmenin önemini vurguluyor özellikle pastörize ve köy sütü ve ürünlerini bol tüketmemizi öneriyorlar. Önemli değil diyenlere bakmayın kalsiyum en çok bu dönemde ihtiyaç duyuluyor

Cook tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için,bilmedigim şeyler degildi aslinda ama sanki evham yaptim birden tskler

umarım karıştırmadan cevaplarım Baya sayfa birikmiş ben bakana kadar. Çok güzel buranın hareketlenmesine sevindim. Özellikler bebekler dogunca daha çok birbirmize ihtiyacımız olacak.

Ödem bende de var 3litre su içmememe ragmen. Şimdi tuzu tamamen bıraktım baya fayda etti bana çok şükür. Ayagım 40 numara şişersem yandım

Bende 75 ml içtim ve çok zordu. Suyı birden içemedim zaten, yani yine çık yavaşta davranmadım , 10 dk içinde iç demişti galiba hemşire. Toplam 3 kez kan verdim delik deşik oldum. İlk bir saat midem aşırı bulandı , ikinci 1 saat kolay geçmişti. Benimde şekerim çıkmadı çok şükürr. Aç kalmak zordu ama. Bebeğin kilosu içinde , muz , kaşar peyniri de çok faydalı. Bakliyatlara da yüklenebilirsin canım.

Merhaba benim bir kızım var ondan kalan park yatagı falan kullanacagım, şampuan losyon vs hariç herşeyini aldım.. ekim ayımda diğer eksiklerini almayı düşünüyorum. Ben bir liste hazırlamıştım. Hemen bu Aralık Anneleri başlıgı altında ayrı bir post açtım. Şimdi yorumumu editleyip , linkini atarım. Gereksiz olan şeyleri almamaktan yanayım, çok kıyafeti olsa da giyemiyor bebek hemen büyüyor.

Edit :

Ben sut icemiyorum. Hem cok gaz yapiyo hem sevemiyoru.. ama gunde 2 yumurta ve yogurt yemege calisiyorum. Bir de unutmazsam cig kuruyemis

Ben sut icemiyorum. Hem cok gaz yapiyo hem sevemiyoru.. ama gunde 2 yumurta ve yogurt yemege calisiyorum. Bir de unutmazsam cig kuruyemis

İlk üç ay ben de süt ürünlerini tuketemedim, sadece bol bol peynir yiyebildim. Yogurt ve süt aşırı gaz yapardı.

bende alıyım öyleyse sensodyn:) teşekürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…