- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
Hem de ne gazİlk üç ay ben de süt ürünlerini tuketemedim, sadece bol bol peynir yiyebildim. Yogurt ve süt aşırı gaz yapardı.
Biz de aldık canım .Sadece merak etmiştim.Kafa karışacak bir durum yok .Güle güle kullanın inşallah.biz açıkcası çok uyguna aldık o nedenle söyleyip kafa karıştırmak istemem :)
tanıdık usulü çünkü
amin canım, sizde insaşşah.Biz de aldık canım .Sadece merak etmiştim.Kafa karışacak bir durum yok .Güle güle kullanın inşallah.
2 yaşından önce yastık kullanımı önerilmiyor ama yine değil ufak bir bebek yastığınız olsun. Hasta olunca kafası yüksekte daha rahat nefes alır, yada ayakta sallama zorunda kalırsanız yada biberonla beslemek zorunda kalırsanız mutlaka kafası yüksekte olsun.Herkese iyi akşamlarr bizde bugün baya bi alışveriş yaptık ama bazı konularda kafam çok karışıyo tecrübeli anneler yardım edin bizlere. Beşiği dolabı alındı anne yanı da aldım ama yenidoğan bebek yastık kullanıyo mu nevresim takımlarını nerden aldınız yada yorgan kullanıcakmıyız ben küçücuk bebeğe yorganı bilemedim kundak artı battaniye diye düşünüyorum hep uyku tulumu kullanılıyomu hastane çıkışıda 4 tane aldım yeter sanırım ekim ayında da artık yıkanır diye düşündüm
Nevresimleri annem 3 çeşit diktirmişti küçük yorganımız ve yastığımız var . Uyku tulumu minicik bebeğe gerek yok bence ben kullanmam. Çünkü bebek üzerini açmıyor öyle büyük hareketler yapmıyor ki . Ayrıca sürekli kalkılıp beslenecek . Hastahane çıkışı ben 1 tane 10 lu bir 5 li alacağım yeterli olur bence .Herkese iyi akşamlarr bizde bugün baya bi alışveriş yaptık ama bazı konularda kafam çok karışıyo tecrübeli anneler yardım edin bizlere. Beşiği dolabı alındı anne yanı da aldım ama yenidoğan bebek yastık kullanıyo mu nevresim takımlarını nerden aldınız yada yorgan kullanıcakmıyız ben küçücuk bebeğe yorganı bilemedim kundak artı battaniye diye düşünüyorum hep uyku tulumu kullanılıyomu hastane çıkışıda 4 tane aldım yeter sanırım ekim ayında da artık yıkanır diye düşündüm
Merhaba benimde ilk bebeğim ama yigenim küçük annemler bu konuda çok yardımcı oluyorlar sağolsunlarMerhabalar hanımlar. Alışveriş yapmaya başladınız mı. Kış bebeği olacağı için nelerden kaç adet alınır bilmiyorım. İlk bebek olduğu için çok da tecrübesizim. Tecrübeli anneler bilgilendirirse çok iyi olur.
Bana 2 tane alt az geldi. Kızımda reflü olduğu için sürekli kusuyordu, günde 7-8kere üst değiştiriyordum. Keza biraz büyüyünce kakası da dışına çıkıcak.Merhaba benimde ilk bebeğim ama yigenim küçük annemler bu konuda çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar
Bende
2 tane 10 lü hastane çıkışı
1 tane 5li hastane çıkışı
4 tane kolsuz çıtçıtlı badi
4 tane uzun kollu çıtçıtlı badi (2si yandan çıtçıtlı zıbın dedikleri oluyor sanırım)
2 tane de yarım kollu çıtçıtlı badi
3 penye, 2 triko(1tanesi hastane çıkışının), 2 örgü, 1tane büyük kalın battaniye
2 patikli alt, üstlerin sayısını hatırlamıyorum ama 3-4 tane de üst olacak
3 tane tulum
8 tane çorap ve 5 tane penye şapka var (yiğende niye o kadar çok başlık aldık hala bilmiyorum kız yaz bebesi bide)
1 tane yastıklı alt açma
1 tane havlu
Tırnak makası
Penye ağız mendili (6lı paket aldım)
Anne yanı için sepet beşik (hamak beşik)
Elektrikli anakucağı
Büyüyen beşik
Kendim için
2 adet penye sütyen (anne sütyeni dedikleri)
4 tane alt çamaşır
Göğüs pedi aldım
Eksik kalan şeyler de
Bez için sleeppy merhaba bebek seti (20adet yeni doğan, 20 adet bir büyük bez, 3 ıslak mendil, 10 tane kullan at alt açma)
Küvet seti (bugün baktım küvet, file, kova, maşrapa olarak alacam)
Oda açmayacağım için sadece 4 gözlü plastik çekmeceli dolap alayım diyorum
Kıyafetler yeter diye düşünüyorum. Ben çoğu eşyaya para vermedim yigenim giyemedi, kullanamadı fazla geldi neredeysen hepsini etiketli kaldırmıştık. O yüzden sayıları biraz tutarsız gelebilir
Takımların da altı var ama az mı olurBana 2 tane alt az geldi. Kızımda reflü olduğu için sürekli kusuyordu, günde 7-8kere üst değiştiriyordum. Keza biraz büyüyünce kakası da dışına çıkıcak.
3-6 da varsa ok. Zorda kalırsan onları da kullanırsın zaten. Hediye de gelir belkiTakımların da altı var ama az mı olurbunlar ilk ay için bide 3-6 aylıkları ayrı
Teşekkürler tavsiyeniz için bebek yastığı alıym ben ozaman kalın battaniyesini aldım ztn bi tane ben de her şeyi son ay yaparım diyodum ama baktım hergün enerjim düşüyo yatmak istiyorum kendime güvenemedim2 yaşından önce yastık kullanımı önerilmiyor ama yine değil ufak bir bebek yastığınız olsun. Hasta olunca kafası yüksekte daha rahat nefes alır, yada ayakta sallama zorunda kalırsanız yada biberonla beslemek zorunda kalırsanız mutlaka kafası yüksekte olsun.
Yaz bebeği olduğu için yorgan yada uyku tulumu kullanmadım. İlk etapta kundakve battaniye yeter bence. Uyku tulumu şöyle 7-8 aylıktan sonra çok kullanışlı oluyor.
Ben daha hiçbir şey almadım. İlk bebeğimden kalanları da dağıttım önümüzdeki ay başlayacağım toparlamaya kısmetse
Evet bende sadece battaniye kullanıcam sanırım büyümeye başladıkça alırız onları diye düşündümNevresimleri annem 3 çeşit diktirmişti küçük yorganımız ve yastığımız var . Uyku tulumu minicik bebeğe gerek yok bence ben kullanmam. Çünkü bebek üzerini açmıyor öyle büyük hareketler yapmıyor ki . Ayrıca sürekli kalkılıp beslenecek . Hastahane çıkışı ben 1 tane 10 lu bir 5 li alacağım yeterli olur bence .
Öyle canım bizim kız bereketli maşallah hediyesi de bol oluyor3-6 da varsa ok. Zorda kalırsan onları da kullanırsın zaten. Hediye de gelir belki
Yoksa yeni doğana uyku tulumu alsan 2 ay ancak giyer sürekli al kenara koy al koy maddi anlamda çok zorEvet bende sadece battaniye kullanıcam sanırım büyümeye başladıkça alırız onları diye düşündüm
Maşallah doldurmuşsunuz bayaMerhaba benimde ilk bebeğim ama yigenim küçük annemler bu konuda çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar
Bende
2 tane 10 lü hastane çıkışı
1 tane 5li hastane çıkışı
4 tane kolsuz çıtçıtlı badi
4 tane uzun kollu çıtçıtlı badi (2si yandan çıtçıtlı zıbın dedikleri oluyor sanırım)
2 tane de yarım kollu çıtçıtlı badi
3 penye, 2 triko(1tanesi hastane çıkışının), 2 örgü, 1tane büyük kalın battaniye
2 patikli alt, üstlerin sayısını hatırlamıyorum ama 3-4 tane de üst olacak
3 tane tulum
8 tane çorap ve 5 tane penye şapka var (yiğende niye o kadar çok başlık aldık hala bilmiyorum kız yaz bebesi bide)
1 tane yastıklı alt açma
1 tane havlu
Tırnak makası
Penye ağız mendili (6lı paket aldım)
Anne yanı için sepet beşik (hamak beşik)
Elektrikli anakucağı
Büyüyen beşik
Kendim için
2 adet penye sütyen (anne sütyeni dedikleri)
4 tane alt çamaşır
Göğüs pedi aldım
Eksik kalan şeyler de
Bez için sleeppy merhaba bebek seti (20adet yeni doğan, 20 adet bir büyük bez, 3 ıslak mendil, 10 tane kullan at alt açma)
Küvet seti (bugün baktım küvet, file, kova, maşrapa olarak alacam)
Oda açmayacağım için sadece 4 gözlü plastik çekmeceli dolap alayım diyorum
Kıyafetler yeter diye düşünüyorum. Ben çoğu eşyaya para vermedim yigenim giyemedi, kullanamadı fazla geldi neredeysen hepsini etiketli kaldırmıştık. O yüzden sayıları biraz tutarsız gelebilir
Evet canım bugün çanta için çıktık güya, bezini almayıp havlusunu aldımMaşallah doldurmuşsunuz baya
Evet canım bugün çanta için çıktık güya, bezini almayıp havlusunu aldımen önemli iki parçamız eksik hala
Bugün üç dört parçaya 165tl verdik çıktıkalırsın alırsın daha var erkenden bitirme sonra insanın içi kalıyo onu da alayım onu da alayım diye . Ocağa incir ağacı dikildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?