2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
kızlar benim alışverişim bitti ikinci olunca tecrübeyle sanırım ne kullanılacak biliyosun, süt sağma makinem var bi bebek telsizi alıcam uygun fiyatlı olanlarından, park beşik aldım, bebek detarjanlarım yeni geldi, 1 aysonra da yıkamayı planlıyorum Allah nasip ederse

Arkadaşlar Senso..isimli diş macunu içinde florür var. Koruyucu maddeler var. Bunu ne kadar diş fırçalarsanız fırçalayın durulayın kalıntı kalır. Ben bu sebeple parabensiz,sls florür içermeyen katkı maddesiz bitkisel diş macunu kullanıyorum. Diş macunları zehir. Diş eti kanaması hormonal. Çözümü yok. Benimde kanıyor.

Herkese iyi akşamlarr bizde bugün baya bi alışveriş yaptık ama bazı konularda kafam çok karışıyo tecrübeli anneler yardım edin bizlere. Beşiği dolabı alındı anne yanı da aldım ama yenidoğan bebek yastık kullanıyo mu nevresim takımlarını nerden aldınız yada yorgan kullanıcakmıyız ben küçücuk bebeğe yorganı bilemedim kundak artı battaniye diye düşünüyorum hep uyku tulumu kullanılıyomu hastane çıkışıda 4 tane aldım yeter sanırım ekim ayında da artık yıkanır diye düşündüm

2 yaşından önce yastık kullanımı önerilmiyor ama yine değil ufak bir bebek yastığınız olsun. Hasta olunca kafası yüksekte daha rahat nefes alır, yada ayakta sallama zorunda kalırsanız yada biberonla beslemek zorunda kalırsanız mutlaka kafası yüksekte olsun.
Yaz bebeği olduğu için yorgan yada uyku tulumu kullanmadım. İlk etapta kundakve battaniye yeter bence. Uyku tulumu şöyle 7-8 aylıktan sonra çok kullanışlı oluyor.
Ben daha hiçbir şey almadım. İlk bebeğimden kalanları da dağıttım önümüzdeki ay başlayacağım toparlamaya kısmetse

Nevresimleri annem 3 çeşit diktirmişti küçük yorganımız ve yastığımız var . Uyku tulumu minicik bebeğe gerek yok bence ben kullanmam. Çünkü bebek üzerini açmıyor öyle büyük hareketler yapmıyor ki . Ayrıca sürekli kalkılıp beslenecek . Hastahane çıkışı ben 1 tane 10 lu bir 5 li alacağım yeterli olur bence .

Merhaba benimde ilk bebeğim ama yigenim küçük annemler bu konuda çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar
Bende
2 tane 10 lü hastane çıkışı
1 tane 5li hastane çıkışı
4 tane kolsuz çıtçıtlı badi
4 tane uzun kollu çıtçıtlı badi (2si yandan çıtçıtlı zıbın dedikleri oluyor sanırım)
2 tane de yarım kollu çıtçıtlı badi
3 penye, 2 triko(1tanesi hastane çıkışının), 2 örgü, 1tane büyük kalın battaniye
2 patikli alt, üstlerin sayısını hatırlamıyorum ama 3-4 tane de üst olacak
3 tane tulum
8 tane çorap ve 5 tane penye şapka var (yiğende niye o kadar çok başlık aldık hala bilmiyorum kız yaz bebesi bide )
1 tane yastıklı alt açma
1 tane havlu
Tırnak makası
Penye ağız mendili (6lı paket aldım)
Anne yanı için sepet beşik (hamak beşik)
Elektrikli anakucağı
Büyüyen beşik
Kendim için
2 adet penye sütyen (anne sütyeni dedikleri)
4 tane alt çamaşır
Göğüs pedi aldım

Eksik kalan şeyler de
Bez için sleeppy merhaba bebek seti (20adet yeni doğan, 20 adet bir büyük bez, 3 ıslak mendil, 10 tane kullan at alt açma)

Küvet seti (bugün baktım küvet, file, kova, maşrapa olarak alacam)
Oda açmayacağım için sadece 4 gözlü plastik çekmeceli dolap alayım diyorum

Kıyafetler yeter diye düşünüyorum. Ben çoğu eşyaya para vermedim yigenim giyemedi, kullanamadı fazla geldi neredeysen hepsini etiketli kaldırmıştık. O yüzden sayıları biraz tutarsız gelebilir

Bana 2 tane alt az geldi. Kızımda reflü olduğu için sürekli kusuyordu, günde 7-8kere üst değiştiriyordum. Keza biraz büyüyünce kakası da dışına çıkıcak.

Teşekkürler tavsiyeniz için bebek yastığı alıym ben ozaman kalın battaniyesini aldım ztn bi tane ben de her şeyi son ay yaparım diyodum ama baktım hergün enerjim düşüyo yatmak istiyorum kendime güvenemedim

Evet bende sadece battaniye kullanıcam sanırım büyümeye başladıkça alırız onları diye düşündüm

Evet bende sadece battaniye kullanıcam sanırım büyümeye başladıkça alırız onları diye düşündüm
Yoksa yeni doğana uyku tulumu alsan 2 ay ancak giyer sürekli al kenara koy al koy maddi anlamda çok zor

Maşallah doldurmuşsunuz baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…