2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
biz büyükşehirde olmadığımızdan hala iyi yetiştiricilerden ürün alabiliyoruz o konuda şanslıyız zaten benim mesleğimdende ötürü buna yatkın çevrem var

Günaydın dün akşam alışveriş listesi yaptım Kızlar o kadar fazla alınacak şey var ki aslında minimal tuttum hatta yelek hırka nevresim takımları yastık yorgan filan da yazmadım daha çünkü zaten onlar hazır şuan . Emzirme yastığı babynest filan da almayacağım . Yine de yüklü bir liste mevcut

Bir anda almak cok maaliyetli oluyor. Ben aylara yaydim. 24. Haftadan itibaren her ay birer parca aldim. Tabi her ay bazen bin 2bin 3 bin tl harcadim. Su an hepsi bitti cok sukur. Fakat birden alsam zorlayabilirdi.

Bir anda almak cok maaliyetli oluyor. Ben aylara yaydim. 24. Haftadan itibaren her ay birer parca aldim. Tabi her ay bazen bin 2bin 3 bin tl harcadim. Su an hepsi bitti cok sukur. Fakat birden alsam zorlayabilirdi.
Biz kıyafet ve kişisel eşyaları almak için başka bir şehire gideceğimiz için toplu alışveriş yapacağız . Evlenirken de aynen böyle toplu yapmıştık birde şöyle birşey var bu iş bir deniz gibi sınırı yok . Kimisi kıyafetlerine 10 bin harcarken kimisi 500 TL ile işi kapatıyor gibi gibi zor vallahi

Kolay gelsin o halde. Evet bu isler sektör haline dönmüs durumda. Ancak ben evlenirken de ayni seyi yaptim bebegim icin de. Kaliteli malzemler almaya calisiyorum. Ancak her seyde asgari duzeyde. Ihtiyac disinda hicbir sey almamaya calisiyorum. Cunku cidden acaip bi sektör olmus her sey ve ben bu tüketim cilginligindan hic haz etmiyorum. Bebek emzik zincilerinin tasarimini yapiyorlar ya hu. 5 tl.lik seyi sana min 50 ye kendini özel hisset pazarlamasiyla resmen kakaliyorlar. Emzik zinciri bu ya hu. Bana kendimi ne kadar özel hissettirebilir tabi bu sadece bi örnek. Isim baskili hastane cikislari mi dersin. Baby showerler mi dersin.Diyecegim o ki Allah hepimizin akil sagligini korusun

Aaa aynı benim kafamdasın ya ben kalabalığı hiç sevmem açıkçası birde tayinli çalışıyoruz 4 senede bir tayin eee bir sürü eşya sırtında eşyalar kaplumbağa gibi diyorum tövbe tövbe yarabbim. Bu bebeğe yatak oluyor ya ismi ne bilmem araştırmadım da babynest mi onu mesela anlamıyorum ne için var neymiş bebek koltukta değil onda yatacakmış koltuğa battaniye sersen yatsa olmuyor mu diyorum mesela çocuk 4 ay yatacak sonra kaldır at kenara kocaman şey yer kaplayacakbu en basiti . Kv ye anneme dedim ki bakın rica ediyorum siz birşey almayın ben gerektiği kadar alacağım fazla eşya bana zarar . Kv gitmiş benden habersiz sormadan danışmadan hastahane çıkışı almış 150 TL . Allah aşkına aldın da ben hastahane çantasını şimdi hazırlayacağım sen ta doğum olacağı gün veya bakarsın sonra gelmiş olacaksın boşuna gidip para döndü . O içindeki battaniyeden 3 tane var zaten evde ben alacağım mecbur bir hastahane çıkışı . 3 tulum alırdık verdiği paraya kaç zıbın alınır hesaplamadım . Gitmiş 24 aylık için zıbın almış delirmemek elde değil

Heves etmiş yazık ama bilememiş ne yapacağını ne denk gelirse onu almış

Heves etmiş yazık ama bilememiş ne yapacağını ne denk gelirse onu almış
Evet heves ediyor ama insan bir arar sorar beni 3 senede 10 kere aramadı bile . Bi arasa danışsa bende ona tarif ederim söylerim . Danışan soranlara öyle imreniyorum ki anlatamam

aynen öyle, o kadar gereksiz şey var ki ben şunu da gördüm emmezse diye mama stoklayan, sütüm gelmezse diye bilmem ne alan, ya prematüre doğarsa? diye bi kaç uygun bez ve kıyafet alan.... sterilazatör mü her ne ise onlar bile saçmalık bence, kaynat gitsin aynı mantık.
emzik zinciri falan hele tam delilik.
hevesi anladım da biraz mantıkta olmalı insanda, ona harcayacağın parayı at kenara ileride eğitici oyuncak al daha iyi.
valla büyükşehirdeyiz avm ler eve 5 dakika gider gider alırım hem bahane olur diye bakıyorum ben elzem harici pek bişey açıkcası almadım.

Sui zanda bulunmak istemiyorum ama biraz da gösteris merakimiz var sanirim. Instagram fotolarina yatirim yapmak hayat gayemiz olmus durumda. Herkes birbirinden goruyor. Kendi yapmazsa eksik hissediyor

Sterilazatör çok komik değil mi Allah aşkına ya biberon deterjanı var içinde ne olduğu belirsiz anneme söyledim saçmalama kaynatılır gerek yok öyle şeylere abartma dedi ki haklı bence emzik zinciri ben uyku arkadaşı filan set örüyorum resim filan çekilir güzel olur diye tek lüksüm o İnan listemi buraya atsam bir sürü kişi şu eksik bu eksik yazarlar eminim

Bence de şu hazır listelerde çok gereksiz şeyler var. Benim de ikinci hamileliğim. Kızımda da almadım gereksiz birşey. Şimdi de. Hem kızım emnedi bile hep mama içti, ona ragmen strelizör falan kullanmadım

Katiliyorum kizlar. Annelerin heyecanini ve hassasiyetini kullanip pazarlamayacaklari şey yok bu sektordekilerin. Sadece bebek alisverisimdr degil ev icin gıdada,temizlikte,giyimde vs. Hem butcemi dusunur hem kullanilabilirligini sorgular kendimce bir kalitede alisveris yaparim. Mesela ayakkabilarimi iyi almaya calisiyorum,bir bluz icin cok para vermem ama cunku cabuk sıkılırım. Israfa gerek yok hem gunah :) onun egitimine harcayacagim parayi stŕelizatore yada babyneste,vakumlu bez çöp kutusuna vermeyimm.
Bu arada sizin bebisler de cildirmiscasina tekmeler atiyor mu bir o tarafa bir bu tarafa,baya hizli aktif sekilde. Yoksa yediklerim mi etkiliyor ?

Benimki cok cilgin degil yaa. Hareket ediyo ama ben daha cok etsin istiyorum
Cunku hamilelikte beni tek mutlu eden sey onun icimdeki hareketleri. O harektlendikce cok mutlu oluyorum. Butun gun oynasin istiyoru icerde tam tersi benimki de sakin dedigim gibi.

Benimki de her zaman degil. Ama bazen karnim yirtilacak sanıyorum. Iki gundur icerden sanki yirtildi gibi bi his veriyor. Kahve icip telvesini yedigimde ve ejsi mandalina yedigimde oldu mesela hobaaa bir vuruyor. Ayaktaysam hemen oturuyorum. Hayirlisi bakalim hepsi saglikli,güzel kaderli olsun da varsin kimi hareketli kimi sakin olsun.

Amiinnn. Ben kahve icmiyorum aylardir. Cok da severim halbuki.kola iciyorum.kahve icmiyorum zarar verir diye. Kendime de sasirdim su an

Benimki de aynı Doli ya biraz geriliyorum açıkçası bazen akşamları daha hareketli hep gece de öyle . Hatta azıcık sakin olduğunu hissetsem hemen o uyanmadan ben uyuyayım çabasına düşüyorum . Çocuk hareket etse suç etmese suçbirde tam göbek deliğimin orada hareket ediyor bugün kalbimde bi sıkışma var

Sen ne yiyip iciyorsun ? Onlar mi etkiliyordyr. Geceleri evet hareketli hele sola yattim mi ohh diyor tam vurmalik oldu tak tak vuruyor. Hareket etmeyince bi garip oluyurum. Aliskin degilim cunku. Dogunca da zipir olacaklar ki acaba ? 35ten sonra azalirmis hareketler,o vakte kadarkeyif almaya calisiyorum. Buyuyorum demek istiyolardir belki sadece.

Sabah 10 da domates zeytin bal tereyağı kaşarlı tost yedim 1 lt su içtim . Birazdan bir bardak süt içerim vitaminlerimi aldım . Arada meyve yerim 1 elma gibi . Akşam 5 te eşim gelir menü de mercimek çorbası, göveç , salata , cacık var . Çayın yanına kurabiye yaptım o olur 1.5 lt daha su içmem lazım . Akşama yine meyve tabağı yaparım yediklerim böyle birşey de yok aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…