Meyveyi ben de yiyorum hep,drum armit yiyorsan hepsini degil yarisi yiyceksin meyvelerin icinde seker cok demisti. Elma,uzum,muz,mandalina,armut yiyip duruyorum. Sekeri dengesiz veriyor olabiliriz belki bilemiyorum. Ben de kahvalti,ara menu meyve gibi,yemek,yine cayli kahveli ara menu,meyve saati bu kadar yapiyorum. Drlara 8 kere yiyin diyirlar da hic gozum almiyor azicik ye kaldir 2 saat sonra bir daha isit ye.Sabah 10 da domates zeytin bal tereyağı kaşarlı tost yedim 1 lt su içtim . Birazdan bir bardak süt içerim vitaminlerimi aldım . Arada meyve yerim 1 elma gibi . Akşam 5 te eşim gelir menü de mercimek çorbası, göveç , salata , cacık var . Çayın yanına kurabiye yaptım o olur 1.5 lt daha su içmem lazım . Akşama yine meyve tabağı yaparım yediklerim böyle birşey de yok aslında
kahve içtiğimde bende de aynı şey oluyor :)Benimki de her zaman degil. Ama bazen karnim yirtilacak sanıyorum. Iki gundur icerden sanki yirtildi gibi bi his veriyor. Kahve icip telvesini yedigimde ve ejsi mandalina yedigimde oldu mesela hobaaa bir vuruyor. Ayaktaysam hemen oturuyorum. Hayirlisi bakalim hepsi saglikli,güzel kaderli olsun da varsin kimi hareketli kimi sakin olsun.
Instagram da 25 liraya yapan birini buldum. Ona yaptıracam ben büyük oğlum su an 6 yaşında onunkini 6 yıl önce 75 liraya yaptırdım kargo ile 85 e patladı bu defa o kadar pahalı yaptırmayacam çünkü su an 100 tl diyor kargo hariç.Kolay gelsin o halde. Evet bu isler sektör haline dönmüs durumda. Ancak ben evlenirken de ayni seyi yaptim bebegim icin de. Kaliteli malzemler almaya calisiyorum. Ancak her seyde asgari duzeyde. Ihtiyac disinda hicbir sey almamaya calisiyorum. Cunku cidden acaip bi sektör olmus her sey ve ben bu tüketim cilginligindan hic haz etmiyorum. Bebek emzik zincilerinin tasarimini yapiyorlar ya hu. 5 tl.lik seyi sana min 50 ye kendini özel hisset pazarlamasiyla resmen kakaliyorlar. Emzik zinciri bu ya hu. Bana kendimi ne kadar özel hissettirebilirtabi bu sadece bi örnek. Isim baskili hastane cikislari mi dersin. Baby showerler mi dersin.Diyecegim o ki Allah hepimizin akil sagligini korusun
Hem de canımı acıtacak kadar, tekme demeyelim de sanki dirseğini falan sürtüyor..Katiliyorum kizlar. Annelerin heyecanini ve hassasiyetini kullanip pazarlamayacaklari şey yok bu sektordekilerin. Sadece bebek alisverisimdr degil ev icin gıdada,temizlikte,giyimde vs. Hem butcemi dusunur hem kullanilabilirligini sorgular kendimce bir kalitede alisveris yaparim. Mesela ayakkabilarimi iyi almaya calisiyorum,bir bluz icin cok para vermem ama cunku cabuk sıkılırım. Israfa gerek yok hem gunah :) onun egitimine harcayacagim parayi stŕelizatore yada babyneste,vakumlu bez çöp kutusuna vermeyimm.
Bu arada sizin bebisler de cildirmiscasina tekmeler atiyor mu bir o tarafa bir bu tarafa,baya hizli aktif sekilde. Yoksa yediklerim mi etkiliyor ?
Çok güzel olmuş elinize sağlık becerikli annelerKızlar, geçen biri lambası eksik falan demişti. Ben ilk kızımın lambasını kendim yapmıştım. Fikir olur belki diye paylaşmak istedim. (Fotoda asılı olmadığı için lambader gibi dursa da aslında lamba)Eki Görüntüle 2547924 Eki Görüntüle 2547923 Kapı süsünü falan da kendim yapmıştım ama bunda hiç enerjim yok, hazır bir şeyler beğenirsem hazır yaptıracağım.
Vallahi emeginize saglik. Ben de pinterestten bakayim bi. Tabii once hazirliklari tamamlayayim daa sonra sira detaylarda. Nikah hediyemi kendim yapmistim malzemeleri alip,simdi hastanede dagitmaya falan yine yaparim hediyelik,ikramlik insallah kendim. Para bitti zatenKızlar, geçen biri lambası eksik falan demişti. Ben ilk kızımın lambasını kendim yapmıştım. Fikir olur belki diye paylaşmak istedim. (Fotoda asılı olmadığı için lambader gibi dursa da aslında lamba)Eki Görüntüle 2547924 Eki Görüntüle 2547923 Kapı süsünü falan da kendim yapmıştım ama bunda hiç enerjim yok, hazır bir şeyler beğenirsem hazır yaptıracağım.
Harika olmuşKızlar, geçen biri lambası eksik falan demişti. Ben ilk kızımın lambasını kendim yapmıştım. Fikir olur belki diye paylaşmak istedim. (Fotoda asılı olmadığı için lambader gibi dursa da aslında lamba)Eki Görüntüle 2547924 Eki Görüntüle 2547923 Kapı süsünü falan da kendim yapmıştım ama bunda hiç enerjim yok, hazır bir şeyler beğenirsem hazır yaptıracağım.
Nasil yaptiniz ?? Fikir olmasi açısından soruyorum. El emegi kiymetli oluyor.Harika olmuşbende yaptım oğluma bambamli kapı süsü ve bulutlu,aylı,yıldızlı yastiklar ve emzirme yastigi
Bunlari yaptımNasil yaptiniz ?? Fikir olmasi açısından soruyorum. El emegi kiymetli oluyor.
Vaaooovv harika olmuşlar,ben bu kadar beceremem dikip falanBunlari yaptım
Kolay aslında yaparsın ama baya uğraştırıcı kapı süsü diğerleri daha kolay şekil ver dik doldur.tesekkur ederim.daha battaniye ve patikler ördüm sanırım ilk olunca heves ediyor insanVaaooovv harika olmuşlar,ben bu kadar beceremem dikip falankapi susu,hediyelik ancak yaparim. Elinize saglik
Ay masallahhh,benim de ilk.. affet yavrum anan biraz beceriksizKolay aslında yaparsın ama baya uğraştırıcı kapı süsü diğerleri daha kolay şekil ver dik doldur.tesekkur ederim.daha battaniye ve patikler ördüm sanırım ilk olunca heves ediyor insan
Youtubedan bakarak yaptim bende kafamdan degil yani:)orda bulabilirsin SendeAy masallahhh,benim de ilk.. affet yavrum anan biraz beceriksizbir bakayim,malzemeyi hic etmedim yapabilir miyim
Çok güzellerBunlari yaptım
Benimki de ilk ama hicbir sey örmek aklima gelmedi. Üsenirim de ne yalan söyleyimKolay aslında yaparsın ama baya uğraştırıcı kapı süsü diğerleri daha kolay şekil ver dik doldur.tesekkur ederim.daha battaniye ve patikler ördüm sanırım ilk olunca heves ediyor insan
Senden de gorelim miii ??? Ben de su an arastiriyorum ne becerebilirim. Zaten hastanede bir organizasyon olmayacak,bari kendimce bir seyler yapayim. Bize fikir oluurBende kapı çelengi, lohusa terliği, taç, foto çekimi için taç, küpe herseyi kendim yaptım
Ebe eğitimde anlatır mutlaka anlatmasa da sorarım paylaşırım iki haftaya kadar görüşücem ebeyle ozaman paylaşırım canımCanım dönmesi için yapılacak şeyleri söylicek demişsin ya o durumda ne yapılıyor acaba bir bilgi verdi mi bizimkine gerek olabilir belki
Ananası zaten açılma falan olsun diye sonlara doğru yiyin diyen çok bende öyle duydum. Şu an hurma,ananas, meryem ana otu cepte
bende hergün 3,4 yumurta yiyorum gerçekten ekmek tüketmekten çok daha faydalı benim bebekte iki hafta öndeydi yoğurt vs de bebeğe çok yarıyor çok doğru beslenmişsin birde ben her sabah üzüm pekmezi yiyorum daha henüz hiç vitamin. Kullanmadım ve tüm değerlerim çok iyi çıktı doktor devam et böyle çok güzel dediBugün 34 haftalık olduk. 32. Haftada kilosu 1800 e yakındı. Doktor kilosunun 1 hafta geride olduğunu söylemişti. 33. Haftaya kadar hep et ağırlıklı beslendim. Diş etlerim mahvoldu yemekten soğudum. 33. Haftada kilosu 1850 oldu. Zayıf olduğun için böyle sanırım dedi doktor. Bu hafta her gün 3 yumurta 2 muz 1 kase nar 1 kase yoğurt yedim. Hemen hemen her gün bi avuç ceviz yedim. Çoğunlukla 3 öğün yemeğimi de yedim. Bu hafta 2 kilo 200 gram olmuş. Normalmiş şu an :) doktor ne yapıyorsan devam et dedi. Kan değerlerim de iyi çıktı. Bugün nst ye bağlandım artık her hafta böyle olacakmış.
Benim gbi kilosu düşükse bebeğinizin yumurta ve meyvenin gücüne inanıyorum arkadaşlar:)
ekmek vs tüketimini azaltıyor tok tutuyor direk bebeğe kilo yapıyor b12 vitamini üstelik gebelikte çok değil bence3 yumurta derken 1 günde mi yedin çok değil mi arkadaşım .
benimki aşırı tembel bazen endişe ediyorum oğlum çok hareketliydi Buda aşırı sakin abisi gerçekten normaldede aşırı hareketli inş bu oğluşta karnımdaki gibi sakin ve uykucu olur sağlıkla tabiBenimki cok cilgin degil yaa. Hareket ediyo ama ben daha cok etsin istiyorum
Cunku hamilelikte beni tek mutlu eden sey onun icimdeki hareketleri. O harektlendikce cok mutlu oluyorum. Butun gun oynasin istiyoru icerdetam tersi benimki de sakin dedigim gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?