• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Üstümden kamyon geçmiş gibi kulaklarım çınlıyo ne berbat bişeymiş atak mı diş mi her ne haltsa ilkinde böyle bişey görmedim oda sık uyanırdı ama yine dalardı ilk diş çıktı ne ağlama ne bişey taki 9. Ayda tatile gitmiştik o gece bi çığlık basmıştı garip oğlum 9 ayda hiç ağlamamış bu huysuz çirkinde onu anladım 😂ikinci düşünenler hemen günümü özetliyorum sabah kan ter içinde kahvaltı hazırla kız durmasın kucakta derken oğlanla ilgilen bi saat konuşmasını dinle sonra miniğin uykusu gelir o uyanır öğle yemeği telaşı sonra minik yine uyur binbir ağlamayla bu sefer oldu mu akşam yemeği tabi kız uyuduğu tam dinleniyim 5 dk dediğin sırada büyük gelir ve anneee annee sana bişey göstermem lazım veya gel benimle oyna yarış yapalım koridorda derken daha bi tarafım koltuk görmeden kız uyanır ve mutlu son yine kucakta aklı olan ikinci yapmaz hatta ilkinide yapmaz 😂😂😂
Hahaha ben de öyleyim genelde. Benim tek çocuk ama bi tane de koca bebek var arkasını toplamam gereken 😄 bugün dediğin gibi hiç koltuk yüzü göremeden akşamı ettim. Anca uyudu oğluş inşallah ben de direk yatıcam artık 😄

Çiğneyebiliyor mu canım?
Kızlar ben 4. Aydan başladım birşeyler tattırmaya meyve emiklettim yoğurt verdim iki kaşık falan. Bu ayda havuc patates denedim. Kaşıkla

Bugün patatesi çatalla ezip verdim yedi ağzında yuvarlıyo diş var gibi. Dün de havuc vermiştim aynı şekilde. Meyveyi püre yapıyorum ya da meyve süzgecinde veriyorum genelde. Cam rende de kullanıyorum meyvede.

Kızlar ben 4. Aydan başladım birşeyler tattırmaya meyve emiklettim yoğurt verdim iki kaşık falan. Bu ayda havuc patates denedim. Kaşıkla

Bugün patatesi çatalla ezip verdim yedi ağzında yuvarlıyo diş var gibi. Dün de havuc vermiştim aynı şekilde. Meyveyi püre yapıyorum ya da meyve süzgecinde veriyorum genelde. Cam rende de kullanıyorum meyvede.
😂maşallah ay havucu hiç deme bugün verdim kakasından işlem görmemiş bi şekilde çıktı 😂yarın patates ne olacak acaba

Hahaha ben de öyleyim genelde. Benim tek çocuk ama bi tane de koca bebek var arkasını toplamam gereken 😄 bugün dediğin gibi hiç koltuk yüzü göremeden akşamı ettim. Anca uyudu oğluş inşallah ben de direk yatıcam artık 😄
😂ay ilkte yine yemek yapmasanda idare ediyosun bunda çocuk evdeyken mecbur yapıyosun yada bebek tam uyudu uyusan dünya umrumda olmazdı ilkte şimdi öyle olmuyo uyuyamıyorum oda ilgi bekliyo kocana hiç acıma yat dinlen ciddiyim yapsın iş falan bidaha bu anları yaşayamıycaksın 2. Düşünürsen eğer baksana pertim çıkıyo 😂

😂ay ilkte yine yemek yapmasanda idare ediyosun bunda çocuk evdeyken mecbur yapıyosun yada bebek tam uyudu uyusan dünya umrumda olmazdı ilkte şimdi öyle olmuyo uyuyamıyorum oda ilgi bekliyo kocana hiç acıma yat dinlen ciddiyim yapsın iş falan bidaha bu anları yaşayamıycaksın 2. Düşünürsen eğer baksana pertim çıkıyo 😂
Yok canım ben havlu attım tek çocukta büyük konuşmayayım ama ikinci düşünmüyorum kesinlikle 😄 Allah kolaylık versin sana 😊

😂maşallah ay havucu hiç deme bugün verdim kakasından işlem görmemiş bi şekilde çıktı 😂yarın patates ne olacak acaba
Havuç öyle oluyor ya bizde de öyle olmuştu ama bu sefer çatalla değil suzgecten geçirdim daha minik pütürlü oldu böyle daha iyi sindirir belki

Kızlar benım bı arkadasım oglu bı ay once oturamıyodu suan oturup herseyı alıp yıyor ugrasıyor bı ay ıcınde bu normal mı altı aylık suan cok sasırdım bızımkılerde mı boyle olacak🤔
Bebeklerde genel geçer doğrular yok canım ancak 7 ay bitince desteksiz oturabiliyor olması gerekiyormuş

Benımkınde hıc oyle bı oturacak kıpırtı yok daha ondan sasırdım
Bebeklerde genel geçer doğrular yok canım ancak 7 ay bitince desteksiz oturabiliyor olması gerekiyormuş
Buyuk olan sevinc cigligi atiyordu odaya bor gidip bakmistim kendisi oturur pozisyona gelmis yerde surunurken oturmus kollari yana acik dusecek korkusuyla kimildamiyor sevincten gulup bagiriyordu hic unutmam 6 aylikti tam motor becerileri bir an da da gelisebiliyor yavas yavas kademe kademede olabiliyor

Buyuk olan sevinc cigligi atiyordu odaya bor gidip bakmistim kendisi oturur pozisyona gelmis yerde surunurken oturmus kollari yana acik dusecek korkusuyla kimildamiyor sevincten gulup bagiriyordu hic unutmam 6 aylikti tam motor becerileri bir an da da gelisebiliyor yavas yavas kademe kademede olabiliyor
Anladım canım sagol🤗

Sizin doktoru izledim bugün yine. Diyor ki 10 gün aynı yiyecekte ısrar edin olmadıysa ara verin 5 gün daha ısrar edin önünde sonunda sever
Yoğurdu kesmedim arada ağzına tıkıyorum 😂ama öyle kaşık kaşık değil bide böyle deneyim dedim doktora 6 aylıkken gidicez o zamana kadar alışmazsa sorarım yine 😂

Kizlar alerji demistiniz ben firsat bulamiyorum temizlige giristim cevap veremedim. Bebeklerde sirta yapilan ve kanda yapilan testlerle cikmama ihtimali cok cok yuksek doktorunuz sistemden gaita testi icin giris yapar ben bez gondermistim kutuya koymamistik kutu gerikiyorsa kutuyuda alirsiniz hastaneden yapar yapmaz koyarsiniz sahsi araciniz varsa hizli bir sekilde ulastirirsiniz labratuara gece gunduz fark etmez alir bakarlar. Kaka da lokosit enfeksiyon cikarsa ve bebegin atesi yoksa alerjiden kaynaklirdir. Asiri egzama astim asiri pisik asiri susmayan aglama kakada kan olmadigi sureve diyet yapmal dogru degil. Hirilti hafif pisik hafif egzama mukus bunlar diyet sebebi degil hem annenin depolari bosaliyor bebege kaliteli sut gitmiyor bebek ek gidada yumurta sut tuketmedigi icin cok yetersiz besleniyor en onemlisi alismadigi icin en ufak miktar aldiginda hep tekpi vericek ilk oglumda diyet yapmistim. Cok pismanim oglumda ilk baslar susmayan aglama vardi hafif pisik kasinti mukus uykusuzluk vardi kasintiya bagli diyet yaptim perisan oldu hala yogurt yumurta yediremem yogurdu sekerle recelle rusvetlerle yumurtayi ancak menemenle yiyor cok beslenme problemi yasadik bosuna diyet yapmistim bu bir.muddet kesip aglamalar gecince yavas yavas tuketebilird cunku denemelerde aglama yapmiyor mukus kasinti uykusuzluk yapiyordu sadece bu oglumdada buyugu gibi hem laktoz intoleransi hem alerji var diyet yapmiyorum egzama azarsa birkacgun ara verip tekrar basliyorum daha cok tolere edebildi hemde buyugunden daha fazla alerjisi vardi hem egzama hemde kakada kan 1 hafta diyet yaptim baktim sadece sut degil coklu gida diyetten vazgectim doktoruma kakada kanin ne gibi zarari olur dedim sadece bir miktar demir eksikligi ollur oda takviyehi 4. Ayda biraz fazla baslarsin dedi zaten hic diyet taraftari degildi kakada kan ben tukettik sira ve probiyotik kullandik sira gecti egzamada tamamen gecti keci yogurdu verdim dun3. Gunuydu sadece pisik tepkimiz var oda popo agzinda sadece rahatsiz etmiyor biz devam edicez diyet yapmicaz tecrube eden biri olarak cok sacma buluyorum sacma sacma streslere sokmusum buyugunde kendimi astim asiri egzama vs olmadikca ne gerek varmis ki ben diyeti acar acmaz emme reddi bitti muhtemelen sutun tadini begendi onundiyetini actigimda 1 yasindan sonra cok guzel kilo alip gelisti boy atti 1 yasina kadar 9 kiloydu diyeti actiktan sonra istahi artti ben ettim siz etmeyin 😁

Çok zor geçti gece 🙄gündüz zaten yoruyo gece bari uyusa aslında yataktan çıkmıyoruz ama uyumuyoda 10 dk bir kalkıyo kodlanmış gibi 😍başım çatlıyo ve yeni gün başlıyo büyürler mi ya doğdum doğalı anne gibi hissediyorum kendimi ama epi topu 6 sene olacak daha zaman hızlı geçiyo diyenlere inanmıyorum 😂

Back
X