• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ben de aynı durumdayım. Süt yapan şeyleri yiyip durmaktan baygınlık geldi. Ve evet her ağladığında insan çok üzülüyor aç mı kaldı, fazla mı mama verdim, dişi mi çıkıyor gaz sancısı mı var, kesin aç.. delirme noktasına geliyorum. Benimki 3 ocakta doğdu. Ben de biraz deneyeyim madem yoğurt vermeyi. Annem de sabah pirinç unundan lapa yap dedi ama cesaret edemedim
Pirinç unu mu daha faydalı ev yoğurdu mu mesela pirinç unu çocuğa ne kazandıracak bunu düşünmek lazım . Evde bebe bisküvi yaptım buzluğa koydum onu açtım tadına baktırıyorum süt az olsa bir seçenek mesela ne yiyecek çocuk ? Doktora çocuk mama almıyor diyorum cvp veremiyor mesela taş kemirsin o zaman Allah Allah

Kızlar ben sanırım baldan anneden destek alıcam çok yoruldum bıktım artık uykusuzluktan eşimde danışalım bu böyle olmayacak dedi siz ne düşünüyosunuz
Ben eşimi ikna edememiştim, uyuması için bir de üstüne para mı vercez demişti, kendisi 3 senedir 1 gece bile uyanmamış olan adam.
Ben destekliyorum, danışman olacak kişiyi araştırdın mı içine sindi mi önemli olan o, yoksa bence 2 yaşında ağlamasındansa 4-5 aylıkken ağlaması daha iyi.

Ben eşimi ikna edememiştim, uyuması için bir de üstüne para mı vercez demişti, kendisi 3 senedir 1 gece bile uyanmamış olan adam.
Ben destekliyorum, danışman olacak kişiyi araştırdın mı içine sindi mi önemli olan o, yoksa bence 2 yaşında ağlamasındansa 4-5 aylıkken ağlaması daha iyi.
Erkeklere göre birşey olmadığı için öyle demesi normal. Çocuk kendini yırtsa eşim uyanmıyor mesela

Aslında çok pahalı iyice araştırcam tabi ama destek şart geliyo çok zorlanıyorum işe başlayınca neler yaşıycam diyorum eşim kendi teklif etti oda hiç uyanmaZ başka odada zaten ama görüyo caresizliğimi oğluma çok zaman ayıramıyorum bakalım alırsam eğer sizlerle paylaşırım bide çok zorlanıcam gücüm var mı diyorum sonrada ne farkeder şimdide uyumuyosun diyorum falan öyle bi ruh halindeyim

Pirinç unu mu daha faydalı ev yoğurdu mu mesela pirinç unu çocuğa ne kazandıracak bunu düşünmek lazım . Evde bebe bisküvi yaptım buzluğa koydum onu açtım tadına baktırıyorum süt az olsa bir seçenek mesela ne yiyecek çocuk ? Doktora çocuk mama almıyor diyorum cvp veremiyor mesela taş kemirsin o zaman Allah Allah
Ne bileyim ya beynim yandı. Deneyimlerini paylaş olur mu? Bisküviye falan ne tepki veriyor, doyuyor mu kabız yapıyor mu vs. İnşaallah sütümüz çoğalır da muhtaç kalmayız

Ne bileyim ya beynim yandı. Deneyimlerini paylaş olur mu? Bisküviye falan ne tepki veriyor, doyuyor mu kabız yapıyor mu vs. İnşaallah sütümüz çoğalır da muhtaç kalmayız
Bundan sonra süt çoğalsa da fark etmez tadıma başladığım için bırakmam ben . Örnek veriyorum sana sabah emzirdim diyelim sonra kahvaltı yaparken masada ağzına salatalık veriyorum yalatıyorum iğne ucu kadar beyaz peynir veriyorum gibi . Aradan 2 saat geçiyor emzirmek istiyorum eğer emerse tamam 2. Uykudan uyandı emzirmek istiyorum emdikten sonra bisküviyi açıp veriyorum bazen alıyor bazen almıyor açlık tokluk durumuna bağlı oluyor o bence . 2 saatte bir emzirmek istiyorum hep . Öğleden sonra emzirdikten sonra elma muz havuç gibi şeylerden birisini tattırıyorum. Akşam 19:00 gibi bizim için yaptığım çorbadan baharatsız olarak 1-2 yemek kaşığı veriyorum güzelce yiyor 20:00 de emziriyorum gece uykusuna geçiyor . Gece 3 saatte bir uyanıp emip yeniden devam ediyor. Ben bir risk aldım ama çocuğuma güveniyordum alerji gibi bir durum olmadı şimdiye kadar . İnsan kendi çocuğunu bilir zaten poposu pişik bile olmaz öyle mesela . Eğer durumlar böyle olmasa bu ay sonunu beklerdim tadım için ama yine de daha fazla beklemezdim doktora da söyledim bunu zaten . Şuan bu çocukların mama almamalarının tek sebebi 4 ay zaten tek anne sütü aldı mama ona yabancı ve kötü bir lezzet geliyor . Doktor tutmuş bana diyor ki sen çok sık beslemeye çalışıyorsun 4 saat durması lazım . Ya çocuk 600 gramı zor almış ne 4 saati acaba ? 4 saat duracak delirecek sonra emmeye başlayınca sütün akışını beğenmeyip emmeyecek böyle oluyor aynen sinirlenip kendini geriye atıyor işte bu şekilde nasıl büyüyecek derler adama . Şuan temel olan şey anne sütü emzirdikten sonra sütüme ve psikolojime ve bebeğe destek için yaptım pişman mıyım hayır . Annem diyor ki 1996 yılında devlet 3 Aydan sonra ek gıda dedi verdirdi sonra vazgeçti ne oldu o arada diyor ve haklı bence de . Psikolojim rahatladı kendime geldim. Kabız olmadı ayrıca su veriyorum ben . Günde 2 kez kaka yapardı yine aynı sayısında da değişiklik olmadı

Aslında çok pahalı iyice araştırcam tabi ama destek şart geliyo çok zorlanıyorum işe başlayınca neler yaşıycam diyorum eşim kendi teklif etti oda hiç uyanmaZ başka odada zaten ama görüyo caresizliğimi oğluma çok zaman ayıramıyorum bakalım alırsam eğer sizlerle paylaşırım bide çok zorlanıcam gücüm var mı diyorum sonrada ne farkeder şimdide uyumuyosun diyorum falan öyle bi ruh halindeyim
Normalde ben böyle fenomenlere vs karşıyım para tuzağı gibi geliyor açıkçası ama senin durumun Farklı. Sen yazarken ben Bile geriliyorum. Bu gidişle sinirlerin harap olacak. Senin cidden işe yarıyorsa böyle bir hizmeti en kısa sürede Alman çok mantıklı

Kızlar merhaba .. uzun süreden beri takip ermekteyim.. hamile olduğumdan bu yana bir türlü yazmak nasip olmadı..
benim ilk bebeğim ve çok tecrübesizim
Yardımınıza ihtiyacım var ne yapmam konusunda
Kızım malum Aralık doğumlu 13 Aralık rabbim nasip etti 6 yol sonra aşılamalar vs olumsuz sonuçlar rabbim sonra kendiliğinden nasip etti darısı tüm isteyenlere olsun🤲
Şimdi kızımın elleri sürekli ağzında damakları kaşınıyor ve zor bir süreçten geçiyoruz kaç tane dişlik aldım yok jel aldım yok ek gıdaya henüz başlamadım yani hiç bir dünya nimeti ile henüz tanışmadı 😊
Bu konuda da yazarsanız sevinirim ek gıda konusunda siLer şuan veriyormusumjz bileyler
Birde diş hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var
Uzun oldu kusura bakmayın
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağlıklı uzun ömür nasip etsinnnn inşallah
6 ay illede anne sutu biz emme reddi yasiyoruz sutum azdi pirinc unu cok sert olacak sekilde pisirip anne sutuyle acıp yediriyorum asiri magdur kaldigim zaman mama alerji yaptigi icin malum yapisi komplike bir urun sulandirilmis keci sutu verdim alerji yapmamasina ragmen cesaret etmiyorum sik sik verneye emme reddi yasamasaydik 6 aya kadar hicbirsey vermezdim. Tavsiyem bagisikligi icin 6 ay sadece anne sutu bagisiklik bagirsaklarda oluyor buyuk kismi tolere edemecekleri zamanda ek gidaya baslamak ta vucudu yorup bagisikligi dusuruyor faydadan cok zarar 🥰

Normalde ben böyle fenomenlere vs karşıyım para tuzağı gibi geliyor açıkçası ama senin durumun Farklı. Sen yazarken ben Bile geriliyorum. Bu gidişle sinirlerin harap olacak. Senin cidden işe yarıyorsa böyle bir hizmeti en kısa sürede Alman çok mantıklı
İşte bende ondan çekiniyorum para tuzağıda olabilir eğer öyle olursa eşimin dilinden kurtulamam bide uyku meleği var onuda takip ediyorum onun videolarıda var bi kendim deneyim içimde kalmasın diyede düşünüyorum bakalım uyku rutini oluşturun diyolar o rutin nasıl oluşacak 🤔

Kızlar ben sanırım baldan anneden destek alıcam çok yoruldum bıktım artık uykusuzluktan eşimde danışalım bu böyle olmayacak dedi siz ne düşünüyosunuz
Canım ne kadar çaresiz kaldığınızı tahmin ediyorum bizimde ilk ay hatırlıyorm eşim hemşire tutalım dayanılcak şey diil demişti:) dün yine ben bu çocuğu nasıl uyutucam ankaraya dönünce dedim resmne korkuttu beni iyice
Uyku eğitimini bende çok araştırdım aslında ağlamalarında da problem yok çünkü biz uyuturkende ağlıyolar maalesef kendi kendine uygulayıp başaran çok var biraz disiplinli olmak gerekiyo sanırım ben dayanamıyorum pek kendimde o gücü görmüyorum şu an sen görüş yinede bikaç kişiyle ama içine sinerse uygulat canım online şekilde biraz zor bir süreç olabilir bide en önemlisi annenin hazır olmasıymış yarıda bırakma ihtimaliniz varsa başlayamayın diyolar

İşte bende ondan çekiniyorum para tuzağıda olabilir eğer öyle olursa eşimin dilinden kurtulamam bide uyku meleği var onuda takip ediyorum onun videolarıda var bi kendim deneyim içimde kalmasın diyede düşünüyorum bakalım uyku rutini oluşturun diyolar o rutin nasıl oluşacak 🤔
Gece yatmadan önce alt değiştirme masaj yapma pijama giydirme karanlık odaya geçme aynı saatte yatırma vb rutinler . Uyku eğitimi vermedim ama uyku rutinlerimiz var ara ara bozuluyor ama olur o kadar diyorum bebek daha

Birde aklıma şu geliyo canım ben tracy hoggun kitabını okudum bizde uyku rutini var mesela ama uyumayınca uyumuyo işte Bir aydır 9.30 da kendisi ayağa koyduğumuz anca uyuyodu şimdi yok asla uyumuyo mesela ama şöle bişey 8 buçukta odaya gidiyoruz pijama bez değişimi kitap okuma olcağını anlıyo biraz daha sakin ağlamadan duruyo öyle bir yararı var benim içsel olarak hissettiğim biraz daha büyümeleri gerektiği çünkü şimdi algısı açılcak büyüyünce mesela uyku arkadaşına alıştırabişceksin gece maması verebilceksin tok karın olucak diş çıkarmış olucak gibi gibi evimize gidince bende denemek istiyorum ama bende o sabır varmı emin değiliim😓

Ben şöyle yapıyorum bebek 40 günlüktü başladım . 21:00 de yatak odasına gidiyorduk alt değiş pijama giy emzir yapıyordum 21:30 da uykuya geçiriyordum . Sonra bu olayı 20:30 a çektim 21:00 de uyudu . Şimdi ise 20:00 e çektim yavaş yavaş yaptım bebek alıştı buna diyorum ki oğlum şimdi uyku saatimiz emziriyorum sonra yanına yatıyorum pış pış yapıyorum ninni söylüyorum dalıyor böylece

6 ay illede anne sutu biz emme reddi yasiyoruz sutum azdi pirinc unu cok sert olacak sekilde pisirip anne sutuyle acıp yediriyorum asiri magdur kaldigim zaman mama alerji yaptigi icin malum yapisi komplike bir urun sulandirilmis keci sutu verdim alerji yapmamasina ragmen cesaret etmiyorum sik sik verneye emme reddi yasamasaydik 6 aya kadar hicbirsey vermezdim. Tavsiyem bagisikligi icin 6 ay sadece anne sutu bagisiklik bagirsaklarda oluyor buyuk kismi tolere edemecekleri zamanda ek gidaya baslamak ta vucudu yorup bagisikligi dusuruyor faydadan cok zarar 🥰
[/QUOTE]

Merhaba günaydın ☀️
Hayırlı sabahlar olsun
Çok haklısın ek gıdaya 6 aydan önce başlamayın deniyor
Bende kararsız kalmıştım yani bi kısımda şimdiden azar azar ver ilerde hiçbirşey yemez deyince kafam karıştı iyice..
Bakalımbşz daha meme reddi yaşamadık damaklarından çekiyoruz şu sıralar ..
birde benim kız ayakta sallanmaya alıştı nasıl bırakacağız hiç bilemiyorum Uyku düzenimiz zaten çok fazla yok ama şu sıralar dengesizleşti gündüz 2 aralıksız iki saat uyuyor sonrası Bir iki kere daha 15 - 20 dk Sonra zaten akşam oluyor
Mesela bu gece 4:30 da uyandı 6 ya geliyordu tekrar zor uyuttum acaba uyku düzeni nasıl oluşacak bu damaklar bu şekildeyken pek mümkün görünmüyor gibi

Canim baldan anne danismanlik alanlarin basarisindan ziyade postlari okuyup basaranlari paylasiyor hikayede aslinda okadar cok sey paylasmis ki vakit olsa okusak emin ol bizde basaririz sadec bir iki paylasimdan faydalanip ayakta sallanmayi biraktirmisimtim bende korona gecsib eve yardimci cagiracagim ozamanlar denemek istiyorum bakalim nasil olacak

Back
X