Sabah sabah boğazım düğümlendi. Oğlanlar uyanmadan haberlere bakayım dedim. 8 aylık erkek bebegın boğazına salatalık kaçmış nefes borusuna gitmiş yavrum rahmetli olmuş. Annesine sabır diliyorum. Deneyimli bir anne olarak hep şunu gözlemledim bende yemeyen mıy mıy 1 numara da var, çok iyi kaşık tutan çiğneyen 2 numarada ama şu gerçek çocuk 1 yaşına gelmeden eline sert şey vermedim ayrıca babası da verdırmedi o da ayrı, herkes kızdı ver salatalıgı ver havucu kemirsin. Ne oldu öğrenmediler mi şimdi herseyı yıyorlar.. Sadece giydirdım onlüklerı verdım eline kasıkları döke saça yogurt yedıler corba ıctıler, elleriyle minik makarna yediler yanlarında hep ben vardım... Hatta 3 numarada dişi kaşınıyor diye havuc verdım 2 minnak dişiyle küçücük havuc kopardı ben görmesem boğazına takılırdı..... Versek bile yanından ayrılmayalım ama nefes borusuna kaçınca Allah korusun. Bir arkadaşım çok rahattı eline verirdi yeşil soğanı 9 aylıktı, bebegı yalnız bırakırdı. boğazından hep tıftımiş yeşil soganın beyazını cıkarırdı. Ekmektwn birşey olmaz sanırdım kıza vermiş ekmegı ıcını bu da tam yutmadan bogazda bırıkmıs sıkısmıs ekmek parçaları..Daha 1.5 yasındaki çocuga verırlsrdı tam fındık kaç kere uyardım. Sonra noldu benı aglayarak aradı biz hastanedeyiz soluk borusuna fındık parçası kaçtı... Dr nasıl kızmıs.. Yazık 2 gün hastanede kaldılar. Valla deneyim şu, eline versen de vermesen de çocuga sadece catal kaşık kullanmayı öğret birsekılde yıyor ha ya as yer ha hızlı bu da tamamen yaradılış.. 1 numara zaten ememeyen bebekti yemesı de mıy mıydı.. Bebek belli edıyor kendı o.. Şu kendı kendıne yeme yontemini bıle şu an kendı bebegım yapmam bazı gıdaları yutamıyor ... Boğazına takılıyor. 10 aydan önceden baslamam. Biraz diş çogalsın... Valla birsekılde öğreniyorlar kendılerı yıyor Allah korusun yeri gelsin aç kalsın ama nefes alsın,canı sağolsun bana can olsun