2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Umay- uyku konusunda seni çok iyi anlıyorum. Öncelikle tavsiyem kendini suçlama
İnsanlar Cocugu senin uyutamadigini söyleyebilir, boşver.
Ben uyuyamıyorum çocuğu diye düşünme.
Ne yaptım beyi yanlis yaptım da çocuk böyle uyumuyor, deme.
Evet çok zor ama öncelikle bebeğinin akşam 6da yatıp sabah 6da kalkan bebeklerden olmadığını kabullen. Sen kabullenir sen daha rahat başa çıkarsın.
Ve unutma bu karın hepsi geçecek. Bir gün bakmışsın ufaklık uyumaya başlamış.
Çocuk uyanmadan belli saatlerde rüya beslenmesi yani bebeği uyandırmadan alıp emzirmek ya da mama vermek Sana destek olabilir.
Algıları açık, canavar gibi bir bebeğin var
Yorulmak isyan etmek elbette en doğal hakkin.
Gündüz ten teması arttırabilirsin. Bir de uyku arkadaşına alistirabilirsen süper olur. Ben onu beceremedim. Ama uyku arkadaşını koynunda tut. Kokun sinsin, onu köy burnunun dibine.

Sizlere bir sorum olacak. Bebekleriniz kaka yaparken çok ıkınıyolar mı? Yani kabızlık mı anlayamadım tam her gün yapıyo ama nasıl desem baya bi katı böyle susuz bir balçık gibi. Zeytinyağı verdim sabahları suyunu da baya bol veriyorum ama biraz sıkıntı veriyo sanki. Demir damlasının etkisi mi yoksa acaba ek gıda mı ağır geliyo bilemedim ya da belki de normal, 7 ay olmamıza bir hafta kaldı çok aşırı şeyler de vermiyorum üç beş sebze meyve yoğurt peynir yani verdiklerim

[]
Ben ikinmasinda zorlanma derecesini doğal olarak anlıyorum . Benim bebeğim de ikiniyo ama kızarma dan yapiyosa rahat yapıyo zaten ama bazen kızarıyor yani zorlaniyo o zaman az su verdiğimi anlıyorum. İlk ek gıdaya başladığımızda suyu ayarlayamadim ağladığı bile oldu kimi gün fazla kimi gün az oldu ama artık çözdüm. Yemeklerini zaten daha akışkan yapıyorum ve yarım çay bardağı su veriyorum o zaman çok rahat ediyo

Ya zaman mi? 29 Kasım 2016'dan beri fırtına sanki... İnanılmaz hızlı.
Rint cnm sana bir sorum var poyraz arada bezinde turunculuk oluyordu bugün tahlil yaptırdım temiz çıktı susuz kalmıştır dedi gecdi doktor bu ayda bebek ne kadar su içer cnm emziriyorum da sütüm azaldı sanki bu ara acaba geceleri mamami versem

Hmm evet bazı günler bizimki de baya bi kızararak yapıyo ama genelde ıkıncıl ıkıncık biraz sonra pırtlıyo. Ben de suya çok dikkat ediyorum ama belki de az geliyo. Ne kadar veriyosun tahmini yemek harici?

Çok huysuzluğu var mı

Hmm evet bazı günler bizimki de baya bi kızararak yapıyo ama genelde ıkıncıl ıkıncık biraz sonra pırtlıyo. Ben de suya çok dikkat ediyorum ama belki de az geliyo. Ne kadar veriyosun tahmini yemek harici?
Her yemekten sonra 10-15 ml civarı veriyorum o zaman çok rahat yapıyo. Eğer yemekleri çok sıvı ise daha az veriyorum . Havalat artık iyice ısınıyo. Mesela bugün çok sıcaktı ve balkonda şemsiye koyduk çok vakit geçirdik o zaman yemeklerden sonrayı falan beklemiyorum. Vücut ısısını dengeleyebilmesi içinde su önemli veriyorum. Havalar ısındıkça verdiğim su miktarı da articak . Yarım çay bardağından biraz fazlaya tekabül ediyo sadece yemeklerden sonra verdiğimde ama aralarda da vermeme rağmen henüz bi çay bardağı olmadı biraz fazla olunca gece kaka yapıyo o zaman uyku düzeni de bozuluyo.

Canım ben şu an ek gıda tek öğün veriyorum. Tadimlara başladım yeni. Onun yaninda da hemen her kaşık başına bir çay kaşığı su veriyorum, bu da çeyrek çay bardağı gibi bir şey oluyor. Yarısını içip yarısı dökülse... Eder 10 15 ml. Anne sütü alıyor.
Buyukte de şöyle idi durum:
Ek gıda verirken suluk önünde duruyordu arada teklif ediyordum içtiği kadar. Doktor ek gıda biter bitmez hemen emzireceksin ki çocuk beslenme mantığını öğrensin ve susuz kalmasın demişti. Beslenme emme saatini hep böyle planladik.
7. Aydan sonrası için oynadığı alanlarda suluk hep yanında olacak o kendi ihtiyaç duydukça içecek demişti. Öyle de oldu. Onda su olduğunu öğrendi icti.
Anne sütü aldığı için ben bol bol su verme taraftarı olmadım çünkü çok ihtiyacı da yoktu.
Sana ancak şunu tavsiye edebilirim, idrarı renk ve koku açısından takip et her bezde, baktın renk koyulasiyor, müdahale et. Eğer sütünün azaldığını dünüşünüyorsan günde bir defa mama mantıklı olabilir. Ama onu da bence hemen büyük bir mama almak yerine tek kullanımlıklardan bir tane alıp onu deneyebilirsin.

Cnm poyrazda sut alerji olduğu için elimde numune mama var sütüm azalmaya başladı su alımını artirmam gerek ben 2ogun veriyorum sabah ve akşam tadımlık arada emziriyorum sütüm geliyor ama memeler boş sanki yumuşacık gecede 3kez emiyor ağlıyor idrarda çıktı çok iştahlı bir çocuk birde reflü var dev sütünü gün içindeki versem gece kustururmuki

Aynen gözleri kapalı ciglik cigliga agliyor. Emzgi tutmuyor yumusak sesle konuşuyorum fayda etmiyor. Kaldırıyorum kucagima aliyorum birkac saniye sonra gozunu açıp susuyor mizirdanmaya devm ediyor biraz daha

Gündüz 3 saat uyudugunu bilirim.
Gozlerini ovustura ovustura bir hal oluyor oglum. Uyanik tutayim diyorum. Cok huysuzlaniyor. 1 saatten asagi uyanmaz. Gunduz 3 kere uykuya yatiyor. Gunduz 4 saat uyuyor parca parca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…