Ikinciyi isterim yalnız kalmasin ama şimdi değilDeğil cnm sen korun tabi 2inci bir bebek istemiyorsan
Sağol çok teşekkür ederim, ben de biraz daha artırayım aşağı yukarı bu şekilde veriyorum özellikle yerde çok tepinip ter içinde kaldığında falan da veriyorum. Biraz sebzelerden patatesi falan da çıkarayım da belki biraz rahatlarHer yemekten sonra 10-15 ml civarı veriyorum o zaman çok rahat yapıyo. Eğer yemekleri çok sıvı ise daha az veriyorum . Havalat artık iyice ısınıyo. Mesela bugün çok sıcaktı ve balkonda şemsiye koyduk çok vakit geçirdik o zaman yemeklerden sonrayı falan beklemiyorum. Vücut ısısını dengeleyebilmesi içinde su önemli veriyorum. Havalar ısındıkça verdiğim su miktarı da articak . Yarım çay bardağından biraz fazlaya tekabül ediyo sadece yemeklerden sonra verdiğimde ama aralarda da vermeme rağmen henüz bi çay bardağı olmadı biraz fazla olunca gece kaka yapıyo o zaman uyku düzeni de bozuluyo.
Memeler yumuşak ya da sönük olsa da süt vardır. O çektikçe geliyorsa sıkıntı yok. Çekip çekip ağlıyorsa sorun var.Cnm poyrazda sut alerji olduğu için elimde numune mama var sütüm azalmaya başladı su alımını artirmam gerek ben 2ogun veriyorum sabah ve akşam tadımlık arada emziriyorum sütüm geliyor ama memeler boş sanki yumuşacık gecede 3kez emiyor ağlıyor idrarda çıktı çok iştahlı bir çocuk birde reflü var dev sütünü gün içindeki versem gece kustururmuki
Ben elma tadımı yaptım. Normalde vermezdim su ama zorlandı alamadı ağzına, suyu da kabul etmedi. ben de elmayla birlikte su verdim sonra elma ardından hemen şu sonra elma bir iki saniye sonra su derken şu an suya alışıyor gibi. Patates verdim yemedi. Armut sevdi. Hem kırmızı hem sari elmayı ayrı ayrı tadim yaptim (büyüğe kırmızı elma dokunuyor) şimdi ucu de bitti. Yarın yeni bir şey deneyeceğimBenim bebeğim su içmiyor. Alıştırma bardağı, çay bardağı, kaşık, biberon hepsini denedim. Elma çatı yaptım belki içer diye onu da içmedi.
O ihtiyacı karşılıyor işte. Gece gündüz ayrımı yapamıyor olabilir. Benim büyük gündüz 40+15 dk uyuduğu halde gece uyumazdi. Seninki gündüzü azaltsa muhtemelen gece uyuyacak. İki numara bazen iki kere uyuyor. Üçüncü uykuya yatmak istiyor. Emerken uyuyor yaklaşık 10-15 dk sonra uyku geçişi yaşarken yüzünü okşuyorum iyice uyaniyor. Hem o huysuzluk giymiş oluyor hem de çok uyumamış oluyor. Bu kuzunun da uyku çok iyi değil ama abiden baya iyi.Gündüz 3 saat uyudugunu bilirim.
Gozlerini ovustura ovustura bir hal oluyor oglum. Uyanik tutayim diyorum. Cok huysuzlaniyor. 1 saatten asagi uyanmaz. Gunduz 3 kere uykuya yatiyor. Gunduz 4 saat uyuyor parca parca
O konuya gelirsek. İkinci bebeğime hamile kalınca çok sevindim. Ama bı yandan çok ağladım. İlk ogla haksızlık mı yapıyorum falan diyeInşallah canim kıyamam benim minigim o bida olsa bu kadar sevilirmi bilmiyorum:)
Kilo alımı güzel cnm bu ay 500gr almış çektiği zaman süt geliyor ama yumuşak göğüsum beni rahatsız ediyor birbirini asla emiyor ısırıyor gece mama yaptım içmedi uykusunda verdim anladı ağladı içmedi biborun emeyi bilmiyor bu bebeğimMemeler yumuşak ya da sönük olsa da süt vardır. O çektikçe geliyorsa sıkıntı yok. Çekip çekip ağlıyorsa sorun var.
Bence sen az az su ver. Devam sütü normaloni verme aman gece de gündüz de. Gündüz bir defa devam sütü deneyip o sırada sağıp gece fazladan onu verebilirsin. Kilo alımı vs nasil?
Eğer kilo alımında sorun yoksa su takviyesi yap. Artık ek gidaya da geçti ya. Ama eğer sütün gerçekten çok azaldiysa kesilecek gibiyse ufaktan mamaya alismasinda fayda olur.
Kırmızı elma bizede dokunur gibi oldu cnm ben hasladim sonra rendeledim sorun olmadı herşeyi 3gun kuralı yapınca yeni tatlara geçmesi zaman alcakBen elma tadımı yaptım. Normalde vermezdim su ama zorlandı alamadı ağzına, suyu da kabul etmedi. ben de elmayla birlikte su verdim sonra elma ardından hemen şu sonra elma bir iki saniye sonra su derken şu an suya alışıyor gibi. Patates verdim yemedi. Armut sevdi. Hem kırmızı hem sari elmayı ayrı ayrı tadim yaptim (büyüğe kırmızı elma dokunuyor) şimdi ucu de bitti. Yarın yeni bir şey deneyeceğim
Bir de bazen bardakla veriyorum bir süre sonra ondan içmek istemiyo, sonra beslenme enjektörüyle veriyorum ,ondan sıkılınca kaşıkla veriyorum, sonra tekrar bardak. Çünkü bazen istemiyo su içmeyi de ben de değişik şekillerde veriyorum. Bazen hiç bir şekilde içmek istemiyo o zaman ayran yapıyorum ,çok tatlı olmayan ama tadı olan bi su şeklinde komposto yapıyorum iciyo.Sağol çok teşekkür ederim, ben de biraz daha artırayım aşağı yukarı bu şekilde veriyorum özellikle yerde çok tepinip ter içinde kaldığında falan da veriyorum. Biraz sebzelerden patatesi falan da çıkarayım da belki biraz rahatlar
Avenn alıştırma bardağını sevdi ya onla içiyo benimki. Tupperın küçük fincan gibi bi bardağı var onla da döke saça içiyo, hoşaf hiç denemedim onu da deneyeyimBir de bazen bardakla veriyorum bir süre sonra ondan içmek istemiyo, sonra beslenme enjektörüyle veriyorum ,ondan sıkılınca kaşıkla veriyorum, sonra tekrar bardak. Çünkü bazen istemiyo su içmeyi de ben de değişik şekillerde veriyorum. Bazen hiç bir şekilde içmek istemiyo o zaman ayran yapıyorum ,çok tatlı olmayan ama tadı olan bi su şeklinde komposto yapıyorum iciyo.
Pütürlü yicekleri parmağına al yan dişlerin üstüne koy. Diş olamsada refleks olarak cigenemeyi öğrenir . Dilinin üstüne koyunca direk boğaza gittiği için öğürur. Yanlara koyunca bı iki çiğner ağzında evirip çevirip öyle yutar.Bizimki alıştırma bardağını görünce çıldırıyor içmek için.Cok şaşkınımVe tavsiyeleriniz üzerine artık ağzını açmayı da öğrendi. Sebze çorbalarıni sevdiremiyorum,güya yoğurttan sonra sebzelerle başlamıştık tadima.bir de irmik gibi değil ama havuc mesela pütürlü kalınca oguruyor onu.
Siz nasıl veriyorsunuz tamamen pürüzsüz mu? Pütürlüye alışmasi gerekiyor diye yapmadığım kalmıyor,eline oyalansin diye veriyorum,tükürükle yumusatabilsin diye veriyorum,bunlari yapiyor.ama yumurta sarısını mesela sulandirmiyorum,eziyorum minik minik verince bile kabul etmiyor
Ben çok sefer yazmıştım yabancılama konusunu buraya biz 3-4-5 aylıkken çok yabancıladık. Ama üstüne gitmeniz lazım durumun yani ben öyle aştım. Özellikle görüşmenız gereken kişiler varsa bir süre sık sık görmesi lazım en azından telefonda görüntülü arama yapın. İlk başta ben hata yaptım çok korkuyor diye korktuğu kişilerle görüşmedim. Hepten unuttu görmesi gerektiği zaman da ağlamaktanhelak oluyordu sakinleştiremiyorduk. Sonra korktuğu kişilerle sık sık bir arada bulundurduk ağlaya sızlaya alıştı en sonunda baktı kaçarı yok bu insanlardan.Kızlar merhaba, bebişlerinizde yabancılama var mı? Geceb gün kayınvalidem geldi. Benim kız deli gibi ağladı. Kadına bakıp bakıp mızmızlandı. Bugün de kuzeni geldi az bişey kapıdan gördü yine aynı şekilde bir feryat figan ağlama. 2 yaşına kadar sürer diyip korkutuyolar beni. Doğru mu cidden napmak lazım
Cok guzel canım Allah bağışlasın muhakkakoyledir hiç birime koiyamaz ama.haksizlikmi ediyorum konusunu kesin bende dusunurdumO konuya gelirsek. İkinci bebeğime hamile kalınca çok sevindim. Ama bı yandan çok ağladım. İlk ogla haksızlık mı yapıyorum falan diye. İlki kadar asla sevemem diyodum . Ama anladım ki anne kalbi öyle bişey ki her evladi doyasıya sevmek için yer varmış meğer
Kızlar merhaba, bebişlerinizde yabancılama var mı? Geceb gün kayınvalidem geldi. Benim kız deli gibi ağladı. Kadına bakıp bakıp mızmızlandı. Bugün de kuzeni geldi az bişey kapıdan gördü yine aynı şekilde bir feryat figan ağlama. 2 yaşına kadar sürer diyip korkutuyolar beni. Doğru mu cidden napmak lazım
Mercimek nişasta içeren bı ürün olduğu iicn susatir. Ezogelin benimkide çok sevmiştiDun aksam ezogelin yaptim. Ev salcasi kattim et suyu kattim. Tuzunu baharatini atmadan ayırdım yedirdim ogluma yedi birkac cay kasigi
Gaz tuvalet sorunu olmadi cok sukur. Ama o kadaarr cok su icti ki..
Çocuklar annelerine benzettiler kişilere daha sevgi dolu oluyor, yabancılamıyor.teyzeleri varsa onlara da öyle olur büyük ihtimalBenim oglum halasini ilk gorunce aglayacak gibi oluyor sonra alisiyor
Ama anannesine her daim gülüyor hic dudak buzdugu olmadi
Halbuki ikisini de esit görüyordu koronadan önce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?