2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
40dan sonra bebeğim inanılmaz gazlı oldu. Öncesinde de gazlıydı ama masajla çıkarıyordu, emerken çıkarıyordu. Şu an içeri sıkışıp kalıyo gazlar. Masajla 3-5 çıkarıyor. Benim anlamadığım kaka yapıyor ama gazlar içerde kalıyor bu nasıl bişey bunu yaşayan var mı :KK43: dün ağlamaktan helak oldu çocuğum en son hataneye gittik lavman yapıldı rahatladı akşam ama geceye doğru yie aynı taş gibi oldu karın, ve bu saat oldu hala aynı :KK43: çözüm bulan var mı kızlar? Ve 40dan sonra bebeği kötü anlamda değişen?
cnm çörek otu kaynat suyunu ver arkadaşım dedi iyi geldi bize 6veya 8 çörek otu yarim çay bardağı su 5dk kaynat sogunca suyunu ver faydası oluyor

Kıyamam yavrum ya :KK43:
Insallah kisa surede iyilesir

Dedigin halde niye böyle islere karisiyor ki ya :işsiz:

Maşallah da kirk gunluk tirnak mi bunlar
Benim.oglumun tirnaklari kagit gibi ya.. soyula kirila gitti bitti 38 günlük oglum
Hic kesmedk cunku uzamadan kirilip kisaldi

Ben 1 haftalikken cikarttim eldivenleri 3-4 gunde bir kesiyorum çok çabuk uzuyor. tırnak dediğimde kağıt gibi evet.elini hep eldiven takinca ilk acik bulduğunda yüzünü çizecektir.birde emerken falan dokunuyor hissediyor ya kendini daha güvende hissedermis.kizimda da bunda da kullanmıyoruz.1 haftayi da annem elleri ısınsın diye taktırdı .

Ben 1 haftalikken cikarttim eldivenleri 3-4 gunde bir kesiyorum çok çabuk uzuyor. tırnak dediğimde kağıt gibi evet.elini hep eldiven takinca ilk acik bulduğunda yüzünü çizecektir.birde emerken falan dokunuyor hissediyor ya kendini daha güvende hissedermis.kizimda da bunda da kullanmıyoruz.1 haftayi da annem elleri ısınsın diye taktırdı .
Elleri hep acik henuz yüzünü cizmedi hic
Disari cikarken ya da banyo yaptirgim zaman takiyorum eldiveni
Ama iste tirnaklri kiriliyor hep hic kesemedim
Bir seyi mi eksik vucudunda acaba

Ya benim bebeğim eli açık kalınca soğuyor elleri tırnakları ikinci haftadan beri kesiyorum eldivenleri çıkarıyorum ellerini kesfetsin diye iki saat falan açık kalsa buz kesio elleri ev sicak 24 derece göğsü sırtı ensesi yüzü sıcak ama eller soguo anlamadım gitti bende mecbur iki saat açık kalsa iki saat eldiven takıyorum

Ya benim bebeğim eli açık kalınca soğuyor elleri tırnakları ikinci haftadan beri kesiyorum eldivenleri çıkarıyorum ellerini kesfetsin diye iki saat falan açık kalsa buz kesio elleri ev sicak 24 derece göğsü sırtı ensesi yüzü sıcak ama eller soguo anlamadım gitti bende mecbur iki saat açık kalsa iki saat eldiven takıyorum
Bizimkide öyle elleri burnu biz gibi oluyor

Inanmiyorum kiyamam. Nasil kesmis ve neyle? Ben de gectigimiz gunlerde bebek tirnak makasiyla kestim uyurken ve inanilmaz dikkatle. Bir de elin ic kismini cevirerek kestim ki makasa sadece tirnagi aldigimdan oyle emin oldum.
Tırnak makası ile kesti. Çok hareketli diye kesmiyordum. Biraz büyüsün diye bekliyordum.
Dikişli olanı niye tercih ettiniz . Bize sormadılar zaten. Ben dikişsiz sünnet yapilabilidgini bilmiodum zaten. Sonra baktım ki hiç dikiş falan yok
Esim dikisli olsun klasik yöntem dedi. Daha cabuk iyilesiyormus. Ikiside ayniymis zaten.
Bebeğin bakımını sadece senin yaptığını sert bir dille şöyle cnm. Ben sadece annelere kucağında tutsun pispislasin diye veriyorum alt değiştirme dahil kimseye vermiyorum. Biz şu kadar çocuk büyüttük deselerde kaç yıl geçmiş insan hamlio nasıl tutacak nasıl yapicak bilemiolar bazen . Kıyamam yaa çok ağladı mi
Kaç kere söyledim ben keserim diye. Cok ağladı, biraz once baktim sismis parmak bayagi kesmis
Bende çok yapıyorum bunu bir anda çıkmıyorsa ağzıma etrafta buldugumu tıkıyorum.

Sormadan yapsa cahilligine ver dersin de sorup hayır denileni niye inatla dediğim olsun diye yapar ki.ne oldu şimdi onunda canindan can gitti bin pişman.ama sorsan en 3-5 çocuk büyüttük derler.
El kadar bebek canını yakmaktan baska birsey olmadi
Tam 40ı çıktığı gün kestim.. Uyurken usulca kestim.. Gecenlerde uyanik kestim.. Galiba biraz sivri kesmisim kenarlarini iki parmagnda batık benzeri biseyler olmus.. Duzelttim biraz.. Insallh ilerlemez.. Çok dikkatli kesmek gerekio.. Yaşlı insan onunu bile zor görür..nasil cesaret etmiş yaa😐
Birde gozluk takmış görmeyen gozu ile cesaret ediyor.
Kıyamam yavrum ya :KK43:
Insallah kisa surede iyilesir

Dedigin halde niye böyle islere karisiyor ki ya :işsiz:

Maşallah da kirk gunluk tirnak mi bunlar
Benim.oglumun tirnaklari kagit gibi ya.. soyula kirila gitti bitti 38 günlük oglum
Hic kesmedk cunku uzamadan kirilip kisaldi
Insallah canim

Tırnak makası ile kesti. Çok hareketli diye kesmiyordum. Biraz büyüsün diye bekliyordum.

Esim dikisli olsun klasik yöntem dedi. Daha cabuk iyilesiyormus. Ikiside ayniymis zaten.

Kaç kere söyledim ben keserim diye. Cok ağladı, biraz once baktim sismis parmak bayagi kesmis

El kadar bebek canını yakmaktan baska birsey olmadi

Birde gozluk takmış görmeyen gozu ile cesaret ediyor.

Insallah canim
Yazik kuzuya 🙁 bu büyükler hep mı böyle ya

IMG-20191111-WA0001.webp

Kızlar konu ile ilgili bilgisi olan var mı

Kızlar hem emzirip hem de sağdıgım halde göğüslerim tam boşalmıyordu bir türlü. Göğsümde kitle kızarıklık ates yapıyordu sürekli. Nette emzirme şeklinizi değiştirin diye bişey okudum. Gercekten işe yaradı. koltuk altı pozisyonunda emzirince bebeğim daha aktif emdi. yutkunma sesi hiç duymazdım önceden. duymaya başladım. Sütümde bile artış oldu. İnanamıyorum bu kadar kolay çözüldüğüne😊 sizinle de paylaşmak istedim 🙋‍♀️

Kızlar süt miktarlarınızda artış oldu mu. Artış oldu ise ne zaman artti. Doğum yapalı 15 gün oldu hala çok az geliyor sütüm artar mi tecrübelerinizi paylaşır mısınız. Mama veriyorum mecburen :(

Benim kuzum yine eskiye döndü. Hiç bişey uzun süre çare olmuyo bize. Resmen bağışıklık kazanıyo. O kivranirken ben de onunla ağlıyorum . çaresizlikten ölücem. Bugün 28 günlük olduk . çaresiz geçti zaman kaldı 2 ay . Nasıl gecicek bilmiyorum. Ben çareler aramaya devam edicem. Bugün meme agzindayken hafif karın masajı yaptım kusar diye hafif yaptım sakinledi ama çıkarmadı. Çaresizlik çok zor . Hep kendimi bizden daha çaresiz daha zor durumda olanlar var buna da şükür diyerek teselli etmeye çalışıyorum
Hem de ne zor çaresizlik :KK43: allah hepimizin yardımcısı olsun bu gazlardan bir an önce kurtulalım yavrularımız huzur bulsun :KK43:

Kızlar süt miktarlarınızda artış oldu mu. Artış oldu ise ne zaman artti. Doğum yapalı 15 gün oldu hala çok az geliyor sütüm artar mi tecrübelerinizi paylaşır mısınız. Mama veriyorum mecburen :KK43:
Sıcak duş, incir kürü mutlaka. En çok da bol su ve uyku uyumadıkça artmıyor

Back
X