2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben 1 haftalikken cikarttim eldivenleri 3-4 gunde bir kesiyorum çok çabuk uzuyor. tırnak dediğimde kağıt gibi evet.elini hep eldiven takinca ilk acik bulduğunda yüzünü çizecektir.birde emerken falan dokunuyor hissediyor ya kendini daha güvende hissedermis.kizimda da bunda da kullanmıyoruz.1 haftayi da annem elleri ısınsın diye taktırdı .
bnde kesmiyorum da giydirmiyorumda zaten kundak yapıyorum genelde bazende oyle kalıyor ciziyorda sinirlenince 😁 vala ellik bileğinde durmuyo zaten cok ince bileği var ve elleri parmakları ince ve uzun çıkıyor eldivenler bnde saldım gitti. kesmeye korkuyorum bnmde yeğenimin etini kesmisligimvar o yüzden bebek tırnağı kesmiyorum 🙈 kızımı da 6 ay olana kadr ablam annem gorumcem geldikçe kestirdim 🤣 arada denemelerim oldu tabi ama fırsat buldukça başkasına kestirdim. bu kez daha cesaretliym tabi ama biraz büyümeli cok minnak elleri 🙈

Bebeğin bakımını sadece senin yaptığını sert bir dille şöyle cnm. Ben sadece annelere kucağında tutsun pispislasin diye veriyorum alt değiştirme dahil kimseye vermiyorum. Biz şu kadar çocuk büyüttük deselerde kaç yıl geçmiş insan hamlio nasıl tutacak nasıl yapicak bilemiolar bazen . Kıyamam yaa çok ağladı mi
Benm k.valide 7 cocuk büyütmüş ama bebegi kucağında malzeme taşır gbi tutuyor 🤣 esim ya sem hic cocuk buyutmeyik gbi masil tutuyorsn diye fircaliyor kadini 😁 oda kac yilolmus ne bilim unuttum diyor 🤷‍♀️

Rabbim damatliginida göstersin. Evet cok zordu. Icim gitti. Ama hiç ağlamadı oğlum. Eve geldik videoyu izleyemedim. Biz dikişli olanı tercih ettik. Dün sunnet oldu bugun sargısı alındı. Yarin ve carsamba kontrolu var. 22 ekimde banyo serbest dedi doktoru.
abla cok uzun değil mi banyo süresi ? internette 3 gun sonra duye okumuştum bn ama . suan nasil selim varmi sıkıntı? bnm de gözüm korkuyor sünnetten ama inslh 2 aylık olana kadr yapılmış olur :)

Benm k.valide 7 cocuk büyütmüş ama bebegi kucağında malzeme taşır gbi tutuyor 🤣 esim ya sem hic cocuk buyutmeyik gbi masil tutuyorsn diye fircaliyor kadini 😁 oda kac yilolmus ne bilim unuttum diyor 🤷‍♀️
Benim kayınvalidem de emekli ebe. Tutarken falan eşim çok uyarıyor😂 o da elime kaç çocuk doğdu, kaç bebeği kontrol ettim bana mı öğreteceksin diyor 😂😂 bence de sıkıntılı tuttuğu oluyor ama biliyordur galiba diye düşünüyorum. Fazla özgüvenli davranıyor,i🙄

Ay ebnimkide besiginde yatmiyor ya yatakta yanimda uyursa saatlerce uyucak belki ben yanindan kalkinca yada besigine koyunca max 5 dakka sonra basliyo aglamaya. Benimkinin gecesi bi nebze iyi ama tum gun uyumuyor ya :KK43: evde tekim bide tum gun ne yemek yiyebiliyorum ne wc gidebiliyorm ne dus alabiliyorm. Evden vazgectim artk zaten temizlikmis yemek yapmakmis hayal oldu. Bebisin kiyafetlerini yikayabilirde asarsam ooooohhh benden iyisi yok. Sen mama veriyo musun @Chelzy benimki gece mama icince biraz uyuyo ama gunduz oda etki etmiyor
bu durum cok zorluyorsa seni kıyafetini bebegin beşiğine bırakabilirsin kokunuduyup uykuya devam eder 😍bnm kizimda ise yaramıştı.

Teşekkür ederim canım. Ozel poliklinikte oldu. Polikliniğin 1. Katini sunnet odasi yapilmis yatak koymuslar süslemeler yapmislar. Kıyafetler koymuslar. O katta istedigin herkes gelebiliyor. Dinlenme odasinda bekliyor. Bebegimi dedesi ve babasi tutdu ben video çektim. Lokal yapıldı. 500tl verdik canim
Allah damatligini da göstersin canım inşallah

Bebeği 40-50 Günlük olanalara soruyorum bebeginiz ne kadar emiyor acaba ? Gece ne kadar kalkiyor birde? Benim kizim cok.kisa emiyor gece de az mesela 4 saat sonra kalkıyor sonra 2 satte bir kalkıyor yine yani bayağı azaldı emme işi sizde nasıl?

Benim kayınvalidem de emekli ebe. Tutarken falan eşim çok uyarıyor😂 o da elime kaç çocuk doğdu, kaç bebeği kontrol ettim bana mı öğreteceksin diyor 😂😂 bence de sıkıntılı tuttuğu oluyor ama biliyordur galiba diye düşünüyorum. Fazla özgüvenli davranıyor,i🙄
bencede o özgüvenli davranıyordur oda sıkıntı aslinda. bnm babamda oyle 😳 çocukları havalara atar posey tutar gbi kıyafetinden kaldırır düşmez bn düşürmem der ama bnm yüreğim kaldırmıyor.kendinde oyun oynatmış oluyor degisik sevme biçimleri 🤣 Allahtan kizim mizmiz bisi di havalara atamadisert sevemedi degisik tutmalar faln yapamadı hemem ağlardı kizim🙈 bakalm oglan nasil olcak

Yazik kuzuya 🙁 bu büyükler hep mı böyle ya
Sanırım hepsi herseyi ben iyi bilirim modunda.
Kızlar süt miktarlarınızda artış oldu mu. Artış oldu ise ne zaman artti. Doğum yapalı 15 gün oldu hala çok az geliyor sütüm artar mi tecrübelerinizi paylaşır mısınız. Mama veriyorum mecburen :KK43:
Doktor bana bitkisel bir damla verdi. O damla ve bol su ile sütüm artti. 1 haftadir mama vermiyorum şükürler olsun. Bebegim 1 aylik.
abla cok uzun değil mi banyo süresi ? internette 3 gun sonra duye okumuştum bn ama . suan nasil selim varmi sıkıntı? bnm de gözüm korkuyor sünnetten ama inslh 2 aylık olana kadr yapılmış olur :)
Valla internetten hic bakmadim. 16 kasım da sunnet oldu. Doktorun verdigi kâğıtta 17,18,20 kasimda kontrol. 22 kasimda banyo yazmış. Korkma ya benim korktuğum kadar olmadı. Selim ege iyi. Sunnet oldugu gece yatmadan once calpol verdim. Gece hic sıkıntı yaşamadım. Hatta bir daha agri kesici vermedim. Ben sabaha kadar durmaz diye bekliyordum.
Allah damatligini da göstersin canım inşallah
Sagol canım, amin.

Biz kızımla bugün bi çılgınlık yaptık. Anne kız 39. Gün gezisi yaptık araba ile işyerime gittik. İş arkadaşlarım ile öğlen yemeği yedik. Sonra bi avm girdim önce e bebek sonra da market alışverişi yaptım eve geldik. İnanılmaz terledim sanırım evde atlet pijama modu gezmeye bünye alıştı giyinince kurdesan döktüm. Avm otoparkında Kızı emzirdim. Emzirirken bluzu çıkartıp atletle kaldım arabada siyah film var kimse görmemiştir herhalde. 1 kg ter attım kesin. Araba kullanmayı da özlemişim en az 2 saat araba kullandım iyi geldi valla
Ayyy ne güzel yapmışsınız:) avm de ne ile gezdiniz? Araba mı kanguru mu? Metak ettim, ben de gezmek istiyorum dışarıda ama daha 12 günlüğüz☺
Eymenin sola dönük pipisi.. Uroloji doktoruna sordum bi tarafa gider o dedi.. Sorun değil dedi.. Duzelttim bu zmna kadar hep ama git gide pipisi daha bi canlanio sanki😄😄🙈👀
benim de bugün bağladığım bezden 2 kere taştı.. yatak matak her şey ıslanmış :) çok gevşek bağlamışım.

Elleri hep acik henuz yüzünü cizmedi hic
Disari cikarken ya da banyo yaptirgim zaman takiyorum eldiveni
Ama iste tirnaklri kiriliyor hep hic kesemedim
Bir seyi mi eksik vucudunda acaba
Eksik falan yoktur yenidoganda normal.bizimkide cok ince ama kestikce mi büyüdükçe mi bilmem az az kalinlasmaya başladı.
Ya benim bebeğim eli açık kalınca soğuyor elleri tırnakları ikinci haftadan beri kesiyorum eldivenleri çıkarıyorum ellerini kesfetsin diye iki saat falan açık kalsa buz kesio elleri ev sicak 24 derece göğsü sırtı ensesi yüzü sıcak ama eller soguo anlamadım gitti bende mecbur iki saat açık kalsa iki saat eldiven takıyorum
Benimkininde elleri soguk ama vücut sıcak.eller ayaklar soğuyunca vucut ısısı ayarlanıyor diye biliyorum.
Ben 15 gun ağlaya ağlaya emzirdim biraktim sonra...mama veriyorum
Birakma canim düzelecek evet cok acı veriyor ama iyilesecek.biberonu sik verdiğim geven hafta yine çok acıttı yara yaptı yanlış tuttugu icin ama ne kadar anne sütü alsa iyi.mamaya yüklenme ilerde pisman olursun.sutunu ne yapiyorsun sagmazsan en önemlisi bebek emmezse çekilir süt.emzirmek çok yorucu süt oldu olmadı ayrı yipratici ama en azindan ,6 ay mama destekli anne sütü de alsin ne alsa kâr.
😳 o bebegin ayağı degilmiydi ya bizim ayakta mo üşümeyecek
Yok değil.bebegin ayağında sicak olacak ama seninki de .sen usuttugunde bebekte de karın ağrısı olur.nefret ederim yatarken çorap giymekten ama el mahkum giyiyorum.gunduzde corap arti terlik.
Bebeği 40-50 Günlük olanalara soruyorum bebeginiz ne kadar emiyor acaba ? Gece ne kadar kalkiyor birde? Benim kizim cok.kisa emiyor gece de az mesela 4 saat sonra kalkıyor sonra 2 satte bir kalkıyor yine yani bayağı azaldı emme işi sizde nasıl?
Valla biz 90 cc ye cikamadik.60-70 cc icip bırakıyor.gece ilk uykusu 3 saat sonrasi 2 saat ama kalktimi yatmak bilmiyor.gece yat kalklarfa az emiyor ama bazen 3-4 yutkunup uyuyor. saat 12 de kalkti az emdi simdi yatmiyor meme veriyorum uyuyor yataga koyuyorum 5 dk sonra ağlıyor.bi dalsa 2saat uyuyacakta dalamiyor.

.
[/QUOTE]
Benim kuzum yine eskiye döndü. Hiç bişey uzun süre çare olmuyo bize. Resmen bağışıklık kazanıyo. O kivranirken ben de onunla ağlıyorum . çaresizlikten ölücem. Bugün 28 günlük olduk . çaresiz geçti zaman kaldı 2 ay . Nasıl gecicek bilmiyorum. Ben çareler aramaya devam edicem. Bugün meme agzindayken hafif karın masajı yaptım kusar diye hafif yaptım sakinledi ama çıkarmadı. Çaresizlik çok zor . Hep kendimi bizden daha çaresiz daha zor durumda olanlar var buna da şükür diyerek teselli etmeye çalışıyorum

Acı elma yağı denediniz mi? Masajla Karnına ve ayağının altına sürüyorum havlu koyuyorum o karnını yumuşatıyor gaza iyi geliyor.

Bizimki de öyle dr beslenme süresi 4 saati geçmesin sıkıntı yok dedi.

Acı elma yağı denediniz mi? Masajla Karnına ve ayağının altına sürüyorum havlu koyuyorum o karnını yumuşatıyor gaza iyi geliyor.

Bizimki de öyle dr beslenme süresi 4 saati geçmesin sıkıntı yok dedi.
[/QUOTE]
O yağ bebekler için tehlikeli diye biliyorum. Hit araştırın. Kullanılması önerilmez. Zeytinyağı da aynı işlevi görür.

Evet canım bebek. Doyduğuna eminim çünkü emmek istemiyor çok doyduğu için. Genel de sakin kucağımda etrafı izlemek istiyor. Çok uykusu gelince huzursuzlanıyor. On dakika uyukluyor sanki iki saat uyumuş gibi kalkıyor
Bizde ayjı durumdayız. Ama bizim uyku ile uyanıklık arası bi halimiz var o zaman öyle oluyor. 10 dk uyusa alıyor uykusunu. Ama tam uyanıp biraz oyalanırsa daha uzun süre uyuyor.

Back
X