- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Yani gidene kadar dolapta tutabilirsin veya varsa kilerde anca öyle muhafaza edebilirsinYa kızlar ben de isimli çikolata yaptırmayı düşünüyordum hatta kemeraltında 130 tanesi 80 liraya buldum ama bizim bebişler ağustos sonu Eylül başı gibi gelecek İzmir o dönem çok sıcak olur çikolatalar erir mi ki? Badem şekeri veya lokum daha mı mantıklı?
Üf hic almasına gerek bile yok bebek arabalarını zaten aldılar ama iki kere demiş eşime diye ezmekte istemiyorum bakalım yazarım yarın :)Evet evet göster ben şöyle bişey beğendim çok içime sindi sen ne dersin de bakalım ne der :)
Sezeryansa pijamanin altini giyemiyorsun once gecelik rahat oluyor sonradan giyilebilir ama geceligin ic gosterme sorunu olabiliyo yazin uzun gecelik zor bulunuyor ben de kapaliyim ustune sabahlik giyiyodum normal dogum olursa farketmez herhaldesen tecrübelisin doğumdan sonra ilk hangisi giyilmeli? pijama mı gecelik mi? bana pijama daha mantıklı geliyor normal pedini geçirip giyersin yani dikişlerin pijama giymeni engellemez gibi geliyor. öteki türlü gecelik de sanki altında tayt gibi bişey olmayınca rahat olmazmış gibi geliyor kanamamız olcak sonuçta.
ben 1 tane aldım 60₺ye baya uygundu. önden düğmeli gömlek model pijama. hoşuma gitti. bide tesettürlü olduğum için sabahlıklı bi model alıcam ilk sabahlıklıyı giyerim diyorum hastanede ziyarete gelenler olacağı için. üstüne güzel de şal.
Ben gecelik hiç sevmiyorum. Ama bu model çok hoşuma gitti evde kullanmak için daha çok. Doğumda da iki tane pijama takımı koydum biri sabahlıklı. Spinal sezaryen oldum. İlk saatler sondaj nedeniyle bir garip oldu ucunu sarkıtmak falan ama çok sürmüyor onun orda kalması. artı yönü pijamanın lastik kısmı sezaryen yerimi tuttu, destek oldu gibi yani. İstemsiz olarak orayı hep tutmak istiyorsun sanki. Sonda çıktıktan sonra pijama her türlü rahat . İçime de depent külot kullandım ilk gün. Ertesi gün normal ped’e geçtim. İçimi çok iyi temizlemişler pek kanamam olmadı benim.sen tecrübelisin doğumdan sonra ilk hangisi giyilmeli? pijama mı gecelik mi? bana pijama daha mantıklı geliyor normal pedini geçirip giyersin yani dikişlerin pijama giymeni engellemez gibi geliyor. öteki türlü gecelik de sanki altında tayt gibi bişey olmayınca rahat olmazmış gibi geliyor kanamamız olcak sonuçta.
ben 1 tane aldım 60₺ye baya uygundu. önden düğmeli gömlek model pijama. hoşuma gitti. bide tesettürlü olduğum için sabahlıklı bi model alıcam ilk sabahlıklıyı giyerim diyorum hastanede ziyarete gelenler olacağı için. üstüne güzel de şal.
Ben bir şey merak ediyorum kasılma nasıl bir şey oluyor neye benziyor.Kramp değil sancı değil mesela dün akşam ben vajinal batma hissettim ona mı benziyor.
yani bence de pijama daha rahat gibi geliyor. insallah normal olur :)Sezeryansa pijamanin altini giyemiyorsun once gecelik rahat oluyor sonradan giyilebilir ama geceligin ic gosterme sorunu olabiliyo yazin uzun gecelik zor bulunuyor ben de kapaliyim ustune sabahlik giyiyodum normal dogum olursa farketmez herhalde
valla bizde kayınpederim kaynım abimler babamlar falan girerler 5 dk da olsa. gecelik bende hiç sevmiyorum hiç almıyım bence o zaman pijama daha rahat olur. sezeryan bile olsa çok sıkıntı çekmem o zamanBen gecelik hiç sevmiyorum. Ama bu model çok hoşuma gitti evde kullanmak için daha çok. Doğumda da iki tane pijama takımı koydum biri sabahlıklı. Spinal sezaryen oldum. İlk saatler sondaj nedeniyle bir garip oldu ucunu sarkıtmak falan ama çok sürmüyor onun orda kalması. artı yönü pijamanın lastik kısmı sezaryen yerimi tuttu, destek oldu gibi yani. İstemsiz olarak orayı hep tutmak istiyorsun sanki. Sonda çıktıktan sonra pijama her türlü rahat . İçime de depent külot kullandım ilk gün. Ertesi gün normal ped’e geçtim. İçimi çok iyi temizlemişler pek kanamam olmadı benim.
Ben de tesettürlüyüm ama herkes bu durumumu bildiği için odaya sadece bayanlar girdi, kayınbabam hariçO nedenle zaten uzun kollu bakıyorum. Alt kısmı kısa olsa olur, üstünde örtü olucak neticede diye. Kalkacağım zaman müsade isterim çıkar odadan. Yürüyüşe koridora çıkıyorsun mecbur, ben merdiven inip çıkmıştım. Orda pijama ve sabahlık en rahatı tabi
Sıkıntı olsaydı hatırlardım ya. İlk saatlerim bezginlikten midir nedir çok net değil hafızamda.yani bence de pijama daha rahat gibi geliyor. insallah normal olur :)
valla bizde kayınpederim kaynım abimler babamlar falan girerler 5 dk da olsa. gecelik bende hiç sevmiyorum hiç almıyım bence o zaman pijama daha rahat olur. sezeryan bile olsa çok sıkıntı çekmem o zaman
bence de olsaydı hatırlardın “bidahakine kesinlikle gecelik alıcam” derdinSıkıntı olsaydı hatırlardım ya. İlk saatlerim bezginlikten midir nedir çok net değil hafızamda.
Alt muayene için bir kez doktorun geliyor takılan beze bakıyor kanama miktarını görmek için, o anda da sıyırıp bakıyor çok sorun olmuyor yani.
Aa bende de ara ara oluyorKarnın bir tarafa toplanıp şişip sertleşiyor ben ilk başta bebek kafasıyla karnımı ittiriyor gibi hissetmiştim fakat çok sık olunca doktora söyledim o da kasılıyorsun dedi 24. haftada başladı benim sonra evde yatarak geçirdim hamileliğimi tabi nidicard adlı ilaç verdi kasılmalar azaldı baya
Canim benimkinin hareketleri sabah ben uyandiktan 10 dk sonra basliyor. Kahvaltidan sonra hareket ediyor. Oglen gibi ikindi gibi ve ozellikle 5-6 arasi aktif ve gece 9 gibi cok hareketli.Kagan kocatepenin videosunu izledimde bugun o takıntı haline getirmeyin yediginiz ictiginiz stresiniz o gün yorulmanız vs herşey değiştirebiliyor vurusları diyor. Doktor tavsiye etmedigi sürece uygulamalara veya on defa sayısı tutmaya gerek yok falan diyor.
Bilemedim bende sabah minnosum korkuttu sevmedigi pozisyonlarda yatmama ragmen bi türlü uyanmadı ordan esti banada
Ama bu aralar o toplanma hissinin olmasi normal, braxton hicks kasilmalari diye geciyor. Eger bu kasilmalar sik sik olmaya baslarsa, duzenli bir sekilde o zaman bir doktora gorunmek gerekiyorAa bende de ara ara oluyor
Sanki bebegimin kafası orda diye düşünüyorum ama hic agrı sızı yok
Kasılma bu muymus
Suanda hıckırıyor mesela beş dkdır karnım baya tok cocugum doydu tabi :)Canim benimkinin hareketleri sabah ben uyandiktan 10 dk sonra basliyor. Kahvaltidan sonra hareket ediyor. Oglen gibi ikindi gibi ve ozellikle 5-6 arasi aktif ve gece 9 gibi cok hareketli.
Bunlar asagi yukari genel hareketleri. Bugun az hareket etti cunku ben uzun sure ac kaldim. 10 da kahvalti yapip oglen yemeğini de 4te yiyince hic hareket yoktu neredeyse. Ama yemekten sonra enerji gitti yavruma ve tepinmeye basladi. Sanirim yemeklerden sonra artiyor hareket olayi. Cok yorgunsam hareketleri azaliyor.
Hic saymayi dusunmedim ben. Doktor derse sayarim. Yalniz karpuz yiyorum ben doktor cok yeme demisti baya da yedim. Karpuz ile cosuyor.
Odaklanmadım hic ama sanırım günde bikaç kere oluyor ben direk pozisyon degiştiriyor kafası orda falan diyordumAma bu aralar o toplanma hissinin olmasi normal, braxton hicks kasilmalari diye geciyor. Eger bu kasilmalar sik sik olmaya baslarsa, duzenli bir sekilde o zaman bir doktora gorunmek gerekiyor
Bu dönemde aynen ekstra çoktan her masraf can sıkıcı ama sağlık olsunBenim sezeryandi ilk dogum. Ilk once gecelik giydim rahatti. Pijamanin altinin lastik kismi tam kesige denk geliyordu o nedenle gecelik daha rahat geldi bana. Eve cikince pijama giydim. 2 gecelik 2 pijama götürmeyi planliyorum doguma. 2 gece kaliniyormus hastanede.
Daha bebek sekeri veya cikolatasi bakmadim. Twmmuz sonunda alirim diye dusundum. Lohusa serbetini de ozaman alirim. Devlet hastanesi olacagi icin bardak surahi falan da gotururum hastaneye.
1 pijama 1 gecelik kaldi alinacak. Kapi susunu elden gecirmeliyim Kizdan kalan lila rengi ustune mavi veya beyaz ayicik eklerim mavi tul alirim kapiya baglamak icin.
Bebege de daha baya ihtiyac var ama su seminer donemi bitsin temmuzda bakacagim herseye.
Aksi gibi arabanin da tamire gitmesi gerekiyor en az 3bin tutacakmis ona cok canim sıkıldı.
Burda hastanede bez veriyorlar bebeğe eskiden hep primaydı Şimdi huggies bağlıyorlarAklımızda olsun primaya alternatif daha uygun herşeye acıgız
Bende 24. Haftada günde 30 küsür kez oluyordu doktor günde 4 5 kez olması normal demişti sizin az oluyorsa ki 30 haftaya gelmişsiniz normaldir diye düşünüyorumAa bende de ara ara oluyor
Sanki bebegimin kafası orda diye düşünüyorum ama hic agrı sızı yok
Kasılma bu muymus
Hastanelerde ekonomi yapıyor deseneBurda hastanede bez veriyorlar bebeğe eskiden hep primaydı Şimdi huggies bağlıyorlar
Bence küçükken çok bi fark yok ikisi arasında
Büyüdüklerinde çiş kokusunu huggies birazcık daha hissettiriyor o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?