Ayy kotuymus ya biz de hep disarida durdular hatta kadinlar bile cikti kafam kotu oluyor anesteziden uyaninca benim bir de babam gorur cikar kayinpeder de oyle birisini ayarla hemsireden uyarsin erkekleri disari alalim diye hava azaliyo hastanede kalabalik olunca oda daİlk doğumumda o erkekler bayağı bayağı gelip oturup sohbet muhabbet bebek sevmelere katıldılar. Öyle iki dakika girip çıkanı görmedim. Emzirirken bile tetikteydim hep. Kapıyı kilitlettirdim.
Allah yardimcimiz olsun bir duze cikamiyoruz biz de bebekte agustosa geliyor eylul de iki cocugumun okul masrafi da var Allah hayirli kapilar acsin kolaylastirsin borclarimizi odetsin insallah benim 4. Dogumum oldugu icin detayli ultrasonda 37 de alabilir dedi ama kendi dr um 10 temmuzda tarih verecek kucuk kizim da sancim oldu acil sezeryan olmustum kontrole gidince bu da oyle olsun istiyorum kendi belirlesin tarihini annem 21 agustos dogumlu belki ayni gun dogururum diyorum supriz olur anneanne torunBu borc isleri hic iyi degil ama yapacak da baska birsey yok. Doktorlar tup bebek icin gec kalmayin diyince mecbur kredi cektim. Bu arada dikkatimi cekti seninle muhtemel dogum tarihlerimiz ayni. Doktor bana 25 agustos haftasi olur bebek dedi. Sezeryan olacagi icin.
Hiç canını sıkma canım kendi kızları olmadığımızdan mıdır bilmiyorum ama hep bi şeylerden sakınıyorlarPara vermek ve bizim babaanne, nerdee. Anneannesi para verdi memlekete gidince, bebeğin ilk ihtiyaçlarını onnnla aldım ben de. Pijama takımlarımı fln da hepsini kendi paramla aldım. Dün eşimle bir de balkona masa sandalye takımı almayı konuşuyorlar, paran varsa al dedim eşime, ikisi de bozuldu. Bebek geliyor siz neyin derdindesiniz değil mi, herkes evinde içsin sigarasını, ya da tabureye otursun balkonda, balkon da balkon olsa bari daracık bi
şey. Mevlüdü annem yapacak memlekette, bir de burda yapmaya gerek var mı acaba, burda yaparsam sadece kv'nin akrabaları komşular fln gelebilecek. Annem yapacak, burda ben yapamicam desem kötü mü olur, çok istiyorsa yapsın masrafıyla beraber. Bilemiyorum şuan kimseye bi şey demedim, ama benim yaptıklarımla ele güne hava atmasına sinir oluyorum.
Hiç sevmediğim kv muhabbetinin içinde buldum kendimi, ama çok doldum bugünlerde ne yapayım.
Benim ilk doğumum olcak da bizim annane de 3 eylül doğumlu ben de o güne denk gelse çok sevinirimAllah yardimcimiz olsun bir duze cikamiyoruz biz de bebekte agustosa geliyor eylul de iki cocugumun okul masrafi da var Allah hayirli kapilar acsin kolaylastirsin borclarimizi odetsin insallah benim 4. Dogumum oldugu icin detayli ultrasonda 37 de alabilir dedi ama kendi dr um 10 temmuzda tarih verecek kucuk kizim da sancim oldu acil sezeryan olmustum kontrole gidince bu da oyle olsun istiyorum kendi belirlesin tarihini annem 21 agustos dogumlu belki ayni gun dogururum diyorum supriz olur anneanne torun
Bakalim bebeklerimiz icin hayirlisi olsun insallahBenim ilk doğumum olcak da bizim annane de 3 eylül doğumlu ben de o güne denk gelse çok sevinirim
ben olsam antalyaya giderdim. ilk doğum ve kocam burda yokken babasına kardeşine güvenemem. bişey derler canım sıkılır kocam da yanımda değil hepten çökerim. zaten o psikoloji bambaska bisey. annenlere git kafan rahat olsun hem annen kendi evinde daha rahat eder hemde kvler antalyaya gelmezKızlar bi de şey sorcam ben 37+4 ken eşim askere gidiyor 21 günlük tam zamanına denk gelmiş
Ben doğumda yanımda olsun çok isterim ama o da işsizlikten olsa gerek bunalmış ertelemek istemiyor gidip geleyim dedi
Ben de doğumu annemlerin yanına gitmek istiyorum(antalyaya) başımda erkek olmadan zor olur diye annem gelir ama illaki bi erkek de lazım olur
bizimkinin de gönlü yok kardeşim babam yardım ederler sana gitme okadar yol ne gerek var diyor
Sizce nasıl yapmalıyım burda takipliyim memlekete gidersem doğuma aklımda bi doktor var ama hiç muayene olmadım onda
İnsanın kendi evigibisi de olmaz
Annem buraya gelse tüm iş ona kalacak hem bana hem bebeğe hem gelene gidene bakacak ona da kıyamıyorum
Kafam karıştı iyice
Cok tesekkur ederizÇok güzeller
Benim fikriimi sorarsanda annenler size gelsin..azicik idare ederler senin kalkip gitmen duzenini bozman cok zor..onlar icinde zor ama annelik bu gunler icin birlikte halledersiniz azar azar..baban kardesin calisiyor mu bilmiyorum ya da sen gidersin tek basina psikolojik olarakta kendini yipratabilirsin özlem vs..karismak gibide olmasinda keske esin biraz daha erteleseymis dogumda insan en cok esini arar..Kızlar bi de şey sorcam ben 37+4 ken eşim askere gidiyor 21 günlük tam zamanına denk gelmiş
Ben doğumda yanımda olsun çok isterim ama o da işsizlikten olsa gerek bunalmış ertelemek istemiyor gidip geleyim dedi
Ben de doğumu annemlerin yanına gitmek istiyorum(antalyaya) başımda erkek olmadan zor olur diye annem gelir ama illaki bi erkek de lazım olur
bizimkinin de gönlü yok kardeşim babam yardım ederler sana gitme okadar yol ne gerek var diyor
Sizce nasıl yapmalıyım burda takipliyim memlekete gidersem doğuma aklımda bi doktor var ama hiç muayene olmadım onda
Annem buraya gelse tüm iş ona kalacak hem bana hem bebeğe hem gelene gidene bakacak ona da kıyamıyorum
Kafam karıştı iyice
KenKızlar bi de şey sorcam ben 37+4 ken eşim askere gidiyor 21 günlük tam zamanına denk gelmiş
Kafam karıştı iyice
Kendi evinde yap canım en rahat edeceğin yer kendi evin
Burda yaparsam maddi olarak çok zorlayacak, annem masrafları karşılayıp orada yapacak de canım direk. Yapmak isterse zaten burda da yap ben yardim der. Yardim edersen yaparım de kendim yapamam de. Ya da tamamını karşılarsa nasıl işine geliyorsa öyle şöyle. Isterse yapar kırılacak darılacak bisey de bulamaz.Para vermek ve bizim babaanne, nerdee. Anneannesi para verdi memlekete gidince, bebeğin ilk ihtiyaçlarını onnnla aldım ben de. Pijama takımlarımı fln da hepsini kendi paramla aldım. Dün eşimle bir de balkona masa sandalye takımı almayı konuşuyorlar, paran varsa al dedim eşime, ikisi de bozuldu. Bebek geliyor siz neyin derdindesiniz değil mi, herkes evinde içsin sigarasını, ya da tabureye otursun balkonda, balkon da balkon olsa bari daracık bi
şey. Mevlüdü annem yapacak memlekette, bir de burda yapmaya gerek var mı acaba, burda yaparsam sadece kv'nin akrabaları komşular fln gelebilecek. Annem yapacak, burda ben yapamicam desem kötü mü olur, çok istiyorsa yapsın masrafıyla beraber. Bilemiyorum şuan kimseye bi şey demedim, ama benim yaptıklarımla ele güne hava atmasına sinir oluyorum.
Hiç sevmediğim kv muhabbetinin içinde buldum kendimi, ama çok doldum bugünlerde ne yapayım.
Zor bir karar ama ben olsam evimde yaparım. Annem de gelir, eşim dönene kadar yanımda olmuş olur. Hem damat evde yokken kız anaları daha rahat oluyor. Gelen Kişiler eşinin tarafı ise hastaneye gelirler görmeye zaten. Eve gelip rahatsızlık vermek istemezler. Eşin dönünce gelir herkes bebek görmesine. Ozamana kadar sende toparlamış olursun. Annenin evinde hem rahat edemezsin, hem orda da birsürü gelen giden olucak, bebek elden ele dolaşıcak daha ilk günden. İlk zamanlar inek gibi sürekli emzirme seansındasın bir de . Benimki tuvalete gitmeye dahi fırsat vermiyordu bırak yemek yemeyi. Annem 18gün yanımda kaldığı sürece bazen o sokuşturdu ağzıma bişeyler. Gidince çoğu zaman aç kaldım diyebilirimKızlar bi de şey sorcam ben 37+4 ken eşim askere gidiyor 21 günlük tam zamanına denk gelmiş
Kafam karıştı iyice
Canim kayinvalideye canini hoc sikma. Memleketinde annen yapacaksa mevlutu hic kendi evinde yapacam da kaynana gonlu yapacam diye ugrasma.Para vermek ve bizim babaanne, nerdee. Anneannesi para verdi memlekete gidince, bebeğin ilk ihtiyaçlarını onnnla aldım ben de. Pijama takımlarımı fln da hepsini kendi paramla aldım. Dün eşimle bir de balkona masa sandalye takımı almayı konuşuyorlar, paran varsa al dedim eşime, ikisi de bozuldu. Bebek geliyor siz neyin derdindesiniz değil mi, herkes evinde içsin sigarasını, ya da tabureye otursun balkonda, balkon da balkon olsa bari daracık bi
Canim tum tahlillerini toplayip git annenin evinde dogur. Kayin ve kayinpeder yaninda rahat edemezsin. Kendi babana nazin gecer. Esin de madem askere gidecek daha once gitseymis dogumu mu bulmus. Hic gonlu yok falan deme. Git annenin babanin yaninda rahat rahat.Kızlar bi de şey sorcam ben 37+4 ken eşim askere gidiyor 21 günlük tam zamanına denk gelmiş
Kafam karıştı iyice
aynen canım yeter ki sağlıklı doğsunlar, ama sinirlenmemek elde değil. hiç bir şeye el atmadığı gibi benim aldıklarıma da burun kıvırıyor.Bizde de benzer durumlar var canım. Beklentiyi sıfıra indirsek de insan dayanamıyor sinirleniyor bazı şeylere. Hele bir de bizim tarafımız çabalıyor ve karşı taraf umarsız davranıyorsa bu daha kötü bence . Kendi kendimi yiyorum bazen de durduruyorum kendimi eşime birşey dememek için.
Neyse sağlıkla doğsun bebeklerimiz inşallah, ışığımız mutluluğumuz olsunlar
Öyle sinem artık canım, aslında Mevlüt olunca herkes bi anda geliyo aradan çıkmış oluyo ama yine de onun bizim yaptıklarımızla hava atmasını istemiyorum. Gelirse akrabaları komşuları, lokumlarını ikram ederim, meşrubatlarını dökerim, sonra güle güle. Benim burda kimsem yok zaten.Burda yaparsam maddi olarak çok zorlayacak, annem masrafları karşılayıp orada yapacak de canım direk. Yapmak isterse zaten burda da yap ben yardim der. Yardim edersen yaparım de kendim yapamam de. Ya da tamamını karşılarsa nasıl işine geliyorsa öyle şöyle. Isterse yapar kırılacak darılacak bisey de bulamaz.
Doğumu annemde yapamicam canım rahat edemem annem köyde oturuyor, benimle ilgilenemicek kadar da işleri oluyor hep. Annem yapacak gidince derim, istersen sen de yapabilirsin derim, o zaman sorun kalmaz sanırım. Bir de olay şu ki ben çalışmaya başlayınca çocuğa kv bakacak, ben istemiyorum keşke bir yıl ücretsiz izin alabilsem ama eşimin maaşıyla geçinemeyiz. Sigara içiyor ayrıca, misafiri de eksik olmaz, hiiç istemiyorum ama altıncı ayda çocuğu yarım gün ona bırakıp gidicem sanırım.Canim kayinvalideye canini hoc sikma. Memleketinde annen yapacaksa mevlutu hic kendi evinde yapacam da kaynana gonlu yapacam diye ugrasma.
Bu gunlerde bebek buyudukce hormonlarimiz sebebiyle alinganlasiyoruz cok normal farkli ruh hallerimiz. En guzeli kaynanalara yokmus gibi davranmak. Dogumu annende mi yapacaksin. Kaynanan sorarsa dersin annem yapti mevlut diye. Ille burada olacak derse de buradaki mevlutu de sen yap de. Hic cekinme. Ne kadar acik konusursan o kadar iyi.
Sen de mevlüdü annende yap en iyisi, biz yorulduğumuzla kalırız, onlar gururlanır. Ev temizliğine kadın alsam yine benim cebimden çıkacak. Eşim annesinin evini baştan sona boyadı, kv bize temizliğe kadın alın diyor doğuma, ne akıllısın sen ya bravo hiç düşünememiştikAnnenin evinde yap en iyisi. Evinde yorulduğunla kalıyorsun. Benim ailem çok uzakta oyüzden mevlüde katılamadılar. Sırf eşimin akrabaları arkadaşları falan gelebildi. Eşim işini yorgunluğunu bahane edip bir koltuğu başka yere ittirmeye üşendi Mevlüt günü yaparız dedi. Alışverişi de o güne bırakınca ben el attım herşeye koşturdum. Yemekliydi üstelik ve kendim yaptım okadar insana, bebeğin temel ihtiyaçları bir yandan... canım çıktı. Kv İlk torun olma sebebiyle eltimin kızına burma bilezik takmış biliyorum daha önce bahsi geçti çünkü ama bize çeyrek getirdi. Hepsini geçtim, gelenler giderken herşey çok güzeldi diye söylenen tebrikleri eşim topladı. Adam bikaç balon şişirmiştir en fazla. Çok sinir oldum. Ona inat ev temizliğine kadın alıp, akika kurbanlarını da kendi ailemin yanına gidince kestirdim.
Bu defa mevlüd yapar mıyım bilmiyorum.
Bizimki kendi kızına damadına kul köle canım, hatta 18 yaşındaki torununa o bakıyor, ağzına besliyor sofrada desem yeridirHiç canını sıkma canım kendi kızları olmadığımızdan mıdır bilmiyorum ama hep bi şeylerden sakınıyorlar
Gerçi benim kv kendi kızlarından da sakınır kendi kızlarıyla da anlaşamıyor
Ben malatyada annemler antalyada oturuyor dopuma da mevlüte de annemlerin yanına giderim diye düşünüyorum eşimin hiç gönlü yok ama nası ikna etcem bakalım her iki türlü de bizimkilere zor olcak Allah yardım eder bi şekilde inş
Bizimki de çeyrek getirecek diye düşünüyorum, düğünde takacakları bileziklerden iki tanesi esrarengiz bi şekilde kaybolmuş zaten evlerinde ustalar varkenSenin ki gene çıtçıtlı badi bile olsa bişey alırım demişbenimki geçen geldi annem şehirdışından misafirliğe geldiği için oda normalde kapımı açmazlar evlendiğimden beri bu 2. Gelişi müslinler almıştım kargo o burdayken getirdi. Annem hmn hevesle paketi açtı incelemeye başladı ayy öle şirin böyle güzel fln kv kumaşını merak edip dokunmadı bile bide üstüne ayy valla ben hiçbirşey almıyorum dedi bende imalı imalı almayın zaten biz herşeyini alıyoruz çok şükür gücümüz yetiyor. Sizde artık güzel bir hediye yaparsınız doğunca dedim hiçbirşey demedi çeyrek altın alır gelir artık ilk torununa
Ah canım bana şeker hamurişi de yasaktı, şimdi de tuz çıktı, alıştım tuzsuzluğa, ödemlerim de azaldı. Yeter ki bu şekilde yoluna girsin, ben razıyım. Sen de iyi düşün iyi olsun,o haftaları görürüz inşallah, dr preeklampsi belirtilerine benziyor deyince ben de çok korkum, bebek haftasına göre de bir iki hafta geriden geliyor en başından beri böyle, geç döllenmeden demişti doktor. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hepimiz.Ben huggiesten çok memnundum. Ama 1,5 yıl evvel piyasadan çekildi. Çok iyi indirimleri oluyordu stok yapıyordum. Ondan sonra mecbur primaya geçtik
Plasentam kısmi olarak aşağıda. Bu nedenle kanama geçirdim. 1aydır dr kontrolü dışında evden çıkmıyorum yatış halindeyim genelde. Sancılar başlarsa ve kanama çok olursa her ikimizinde hayati riski varmış. Gelişim olarak da ilerde, o yüzden ben de korkumdan beklemek istemiyorum daha fazlasını. İnşaallah korktuklarımızın hiçbiri olmaz hepimiz sağ sağlim sorunsuz kucağımıza alırız yavrularımızı
Ben tuzu kiloluyken hayatımdan çıkarttım ve sadece bu nedenle zayıflamıştım. 7 yıldır hiç tuz kullanmam salata dışında. Zeytin ve peynirler bana çok tuzlu gelir mesela, oyüzden salataya peynir koymayı seviyorum. Alışınca bir daha hiç istemeyebilirsin tuzu.
Biz de dolap yaptırdık sadece, odayı bir yaşından sonra yaparız dedik, şimdilik bizle kalacak minnak ama beşiğe karar veremedik bir türlü, anne yanı mı park yatak mı. Ahşap düşünmüyorum.Cok tesekkurler teyzesi..Besigi yanima alicam ilk etapta sonra da ayiricam.dolabi belli markadan aldim ki,o zaman bir sifonyerini alicam besigi zaten 5 yasa kadar kullanabilir dedi kullanabildigi yere kadar odasinda durur..yani yaninda yatacagi icin ilk etapta perde hali vs.olayinaa girmedim simdi zaten odada ki halim perdem de krem rengi ve yeniydibizde bu sekil sen ne yaptin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?