İlk doğumumda o erkekler bayağı bayağı gelip oturup sohbet muhabbet bebek sevmelere katıldılar. Öyle iki dakika girip çıkanı görmedim. Emzirirken bile tetikteydim hep. Kapıyı kilitlettirdim.
Ayy kotuymus ya biz de hep disarida durdular hatta kadinlar bile cikti kafam kotu oluyor anesteziden uyaninca benim bir de babam gorur cikar kayinpeder de oyle birisini ayarla hemsireden uyarsin erkekleri disari alalim diye hava azaliyo hastanede kalabalik olunca oda da

Allah yardimcimiz olsun bir duze cikamiyoruz biz de bebekte agustosa geliyor eylul de iki cocugumun okul masrafi da var Allah hayirli kapilar acsin kolaylastirsin borclarimizi odetsin insallah benim 4. Dogumum oldugu icin detayli ultrasonda 37 de alabilir dedi ama kendi dr um 10 temmuzda tarih verecek kucuk kizim da sancim oldu acil sezeryan olmustum kontrole gidince bu da oyle olsun istiyorum kendi belirlesin tarihini annem 21 agustos dogumlu belki ayni gun dogururum diyorum supriz olur anneanne torun

Hiç canını sıkma canım kendi kızları olmadığımızdan mıdır bilmiyorum ama hep bi şeylerden sakınıyorlar
Gerçi benim kv kendi kızlarından da sakınır kendi kızlarıyla da anlaşamıyor
Ben malatyada annemler antalyada oturuyor dopuma da mevlüte de annemlerin yanına giderim diye düşünüyorum eşimin hiç gönlü yok ama nası ikna etcem bakalım her iki türlü de bizimkilere zor olcak Allah yardım eder bi şekilde inş

Benim ilk doğumum olcak da bizim annane de 3 eylül doğumlu ben de o güne denk gelse çok sevinirim

Kızlar bi de şey sorcam ben 37+4 ken eşim askere gidiyor 21 günlük tam zamanına denk gelmiş
Ben doğumda yanımda olsun çok isterim ama o da işsizlikten olsa gerek bunalmış ertelemek istemiyor gidip geleyim dedi

Ben de doğumu annemlerin yanına gitmek istiyorum(antalyaya) başımda erkek olmadan zor olur diye annem gelir ama illaki bi erkek de lazım olur

bizimkinin de gönlü yok kardeşim babam yardım ederler sana gitme okadar yol ne gerek var diyor
Sizce nasıl yapmalıyım burda takipliyim memlekete gidersem doğuma aklımda bi doktor var ama hiç muayene olmadım onda
İnsanın kendi evigibisi de olmaz
Annem buraya gelse tüm iş ona kalacak hem bana hem bebeğe hem gelene gidene bakacak ona da kıyamıyorum
Kafam karıştı iyice

ben olsam antalyaya giderdim. ilk doğum ve kocam burda yokken babasına kardeşine güvenemem. bişey derler canım sıkılır kocam da yanımda değil hepten çökerim. zaten o psikoloji bambaska bisey. annenlere git kafan rahat olsun hem annen kendi evinde daha rahat eder hemde kvler antalyaya gelmez

Benim fikriimi sorarsanda annenler size gelsin..azicik idare ederler senin kalkip gitmen duzenini bozman cok zor..onlar icinde zor ama annelik bu gunler icin birlikte halledersiniz azar azar..baban kardesin calisiyor mu bilmiyorum ya da sen gidersin tek basina psikolojik olarakta kendini yipratabilirsin özlem vs..karismak gibide olmasinda keske esin biraz daha erteleseymis dogumda insan en cok esini arar..

Ken

Selamlar biz gittik geldik 19 saat e yakın. İ yolculuk yapacağım demiştim çok şükür sağ salim gittik geldik tatilimiz zehir olmadı şükürler olsunbebeğimin hareketlerini daha net hissediyorum artık karnımı zıplatıyor dışarıda. Belli oluyor artık zamanımız azalıyor bş bakmışız doğum yapmışız eksiklerimiz tamamlıyoruz yavaş yavaş beşik bebek arabamız anlamızdan kalan var kıyafet ve kendime pijama alacam çamaşır vs bebek bezi slepy alacam ben kızımda prima kullandım ondan başka Bez pişik yaptı değiştitemedik slepy inşallah iyi gelir

Burda yaparsam maddi olarak çok zorlayacak, annem masrafları karşılayıp orada yapacak de canım direk. Yapmak isterse zaten burda da yap ben yardim der. Yardim edersen yaparım de kendim yapamam de. Ya da tamamını karşılarsa nasıl işine geliyorsa öyle şöyle. Isterse yapar kırılacak darılacak bisey de bulamaz.

Zor bir karar ama ben olsam evimde yaparım. Annem de gelir, eşim dönene kadar yanımda olmuş olur. Hem damat evde yokken kız anaları daha rahat oluyor. Gelen Kişiler eşinin tarafı ise hastaneye gelirler görmeye zaten. Eve gelip rahatsızlık vermek istemezler. Eşin dönünce gelir herkes bebek görmesine. Ozamana kadar sende toparlamış olursun. Annenin evinde hem rahat edemezsin, hem orda da birsürü gelen giden olucak, bebek elden ele dolaşıcak daha ilk günden. İlk zamanlar inek gibi sürekli emzirme seansındasın bir de . Benimki tuvalete gitmeye dahi fırsat vermiyordu bırak yemek yemeyi. Annem 18gün yanımda kaldığı sürece bazen o sokuşturdu ağzıma bişeyler. Gidince çoğu zaman aç kaldım diyebilirim

Canim kayinvalideye canini hoc sikma. Memleketinde annen yapacaksa mevlutu hic kendi evinde yapacam da kaynana gonlu yapacam diye ugrasma.
Bu gunlerde bebek buyudukce hormonlarimiz sebebiyle alinganlasiyoruz cok normal farkli ruh hallerimiz. En guzeli kaynanalara yokmus gibi davranmak. Dogumu annende mi yapacaksin. Kaynanan sorarsa dersin annem yapti mevlut diye. Ille burada olacak derse de buradaki mevlutu de sen yap de. Hic cekinme. Ne kadar acik konusursan o kadar iyi.

Canim tum tahlillerini toplayip git annenin evinde dogur. Kayin ve kayinpeder yaninda rahat edemezsin. Kendi babana nazin gecer. Esin de madem askere gidecek daha once gitseymis dogumu mu bulmus. Hic gonlu yok falan deme. Git annenin babanin yaninda rahat rahat.

aynen canım yeter ki sağlıklı doğsunlar, ama sinirlenmemek elde değil. hiç bir şeye el atmadığı gibi benim aldıklarıma da burun kıvırıyor.
Öyle sinem artık canım, aslında Mevlüt olunca herkes bi anda geliyo aradan çıkmış oluyo ama yine de onun bizim yaptıklarımızla hava atmasını istemiyorum. Gelirse akrabaları komşuları, lokumlarını ikram ederim, meşrubatlarını dökerim, sonra güle güle. Benim burda kimsem yok zaten.

Doğumu annemde yapamicam canım rahat edemem annem köyde oturuyor, benimle ilgilenemicek kadar da işleri oluyor hep. Annem yapacak gidince derim, istersen sen de yapabilirsin derim, o zaman sorun kalmaz sanırım. Bir de olay şu ki ben çalışmaya başlayınca çocuğa kv bakacak, ben istemiyorum keşke bir yıl ücretsiz izin alabilsem ama eşimin maaşıyla geçinemeyiz. Sigara içiyor ayrıca, misafiri de eksik olmaz, hiiç istemiyorum ama altıncı ayda çocuğu yarım gün ona bırakıp gidicem sanırım.
Sen de mevlüdü annende yap en iyisi, biz yorulduğumuzla kalırız, onlar gururlanır. Ev temizliğine kadın alsam yine benim cebimden çıkacak. Eşim annesinin evini baştan sona boyadı, kv bize temizliğe kadın alın diyor doğuma, ne akıllısın sen ya bravo hiç düşünememiştik
Bizimki kendi kızına damadına kul köle canım, hatta 18 yaşındaki torununa o bakıyor, ağzına besliyor sofrada desem yeridir
Bizimki de çeyrek getirecek diye düşünüyorum, düğünde takacakları bileziklerden iki tanesi esrarengiz bi şekilde kaybolmuş zaten evlerinde ustalar varken Bizim saf da inanmış ciddi ciddi bana söylüyor. Hiç bi şey almamasıyla mı övünüyormuş, Allah ıslah etsin. Benim annem köylü kadın bilmez öyle çarşıdan almak fln ama parasını verdi yengem aldı, ikinci çocuklarında ise ben aldım hastane çıkışını bezini emziğini biberonunu çantasını yeğenimin, hatta süt getiren çayı bile düşünmüştüm. Sonrasında böyle düşüncesiz insanlara denk geldim işte hayırlısı
Ah canım bana şeker hamurişi de yasaktı, şimdi de tuz çıktı, alıştım tuzsuzluğa, ödemlerim de azaldı. Yeter ki bu şekilde yoluna girsin, ben razıyım. Sen de iyi düşün iyi olsun,o haftaları görürüz inşallah, dr preeklampsi belirtilerine benziyor deyince ben de çok korkum, bebek haftasına göre de bir iki hafta geriden geliyor en başından beri böyle, geç döllenmeden demişti doktor. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hepimiz.

Biz de dolap yaptırdık sadece, odayı bir yaşından sonra yaparız dedik, şimdilik bizle kalacak minnak ama beşiğe karar veremedik bir türlü, anne yanı mı park yatak mı. Ahşap düşünmüyorum.

morcivertkedi evet en güzel yanı antalyaya gelemezler
E Elwing6 ertelemesini ben de çok istiyorum o zaman rahatça evimde kalırım ama kendisi de çok iyi değil bu aralar sonra belki çok pişman olcak niye bırakıp gittim diye
Bayrama da yalnız gitmiştim haklısın o zaman bile eşimin eksikliğini çok yaşadım
Elvintos
Mavikelebek0134 Çok sağolun kızlar
Plm123 gönlüm daha çok zaten git diyor her iki tarafta da eşimin yokluğunu yaşicam en azından babam kp den daha çok destek olur

Çok sağolun kızlar iyi ki varsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…