Yolculuk için izin istemiştik belki onun da etkisi vardı yakınlarda olun dedi daha sonra genel risklerden bahsetti 33 34 haftayı atlattıktan sonra daha rahat olacak şeklinde konuştu ben de bası aşağıda diye erken doğumdan bahsetti diye düşündüm bir de hibor ignesi de kullaniyoeum tedbir amacli baslamistik belki diger sartlari birleatirince bir risk olustum :)
Inan öyle oldu hep aklımda soru olarak kaldi benim o gun kontrolüm olmasaydı nasil olucaktı ne şekilde gidicektim hastaneye, bide en son doktor açılma var mi diye baktığında 3 cm açılmada vardi sonrası kanama geldi nisan dedikleri sey yada zorlamadan. Ben nst de yükselen sancılara ve 3 cm açılma olmasına rağmen hissetmeden doğuma gittim. 2200 minnak kizim doğdu kuvezede girmedi sukur
Kizlar bisi sorcam, simdi benim goguslerim hamileikte biraz buyudu, dogumdan sonra daha da mi buyuyecek? Emzirme sutyeni alayim diyorum ama bedenini bir turlu kestiremiyorum. Siz naptiniz?
Inan öyle oldu hep aklımda soru olarak kaldi benim o gun kontrolüm olmasaydı nasil olucaktı ne şekilde gidicektim hastaneye, bide en son doktor açılma var mi diye baktığında 3 cm açılmada vardi sonrası kanama geldi nisan dedikleri sey yada zorlamadan. Ben nst de yükselen sancılara ve 3 cm açılma olmasına rağmen hissetmeden doğuma gittim. 2200 minnak kizim doğdu kuvezede girmedi sukur
Cok enteresan gercekten herkesin dogum hikayesi o kadar farklı ki bakalım bizler neler yasayacagız bu defa nasıl yasayacaksın vs :)
Dogum cantasını hazır et bosuna demiyorlar demekki
Kizlar bisi sorcam, simdi benim goguslerim hamileikte biraz buyudu, dogumdan sonra daha da mi buyuyecek? Emzirme sutyeni alayim diyorum ama bedenini bir turlu kestiremiyorum. Siz naptiniz?
Kızlar merhaba, sizlere bir sorum olacaktı bebekleriniz ters dönmesi kadinci hafta olmuştu hatırlıyor musun? Benim dün ki kontrolumde bası aşağıya döndüğünü söyledi erken doğum riskinden bahsetti ama genel bir risk olduğundan bahsetti. Merak ettim sizlerin döndüğü haftayı
Benim geçen haftaki kontrolde baş aşağıydı ama doktorum normal dedi hatta tekrar yukarı da dönebilirimiş, önemli olan 36.haftadan itibaren alacağı pozisyonmuş. 36 da artık baş aşağı olması lazımmış normal doğum için.
Canım yakın zamanda bakılmadı ise muhakkak rahim ağzı uzunluğuna baktır tedbir amaçlı. Sancım yok ama baskı bende de oluyor arada, sanırım tüm ağırlığı aşağa verince oluyor.
Kac gundur yemek ve bulasik disinda is yapmiyordum bugun ev temizledim, bel agrisi ve karnimin yan tarafinda agri var. Normal midir ilk olunca her sey tedirgin ediyor ☺
Kizlar cok guzel haberlerle geldim annem yemek yemis :) aksam 5te corba yapip getirip icirebilirsiniz dediler..hala konusamiyor inilti seklinde ama bunada sukur..bilegim yemek yaparken yanmisti izi vardi ona dokundu..ne oldu der gibi şoke oldum:) annelik sanirim bu kollarin mosmor olsada evladinin kolunu dusunmek :) bir de annem izlere hep takintiliydi bir yerim cizilse akli giderdi iz kalacak diye hala ayni:) bilinc yerinde cok sukur konusmada daha sonra Allahin izniyle..bu kadari bile yetti..
bende doktora ciktim yogun idrar yolu enfeksiyonum varmis gyno lomexin diye bir fitil verdi.magnezyumum bitmisti magvital kullaniyordum magnorm diye bir magnezyum verdi degisiklik olmasi sorun yaratmaz dimi magnezyum sonucta ama..
Çok sevindim canım. İnşallah çok daha iyi olacak idrar yolu ile alakalı belirtin, şikayetin var mıydı? Magnorm kullanıyorum ben de uzun zamandır bi problem yapmadı
Kk da biraz baktımda 36.haftasında baslayanda var 28.haftasında baslayanda
Standartı yok belliki
Belki suyun az cokluguna bebegin durus sekline belirtilere sorunlara vs göre değişiyordur
Ben doğum çantasına koymak için uygun fiyatlılardan aldım 2 tane birini şuan tam olacak şekilde birini 1 beden daha büyük aldım. Arkasına ek kopça da aldım nolur nolmaz diye. Doğumdan sonra bedenim netleşince alırım bi kaç tane daha.
Çok sevindim canım. İnşallah çok daha iyi olacak idrar yolu ile alakalı belirtin, şikayetin var mıydı? Magnorm kullanıyorum ben de uzun zamandır bi problem yapmadı
Benim 2 gun sutum gelmedi geldigindede bebegim ememedi küçük olduğu için sağma makinemde vardi ama bian inince süt kocaman oldular sut dolu ama cikmiyor sut tas oldular ve kocaman mastit olmusum ateslenme titreme sonra yavaş yavaş sağdım. Yanı doğumdan 3 gun sonra kocamanlardı mastit olduğum için sanirim zamanla normal oldu oyle hatırlıyorum yani hamileliğin son halleri gibi. Üstünden zaman geçince unutuyor valla insan sadece o mastit halimi unutamıyorum çok canim yaniyordu
Benim geçen haftaki kontrolde baş aşağıydı ama doktorum normal dedi hatta tekrar yukarı da dönebilirimiş, önemli olan 36.haftadan itibaren alacağı pozisyonmuş. 36 da artık baş aşağı olması lazımmış normal doğum için.
Ben doğum çantasına koymak için uygun fiyatlılardan aldım 2 tane birini şuan tam olacak şekilde birini 1 beden daha büyük aldım. Arkasına ek kopça da aldım nolur nolmaz diye. Doğumdan sonra bedenim netleşince alırım bi kaç tane daha.
Benim 2 gun sutum gelmedi geldigindede bebegim ememedi küçük olduğu için sağma makinemde vardi ama bian inince süt kocaman oldular sut dolu ama cikmiyor sut tas oldular ve kocaman mastit olmusum ateslenme titreme sonra yavaş yavaş sağdım. Yanı doğumdan 3 gun sonra kocamanlardı mastit olduğum için sanirim zamanla normal oldu oyle hatırlıyorum yani hamileliğin son halleri gibi. Üstünden zaman geçince unutuyor valla insan sadece o mastit halimi unutamıyorum çok canim yaniyordu
Cem fıçıcıoğlu ile görüşmemiz çok olumlu geçti. Durumun çok da korkulacak kadar değil dedi. Plasentanın bir bölümü yapışık gibi duruyor ama net cevap Doğumda olur dedi. Doktor kadar hastane ekibi önemliymiş.
Ben yapabilirim diyen opr. Dr da yapabilirmiş ama bu bir ekip işi dedi.
Bir komplikasyon olursa müdahale edebilecek donanımda Kişiler lazım dedi. Yeditepede sezaryen 13.400₺
Daha makul bir yer isteriz tabi. Haliyle orayı eledik gibi gibi.
Rutin kontrollere Central Figen hanım, Doğuma yakın Dragos Bülent Kars diye düşünüyorum, belki Figen’le de devam ederim şuan kafam karışık
Arada Zeynep kamile de gidicem sıkıntılı bir durum olursa orda da kaydım olsun çünkü araştırdığım kadarıyla orda herrşey var. Hakkımızda hayırlısı olsun. Kanama falan geçirmezsem Ağustos sonuna kadar ulaşır gebeliğin dedi. İnşaallah