- 13 Mart 2019
- 1.257
- 1.277
- 48
- 34
Bazi arastirma hastanelerinde stajerler bakiyo ne iyi bi dr muşHaydarpaşa eğitim araştırma da doçent doktor Ertuğrul Can Tüfekçi var. Genellikle hemen randevu bulunabiliyor. Hamileliğimi İlk öğrendiğim hafta ona gitmiştim ve karnıma ultrasonu hafif bastırınca bile özür diledi çok naif davranan bi doktor olarak gördüm Allah razı olsun. Ama bir sonraki gidişlerimde kendisi olmadığı için ne yazık ki stajyerleri vardı onlar ilgilendiler bir iki sefer. Bende bi daha gitmedim
ne güzelBen de egemeni çok beğendim
Çok tatlı olmuş annesii çok beğendim
Ben de 12 kilo almışım ama başlangıç kilom çok düşüktü şimdi çok memnunum
Herkesin kiloyla derdi başka hayatımda ilk defa bu kilolara çıktım ve çok mutluyum
Eşim bile bu koca göbeklş halimi daha çok beğeniyor
Doğumdan sonra inşallah vermem dhep bu kilolarda kalırım
Bende de baskı ve çatı kemiğinde ağrı olduğu için günde yarim saat bazen bi saat yürüyorum zor geliyobenim merak ettiğim ben şu zamana kadar bol yürüyüş yapmaya çalışıyordum ancak bu baskıdan dolayı artık daha kısa süreli oluyor yürüyüşler haliyle. son zamanlarda diyorlar ya günde 2 saat 3 saat yürüyüş yaptım rahatça doğurdum diye ve doktorlar da diyor bol bol yürüyün özellikle son zamanlar diye böyle baskı olmuyor mu bu yürüyenlerde arkadaş :)) nasıl o kadar yürüyebiliyorlar acaba?
Bir defa bende gittim Lütfü Kırdara aynen bende de öyle oldu. Ne tansiyon ne kilo ölçümü yapıldı, ne suratıma baktı, ne sorduğum bir soruya yanıt aldım, ne bir çıktı alabildim. 5dk içerde ya durdum ya durmadım. Ay dedim boş yere bekledim okadar saatÖzel hastane gibi bi yerdi yenilenmiş bi hastane zaten ☺ doktor suratıma bakmadı tabi orası ayrı. Yani diyorum ki olabilir ters bi anına denk gelmişimdir o da insan sonuçta yorulabiliyor felan ama hep mi bana denk gelir
Benim bi defa döndü başaşağı, sonraki hafta yine ters dönmüş, en son baş aşağıdaydı yine, hayırlısı.Aynen yaa sorma 2 dakika durmuyor bu kadar hareketli olması iyi mi kötü mü bilmiyorum valla :)) ilk oğlumda hiç böyle şeyler yaşadığımı hatırlamıyorum. Bu içeriyi rahat buldu kıpraşıp duruyor sanırım
Ya biz 30. Haftada gittiğimizde hala dönmemişti inşallah dönmüştür artık.
Dikkat ettim benim özellikle akşamları oluyor ya. Sanırım günün yorgunluğuyla alakalı bilemiyorum. Çok eğilip kalkarsam ya da ağır bir şey taşırsam bir de çişimi çok tutmak zorunda kalırsam da tetikleniyor artık eminim. Dün akşam o kadar toplandı ve karnım taş gibi oldu ki uzun süre de geçmedi erkenden doğuracağım herhalde dedim.
Neyse ki yatıp dinlenince geçti. Yoksa sabah doktorda alacaktım soluğu. Şaka maka bariz yalancı kasılmalar başladı düşününce çok heyecanlanıyorum bir yandan da stres oluyorum vallahi :)))
O bi anda idrarın gelme hissi banada oluyor ama yürümeye veya ne yapıyorsam ona devam edince bi süre sonra geciyor tuvakete gitmedendeO toplanma ve kaskatı kesilme dediğin yalancı kasılma işte canım. Benim baskı dediğim başka bir şey fazla yürüyünce ya da ağır kaldırınca tam kasıklarda ve vajina girişinde sanki yoğun çişin gelmiş gibi ya da orda bir ağırlık aşağı bastırıyor gibi bir baskı oluyor ondan bahsediyorum.
Esas isim tercihi Duru ise Duru ismini başa koyun derim. Çünkü okul ve onun dışındaki tüm resmi sayılabilecek yerlerde ilk isim dikkate alınıp o şekilde hitap edilir.Ne güzel hep pozitifsin ben de kendimi pozitif bilirdim iyiki varsın. Ben hep kendimi kilomdan dolayı tabiri caizse uzaylı sınıfına soktuğum için acaba diyorum bu sorunlar bitek bana mı özel. Kızımın varlığı hersey değer ama acaba diyorum daha fazla ilerleyemicekmiyim sağlıklı doğum yapamayacak mıyım. Ama senin anlattıklarına bakılırsa demekki normal süreç bu içime su serptin onları sağlıkla kucaklayalım inşallah. Bu arada bizde iki isimde karar kıldık babası İkra istedi Durunun yanına benimde manasından dolayı hoşuma gitti zarif. Allah nasip ederse İkra Duru koyacağız
Doğru evet bende öyle düşündüm ama ahenk sağlamadı zoraki bi isim gibi oldu tam tersi olunca yoksa hep benim ve babasının anneannesinin ağzında duru ismi var. Kayinvalidemler ikra diye seviyor. Muhtemelen okulda vs ikra denilecek. Olsun napalımEsas isim tercihi Duru ise Duru ismini başa koyun derim. Çünkü okul ve onun dışındaki tüm resmi sayılabilecek yerlerde ilk isim dikkate alınıp o şekilde hitap edilir.
Şeker testim yapıldı. Şekerim yok çok şükürGebelik sekeriniz var mi? Seker yükleme testi yapılmış miydi?
Vallahi benimde korktuğum başıma geldi ama illada normal diye ısrarcı olmadım hiç bebeğim nasıl sağlıklı gelecekse öyle olsun. Doktor 4e kadar sıkıntı yok ama 4kiloyu gececek gibi duruyor eğer öyle olursa sezaryen şıkkı gün yüzüne çıkar dedi. Çatı muanesi bile yapmicam şuan gidişat sezaryen görünüyor dedi bebek önde gittiği ve iri göründüğü için. Napim üzülmüyorum hepimiz için sağlıklısı ve hayırlısı ne ise o olsun. Bebeğim zayıf olsa dahi ne problemler çıkıyor da insanlar mecbur sezaryen olmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla en hayırlısı olsun hepimiz içinBebeğiniz iriyse doğumunuz normal olabilecek mi? Bende bundan korkuyorum biraz sezeryan olmak istemiyorum :/
Canım paket yap hepsini bir ver hemşireye :)İlk başta onları da veriyor muyuz hemşireye, yani altları?
Giderim bi deneyeyim bakalım :)Yakacık Doğum Hastanesi de yakındır sana. Berat Belgin hanım var çok tatlı bir doktor. Özel gibi ilgili. Genç. Gebeliğimin başında ona gidiyordum risklerim nedeniyle bıraktım. Tek sıkıntı özeldeki gibi bebeğini başka ekran olmadığı için göremiyorsun . Tüm devletler aynı zaten
Ramazanda niyetleniyordum bunu da doktora söyledim. Bebeğimin suyunda kilosunda vs azalma gerileme var mı diye. Bana verdiği cevap "biz bebeklere oruç tutturmuyoruz" oldu. Cinsiyetini soruyorum biz cinsiyet söylemiyoruz dedi. 18. Haftadaydım yanlış hatırlamıyorsam. Cinsiyeti öğrenmiştim ama teyit etmek amaçlı her gittiğim doktora sorardım. O ters cevapları alınca bidaha bişey sorasım gelmedi zaten. Daha sonra çıkarken kan tahlili istedi vermedim çıktım evime gittim.Bir defa bende gittim Lütfü Kırdara aynen bende de öyle oldu. Ne tansiyon ne kilo ölçümü yapıldı, ne suratıma baktı, ne sorduğum bir soruya yanıt aldım, ne bir çıktı alabildim. 5dk içerde ya durdum ya durmadım. Ay dedim boş yere bekledim okadar saat
O da doğru hayırlısı olsunVallahi benimde korktuğum başıma geldi ama illada normal diye ısrarcı olmadım hiç bebeğim nasıl sağlıklı gelecekse öyle olsun. Doktor 4e kadar sıkıntı yok ama 4kiloyu gececek gibi duruyor eğer öyle olursa sezaryen şıkkı gün yüzüne çıkar dedi. Çatı muanesi bile yapmicam şuan gidişat sezaryen görünüyor dedi bebek önde gittiği ve iri göründüğü için. Napim üzülmüyorum hepimiz için sağlıklısı ve hayırlısı ne ise o olsun. Bebeğim zayıf olsa dahi ne problemler çıkıyor da insanlar mecbur sezaryen olmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla en hayırlısı olsun hepimiz için
okulda neyi tercih ederse onu soylerler kendi ne diye tanıtirsaDoğru evet bende öyle düşündüm ama ahenk sağlamadı zoraki bi isim gibi oldu tam tersi olunca yoksa hep benim ve babasının anneannesinin ağzında duru ismi var. Kayinvalidemler ikra diye seviyor. Muhtemelen okulda vs ikra denilecek. Olsun napalım
İyi geceler herkeseBen 30+2 deyim. Yaklaşık 2 haftadır eşimle günde en az 12bin en çok 16bin adım atıyoruz. Ama bunu hiç ara vermeden değil gün içinde Aralıklı olarak tamamlıyoruz.zaten yaklaşık 3bini normal ev içinde ya da kısa mesafelerde atılan adımlar. Bu hafta kontrolüm var doktoruma danışacağım ama bu kadar yürüyüş sorun olur mu sizce? Ben kendimi rahatsız hissetmiyorum sırt ağrılarıma çok iyi geldi ama fazla mı yürüyorum diye de düşünüyorum. Kilo alımım dengelendi 2 haftada ben hiç kilo almadım bu da beni mutlu etti ama yemek rutinimi değiştirmedim kesinlikle her şeyden dengeli beslenmeye çalışıyorum.
Doğru söylüyorsun ama her bünye farklı demek ki herkes nasıl rahat hissediyosa öyle yapıyor bizim de artık kendimizce çözümler bulmamız gerekiyor bi şekilde kolaylaştırmak lazım bende zaten zaman daraldıkça doğum stresi korkusu başladı bi yandan da nasıl olacak sezeryan mı normal mi diye diye doğurup çıkıcam galibabenim merak ettiğim ben şu zamana kadar bol yürüyüş yapmaya çalışıyordum ancak bu baskıdan dolayı artık daha kısa süreli oluyor yürüyüşler haliyle. son zamanlarda diyorlar ya günde 2 saat 3 saat yürüyüş yaptım rahatça doğurdum diye ve doktorlar da diyor bol bol yürüyün özellikle son zamanlar diye böyle baskı olmuyor mu bu yürüyenlerde arkadaş :)) nasıl o kadar yürüyebiliyorlar acaba?
Bende de aynı şey oluyodu dün doktora sordum baş aşağı dönmüş o yüzden oluyodur normal dedi ben bi de o histen dolayı sürekli lavaboya gider oldum psikolojik olarakO toplanma ve kaskatı kesilme dediğin yalancı kasılma işte canım. Benim baskı dediğim başka bir şey fazla yürüyünce ya da ağır kaldırınca tam kasıklarda ve vajina girişinde sanki yoğun çişin gelmiş gibi ya da orda bir ağırlık aşağı bastırıyor gibi bir baskı oluyor ondan bahsediyorum.
Yok benim sorduğum o değildi. Hani şu incecik zıbınlar varsa tülbent gibi, bende onların sadece üstü var, altı da oluyormuş, altını da vermemiz gerekiyor mu diyorum, yoksa hiç giymese olmaz mıCanım paket yap hepsini bir ver hemşireye :)
Bende öyle düşündüm canım ikisinide seslensinler diye koydum kim ne derse artık bazı ınsanlar da iki ismi aynı anda zikrediyo oda olur hersey kabulumuzokulda neyi tercih ederse onu soylerler kendi ne diye tanıtirsa
benim kızım öyle oldu
bizim evde kullanmadigimiz hatta dedeleri babanesi teyze hala v.s. hiç anmadigi ismi ile okulda bilindiği için öğretmen arkadaş v s. baska sesleniyo ev ahalisi başka
muhtemelen kardeşi de ayni olucak o yuzden akustik uyum nasil daha güzelse öyle olsa bence daha iyi olur...
yesilus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?